Palun VÄGA üksikasjalikku õpetust, kuidas kolida orhidee ühest potist teise.
Mul on mingi u 8 aastat olnud orhidee, mis erinevalt paljudest teistest kingitud potilillidest pole eelistanud vabasurma minu aknalaual elutsemisele ja ma olen talle selle eest tänulik. Ta on õitsenud üsna sageli, ma ei tea, 2 korda aastas äkki. Ja ilusad valge-rohelisega õied on. Ma ei tea, mis orhideega tegu on, selline väiksemat sorti.
Aga nüüd mulle tundub, et tal on oma potis kitsaks jäänud. Neid õhkjuuri(?) on suur ja kokkupressiitud pundar tal all ja osa potist väljas ja osa on sellised koledad kuivanud(?) hallid. Aa ja tal on ainult 2 ilusat suurt lehte, kolmas ka tuleb nende vahelt, sest u 2 kuud tagasi ta ajas lambist oma ühe suure lehe kollaseks, siis pruuniks, lõikasin selle ära. Ma ei tea, kas tohtis.
Ja siis veel et see vars, mille külge õied tulevad - kas selle peaks täiesti maatasa lõikama peale õitsemist või just puutumatuna alles?
(ka ei tea, kuidas mul seni on õnnestunud teda õitsemas ja üldse elus hoida. Küllap kombinatsioon pimedast õnnest ja eriti visa hingega lillest.)
Orhidee ümberistutamise õpetus lollile
-
Külaline
Minul on samuti orhidee aknal, õitseb siis kui tahab, kastan siis kui meelde tuleb, nii juba 15 aastat.
Ümberistutamisest https://www.k-rauta.ee/kp/orhidee-umber ... eruline/h2
Ümberistutamisest https://www.k-rauta.ee/kp/orhidee-umber ... eruline/h2
-
Külaline
Varre võid ainult siis ära lõigata, kui see on pruun ja kuivanud, rohelisest ajab uued harud ja õitseb jälle. Aga küllap oled seda isegi nende aastate jooskul märganud.
Ma pole ka kunagi ümber istutanud, aga ilmselt millagi siiski peaks. Esimene täiesti tavaline valge õitses pea-aegu lakkamatult 15+ aastat, aga siis jäi kiduraks ja kuivas ära. Praegu on mul 2 50 sendiga ostetud orhideed, üks sarnane valge nagu esimene oli, algul õitses ka paar aastat lakkamatult, aga nüüd õiepungad kuivavad, kasvatab ikka uusi harusid, aga rohkem õide pole läinud. Teine selline minivariant ja paar aastat ainult vegeteeris mul aknalaual, aga nüüd läks lõpuks õide.
Kastan ka siis kui meelde tuleb, mõnikord vast liiga harva ja teinekord võib ka liiga tihti olla. Seisva vee katsun ikka ära valada.
Ma pole ka kunagi ümber istutanud, aga ilmselt millagi siiski peaks. Esimene täiesti tavaline valge õitses pea-aegu lakkamatult 15+ aastat, aga siis jäi kiduraks ja kuivas ära. Praegu on mul 2 50 sendiga ostetud orhideed, üks sarnane valge nagu esimene oli, algul õitses ka paar aastat lakkamatult, aga nüüd õiepungad kuivavad, kasvatab ikka uusi harusid, aga rohkem õide pole läinud. Teine selline minivariant ja paar aastat ainult vegeteeris mul aknalaual, aga nüüd läks lõpuks õide.
Kastan ka siis kui meelde tuleb, mõnikord vast liiga harva ja teinekord võib ka liiga tihti olla. Seisva vee katsun ikka ära valada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline