ööseks õhutusasendisse avatuks jätta?
https://tartu.postimees.ee/8039436/ukse ... e-katsumas
Mitmenda korruse akent võib
-
Külaline
Mina jätan esimese korruse akna kui selle ööseks lukku vajutan, ise kodus olen ja alumise korruse valve alla panen. Teise korruse aknad lukku ei käi, aga tundub üsna vähetõenäoline, et keegi sealt redeliga sissse hakkaks ronima. Kui ise kodus pole, siis lahti ei jäta, katuseaknaid samuti mitte.
Kolmanda korruse aknad tundub kortermajas üsna turvaline tuulutusaasendisse jätta, vaevalt et keegi sinna tõstukiga sisse murdma hakkab või siis ülemiselt korruselt köiega laskuks.
Meil on kunagi proovitud esimese korruse akendest sisse murda, ei olnud lahti ega tuulutusasendis. Sissemurdja teadis täpselt, kuhu kruvikeeraja akna vahele panna (aknafirma hilisem kommentaar), aga esimese hooga siiski akent lahti ei saanud, mingit kolkimist mees läbi une kuulis ja peletas minema. Nüüd meil on lisalukustus ja signalisatsioon, redeleid ei maksa ka õue vedelema jätta. Meie potentsiaalne vargapoiss oli naabrite juurest mingi redelijupi hiivanud, millega mugavalt akna kõrgusele ulatus.
Kolmanda korruse aknad tundub kortermajas üsna turvaline tuulutusaasendisse jätta, vaevalt et keegi sinna tõstukiga sisse murdma hakkab või siis ülemiselt korruselt köiega laskuks.
Meil on kunagi proovitud esimese korruse akendest sisse murda, ei olnud lahti ega tuulutusasendis. Sissemurdja teadis täpselt, kuhu kruvikeeraja akna vahele panna (aknafirma hilisem kommentaar), aga esimese hooga siiski akent lahti ei saanud, mingit kolkimist mees läbi une kuulis ja peletas minema. Nüüd meil on lisalukustus ja signalisatsioon, redeleid ei maksa ka õue vedelema jätta. Meie potentsiaalne vargapoiss oli naabrite juurest mingi redelijupi hiivanud, millega mugavalt akna kõrgusele ulatus.
-
Külaline
Ma elasin kunagi nõuka ajal kortermajas, kus olid nii mõnusad redeli moodi vaheseinad erinevate korterite rõdude vahel ja need läksid esimesest korrusest üles viiendani välja. Lapsed ronisid mööda neid redeleid mööda maja ringi. Aga vargaid meie alevis ei olnud. Mõni jota virutas midagi vahel, aga noh, siis oli kohe teada, kuhu otsima minna.
Selle peale üks anekdoot
Gena ja Potsataja lähevad mööda tänavat ja näevad ühel lahtisel aknal viinapudelit.
Nad ei suuda kiusatusele vastu panna ja otsustavad pudeli ära virutada.
Gena läheb akna alla ja võtab Potsataja kukile.
Potsataja on just pudeli kaelast kinni saanud, kui keegi hõikab:
“Hei! Mis siin toimub!”. Potsataja pöörab pead ja näeb miilitsat.
“Millega tegeleme?” küsib miilits. “Jagame jõulukinke” vastab Potsataja.
“Kuidas nii?”, imestab miilits, “praegu on ju suvi!”. “No näed nüüd” ütleb Gena,
“Ma ju rääkisin sulle, et veel on vara. Võtame selle tagasi.”
Gena ja Potsataja lähevad mööda tänavat ja näevad ühel lahtisel aknal viinapudelit.
Nad ei suuda kiusatusele vastu panna ja otsustavad pudeli ära virutada.
Gena läheb akna alla ja võtab Potsataja kukile.
Potsataja on just pudeli kaelast kinni saanud, kui keegi hõikab:
“Hei! Mis siin toimub!”. Potsataja pöörab pead ja näeb miilitsat.
“Millega tegeleme?” küsib miilits. “Jagame jõulukinke” vastab Potsataja.
“Kuidas nii?”, imestab miilits, “praegu on ju suvi!”. “No näed nüüd” ütleb Gena,
“Ma ju rääkisin sulle, et veel on vara. Võtame selle tagasi.”
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Tutiga Täi ja 7 külalist