Kas teie vihkate ka tublisid inimesi?

vana hea klassika
Külaline

Kas teie vihkate ka tublisid inimesi?

Postitus Postitas Külaline »

Mina vaatan, et inimestele väga ei meeldi sellised inimesed, kes on ilusad, sportlikud, tervislike eluviisidega, jõukad või üldse neist igati paremad. Kas teil on ka selline tunne? Siit nagu pidevalt loen, et lausa mõnitatakse selliseid inimesi. Näiteks kui keegi ütleb, et läksin õppima, tegin oma firma, muutsin elu vms, siis kohe halvustatakse. Või siis öeldakse, mis sul viga rääkida, sul ju kõik nii hästi. Kuigi hästi ei ole ju iseenesest midagi, vaid inimene on pingutanud. Näiteks paljud siin teevad haritud inimesi maha, et see ei tähenda midagi, arstid on lollid, õpetajad on lollid, kõik on lollid. Aga hariduse saamine pole ju niisama lihtne, pead tegema palju eksameid, kodutöid, üldse ilma pingutamiseta ei saa mitte keegi läbi. Kui inimene on vormis, treenitud, ka see tuleb suure tööga, nõuab enesedistsipliini ja pingutamist. Samamoodi on iga asjaga. Siin üks kirjutas väga halvustavalt naisele, kes ütles, et talle ei meeldi joodikud, et kuradi karsklane selline. Kas siis tõesti on normiks joomine ja suitsetamine, siis oled tubli inimene? Minust endast on palju tublimaid inimesi olemas, aga mina imetlen neid, mitte ei halvusta ja vihka. Miks mõned (siin foorumis üsna paljud) nii teevad?
Külaline

Miks küll oma pead sellise mõttetusega vaevata.
Eks ikka kadedus on selle nimi. Foorumis anonüümsena juletakse sappi pritsida ja halvasti öelda, et oma närune elu nii halb ei tunduks. Korraks neil hakkab kergem aga oma elu peavad nad ikka samamoodi kurvalt jätkama. Selliseid on alati olnud.
Külaline

Uimane eestlane ei olegi vihkamiseks suuteline. Eks neid põlatakse kes pidevalt meedias eputavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 14:42 Uimane eestlane ei olegi vihkamiseks suuteline. Eks neid põlatakse kes pidevalt meedias eputavad.
Räägi enda eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 14:43Räägi enda eest.
Ega ma tibladest räägigi.
Külaline

Ei, ma ei vihka tublisid inimesi.

Küll aga ei meeldi mulle sellised inimesed, kes on ülbed ja üleolevad ning hõõruvad oma tublidust pidevalt teistele nina alla, üritades end upitada teiste arvelt. Nt kohtub selline kolleegiga, kel väike ülekaal, ja hakkab õpetama stiilis, "Mina ikka kõndisin iga päev 20 kilomeetrit ja mõtlesin enne, mida suhu pistan - ja näe, minul on tulemusi!" Või kui keegi ei leia tööd, siis kukub targutama, et näe kuidas tema ikka oli nii tubli ja tegi seda ja toda ja sai endale unelmate töökoha. Niisugune olek muutub ümbritsevatele peagi vastumeelseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 14:42 Uimane eestlane ei olegi vihkamiseks suuteline. Eks neid põlatakse kes pidevalt meedias eputavad.
Eputavad :D
Jälle see närvihaige, kellel kõik uhkustavad ja eputavad. Küll on ikka raske elu :lol:
Külaline

Mina tunnen kohati sama nagu TA. Alles hiljuti oli siin üks füüsilise aktiivsusega seotud teema kus said kõige rohkem miinuseid need, kes ennast päriselt liigutavad.
Tapper
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Mina küll kadestan teisi inimesi, pean tunnistama. Eriti siinse foorumi nelja-viiekümbiste muttide põrutajat. Nagu vägagi usaldusväärsest ja kontrollitavast jutust nähtub, siis sellel mehel naiste puudust ei ole. Pole ka imestada kuna tema postituste sisu ja sõnakasutus viitavad väga laia silmaringiga ja erudeeritud, oma eluga rahul olevale ja hästi hakkama saavale inimesele. Postitused on alati õigete teemade all ja teemakohased. Oleks vaid minugi elu pooltki nii paigas, et mul jätkuks julgust anonüümsetes foorumites oma kadestamisväärt elu teistega jagada.
Külaline

Üldiselt mitte. Kui keegi muljetab, kuidas ta hakaks trenni tegema, läks õppima, tegi firma, miks ta seda tegi tegi ja kuidas tegi - loen huviga.

Kerge allergia on sellist laadi tublide vastu, kes nagu hooplevad sellega, kuidas neil on iga minut täis planeeritud, kuidas nad üldse ei puhka, kuidas nad kõiges maksimaalset efektiivsust taga ajavad jne. Läheb mõni aeg mööda ja - saame teada sama isiku läbipõlemisest, kriisidest, lahkuminekust jms. Mnjah, miks küll ei imesta?

Jah, ühelt poolet on õige, et on vaja pingutada, kuid vahel kiputakse pingutamist fetišeerima. Ja sellega hulluks minema.

Samamoodi fetišeerib mõni näit. raha säästmist. Olevikus tuleb muudkui koonerdada, et siis justkui kunagi tulevikus "elama hakata". Samas, inimene pole ju jumal ja kunagi ei tea, kui pikk elu üldse antakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 15:09 Ei, ma ei vihka tublisid inimesi.

Küll aga ei meeldi mulle sellised inimesed, kes on ülbed ja üleolevad ning hõõruvad oma tublidust pidevalt teistele nina alla, üritades end upitada teiste arvelt. Nt kohtub selline kolleegiga, kel väike ülekaal, ja hakkab õpetama stiilis, "Mina ikka kõndisin iga päev 20 kilomeetrit ja mõtlesin enne, mida suhu pistan - ja näe, minul on tulemusi!" Või kui keegi ei leia tööd, siis kukub targutama, et näe kuidas tema ikka oli nii tubli ja tegi seda ja toda ja sai endale unelmate töökoha. Niisugune olek muutub ümbritsevatele peagi vastumeelseks.
Üldiselt need, kes ikka suurt vaeva oma tubliduse(olgu siis majanduslik tõus, kaalulangetus vms suurem saavutus) nimel näevad, need ei tunne ka vajadust ülbelt eputada ja teistele midagi nina alla hõõruda. Seda tehakse ikkagi ennekõikke enda jaoks, mitte teistele näitamiseks.
Külaline

Tapper kirjutas: 14 Apr 2025 15:21 Mina küll kadestan teisi inimesi, pean tunnistama. Eriti siinse foorumi nelja-viiekümbiste muttide põrutajat. Nagu vägagi usaldusväärsest ja kontrollitavast jutust nähtub, siis sellel mehel naiste puudust ei ole. Pole ka imestada kuna tema postituste sisu ja sõnakasutus viitavad väga laia silmaringiga ja erudeeritud, oma eluga rahul olevale ja hästi hakkama saavale inimesele. Postitused on alati õigete teemade all ja teemakohased. Oleks vaid minugi elu pooltki nii paigas, et mul jätkuks julgust anonüümsetes foorumites oma kadestamisväärt elu teistega jagada.
Eks minagi olen kade. Agama ei pea vajalikuks seda sapisrlt välja näidata, kui kellelgi läheb paremini kui minul. Samuti ma üldiselei arva ka, et inimesed oma saavutuste kohta valetavad. Siin üks koguaeg karjub : "Valetad!" 😄😂
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 15:09 Ei, ma ei vihka tublisid inimesi.

Et antakse ideid: aga äkki hakkasid iga päev kõndima/laseksid endale toitumiskava koostada/ teeksid seda ja toda, et tööd leida - see on normaalne.

Aga jah, mõnel tuleb mingi tähtis ja dotseeriv toon sinna juurde. Ka mulle see ei meeldi, kuigi midagi ütlema sellisele ma ei hakka. Aga meeldivad rohkem need arutlejad, kes saavad ILMA liigselt dotseerivaks muutumata soovitused antud.
Külaline

Ma arvan, et paljud inimesed tunnevad end sisimas alaväärsena ning siis tekibki vajadus tublidele "ära panna". Selle asemel, et neilt õppida või analüüsida, mida ise saaks teha teisiti, et ka mingis enda jaoks olulises valdkonnas edukaks saada, tuntakse pigem kadedust ning õelutsetakse niisama.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 13:14Kas siis tõesti on normiks joomine ja suitsetamine, siis oled tubli inimene?
Eks siin foorumis neid inimesi leidub, kes on suitsu ja napsi lembelised. Nemad võivad pahaks panna, kui keegi midagi selle kohta pahasti ütleb.
Külaline

Väike naps on väga ok.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 15:41Väike naps on väga ok.
Mõne jaoks on väike naps igapäevane kuuspakk õlut või üks pudel veini. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 15:52
Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 15:41Väike naps on väga ok.
Mõne jaoks on väike naps igapäevane kuuspakk õlut või üks pudel veini. :D
Mis see sinu asi on?
Külaline

Kunagi keegi kurtis, et talle ei meeldi väikelinnad. Kuna tema meelest seal inimesed võistlevad üksteisega. No et alguses on kõigil vanad katused, aga siis üks majaomanik paneb plekk-katuse ja siis ei lähe pikalt, kui keegi teine samas tänavas paneb kivikatuse. Selle kirjutaja arvates inimesed teevad nii, et eputada ja näidata, et aga ma võin veel parema katuse panna kui sina.

Lugesin seda ja mõtlesin, et kas selle kirjutaja meelest siis tõesti oleks normaalne, kui kõik on lagunev, hall ja vaene? Peaasi et, jumala eest, keegi ei teeks midagi, mida võiks käsitleda esiletõusmise, oma tublidusega eputamise vms.

Mulle siis hoopis meeldib, kui inimesed on tublid. Kui sõidan kuksilt läbi ja maja, mis enne oli väsinud, on kenasti renoveeritud, mõtlen, et vau, jälle üks maja ilusam! Ja kui kordatehtud maju on palju - seda parem ju! Isegi kui esimeses lõigus kirjeldatud olukorras on teise katuse panek saanud tõuke esimese katuse panijalt (perekond Kask nägi, et perekond Kuusk paneb katust ja läks mõte liikuma, oot-oot, meil on ju ka vaja katust vahetada) - mis sellest siis halba on? Naljatilk!
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 15:30Et antakse ideid: aga äkki hakkasid iga päev kõndima/laseksid endale toitumiskava koostada/ teeksid seda ja toda, et tööd leida - see on normaalne.
Ei! See ei ole normaalne. Kas keegi tõesti arvab, et ülekaaluline ei tea, et võiks kõndida või toitumiskava koostada või veel midagi? Kui sult ei küsita, siis sa ei lähe seda kellelegi peale suruma, ise omas peals mõeldes, et olid hullult abivalmis ja sinust oli kasu.

Meil oli kontoris kerges ülekaalus naine, kes hakkas kaalu langetamiseks mingit dieeti pidama. Täiesti võimatu oli kolleegidel temaga koos kööginurgas süüa. Ta ainult ja ainult kritiseeris teiste toite ja toiduvalikuid. Tema peas polnudki muid vestlusmõtteid kui toit ja kalorsus ja kogus.
Kui tahakkas jooksmas käima, siis agiteeris kõiki töökaaslaseid seda ka tegema. Ikka jõuliselt ja käskivalt. Kõik peavad seda tegema, sest see on nii tervislik. Sama läks edasi talisupluse ja suusatamisega.
Mäletan üht korda, kui üks kolleeg vastas, et ta tegeleb talisuplusega juba kümme aastat. See naine ei uskunud ja nõudis tõestust. Sellest vestlusest tekkis lausa tüli. Ta nii tulihingeliselt arvas, et oli esimene, kes meie kollektiivis sellega tegeles ja ei nõustunud tõenduseta uskuma vastupidist.

Just sellised edukad inimesed on ebameeldivad. Nõustun, et nad on tublid ja püüdlikud, et tegelevad spordi ja enese paremaks muutmisega, aga seda ei pea kuulutama ja teistele sama peale suruma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 10 külalist