Kuidas Eesti tootjad küll tooted ära suudavad rikkuda
-
Külaline
Kuidas Eesti tootjad küll tooted ära suudavad rikkuda
Kui müügile ilmus, oli hea, kohe nagu ise oleks teinud. Ostsin mitu korda. Nüüd paar nädalat tagasi ostetud oli vastik vänge, nagu maitseainete kast oleks kogemata sisse kukkunud. Ostsin täna uuesti ja ikka väkkk

-
Külaline
Ma pole üldiselt eriline toiduga vinguja, aga üleeile ostsin mingit Selveri kartulivormi, ja süües tõesti mõtlesin, et no kas kuidagi paremini ei saa? Ja kui ei saa, siis miks sellist jama üldse toota? Pole ja superodavad need valmisroad... enam ei osta.
-
Külaline
Iseenesest ju loogiline (kuigi ehk veidi ebaaus), et toote tutvustusperioodil pingutatakse rohkem selleks, et meeldida. Küllap see on igal pool nii, uude kohta tööle läinud juuksur teeb alguses eriti korralikku tööd, raamatupidaja on eriti korralik ja ettekandja naeratab eriti ilusti, sama ka toodetega, pagar paneb ehk tiba rohkem päris võid taignasse ja kalamees paneb letile ainult samal hommikul püütud kala.
-
Külaline
Nii ta on, aga siin ei tee ju üks inimene põlve otsas mingit asja, et panen natuke rohkem võid vms. Tegemist on tööstusliku köögiga, kus iga suvalise inimese panus ei loe, vaid kvaliteet peaks olema stabiilne, mitte täna hommikul Natalja otsustab, et teen nii või naa.Külaline kirjutas: ↑05 Apr 2025 23:09 Iseenesest ju loogiline (kuigi ehk veidi ebaaus), et toote tutvustusperioodil pingutatakse rohkem selleks, et meeldida. Küllap see on igal pool nii, uude kohta tööle läinud juuksur teeb alguses eriti korralikku tööd, raamatupidaja on eriti korralik ja ettekandja naeratab eriti ilusti, sama ka toodetega, pagar paneb ehk tiba rohkem päris võid taignasse ja kalamees paneb letile ainult samal hommikul püütud kala.
-
Külaline
Minu arust asi pole selles, et keegi üksikult nüüd otsusab, et pingutame rohkem, vaid see on otsus retsepti muuta, toorained odavamate vastu vahetada vms. Mina olin väga pettunud, kui tellisin Madmoiselle kohvikust lapsele tordi. Varem olid seal väga head tordid, nüüd oli kõigega kokku hoitud, biskviit nagu svamm. Tooraine aina kallineb, aga hinnad on niigi juba väga kallid, siis tehaksegi otsus kvaliteedis järele anda.
-
Külaline
kalevi kommide maitsega on toimunud üüratu muutus.
näiteks, karakumi kommi šokolaad liimub suulakke ja sisu mekib kakaobatooni koostise järele.
kunagi maitses karakum vahustatud šokolaadi pralinee moodi.
näiteks, karakumi kommi šokolaad liimub suulakke ja sisu mekib kakaobatooni koostise järele.
-
Külaline
See on jube päris pikka aega nii. Juba üle 10ne aasta on kvaliteet kehva. Kama shokolaad on näiteks on söödamatu.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 10:49 kalevi kommide maitsega on toimunud üüratu muutus.
Teised suured shokolaadid samamoodi. Välismaal elavad inimesed neid külakostuks enam ei taha, sest ei ole head enam. Vanasti kiideti tarvani.
-
Külaline
Ma ka mõnikord ostan, et hea lõunaks kiiresti soojaks teha, Liigset maitseainet pole tundnud (ehk on mul vedanud), aga viimasel ajal jäävad mingid sibulaliistakud keele peale. Ma sibulasõber ei ole ja väga häirib, varem minu meelest ei olnud või siis olid nii hästi valmistatud, et tunda polnud. Ma vanasti ei armastanud kaeraputru ka selle pärast, et et helveste ümber olevad kestad jäid süües keele peale. tean et imelik, aga kes sama kogenud ehk saavad aru. Selveri omlet mulle ka maitses, aga viimased paar korda on seal ka sibulaliistakud keelele jäänud.Külaline kirjutas: ↑05 Apr 2025 18:50 Kui müügile ilmus, oli hea, kohe nagu ise oleks teinud. Ostsin mitu korda. Nüüd paar nädalat tagasi ostetud oli vastik vänge, nagu maitseainete kast oleks kogemata sisse kukkunud. Ostsin täna uuesti ja ikka väkkk
![]()
Ma tegelikult ei tea ühtegi valmistoitu, mis läbi aastate sama hästi maitseks. On siis tegemist harjumise, tüdimuse või koostise muutusega. Ja kui ongi mingi väga hea toode, siis ei fänna seda ilmselt keegi peale minu sest kaob varsti müügilt.
-
Külaline
Hahaa, meid on siis kaks.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 23:55Ja kui ongi mingi väga hea toode, siis ei fänna seda ilmselt keegi peale minu sest kaob varsti müügilt.
-
Külaline
Kalevi toodetel polegi enam mingit maitset, põhimaitse on magusaine lääge maitse ja järelmaitse mingi aimdus kunagise toote maitsest. Täielik jama.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 10:49 kalevi kommide maitsega on toimunud üüratu muutus.
Ostsin just Realiseerimiskeskusest mingeid lätlaste suvalisi komme, terve pere sõi ja kiitis.
-
Külaline
See on kurb jah, et Kalev on nii alla käinud. Hoolimata suurest hinnatõstmisest. Veelkord kinnitab see fakti, et rahahunniku eest ei pruugi saada kvaliteeti.
Minu jaoks algas Kalevi allakäik nende imelike oranžide ümbriste väljamõtlemisest. Ei kutsu see värv ostma šokolaadi! Mõnele teisele tootele sobib, aga mitte šokolaadile. Ehkki püüdsin värviga ära harjuda, selgus peagi, et ka maitse ei kõlba kuskile. Ja üüratu hind on kirss tordil, miks valida mõni teine mark.
Minu jaoks algas Kalevi allakäik nende imelike oranžide ümbriste väljamõtlemisest. Ei kutsu see värv ostma šokolaadi! Mõnele teisele tootele sobib, aga mitte šokolaadile. Ehkki püüdsin värviga ära harjuda, selgus peagi, et ka maitse ei kõlba kuskile. Ja üüratu hind on kirss tordil, miks valida mõni teine mark.
-
Külaline
Aga Eesti väiketootjate sokolaadid? On nende hulgas mõni, mida nõudliku maitsega iniemesed heaks šokolaadiks peavad?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 11:29 See on kurb jah, et Kalev on nii alla käinud. Hoolimata suurest hinnatõstmisest. Veelkord kinnitab see fakti, et rahahunniku eest ei pruugi saada kvaliteeti.
Ise olen terviseprobleemi tõttu juba aastaid suu šokolaaditoodetest puhtaks pühkinud, aga pereliikmetele ostan Kalevi komme - ja söövad, pole nurisenud.
-
Külaline
Sama. Enne oli osa pakendeid kenad, eestilikud, sobis juba pakendi pärast välismaale viia. Neid oranže kärakaid aga käsi ostma ei tõuse.Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 11:29 See on kurb jah, et Kalev on nii alla käinud. Hoolimata suurest hinnatõstmisest. Veelkord kinnitab see fakti, et rahahunniku eest ei pruugi saada kvaliteeti.
-
Külaline
Selle mõttes on Kalevi/Orkla šokolaadide inetud oranzid pakendid head, et kinnitavad välimusega seda, mis seespool toimub. Enam ei teki mingit nostalgiat sirutada käsi selle poole, aju saab neid nähes kohe kinnituse/meeldetuletuse, et seal sees on ebameeldiv odav ollus. Sellel ei ole enam mingit seost nende kunagiste kommide ja šokolaadidega, mille nime all neid müüakse. Ma tean, et nõukogude liit saatis kalašnikove ja sai kakaoube vastu (no väike kunstiline liialdus siin) ja enam ei ole võimalik sellist šokolaadi massiliselt ja odavalt toota. Aga no kurat, oleks võinud jätta mõned nimetused kalliks ja maitsvaks ja teised nimetused arhiivi panna, selle asemel et neid nimesid oranzi pakendatud jura jaoks kasutada.
-
Külaline
Ei otsustagi Natalja. Juhtkond otsustab ja alguses on retseptis pool kilo võid, paari kuu pärast asendatakse või margariiniga. Jne.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 09:50Nii ta on, aga siin ei tee ju üks inimene põlve otsas mingit asja, et panen natuke rohkem võid vms. Tegemist on tööstusliku köögiga, kus iga suvalise inimese panus ei loe, vaid kvaliteet peaks olema stabiilne, mitte täna hommikul Natalja otsustab, et teen nii või naa.Külaline kirjutas: ↑05 Apr 2025 23:09 Iseenesest ju loogiline (kuigi ehk veidi ebaaus), et toote tutvustusperioodil pingutatakse rohkem selleks, et meeldida. Küllap see on igal pool nii, uude kohta tööle läinud juuksur teeb alguses eriti korralikku tööd, raamatupidaja on eriti korralik ja ettekandja naeratab eriti ilusti, sama ka toodetega, pagar paneb ehk tiba rohkem päris võid taignasse ja kalamees paneb letile ainult samal hommikul püütud kala.
-
Külaline
Kunagi oli toode Võideks, kus oli segatud kaks rasvainet - või ja taimeõli. Mõte oli see, et saada kaks naturaalset rasva kokku segades natuke paremini määritav toode kui või, mis samas ei oleks kunstlik "kräpp" nagu tüüpiline margariin.
Nüüd on nimi sama, aga koostis ära muudetud ja pole enam üldse see.
Nüüd on nimi sama, aga koostis ära muudetud ja pole enam üldse see.
-
Külaline
Aga Kalevi tooted ei ole ju kuskilt otsast odavad ega soodsad! Kalev on kallis toode ja sellest hoolimata ikkagi oranž kräpp.Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 16:49 Selle mõttes on Kalevi/Orkla šokolaadide inetud oranzid pakendid head, et kinnitavad välimusega seda, mis seespool toimub. Enam ei teki mingit nostalgiat sirutada käsi selle poole, aju saab neid nähes kohe kinnituse/meeldetuletuse, et seal sees on ebameeldiv odav ollus. Sellel ei ole enam mingit seost nende kunagiste kommide ja šokolaadidega, mille nime all neid müüakse. Ma tean, et nõukogude liit saatis kalašnikove ja sai kakaoube vastu (no väike kunstiline liialdus siin) ja enam ei ole võimalik sellist šokolaadi massiliselt ja odavalt toota. Aga no kurat, oleks võinud jätta mõned nimetused kalliks ja maitsvaks ja teised nimetused arhiivi panna, selle asemel et neid nimesid oranzi pakendatud jura jaoks kasutada.
-
Külaline
Kalev on tõesti kallis, aga mulle pole nende tooted ka kunagi meeldinud eriti. Mõni šokolaad on päris hea, aga kommide hulgast pole kunagi lemmikut leidnud. Eelistan jätkuvalt Fazerit. Aga teemasse - toodete koostis jms tõesti muutub, aus oleks panna ka uus etikett võiu veidi teine nimi, siis teaks tarbija, et võib midagi muud saada selle asemel, millega on harjunud.
-
Külaline
Jäin mõtlema, et kunagi olid müügil suured läti kommikarbid, et miks neid enam ei ole, aga vaat, juba 2018.a võeti ka nende tootmine üle
https://majandus.postimees.ee/6459491/l ... -tallinnas
https://majandus.postimees.ee/6459491/l ... -tallinnas
-
Külaline
Minu arust ei ole ka Läti tooted (s h Laima) kunagi head olnud.
Parim šokolaad on Karl Fazeril ja loomulikult ka Lindt teeb häid komme ja šokolaade.
Parim šokolaad on Karl Fazeril ja loomulikult ka Lindt teeb häid komme ja šokolaade.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist