Ühe probleemi asemel 2?
-
Külaline
Ühe probleemi asemel 2?
Kui teil on probleem. Räägite sellest kellelegi. See ütleb, kuidas sa peaks mõtlema, mida tegema. Aga see soovitus ei ole teile omane, te ei suuda mõelda nii nagu tema. Kas siis on ühe probleemi asemel 2 probleemi? Esimene on see algne probleem. Ja teine on see, et oled nagu õpetajat petnud, et ei tee nii nagu ta ütleb, kui su probleem ei lahene?
-
Külaline
Ma ka ei tea, miks mõned inimesed oma probleeme jagavad, välja pakutud häid lahendusi nad tavaliselt ei proovi ega ka tee. Küllap on inimesel vaja siis ise mingi oma lahenduseni jõuda, aga miks siis veel enne teisi vaja selle infoga koormata, ei tea. Kui lahendust ei taha, siis võiks teist inimest nii palju austada, et mõttetult tema aega ja närve ei raiska (mõni muretseb ennast võõra mure pärast lolliks) ja soovitaks hoida see probleem enda teada. Või rääkida puule, anonüümsele foorumiliikmele, koerale või chatgtp-le.
-
Külaline
Isegi tänaval teeküsijale seletad, seletad ja siis kui ta liikuma hakkab valib ta hoopis muu suuna.
-
Külaline
Vähemalt said teada, et üks lahendus, mida pakuti, sulle ei sobi, tuleb ise edasi nuputada. See teine probleem on puhas pseudoprobleem, ei pea kelelelgi vastust andma, miks sa nende nõuannete järgi ei teinud. Igaüks elab oma elu ise ja nemad ei tule vastutama, kui selle nõuande järgimise järel asi hoopis sitemaks pöördub, ikka helbid pärast ise seda suppi, seega pole mõtet üldse selliste asjade peale energiat kulutada "mis ta must mõtleb, kui ma nüüd nii ei tee, nagu ta ütles".
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Siis tulebki teha nii, nagu oma pea ja sisetunne ütleb. Vahel on hea teise inimesega rääkida ja arutleda, aga sellega ei pea tingimata kaasnema nõu andmine ja selle kuulda võtmine. Intelligentne inimene ei hakkagi üldse oma arvamust ja "õiget lahendust" teisele peale suruma.Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2025 09:42 Kui teil on probleem. Räägite sellest kellelegi. See ütleb, kuidas sa peaks mõtlema, mida tegema. Aga see soovitus ei ole teile omane, te ei suuda mõelda nii nagu tema. Kas siis on ühe probleemi asemel 2 probleemi? Esimene on see algne probleem. Ja teine on see, et oled nagu õpetajat petnud, et ei tee nii nagu ta ütleb, kui su probleem ei lahene?
-
Külaline
Oma probleemist rääkijad ei oota nõuannet, nad vajavad oma probleemi valju häälega välja rääkimist ja ärakuulamist. Selle käigus tuleb ka vastus. Küsija seest, mitte kuulajalt.
-
Külaline
Ma ei käi sellepärast enam psühholoogil ka, et olen alati tundnud pärast paari sessiooni, et psühholoog hakkab eeldama, et tema antud nõust peab mulle kasu olema, ja kui julgen öelda, et seis on ikka sama ja paremaks pole läinud, siis tunnetan pettumust ja isegi etteheidet, justkui ma ei tee omalt poolt kõike, et tema soovitused toimida saaksid.
Ma oma kõrges eas olen õppinud kohe jutu algul teada andma, kas tahan nõu või lihtsalt jahuda. Nii ütlengi - abi ei vaja, aga tahan vahutada. Või siis vastupidi - mul on mure, mis sa minu asemel teeks?
-
Külaline
Ma arvan, et ta on pettunud selle peale, et sa tema nõu ei kuula, tema antud harjutusi ei tee, mitte selle peale, et tulemust ei ole? Võin muidugi eksida, aga jäi mulje, et sa ei tee seda, mida ta soovitab. Sel juhul muidugi polegi mõtet ega põhjust psühholoogil (vähemalt mitte sellel) käia. Otsi kas uus või leia ise oma tee, kui nii parem tundub.Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2025 19:45 Ma ei käi sellepärast enam psühholoogil ka, et olen alati tundnud pärast paari sessiooni, et psühholoog hakkab eeldama, et tema antud nõust peab mulle kasu olema, ja kui julgen öelda, et seis on ikka sama ja paremaks pole läinud, siis tunnetan pettumust ja isegi etteheidet, justkui ma ei tee omalt poolt kõike, et tema soovitused toimida saaksid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist