Petukõned Omniva nimel
-
Külaline
Petukõned Omniva nimel
Mulle täna helistas +37258130210 üks naine ja küsis, kas võib ka vene keeles rääkida. Kuna mul oli natuke vaba aega, siis no võib ikka ütlesin. Siis hakkas seletama mingist tähitud kirjast, mida kuller tahab üle anda. Ma ütlesin, et viigu mingisse Omniva kontorisse, küll ma ise lähen ja toon ära. Alguses vaidles vastu, aga siis leebus ja tahtis isikukoodi. Ütlesin talle ise välja mõeldud isikukoodi 36901102552. Selle peale öeldi, et see ei ole ikka õige. Vahepeal küsisin, kust ta pärit on. Ütles, et Ukrainast ja alles õpib eesti keelt. Ajasin veel talle mingit kelbast ja kuna seda isikukoodi nende süsteemis ei olnud, siis küsisin, et mis nüüd saab? Pakkusin, et saatke kiri saatjale tagasi. Selle peale hakati rääkima mingist hoiutasust ja arvest, mida nad mulle saadavad. Ma küsisin, et kuhu saadate. Öeldi, et telefoni (sms??). Lõpuks ma ütlesin naisele, et sa oled üks paras shulik. Ta ei tahtnud sellega nõustuda. Rääkisin veel karmast, mis teda tabab, kui ta inimestelt raha välja petta üritab või petab. Lõpuks ta sai aru, et minust asja pole ja katkestas kõne.
-
Külaline
Minu jaoks on juba selles kohas error. Oleksin kõne lihtsalt katkestanud. Ükski Eesti asutus ei suhtle vene keeles. Ja kui oleks eesti keeles küsinud isikukoodi, siis oleksin vastanud, et isikuandmeid ei jagata telefoni teel ja saatke meili peale teatis. Ja kõne katkestanud. Milleks selliseid telefonikõnesid jätkata, on minu jaoks puhas müstika.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 13:54 Mulle täna helistas +37258130210 üks naine ja küsis, kas võib ka vene keeles rääkida. Kuna mul oli natuke vaba aega, siis no võib ikka ütlesin.
-
Külaline
Mul lihtsalt oli sellel konkreetsel hetkel aega ja ma otsustasin natukene "mängida" helistajaga. Kui nüüd meenutada, siis mingi aasta tagasi ma lobisesin sama moodi vaheldumisi ühe mehe ja naisega, kes soovisid minu isikukoodi ja pangaandmeid. Siis oli case selles, et ma olin just mingile Ivanovile Pihkva oblastisse 300 eurose ülekande teinud ja see oli vaja tagasi pöörata. Vahel on põnev vestelda petturitega ja uurida nende mõttemaailma ja nendega kassi ja hiirt mängida. Minu kiiks kui nii võib öelda.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 15:36Milleks selliseid telefonikõnesid jätkata, on minu jaoks puhas müstika.
-
Külaline
Ukrainast nad muidugi ka pole, tahavad inimesi hellaks teha.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 13:54 Mulle täna helistas +37258130210 üks naine ja küsis, kas võib ka vene keeles rääkida. Kuna mul oli natuke vaba aega, siis no võib ikka ütlesin. Siis hakkas seletama mingist tähitud kirjast, mida kuller tahab üle anda. Ma ütlesin, et viigu mingisse Omniva kontorisse, küll ma ise lähen ja toon ära. Alguses vaidles vastu, aga siis leebus ja tahtis isikukoodi. Ütlesin talle ise välja mõeldud isikukoodi 36901102552. Selle peale öeldi, et see ei ole ikka õige. Vahepeal küsisin, kust ta pärit on. Ütles, et Ukrainast ja alles õpib eesti keelt. Ajasin veel talle mingit kelbast ja kuna seda isikukoodi nende süsteemis ei olnud, siis küsisin, et mis nüüd saab? Pakkusin, et saatke kiri saatjale tagasi. Selle peale hakati rääkima mingist hoiutasust ja arvest, mida nad mulle saadavad. Ma küsisin, et kuhu saadate. Öeldi, et telefoni (sms??). Lõpuks ma ütlesin naisele, et sa oled üks paras shulik. Ta ei tahtnud sellega nõustuda. Rääkisin veel karmast, mis teda tabab, kui ta inimestelt raha välja petta üritab või petab. Lõpuks ta sai aru, et minust asja pole ja katkestas kõne.
-
Külaline
See on Gunilla Hultmani telefoninr.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 16:49Ukrainast nad muidugi ka pole, tahavad inimesi hellaks teha.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 13:54 Mulle täna helistas +37258130210 üks naine ja küsis, kas võib ka vene keeles rääkida. Kuna mul oli natuke vaba aega, siis no võib ikka ütlesin. Siis hakkas seletama mingist tähitud kirjast, mida kuller tahab üle anda. Ma ütlesin, et viigu mingisse Omniva kontorisse, küll ma ise lähen ja toon ära. Alguses vaidles vastu, aga siis leebus ja tahtis isikukoodi. Ütlesin talle ise välja mõeldud isikukoodi 36901102552. Selle peale öeldi, et see ei ole ikka õige. Vahepeal küsisin, kust ta pärit on. Ütles, et Ukrainast ja alles õpib eesti keelt. Ajasin veel talle mingit kelbast ja kuna seda isikukoodi nende süsteemis ei olnud, siis küsisin, et mis nüüd saab? Pakkusin, et saatke kiri saatjale tagasi. Selle peale hakati rääkima mingist hoiutasust ja arvest, mida nad mulle saadavad. Ma küsisin, et kuhu saadate. Öeldi, et telefoni (sms??). Lõpuks ma ütlesin naisele, et sa oled üks paras shulik. Ta ei tahtnud sellega nõustuda. Rääkisin veel karmast, mis teda tabab, kui ta inimestelt raha välja petta üritab või petab. Lõpuks ta sai aru, et minust asja pole ja katkestas kõne.
-
Külaline
Jajah, mu kaasale ka prooviti samamoodi läheneda. Algul ma imestasin, et mis nad selle isikukoodiga teevad, et see ju pole mingi varjatud info, mille abil nad midagi välja petta saavad. Aga siis leidsin interneti avarustest sellise lõbusa jutukese:
Helistati siis mulle ka "Omnivast" (vene keeles), et mulle tuli tähitud kiri, see tuuakse koju, aga Maksuametile on vaja tasuda 2 €, kas ma kasutan SmartID-d, mis mu isikukood on (kes on sündinud 10.11.1978 aastal, andku mulle andeks), kui palju mul arvel raha on, kas vähem või rohkem kui 1000 €, sest mõnikord terminal võtab kõik raha ära, ja oodaku nüüd ma postiljoni
Natukese aja pärast helistatigi mulle "Swedpangast" (ikka vene keeles) ja öeldi, et sulid püüavad pangast mu raha mujale üle kanda ja nemad tulid mulle appi. Küsisid, kui palju mul seal arvel raha on. Kuna öeldud summa tundus vist väike olevat, siis küsiti veel üle, ehk on mul mingi kogumishoius ka, ja vastusele, et on III pensionisammas, muutusid kohe rõõmsamaks ja küsiti, et palju seal peal on? Vana inimene, ega ei mäleta täpselt, aga üle 10 000 peaks küll olema. No jutt läks ikka edasi, et nemad mu raha päästavad ära, ärgu ma ise (interneti)panka mingu, kellegagi ärgu rääkigu ja kohe helistab mulle vanemspetsialist
Nüüd läks juba huvitavaks, sest vanemspetsialist tahtis helistada juba WhatsAppi peale. Miks mitte, ikka saab. Kõne tuligi, ilusasti Swedpanga logo küljes, viisakalt tutvustati ennast, saadeti isegi töötõend, et neiu on panga keskse riistvaraüksuse keskne turvaametnik vanemturvalisuse ametnik Anna Lisovskaja
Eks jutt läks selle peale, et nüüd tuleb ruttu tehingud blokeerida, sest mul vedas, kuna neil on ainult 3 töötajat selle teema peal ja nad kõikidega ei jõua tegeleda. No muidugi olen mina see mõistev inimene ja tunneb talle kaasa ja olen rõõmus, et mul nii ikka vedas.
Nüüd oli vaja juba ekraani jagada ja loomulikult ma jagan, kuna mu WhatsApp, mis on nutitelefonis, on seotud hoopis nuputelefoni numbriga (keeruline skeem, ärge küsige). Nüüd siis jõudsime SmartId-ga allkirjastamiseni. Aga vot pole mul Swedpanga äppi, sest ma tegelikult Swedpangaga ei sõbrutsegi, aga see neid ei seganud ja nüüd tuleb mul minna läbi Google'i. Hakkeme siis minema. Sisestasin siis hoolikalt "oma" kasutajatunnuse ja isikukoodi, aga vot ei klappinud midagi, proovisime korra veel ja ikka mingi jama ja nii olingi Swedpanga poolt blokeeritud
Eks me olime "vanemspetsialistiga" lausa õnnetud. Neiu küsis, et ehk on mul konto kusagil mujal pangas ja küsis lootusrikkalt, et äkki on LHV-s? Ma ütlesin, et ta pidi ju Swedpangast olema, tema jälle, et ta ju on keskne panga ametnik. See on argument. Ütlesin siis, et mul on ju konto ka SEB-s. Väga hea, läheme vaatame sinna, aga seal kordus sama jama, mis Swedpangas. Neiu arvas, et ehk on mul kasutajatunnus meelest läinud ja mul on see kusagile üles kirjutatud. Nõustusin temaga ja hakkasin seda kohe otsima, neiu oli kannatlikult liinil
Mõne aja pärast ütlesin talle, et igasuguseid asju leidsin sahtlist, sularaha, kulda, aktsiad ja kalliskive, aga kasutajatunnust ei leidnud. Neiu varmalt ütlema, et hakkame nüüd taastama kasutajatunnust, aga pea tund aega juba oli jamatud, poest ammugi koju jõutud ja kõht tühi. Nagu öeldi Vana-Roomas: Panem et circenses ehk leiba ja tsirkust, kuid tsirkust oli juba piisavalt saadud, aga tühja kõhuga pikalt ei jaksa jamada

Ütlesin siis neiule, et ma tean küll, milles on probleem - mul on telefonil (tähelepanelikud jälgijad juba teavad mis) programm. Neiu palus ka talle seda öelda - no loomulikult on see antinajob programm. Soovitasin tal veel teha purjus siilile oraals**ksi (noh, vene keeles kõlas see pisut teises modifikatsioonis)
. Neiu ei saanud kohe mu headest soovidest talle aru, kordasin sõbralikult öeldut ja kõne saigi nii otsa
Helistati siis mulle ka "Omnivast" (vene keeles), et mulle tuli tähitud kiri, see tuuakse koju, aga Maksuametile on vaja tasuda 2 €, kas ma kasutan SmartID-d, mis mu isikukood on (kes on sündinud 10.11.1978 aastal, andku mulle andeks), kui palju mul arvel raha on, kas vähem või rohkem kui 1000 €, sest mõnikord terminal võtab kõik raha ära, ja oodaku nüüd ma postiljoni
Natukese aja pärast helistatigi mulle "Swedpangast" (ikka vene keeles) ja öeldi, et sulid püüavad pangast mu raha mujale üle kanda ja nemad tulid mulle appi. Küsisid, kui palju mul seal arvel raha on. Kuna öeldud summa tundus vist väike olevat, siis küsiti veel üle, ehk on mul mingi kogumishoius ka, ja vastusele, et on III pensionisammas, muutusid kohe rõõmsamaks ja küsiti, et palju seal peal on? Vana inimene, ega ei mäleta täpselt, aga üle 10 000 peaks küll olema. No jutt läks ikka edasi, et nemad mu raha päästavad ära, ärgu ma ise (interneti)panka mingu, kellegagi ärgu rääkigu ja kohe helistab mulle vanemspetsialist
Nüüd läks juba huvitavaks, sest vanemspetsialist tahtis helistada juba WhatsAppi peale. Miks mitte, ikka saab. Kõne tuligi, ilusasti Swedpanga logo küljes, viisakalt tutvustati ennast, saadeti isegi töötõend, et neiu on panga keskse riistvaraüksuse keskne turvaametnik vanemturvalisuse ametnik Anna Lisovskaja
Eks jutt läks selle peale, et nüüd tuleb ruttu tehingud blokeerida, sest mul vedas, kuna neil on ainult 3 töötajat selle teema peal ja nad kõikidega ei jõua tegeleda. No muidugi olen mina see mõistev inimene ja tunneb talle kaasa ja olen rõõmus, et mul nii ikka vedas.
Nüüd oli vaja juba ekraani jagada ja loomulikult ma jagan, kuna mu WhatsApp, mis on nutitelefonis, on seotud hoopis nuputelefoni numbriga (keeruline skeem, ärge küsige). Nüüd siis jõudsime SmartId-ga allkirjastamiseni. Aga vot pole mul Swedpanga äppi, sest ma tegelikult Swedpangaga ei sõbrutsegi, aga see neid ei seganud ja nüüd tuleb mul minna läbi Google'i. Hakkeme siis minema. Sisestasin siis hoolikalt "oma" kasutajatunnuse ja isikukoodi, aga vot ei klappinud midagi, proovisime korra veel ja ikka mingi jama ja nii olingi Swedpanga poolt blokeeritud
Eks me olime "vanemspetsialistiga" lausa õnnetud. Neiu küsis, et ehk on mul konto kusagil mujal pangas ja küsis lootusrikkalt, et äkki on LHV-s? Ma ütlesin, et ta pidi ju Swedpangast olema, tema jälle, et ta ju on keskne panga ametnik. See on argument. Ütlesin siis, et mul on ju konto ka SEB-s. Väga hea, läheme vaatame sinna, aga seal kordus sama jama, mis Swedpangas. Neiu arvas, et ehk on mul kasutajatunnus meelest läinud ja mul on see kusagile üles kirjutatud. Nõustusin temaga ja hakkasin seda kohe otsima, neiu oli kannatlikult liinil
Mõne aja pärast ütlesin talle, et igasuguseid asju leidsin sahtlist, sularaha, kulda, aktsiad ja kalliskive, aga kasutajatunnust ei leidnud. Neiu varmalt ütlema, et hakkame nüüd taastama kasutajatunnust, aga pea tund aega juba oli jamatud, poest ammugi koju jõutud ja kõht tühi. Nagu öeldi Vana-Roomas: Panem et circenses ehk leiba ja tsirkust, kuid tsirkust oli juba piisavalt saadud, aga tühja kõhuga pikalt ei jaksa jamada
Ütlesin siis neiule, et ma tean küll, milles on probleem - mul on telefonil (tähelepanelikud jälgijad juba teavad mis) programm. Neiu palus ka talle seda öelda - no loomulikult on see antinajob programm. Soovitasin tal veel teha purjus siilile oraals**ksi (noh, vene keeles kõlas see pisut teises modifikatsioonis)
-
Külaline
Tola ise naljatab ja siis paneb kahe konto alt ahhhaad ka. Ei teagi, kumb on haledam.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 21:22 Jajah, mu kaasale ka prooviti samamoodi läheneda. Algul ma imestasin, et mis nad selle isikukoodiga teevad, et see ju pole mingi varjatud info, mille abil nad midagi välja petta saavad. Aga siis leidsin interneti avarustest sellise lõbusa jutukese:
Ütlesin siis neiule, et ma tean küll, milles on probleem - mul on telefonil (tähelepanelikud jälgijad juba teavad mis) programm. Neiu palus ka talle seda öelda - no loomulikult on see antinajob programm. Soovitasin tal veel teha purjus siilile oraals**ksi (noh, vene keeles kõlas see pisut teises modifikatsioonis). Neiu ei saanud kohe mu headest soovidest talle aru, kordasin sõbralikult öeldut ja kõne saigi nii otsa
![]()
-
Külaline
Kui viitsite nende sulleritega vestelda, siis võite suusoojaks igasugu asju küsida. Ma küsisin vahepeal selle naise käest, kas tal on suured või väikesed rinnad (kasutasin sõna siski). Mis te endale lubate, kuidas te ametnikuga suhtlete tuli vastuseks. Ei tahtnud öelda millised rinnad tal on, aga kõnet ka ei katkestanud, ju siis raha saamahimu oli suur.
-
Külaline
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... te-siseelu
Siin lihtne seletus. Ma ei saa aru, kuidas ikka sinna orki minnakse.
Siin lihtne seletus. Ma ei saa aru, kuidas ikka sinna orki minnakse.
-
Külaline
Ma ei kujuta ette, kui igav peab inimese elu olema, et oma aega sellise jahu peale raisata.
-
Külaline
Nii ja naa. Ma kulutasin 10 minutit. Mõni vahib jälle päevas tundide kaupa tiktoki videoid või jälgib (minu silmis) mingeid mõttetuid suunamudijaid.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 09:44Ma ei kujuta ette, kui igav peab inimese elu olema, et oma aega sellise jahu peale raisata.
Aga kuulaks veel teiste kogemusi telefonipetturitest.
-
Külaline
Umbes sama igav, kui siin foorumis kolada ja kommenteerida.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 09:44Ma ei kujuta ette, kui igav peab inimese elu olema, et oma aega sellise jahu peale raisata.
Ja jah, mul endal on kah igav elu.
Aga ise olen (kahjuks?) saanud ainult ühe petuka. Helista venku ja teatas vene keeles, et tema poliitsijast. Vastasin, et rääkigu vene keeles, vastas mömm-mömm. Katkestasin kõne. Uuesti trill-trill. Võtan toru ja onkel karjub inimkeeles, et kuidas julgete politseiga... Piip-piip.
-
Külaline
Mulle on töö telefonile Microsofti poolt vigases inglise keeles helistatud. Mul polegi seda kontot ja läpakat aga tädi ikka tungivalt üritas selgeks teha, et mu läpakasse on sisse häkitud 
-
Külaline
Siis ei maksa imestada, et mis kontingent see on, kellele õnnestub igasugust jama ajada, isikukoode ja kontoandmeid pihta panna, rämpsu maha müüa jne. Normaalne inimene katkestab koheselt kõne ja probleeme ei teki.
-
Külaline
Kui aega ja huvi on, siis võib neid ju ära kuulata ning veidi "kassi ja hiirt" mängida. Raha ei pea ära andma. Normaalse inimese mõõdupuu ei ole see, kui kõne kohe kinni vajutad. Normaalne inimene ei anna võõrastele oma pin koode.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 14:52Siis ei maksa imestada, et mis kontingent see on, kellele õnnestub igasugust jama ajada, isikukoode ja kontoandmeid pihta panna, rämpsu maha müüa jne. Normaalne inimene katkestab koheselt kõne ja probleeme ei teki.
-
Külaline
Sul on normaalsusest ebanormaalne arusaamine.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 14:52Siis ei maksa imestada, et mis kontingent see on, kellele õnnestub igasugust jama ajada, isikukoode ja kontoandmeid pihta panna, rämpsu maha müüa jne. Normaalne inimene katkestab koheselt kõne ja probleeme ei teki.
-
Külaline
Paljud inimesed polegi nn normaalsed. On palju intellektipuudega inimesi, dementseid, kusjuures aju kärbumine algab juba 45 aastaselt pihta. Enne kestab kognitiivsete võimete langus väga pikka aega, kuni dementsusesni jõutakse. Palju on autistlike joontega inimesi, kes võtavad asju mustvalgelt ja ei saa aru, kui neile valetatakse. See kõik pole mingi põhjus petturite õigustamiseks ja inimeste süüdistamiseks, et ise oled ju loll.
-
Külaline
Ja selliste lohku tõmbamisest on veel eriti kahju. Vastikud tropid on sellised teistelt raha varastavad nõmedikud.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 18:43 Paljud inimesed polegi nn normaalsed. On palju intellektipuudega inimesi, dementseid, kusjuures aju kärbumine algab juba 45 aastaselt pihta. Enne kestab kognitiivsete võimete langus väga pikka aega, kuni dementsusesni jõutakse. Palju on autistlike joontega inimesi, kes võtavad asju mustvalgelt ja ei saa aru, kui neile valetatakse. See kõik pole mingi põhjus petturite õigustamiseks ja inimeste süüdistamiseks, et ise oled ju loll.
-
Külaline
Kas sellistelt on jälle 20 000 võtta? Kahtlen.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 18:43Palju on autistlike joontega inimesi, kes võtavad asju mustvalgelt ja ei saa aru, kui neile valetatakse
-
Külaline
Võib olla küll. Ega autistlike joontega inimene ei pruugi olla toimetulematu. Ka tean näiteks kerge vaimupuudega inimest, kes tööl ei saa käia, aga kasvatab oma maamajas loomi ja kogub raha. Ta on kokkuhoidlik ja tal on kogutud mitukümmend tuhat. Ka pärivad inimesed oma vanematelt kortereid ja maju.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist