2025 ei joo
-
Külaline
2025 ei joo
Alkoholi siis. Ja loodetavasti mitte ainult aasta aega, vaid igavesti. Aasta lõpus, peale jõule käis lõpuks see kauaoodatud 'krõks' ära, et aitab küll. Olin juba funktsioneeriv alkohoolik, sest igal reedel peale tööd poes käies maandus ostukorvi ka pudel või kaks veini. Mille ma nädalavahetusel ära jõin. Vahel vähem, vahel ka rohkem. Vahel isutas ka nädala sees õhtuti veini järele. Loomulikult andsin isule järele. Tänaseks on aastavahetus ning veel üks suurem pidu ilma alkoholita üle elatud ja ei saa öelda, et oli vähem lõbus olla kui alkoholiga.
On siin saatusekaaslasi, kes samuti hiljuti alkoholist loobunud? Jagame kogemusi, kuidas läinud on! Endast, positiivse poole pealt (esimestel nädalatel ei tajunud muutusi, kuid nüüd) -
- kadunud on süütunne alkoholi tarbimise pärast
- parem uni öösiti ning hommikuti tundub, et olen puhanum (alustasin ka õhtuti magneesiumi võtmist, võibolla aitab ka paremale unele kaasa)
- kadunud on mingi seletamatu ärevus, olen enesekindlam
- õhtuse veinijoomise asemel tegelen rohkem nahahooldusrutiinidega
- pereelu on rahulikum, kodus valitseb parem õhkkond, enne kippusin kaasale tihedamini nähvama
- olen hakanud õhtuti jalutamas käima
- varem olid mul iganädalased migreenihood, neid pole nüüd õnneks esinenud
- kadunud on kõrvetised
- ja loomulikult peavaluta järgmised hommikud ja mitte maha magatud päevad
Negatiivseid asju polegi. Ainus kartus ongi, et äkki libastun ühel hetkel ja siis ei suuda sellest ringist jälle välja tulla.
N, 45
On siin saatusekaaslasi, kes samuti hiljuti alkoholist loobunud? Jagame kogemusi, kuidas läinud on! Endast, positiivse poole pealt (esimestel nädalatel ei tajunud muutusi, kuid nüüd) -
- parem uni öösiti ning hommikuti tundub, et olen puhanum (alustasin ka õhtuti magneesiumi võtmist, võibolla aitab ka paremale unele kaasa)
- pereelu on rahulikum, kodus valitseb parem õhkkond, enne kippusin kaasale tihedamini nähvama
- kadunud on kõrvetised
Negatiivseid asju polegi. Ainus kartus ongi, et äkki libastun ühel hetkel ja siis ei suuda sellest ringist jälle välja tulla.
N, 45
-
Külaline
Mina pole pool aastat tilkagi võtnud. Muutunud pole positiivsemaks midagi. Tekkinud on vaid jube magusaisu, mida varem üldse ei olnud.
-
Külaline
Tubli teemaalgataja. Hoia sama kurssi. Alkohol pole kunagi midagi head toonud. Sul algab nüüd parem elu.
-
Külaline
Mina jätsin joomise 8 aastat tagasi. Enne lõõgastusin alkoholi abil, nüüd närveldan mõne probleemi puhul õhtu otsa, kuidagi mõtteid mujale ei saa. Maha jätsin, sest mul läksid pohmellid nii hulluks, et pool päeva kulus normaalsesse konditsiooni saamiseks.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 11:00 Tubli teemaalgataja. Hoia sama kurssi. Alkohol pole kunagi midagi head toonud. Sul algab nüüd parem elu.
Üksjagu igvam on nüüd. Ütleksin, et olen depressiivsem kui alkoholi tarbides.
-
Külaline
Ma annan sulle selleks energiat.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 10:15 Negatiivseid asju polegi. Ainus kartus ongi, et äkki libastun ühel hetkel ja siis ei suuda sellest ringist jälle välja tulla.
N, 45
-
Külaline
Ma jätsin ka joomise maha ja nüüd tahaks nagu midagi positiivset sellest saada, aga väga ei tunne, et midagi oleks paremini. Igavam on. Pole kaal langenud ega nägu ilusam. Peab vist veel ootama neid positiivseid muutusi.
-
Külaline
Saladuskatte all ütlen, et ega see nägu vanuse kasvades ilusamaks enam ei lähegi. Tekivad kortsud.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 12:52Pole kaal langenud ega nägu ilusam
-
Külaline
Mina pole joonud juuli algusest 2024. 7 kuud saab. See on mul teine samasugune katse, eelmisel põrusin ja jõudsin peale esimest libastumist 6. kuul väga ruttu tagasi harjunud rutiini ning isegi veel hullemaks. Nüüd tean, et pean omale võtma sihiks mitte kunagi enam alkoholi tarbida (no viisakuslonksu pokaalist kellegagi suurel pidupäeval kokku lüües ei võta arvesse, 7 kuuga on neid hetki olnud täpselt 1, uusaasta). Eelmisel korral arvasin, et suudan jätkata ka mõõdukalt tarbides, aga ei suutnud. Enam ei lase pähegi üldse mõtet, et kunagi veel joon.
Enesetunne on loomulikult parem, pole pidevat süütunnet ja uni on parem. Mingit hiigelhüpet elukvaliteedis muidugi ei toimunud, pime talv on ikka pime talv, tervis on sama, mis enne, kuid nüüd vähemalt tean, et olen teinud kõik endast sõltuva, et see enesetunne oleks parem.
Kaal alguses langes, nüüd on paigal.
Uutest harjumustest on asemele tulnud suur vajadus kohvi järele. See vist on ka loogiline, alkohol tõstab dopamiinitaset, kohv samuti.
Enesetunne on loomulikult parem, pole pidevat süütunnet ja uni on parem. Mingit hiigelhüpet elukvaliteedis muidugi ei toimunud, pime talv on ikka pime talv, tervis on sama, mis enne, kuid nüüd vähemalt tean, et olen teinud kõik endast sõltuva, et see enesetunne oleks parem.
Uutest harjumustest on asemele tulnud suur vajadus kohvi järele. See vist on ka loogiline, alkohol tõstab dopamiinitaset, kohv samuti.
-
Külaline
Ma enda puhul kardan sama, et libastumise puhul ei piirdu ma vaid selle ühe korraga. Parem vist tõesti täielikult alkoholi vältida. Eks ta raske on, mul üks kuradike on juba mitu korda meelde tuletanud, et kapis ootab kingitud kallis šampanja, mida proovida tahaks. Muud kapis olevad joogid ei isuta, aga see šampanja, paganas, tuletab ennast aeg-ajalt meelde. Parem on see vist kiiresti kellelegi edasi kinkida.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 13:02 Mina pole joonud juuli algusest 2024. 7 kuud saab. See on mul teine samasugune katse, eelmisel põrusin ja jõudsin peale esimest libastumist 6. kuul väga ruttu tagasi harjunud rutiini ning isegi veel hullemaks. Nüüd tean, et pean omale võtma sihiks mitte kunagi enam alkoholi tarbida (no viisakuslonksu pokaalist kellegagi suurel pidupäeval kokku lüües ei võta arvesse, 7 kuuga on neid hetki olnud täpselt 1, uusaasta). Eelmisel korral arvasin, et suudan jätkata ka mõõdukalt tarbides, aga ei suutnud. Enam ei lase pähegi üldse mõtet, et kunagi veel joon.
-
Külaline
Kuu aega on ikka jube vähe, et midagi kindlalt öelda.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 13:55Ma enda puhul kardan sama, et libastumise puhul ei piirdu ma vaid selle ühe korraga. Parem vist tõesti täielikult alkoholi vältida. Eks ta raske on, mul üks kuradike on juba mitu korda meelde tuletanud, et kapis ootab kingitud kallis šampanja, mida proovida tahaks. Muud kapis olevad joogid ei isuta, aga see šampanja, paganas, tuletab ennast aeg-ajalt meelde. Parem on see vist kiiresti kellelegi edasi kinkida.
Aga kogemuste najalt võin soovitada vaid üht - ei mingit ühte lonksu ega klaasikest, tagasilangus on kiire tulema. Alkoholism on ravimatu haigus ja võitlus sellega kestab eluaeg.
Ja igasugustest isutavatest pudelitest soovitan kohe lahti saada. Vältida isegi telekas alkoholireklaamide või -stseenide vaatama jäämist. Hea kui ka pere ja lähedased toetavad - mul näiteks õde enam ei pakugi alkoholi, kui külas olen või mingi tähistamine on.
- Kolmandat korda kaineks saanu
-
Külaline
Plaan on, aga lükkan pidevalt edasi. Toidu tegeminegi on ilma veinita üsna igav.
Palun mind mitte sõimata
Palun mind mitte sõimata
-
Külaline
Tubli, teemalgataja. Ise ma selliseid aktsioone küll ette ei võta, vaid olen mõõdukal määral kõige tarbimise poolt. Pohmelli pole ka veel ealeski õnnestunud kogeda, seega minu puhul on alkohol mõnikord pigem see, mis mind psühhoterapeutide ja antidepressantide vajadusest eemal hoiab.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 16:24 Plaan on, aga lükkan pidevalt edasi. Toidu tegeminegi on ilma veinita üsna igav.
Palun mind mitte sõimata![]()
-
Külaline
See just on riskitegur, kui sul pohmelli pole. Mina (see, kes pole 7 kuud joonud) olen samasugune, pean ikka mingi metsiku koguse alkoholi ära jooma, et järgmisel päeval natukegi halb olla oleks. Psühhiaater, kellelt nõu käisin küsimas, ütles, et sellised kipuvadki tihti sõltuma jääma, sest organismil ei teki vastureaktsiooni. Sellega ma ei väida, et sinuga asjad halvasti seepärast on. Võimalik, et tunned hästi oma piiri ja hoiad seda paigal.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 16:36 Tubli, teemalgataja. Ise ma selliseid aktsioone küll ette ei võta, vaid olen mõõdukal määral kõige tarbimise poolt. Pohmelli pole ka veel ealeski õnnestunud kogeda, seega minu puhul on alkohol mõnikord pigem see, mis mind psühhoterapeutide ja antidepressantide vajadusest eemal hoiab.
-
Külaline
Nii viimased 30 aastat on üsna hästi olnud, jah. Arvestades, et ma enne 20 aasta vanus praktiliselt ei tarbinud alkoholi.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 16:55See just on riskitegur, kui sul pohmelli pole. Mina (see, kes pole 7 kuud joonud) olen samasugune, pean ikka mingi metsiku koguse alkoholi ära jooma, et järgmisel päeval natukegi halb olla oleks. Psühhiaater, kellelt nõu käisin küsimas, ütles, et sellised kipuvadki tihti sõltuma jääma, sest organismil ei teki vastureaktsiooni. Sellega ma ei väida, et sinuga asjad halvasti seepärast on. Võimalik, et tunned hästi oma piiri ja hoiad seda paigal.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 16:36 Tubli, teemalgataja. Ise ma selliseid aktsioone küll ette ei võta, vaid olen mõõdukal määral kõige tarbimise poolt. Pohmelli pole ka veel ealeski õnnestunud kogeda, seega minu puhul on alkohol mõnikord pigem see, mis mind psühhoterapeutide ja antidepressantide vajadusest eemal hoiab.
-
Külaline
Mine nüüd kaalulangetamise teemasse kah ennast kiitma.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:05Nii viimased 30 aastat on üsna hästi olnud, jah. Arvestades, et ma enne 20 aasta vanus praktiliselt ei tarbinud alkoholi.
-
Külaline
Kas endised naisalkohoolikud enam üldse ei seksi?Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 10:15 Alkoholi siis. Ja loodetavasti mitte ainult aasta aega, vaid igavesti. Aasta lõpus, peale jõule käis lõpuks see kauaoodatud 'krõks' ära, et aitab küll. Olin juba funktsioneeriv alkohoolik, sest igal reedel peale tööd poes käies maandus ostukorvi ka pudel või kaks veini. Mille ma nädalavahetusel ära jõin. Vahel vähem, vahel ka rohkem. Vahel isutas ka nädala sees õhtuti veini järele. Loomulikult andsin isule järele. Tänaseks on aastavahetus ning veel üks suurem pidu ilma alkoholita üle elatud ja ei saa öelda, et oli vähem lõbus olla kui alkoholiga.
- kadunud on kõrvetised
N, 45
Järgnevateks aastakümneteks peab ju ka midagi jätma ja äkki isegi tekib traditsioon, esmalt lipupäev, edaspidi riigipüha.
-
Külaline
-
Külaline
[
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist