Gastroskoopia
Gastroskoopia
Kellele on tehtud gastroskoopia? Kas uuring on väga hull?
Kas uuringu kestus on 5 minutit või ikkagi palju kauem.
Kas kellegile on uuring tehtud ka narkoosis?
Kas uuringu kestus on 5 minutit või ikkagi palju kauem.
Kas kellegile on uuring tehtud ka narkoosis?
Mulle on tehtud, kestab umbes 5 minutit. Väga hull ei ole, enne lastakse kurku valuvaigistit. See pole nii hull kui nüüd kirjatüki järgi paistab. Aga ega see meeldiv ka ei ole. Mina hoian eemale. Ebameeldiv, aga elab üle. Sisse panek annab mingil määral tunda, kui sees on (sondi juhe) ja välja võetakse, on parem. Eriti hull ei ole, aga vabatahtlikult sinna ei roni.
Olen 2 korda käinud. Esimene kord oli meeletu hirm, aga tegelikult minu jaoks ei olnud see mitte midagi ületamatut ega hullu. Teine kord läksin juba selle teadmisega. Samas eks see oleneb, üks sõbranna mul ütleb, et see oli kindlasti üks jubedamaid asju ta elus. Aga protseduur on pigem tõesti lühike. Ja eks ta sõltub natuke ka tegijast.
Minul avastati hoopis, et maolukk ei sulgu korralikult ja sellest kõrvetised.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 13:26 Kas keegi on peale gastriidi saanud ka muu diagnoosi?
-
Külaline
No see häda on ka pea kõikidel.Kas raviks määrati Escadra ja kogu lugu?
-
Külaline
Olin 23.aastane kui tehti. Mõned aastad tagasi. Kuna mul väga okserefleksi ei tekkinud, siis väga hull ei olnud ma ütleks. Vahepeal tuli okse mis purskas ikkagi kuidagi laiali sealt suust . Aga mäletan seda rõvedat hetke kui paluti suu lahti teha, pandi mingi asi suhu mis suud lahti hoiab ja esialgu arvasin et nad hakkavad aeglaselt seda sondi vms sinna alla makku lükkama. Kus sa sellega..
Kohe siuhh läks see voolik alla, oli otsapidi maos. Tundsin maos kuidas keerati seda voolikult ja siis oli näpistustunne kõhus. Võeti proovitükk ja siis alles hakati tasapisi välja tõmbama seda aeglaselt. Mul kõht ja kurk olid hellad veel mitu päeva.
Kohe siuhh läks see voolik alla, oli otsapidi maos. Tundsin maos kuidas keerati seda voolikult ja siis oli näpistustunne kõhus. Võeti proovitükk ja siis alles hakati tasapisi välja tõmbama seda aeglaselt. Mul kõht ja kurk olid hellad veel mitu päeva.
Ei ole midagi hullu tõesti. Ehk siis nagu siin keegi juba kirjutas, ebameeldiv, aga täiesti talutav.
-
Külaline
Kas kellegil on tehtud gastroskoopia ka narkoosis? Kuidas olete saatekirja saanud? Milline peab olema näidustus?
-
Külaline
Just selline ongi - mitte kõige meeldivam, aga mitte ka midagi väga hullu. Kui see voolik juba kurgust läbi on liikunud, on juba lihtsam. On täiesti võimalik ära kannatada. Mul vist elu jooksul 3 korda tehtud.
-
Külaline
Kuidas vooliku sissepanemisel on halb? Kas tugevalt valus või hoopis suur öökimine tekib?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 10:59 Just selline ongi - mitte kõige meeldivam, aga mitte ka midagi väga hullu. Kui see voolik juba kurgust läbi on liikunud, on juba lihtsam. On täiesti võimalik ära kannatada. Mul vist elu jooksul 3 korda tehtud.
Öökimist ei teki ja tugevalt valus ei ole. Kurku lastakse ennem valuvaigistit. Vooliku sisse panemine pole eriti valus, viimane kord andis küll valu tunda, aga enne seda korda eelmine kord oli vaid ebamugav, küll aga annab rohkem tunda, kui alles voolikut hakatakse panema, sest vooliku otsas on kaamera, ja see on laiem, kui voolik. Aga see rohkem pole ka midagi drastilist, karjuma ega väänlema ei hakka, ja kaamera läheb alla loetud sekundite jooksul.
-
Külaline
Ei saanud seda uuringut kuidagi tehtud (hirm).
Lõpuks leidsin erakliiniku lehelt, et teevad ka narkoosis. Rääkisin mure ära, pandi narkoosi ja tehti ära.
Aastaid hiljem oli maakonnahaiglas kena arst, kes pakkus välja, et võib panna sellise rohu, mis päris narkoos ei ole, aga mingiks ajaks lülitab mõistuse välja. Dormikum või kuidas seda nimetai. Erinevust oli niipalju, et pidin minema mitte otse uuringuruumi, vaid päevakirurgia palatisse, kus pandi
haiglapidžaama selga. Uuringuruumis pandi uuringu asendisse ja siis lasti veeni see uimastav aine, mille tulemusena pilt kadus eest, seejärel tuli pilt tagasi - ja uuring oli nendel pilditu olemise hetkedel ära tehtud. Sõidutati ratastoolis palatisse tagasi, kuigi mingit uimasust mina ei tundnudki.
Lõpuks leidsin erakliiniku lehelt, et teevad ka narkoosis. Rääkisin mure ära, pandi narkoosi ja tehti ära.
Aastaid hiljem oli maakonnahaiglas kena arst, kes pakkus välja, et võib panna sellise rohu, mis päris narkoos ei ole, aga mingiks ajaks lülitab mõistuse välja. Dormikum või kuidas seda nimetai. Erinevust oli niipalju, et pidin minema mitte otse uuringuruumi, vaid päevakirurgia palatisse, kus pandi
haiglapidžaama selga. Uuringuruumis pandi uuringu asendisse ja siis lasti veeni see uimastav aine, mille tulemusena pilt kadus eest, seejärel tuli pilt tagasi - ja uuring oli nendel pilditu olemise hetkedel ära tehtud. Sõidutati ratastoolis palatisse tagasi, kuigi mingit uimasust mina ei tundnudki.
-
Külaline
See ravim ilmselt oli.
Mis ravim on DORMICUM ja milleks seda kasutatakse
Dormicum (midasolaam) kuulub ravimite rühma, mida nimetatakse bensodiasepiinideks (uinutid ja rahustid). Midasolaami iseloomustab toime kiire algus ja lühike kestus. Samal ajal kõrvaldab ta ka ärevust ja vähendab lihaspinget ning on krambivastase toimega.
Dormicum on näidustatud unehäirete lühiajaliseks raviks.
Dormicum on näidustatud kirurgiliste või diagnostiliste protseduuride eelseks rahustamiseks
(sedatsioon).
Mis ravim on DORMICUM ja milleks seda kasutatakse
Dormicum (midasolaam) kuulub ravimite rühma, mida nimetatakse bensodiasepiinideks (uinutid ja rahustid). Midasolaami iseloomustab toime kiire algus ja lühike kestus. Samal ajal kõrvaldab ta ka ärevust ja vähendab lihaspinget ning on krambivastase toimega.
Dormicum on näidustatud unehäirete lühiajaliseks raviks.
Dormicum on näidustatud kirurgiliste või diagnostiliste protseduuride eelseks rahustamiseks
(sedatsioon).
-
Külaline
Mis seisund see on kui "pilt kaob eest" ? Minestus? Teadvusetus?Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 00:18 Ei saanud seda uuringut kuidagi tehtud (hirm).
-
Külaline
Ikka enam vähem sama, nagu narkoosis olemine - ei näe midagi, ei kuule midagi, ei tunne midagi.Guest kirjutas: ↑21 Apr 2025 23:56Mis seisund see on kui "pilt kaob eest" ? Minestus? Teadvusetus?Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 00:18 Ei saanud seda uuringut kuidagi tehtud (hirm).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist