Värskelt pestud rätikul on märjaks saades põrandakaltsu hais
-
Külaline
Värskelt pestud rätikul on märjaks saades põrandakaltsu hais
Pesen rätikuid ja saunalinu kõige kuumema programmiga (95 kraadi) ja kasutan tavapoest ostetud pesugeeli (Hetkel Mayeri sensitive). Paaril rätikul on aga selline häda, et nii kui neid kasutan ja nad märjaks saavad, on kohe tunda ebameeldivat põrandakaltsuhaisu. (Rätik värskelt pesust tulnud, täiesti ära kuivanud ja pole vahepeal kuskil umbses kapis seisnud.) Kuivatan rätikuid ilusa ilmaga õues ja niiske ilmaga kuivatis. Mure on ainult paari rätikuga, mitte kõigiga. Kas on mingit nippi, kuidas ma nad korda saaksin, või tuleb ära visata. (Kasutanud olen neid umbes 2 aastat.)
-
Külaline
Mina sellepärast enam Mayeri geeli ei kasutagi. See tekitab kogu pesule sellise märja kaltsu haisu pika peale.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 10:37 Pesen rätikuid ja saunalinu kõige kuumema programmiga (95 kraadi) ja kasutan tavapoest ostetud pesugeeli (Hetkel Mayeri sensitive). Paaril rätikul on aga selline häda, et nii kui neid kasutan ja nad märjaks saavad, on kohe tunda ebameeldivat põrandakaltsuhaisu. (Rätik värskelt pesust tulnud, täiesti ära kuivanud ja pole vahepeal kuskil umbses kapis seisnud.) Kuivatan rätikuid ilusa ilmaga õues ja niiske ilmaga kuivatis. Mure on ainult paari rätikuga, mitte kõigiga. Kas on mingit nippi, kuidas ma nad korda saaksin, või tuleb ära visata. (Kasutanud olen neid umbes 2 aastat.)
Kasutan õrnalt lõhnastatud OMO geeli.
Prooviks äädika ja soodaga leotada või spetsiaalse antibakteriaalse pesugeeliga läbi pesta. Snytol teeb neid aga ma ei tea, kas Eesti kaubanduses seda saada on. See peaks lõhnad ära võtma.
Kui see ei aita, viskaks minema või kasutaksgi põrandakaltauna ära(kui leiab nii kadutist).
-
Külaline
Probleem on püsinud ka teisi pesuvahendeid kasutades. Hetkel on see Mayeri, aga varem olid mingid teised ja need paar haisurätikut ikka hakkasid peale märjaks saamist lehkama. Need on mu lemmikrätikud (Zara homest ostsin.) Kallimad ja ilusamad kui teised. Selleks viitsin üldse jamada, et neist asja saada. Sama kaua kasutusel olnud Ikea rätikutel pole midagi häda. Samaoodi kasutatud, samamoodi pestud. Ühed haisevad, teised mitte.
-
Külaline
Sama!
-
Külaline
Prooviks seda äädika ja söögisooda leotust. Võib sidrunit või sidrunhapet ka lisada. Masinasse ma kogu kompotti panna ei soovitaks. Äkki vahutab üle. Leotaks 24h ja siis pärast peseks masinas üle. Ja kui võimalik, laseks veel kuivatist läbi.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 11:01 Probleem on püsinud ka teisi pesuvahendeid kasutades. Hetkel on see Mayeri, aga varem olid mingid teised ja need paar haisurätikut ikka hakkasid peale märjaks saamist lehkama. Need on mu lemmikrätikud (Zara homest ostsin.) Kallimad ja ilusamad kui teised. Selleks viitsin üldse jamada, et neist asja saada. Sama kaua kasutusel olnud Ikea rätikutel pole midagi häda. Samaoodi kasutatud, samamoodi pestud. Ühed haisevad, teised mitte.
Kuna sa pesed beid 90 kraadiga siis ilmselt haisutekitaja on sinna nii kõrge temperatuuriga sisse sööbinud ja ongi raske või üldse võimatu seda välja saada.
Kui on heledad(valged, helebeezid) siis prooviks ka valgendit
-
Külaline
Asi on ilmselt koes millest rätik kootud. Mina viskaks ära kui hais niimoodi häirib.
-
Külaline
Mayeri sensitive ise haisebki, sest tal puuduvad lõhnaaine. Seda pesupulbrit tasub osta ainult siis kui kasutad mõnda lõhnavat pesuloputusvahendit juurde.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 10:37 Pesen rätikuid ja saunalinu kõige kuumema programmiga (95 kraadi) ja kasutan tavapoest ostetud pesugeeli (Hetkel Mayeri sensitive). Paaril rätikul on aga selline häda, et nii kui neid kasutan ja nad märjaks saavad, on kohe tunda ebameeldivat põrandakaltsuhaisu. (Rätik värskelt pesust tulnud, täiesti ära kuivanud ja pole vahepeal kuskil umbses kapis seisnud.) Kuivatan rätikuid ilusa ilmaga õues ja niiske ilmaga kuivatis. Mure on ainult paari rätikuga, mitte kõigiga. Kas on mingit nippi, kuidas ma nad korda saaksin, või tuleb ära visata. (Kasutanud olen neid umbes 2 aastat.)
-
Külaline
Ei no muidugi. Ikka Lenor on meie päästja. Jube. Kui juba sensitiv pulber valitud, ju siis ei sallita seda ilget " lillelõhna". Kui need haisvad rätikud nii tähtsad pole, siis tee kaltsuks.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 13:16Seda pesupulbrit tasub osta ainult siis kui kasutad mõnda lõhnavat pesuloputusvahendit juurde.
-
Külaline
Sensitive panevad haisema kemikaalid mis pesust mustust lagundavad. Kui lillelõhna juurde ei pane, siis pesu on puhas, aga haiseb kemikaali järgi.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:09Ei no muidugi. Ikka Lenor on meie päästja. Jube. Kui juba sensitiv pulber valitud, ju siis ei sallita seda ilget " lillelõhna". Kui need haisvad rätikud nii tähtsad pole, siis tee kaltsuks.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 13:16Seda pesupulbrit tasub osta ainult siis kui kasutad mõnda lõhnavat pesuloputusvahendit juurde.
Sensitive on ju lihtsalt scam seal, tegemist on odavpesupulbriga. Tahad osta ökomat pesupulbrit, osta Neutral, seal pole lõhnaaineid, aga pesu ei jää haisema. Kallim ka.
-
Külaline
Kasutan juba päris pikka aega Mayeri Sensitive geeli ja ei ole ühelgi asjal mingit märja lapi lõhna. Mingeid lõhnastatud lisasid ei taluks kuidagi ära (olen lõhnade osas tundlik). Võib-olla on pesumasin lihtsalt must kui haisema jääb?Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:25Sensitive panevad haisema kemikaalid mis pesust mustust lagundavad. Kui lillelõhna juurde ei pane, siis pesu on puhas, aga haiseb kemikaali järgi.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:09Ei no muidugi. Ikka Lenor on meie päästja. Jube. Kui juba sensitiv pulber valitud, ju siis ei sallita seda ilget " lillelõhna". Kui need haisvad rätikud nii tähtsad pole, siis tee kaltsuks.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 13:16Seda pesupulbrit tasub osta ainult siis kui kasutad mõnda lõhnavat pesuloputusvahendit juurde.
Sensitive on ju lihtsalt scam seal, tegemist on odavpesupulbriga. Tahad osta ökomat pesupulbrit, osta Neutral, seal pole lõhnaaineid, aga pesu ei jää haisema. Kallim ka.
-
Külaline
Sama siin. Aastaid kasutan seda pesuvahendit ja mingit niiskusehaisu pole asjadel.Kasutan juba päris pikka aega Mayeri Sensitive geeli ja ei ole ühelgi asjal mingit märja lapi lõhna.
-
Külaline
Võib muidugi ka pesumasinas viga olla.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:45Sama siin. Aastaid kasutan seda pesuvahendit ja mingit niiskusehaisu pole asjadel.Kasutan juba päris pikka aega Mayeri Sensitive geeli ja ei ole ühelgi asjal mingit märja lapi lõhna.
Minu kogemus Mayeri ja Neutraliga muidugi on ca 8 aasta tagune, kui mu esimene laps sündis ja paari kuuselt tal üsna ränk atoopiline dermatiit tekkis. Siis läks Neutrali peale ja Mayeri sensitivi. Aga lõppkokkuvõttes tegid need tal naha veel hullemaks ja pesu puhtaks ei läinud ja hakkas lõpuks läppunult haisema. Kui ma googeldasin Neutrali koostist, viskasin kohe selle ära.
Pesumasin oli sel hetkel veidi üle aasta vana alles.
Peale seda ma selle OMO peale läksingi ja olengi selle peale jäänud. Uuesti katsetanud ei ole. Nüüd muidugi ka uus elukoht ja uus pesumasin ka.
-
Külaline
Sensitive ei haise alati. Mina kasutan näiteks seda pulbrit, ja see ei haise kunagi ei läppunud lapi järgi ja õnneks ka mitte lillelõhna järgi.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 13:16Mayeri sensitive ise haisebki, sest tal puuduvad lõhnaaine. Seda pesupulbrit tasub osta ainult siis kui kasutad mõnda lõhnavat pesuloputusvahendit juurde.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 10:37 Pesen rätikuid ja saunalinu kõige kuumema programmiga (95 kraadi) ja kasutan tavapoest ostetud pesugeeli (Hetkel Mayeri sensitive). Paaril rätikul on aga selline häda, et nii kui neid kasutan ja nad märjaks saavad, on kohe tunda ebameeldivat põrandakaltsuhaisu. (Rätik värskelt pesust tulnud, täiesti ära kuivanud ja pole vahepeal kuskil umbses kapis seisnud.) Kuivatan rätikuid ilusa ilmaga õues ja niiske ilmaga kuivatis. Mure on ainult paari rätikuga, mitte kõigiga. Kas on mingit nippi, kuidas ma nad korda saaksin, või tuleb ära visata. (Kasutanud olen neid umbes 2 aastat.)
https://coophaapsalu.ee/toode/coop-sens ... kg-33pesu/
-
Külaline
Olen esimese lapse sünnist ehk aastast 1997 kasutanud Mayeri sensitive geeli ja miski ei haise. Persil sensitive oli see, mis ebameeldiva lõhna jättis.
-
Külaline
Äkki vähene lõhnatundmine. Kõik Mayeri pesupulbrid haisevad, seepärast toode on ka tunduvalt odavam.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 17:50 Olen esimese lapse sünnist ehk aastast 1997 kasutanud Mayeri sensitive geeli ja miski ei haise. Persil sensitive oli see, mis ebameeldiva lõhna jättis.
-
Külaline
Eks oleneb ka palju inimese lõhnatundlikusest.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 17:53Äkki vähene lõhnatundmine. Kõik Mayeri pesupulbrid haisevad, seepärast toode on ka tunduvalt odavam.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 17:50 Olen esimese lapse sünnist ehk aastast 1997 kasutanud Mayeri sensitive geeli ja miski ei haise. Persil sensitive oli see, mis ebameeldiva lõhna jättis.
Ma küll ei ütleks, et Sensitive jms otseselt haiseks aga kõigil neil parfüümivabadel pesugeelidel ja kreemidel näiteks on küll tegelikult omapärane lõhn juures.
-
Külaline
Neutral ei pese. Ma kasutasin seda pikalt, aga läksin ka meiyer sensitive peale. Just sellepärast, et neutral ei võtnud plekke ära.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:25Sensitive panevad haisema kemikaalid mis pesust mustust lagundavad. Kui lillelõhna juurde ei pane, siis pesu on puhas, aga haiseb kemikaali järgi.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:09Ei no muidugi. Ikka Lenor on meie päästja. Jube. Kui juba sensitiv pulber valitud, ju siis ei sallita seda ilget " lillelõhna". Kui need haisvad rätikud nii tähtsad pole, siis tee kaltsuks.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 13:16Seda pesupulbrit tasub osta ainult siis kui kasutad mõnda lõhnavat pesuloputusvahendit juurde.
Ma fanboy ei ole, nii et hea meelega kuulaks ka soovitusi lõhnata pesupulbri osas.
Pesupulbri lõhna ei talu. Hinnast on suva. Tahaks, et peseks ja ei “lõhnaks” (= haiseks minu mõistes).
-
Külaline
Võta siis Minirisk või EcoVer või Persil non bio, Fairy non bio jne jne jneKülaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 18:21Neutral ei pese. Ma kasutasin seda pikalt, aga läksin ka meiyer sensitive peale. Just sellepärast, et neutral ei võtnud plekke ära.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:25Sensitive panevad haisema kemikaalid mis pesust mustust lagundavad. Kui lillelõhna juurde ei pane, siis pesu on puhas, aga haiseb kemikaali järgi.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:09
Ei no muidugi. Ikka Lenor on meie päästja. Jube. Kui juba sensitiv pulber valitud, ju siis ei sallita seda ilget " lillelõhna". Kui need haisvad rätikud nii tähtsad pole, siis tee kaltsuks.
Ma fanboy ei ole, nii et hea meelega kuulaks ka soovitusi lõhnata pesupulbri osas.
Pesupulbri lõhna ei talu. Hinnast on suva. Tahaks, et peseks ja ei “lõhnaks” (= haiseks minu mõistes).
-
Külaline
Oi, pagan. Minirisk oli hoopis see, mis ei pesnud mul. Ja Neutral oli nõudeka tablett. Sorry, valesti ütlesin enne.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 19:00Võta siis Minirisk või EcoVer või Persil non bio, Fairy non bio jne jne jneKülaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 18:21Neutral ei pese. Ma kasutasin seda pikalt, aga läksin ka meiyer sensitive peale. Just sellepärast, et neutral ei võtnud plekke ära.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:25
Sensitive panevad haisema kemikaalid mis pesust mustust lagundavad. Kui lillelõhna juurde ei pane, siis pesu on puhas, aga haiseb kemikaali järgi.
-
Külaline
Mayeri geelis pole probleem, vaid selles et korra on jäänud liiga märjalt liiga kauaks kuivama. Kui korra selle haisu juurde võtab, siis ongi kõik. Ma nendesse äädika ja söögisooda nippidesse väga ei usu, aga võid ju proovida ehk siiski toimib. Mul on paar paksemast trikotaazist t-särki selle märja kaltsu lõhna juurde võtnud kui olen sügisel vannitoas kuivatanud, küte suht minumaalne, niiskus suur ja kuivamisaeg pikk. Õuse üldiselt seda ei juhtu kui just rohkem kui nädal aega ei saja ja pesu kogu aeg märg.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 10:37 Pesen rätikuid ja saunalinu kõige kuumema programmiga (95 kraadi) ja kasutan tavapoest ostetud pesugeeli (Hetkel Mayeri sensitive). Paaril rätikul on aga selline häda, et nii kui neid kasutan ja nad märjaks saavad, on kohe tunda ebameeldivat põrandakaltsuhaisu. (Rätik värskelt pesust tulnud, täiesti ära kuivanud ja pole vahepeal kuskil umbses kapis seisnud.) Kuivatan rätikuid ilusa ilmaga õues ja niiske ilmaga kuivatis. Mure on ainult paari rätikuga, mitte kõigiga. Kas on mingit nippi, kuidas ma nad korda saaksin, või tuleb ära visata. (Kasutanud olen neid umbes 2 aastat.)
Ma vist viskaks ära või annaks kuhugi loomade varjupaika (loomi loodetavasti ei häiri) või kasutaks näiteks sauna põrandal, hea märja jalaga peale astuda, samas väga märjaks rätik ei saaks et haisu levitama hakata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist