Lõpeta ekraanide vaatamine tund enne magama jäämist

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Lõpeta ekraanide vaatamine tund enne magama jäämist

Postitus Postitas Külaline »

On selline soovitus. Mind aga ekraan rahustab, tekitab kiire uinumise. 5-10min ja ma magan. Kui ei vaata aga telekat voodist, siis vähem väsinud olles, hakkan mõtlema igasigu asjadele ja uni ei tulegi. On ekraanid ikka nii halvad?
Külaline

Eks rahustab mingi rutiin, mitte ekraan. Ju oled hea magaja ja ekraan ei võta und ära. Minul on ka sama, ma pole küll märganud, et uinumise kiirus või une kvaliteet kuidagi sellest sõltuks, kas voodis telefonis olin või mitte (telekat ma ei vaata voodist). Aga lugemine paneb samamoodi magama, minu jaoks on oluline, et ma enne uinumist voodis millegagi veel natuke tegelen, midagi loen, telefonist või raamatust.
Füsioloogiliselt saan küll aru, miks ekraani vaatamine võiks und pärssida, melatoniin ju hakkab eralduma pimeduses, kui silmapõhja valgusega ei ärritata enam.
Külaline

selge see, et kui ketrad telefonist enne magamajäämist uudiseid, siis see ei soodusta rahulikku und. Mingi igav film telekast vahest pole nii hull.
Helendavate ekraanide mõju on uuritud ja see siiski häirib magamajäämist.
Külaline

Asi pole siis tegelikult mitte ekraanis vaid valikus, mida vaadata?
Külaline

Mul ammu juba voodis läpakas, kui tahan kindlasti magama jääda siis panen läpakast filmi kordusega jooksma, ekraan suhteliselt pimedaks ja hääl vaevukuuldavaks. Väga ruttu jääb magama. Kui öösel korraks ärkan, lükkan läpaka kaane maha on kinni. Pmst sama kui mõnusalt jääb teleka ette magama.
Külaline

Ma vaatan enne uinumist tihti filmi või FB. Aga uudiseid enamasti ei loe ja kusagil stressitekitavas kohas lugemas kindlasti ei käi. Ei mõjuta uinumist kuidagi, uni on hea.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist