Ei suuda otsustada, kas võtta töö vastu..
-
Külaline
Ei suuda otsustada, kas võtta töö vastu..
Olen koondatud ja 2 kuud kodune olnud. Nüüd sain võimaluse tööle minna, aga kahtlen, kas võtta pakkumine vastu. Palk ei vasta ootustele ja võibolla tuleb midagi paremat. Seetõttu mõtlengi, kas võtta vastu, et kindel palk oleks või vaadata veel edasi ja tegeleda nt koolituste ja enda täiendamisega.
-
Külaline
Kust meie seda teadma peaksime, millal sulle pakkumine number kaks tehakse.
-
Külaline
Küsimus oleks pigem, mis teie ise sellises olukorras teeksite?
-
Külaline
Miks arvad nagu teised inimesed sinust kuidagi erineks? Aktiivsed inimesed hakkaks kohe midagi tegema, loidsed istuvad käed rüppes ja on otsustamatud. Pole sa ainuke selline. Mis nõu sulle ikka anda saab, aktiivseks sa ju ei hakkaks.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 11:34 Küsimus oleks pigem, mis teie ise sellises olukorras teeksite?
-
Külaline
Ma mõtlen, et kui ma hetkel saan töötuskindlustus toetust ja võtan töö vastu, aga see ikkagi ei sobi ja nt kuu pärast tulen ära, kas siis töötuskindlustus läheb edasi?
-
Külaline
Jah ikka, sest 4 kuud on katseaeg ja sellel ajal võivad mõlemad pooled loobuda.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 11:52 Ma mõtlen, et kui ma hetkel saan töötuskindlustus toetust ja võtan töö vastu, aga see ikkagi ei sobi ja nt kuu pärast tulen ära, kas siis töötuskindlustus läheb edasi?
-
Külaline
Oleneb su erialast, kas liigub üldse pakkumisi. Kui 2 kuuga said uue pakkumise, siis võiks arvata, et liigub. Siis ma ei hakkaks poolpiduste pakkumistega, millega juba alguses rahul ei ole, vaeva nägema. Ja oleneb, kui kaua ootama oled nõus ja rahaliselt võimalik.
-
Külaline
Kui ei ole eluliselt vajalik töökoht vastu võtta, äkki annab ka palga osas läbi rääkida?! Kui ei saa palkka juurde, siis kaotada pole midagi ka küsimises(kui pole vajadust nüüd ja kohe tööle saada).
-
Külaline
Loobuda saab igast töökohast, aga ise loobudes kas töötuskindl. edasi läheb?
-
Külaline
Selleks ongi katseaeg.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 17:13Loobuda saab igast töökohast, aga ise loobudes kas töötuskindl. edasi läheb?
-
Külaline
Läheb edasi jah.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 17:13Loobuda saab igast töökohast, aga ise loobudes kas töötuskindl. edasi läheb?
-
Külaline
Ma olen ka korra elus koondatud olnud, õnneks leidsin kohe uue töökoha. Aga kui poleks leidnud, siis oleks kasvõi poodi kassapidajaks läinud seniks kui midagi erialast leian (lootuses et mind ikka oleks võetud). Tänapäeval peaks vist töötuskindlustus üsna väike summa olema, kas selle nimel ikka tasub vegeteerida parema palga ootuses? Mul abikaasa oli ka umbes 10a tagasi koondatu, tal oli samas ka läbipõlemine tööalaselt, seega võttis tõesti umbes 3 kuuks aja maha ja elas töötuskindlustusest, praegu tal ka tööl kehvad ajad ja koondamine tuleb tõenäoliselt (kas talle või mõnele teisele kolleegile pole veel teada), aga uurisime natuke seadusandlust ja sellist mõnusat poole palgaga äraelamsit enam ei ole. Tegemist umbes keskmise palgaga töökohaga.
Mis juhul 2+ kuud töötuks olemist kasumlikumaks osutuks kui tööle minemine mitteootuspärase palga eest?
Mis juhul 2+ kuud töötuks olemist kasumlikumaks osutuks kui tööle minemine mitteootuspärase palga eest?
-
Külaline
Elad töökohast liiga kaugel, kuluks liigselt aega või raha? On muid sissetulekuid või tagavararaha, mis lubaks kauem paremat töökohta otsida?
Mina ei võtaks vastu töökohta, millest ma kohe tean, et see mulle rahaliselt üldse ei sobi.
Mõnikord on kodus istumine ja nt pere ja kodu jaoks olemasolemine kasulikum kui väikese palga eest tööl käimine.
-
Külaline
Mul on pensionini 13a. Varem arvasin, et läheksin kuhugi tööle, aga nüüd on kindel ei. Kui koondavad, siis aitab. Koju puhkama.
-
Külaline
Siis peab olema passiivne sissetulek, et oleks, mille eest puhata. Ilma rahata kodus istumine on puhkamisest kaugel.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 23:02 Mul on pensionini 13a. Varem arvasin, et läheksin kuhugi tööle, aga nüüd on kindel ei. Kui koondavad, siis aitab. Koju puhkama.
-
Külaline
Kui mul rahaliselt oleks võimalik kodus edasi olla ja otsida endale meeldivamat tööd, siis olekski kodus edasi. Kui sind on kodus istumine ära tüüdanud, siis võta seegi koht vastu ja asu tööle. Uut kohta võid ju tööl käies ka edasi otsida.
-
Külaline
Mis mõttes ei ole. Esimesed 100 päeva saad 60 protsenti endisest palgast, pärast 40 protsenti. Kui lisada juude koondamistasud, siis saab tavapärase sissetulekuga päris mitu kuud ikka ära elada. Mind koondati eelmisel aastal, sain nelja kuu palga koondamistasuks ja hiljem 100 päeva 60 protsenti endisest töötasust. Oli võimalik ka 360 eurot kuus ilma kindlustussummat vähendamata lisaks teenida, paar tööampsu siis tegin ka. Mina ei läinud kuskile kassapidajaks, sest ei meeldi see töö ja ega poleks vist võetudki.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 22:06 Ma olen ka korra elus koondatud olnud, õnneks leidsin kohe uue töökoha. Aga kui poleks leidnud, siis oleks kasvõi poodi kassapidajaks läinud seniks kui midagi erialast leian (lootuses et mind ikka oleks võetud). Tänapäeval peaks vist töötuskindlustus üsna väike summa olema, kas selle nimel ikka tasub vegeteerida parema palga ootuses? Mul abikaasa oli ka umbes 10a tagasi koondatu, tal oli samas ka läbipõlemine tööalaselt, seega võttis tõesti umbes 3 kuuks aja maha ja elas töötuskindlustusest, praegu tal ka tööl kehvad ajad ja koondamine tuleb tõenäoliselt (kas talle või mõnele teisele kolleegile pole veel teada), aga uurisime natuke seadusandlust ja sellist mõnusat poole palgaga äraelamsit enam ei ole. Tegemist umbes keskmise palgaga töökohaga.
-
Külaline
Ma ei kujuta ette, kui fantaasiavaene peab olema, et mitte midagi huvitavamat ei oska oma ajaga peale hakata kui suvalisel ametikohal tööle minna.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2024 09:31 Kui sind on kodus istumine ära tüüdanud, siis võta seegi koht vastu ja asu tööle.
-
Külaline
Kui inimesel pole raha, siis pole ka muud võimalust. Mis sellel fantaasiaga pistmist?Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2024 13:54Ma ei kujuta ette, kui fantaasiavaene peab olema, et mitte midagi huvitavamat ei oska oma ajaga peale hakata kui suvalisel ametikohal tööle minna.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2024 09:31 Kui sind on kodus istumine ära tüüdanud, siis võta seegi koht vastu ja asu tööle.
-
Külaline
Kas sa oled kirjaoskamatu? Ma kommenteerisin seda, kes ütles, et kui kodus istumine on ära tüüdanud, siis mine kasvõi suvalisele tööle.Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2024 15:13Kui inimesel pole raha, siis pole ka muud võimalust. Mis sellel fantaasiaga pistmist?Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2024 13:54Ma ei kujuta ette, kui fantaasiavaene peab olema, et mitte midagi huvitavamat ei oska oma ajaga peale hakata kui suvalisel ametikohal tööle minna.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2024 09:31 Kui sind on kodus istumine ära tüüdanud, siis võta seegi koht vastu ja asu tööle.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist