Kuidas järgmisel aastal nutikalt plaanides kauem puhata?
-
Külaline
Kuidas järgmisel aastal nutikalt plaanides kauem puhata?
Loen just artiklit, kus kirjas, kuidas nutikalt oma puhkusepäevi kombineerida. Tsiteerin: Põhipuhkust ehk kahenädalast puhkust on kõige mõistlikum välja võtta 23. juunist 6. juulini, sest sinna sisse jääb kaks riigipüha, mis tähendab, et tööle peab naasma alles 9. juulil.
Palun selgitage noorele ja rumalale, mis kuupäev siis puhkuseavaldusse puhkuse lõpukuupäevaks tuleb märkida, 6. või 9.?
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12034 ... uem-puhata
Palun selgitage noorele ja rumalale, mis kuupäev siis puhkuseavaldusse puhkuse lõpukuupäevaks tuleb märkida, 6. või 9.?
-
Külaline
See ongi ju päris loll jutt. 7. ja 8. juuli ei ole riigipühad, seega peab ikkagi 7. juulil tööle naasma, kui 6. juulini puhkuse võtad. Kui võtad 9. juulini, siis kulub ka puhkusepäevi rohkem. Ma töötasin kunagi riigiasutuses, siis seal tehti nii, et puhkus võeti neljapäevani, reedel siis oli kodukontor ja teglikult puhati 3 päeva rohkem. Erasektoris selliseid trikitamisi väga ei sallita.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:26 Loen just artiklit, kus kirjas, kuidas nutikalt oma puhkusepäevi kombineerida. Tsiteerin: Põhipuhkust ehk kahenädalast puhkust on kõige mõistlikum välja võtta 23. juunist 6. juulini, sest sinna sisse jääb kaks riigipüha, mis tähendab, et tööle peab naasma alles 9. juulil.
-
Külaline
Ei kulu. Puhkad 23.06-09.07 ja kulub 14p.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:38See ongi ju päris loll jutt. 7. ja 8. juuli ei ole riigipühad, seega peab ikkagi 7. juulil tööle naasma, kui 6. juulini puhkuse võtad. Kui võtad 9. juulini, siis kulub ka puhkusepäevi rohkem. Ma töötasin kunagi riigiasutuses, siis seal tehti nii, et puhkus võeti neljapäevani, reedel siis oli kodukontor ja teglikult puhati 3 päeva rohkem. Erasektoris selliseid trikitamisi väga ei sallita.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:26 Loen just artiklit, kus kirjas, kuidas nutikalt oma puhkusepäevi kombineerida. Tsiteerin: Põhipuhkust ehk kahenädalast puhkust on kõige mõistlikum välja võtta 23. juunist 6. juulini, sest sinna sisse jääb kaks riigipüha, mis tähendab, et tööle peab naasma alles 9. juulil.
-
Külaline
No ma ei lugenud päevi kokku. Aga mida see 6. juuli siia üldse puutub siis? Ei ole ju nii, et võtad 6. juulini puhkuse ja tegelikult puhkad 9. juulil. Peadki võtma 9. juulini puhkuse.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:46Ei kulu. Puhkad 23.06-09.07 ja kulub 14p.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:38See ongi ju päris loll jutt. 7. ja 8. juuli ei ole riigipühad, seega peab ikkagi 7. juulil tööle naasma, kui 6. juulini puhkuse võtad. Kui võtad 9. juulini, siis kulub ka puhkusepäevi rohkem. Ma töötasin kunagi riigiasutuses, siis seal tehti nii, et puhkus võeti neljapäevani, reedel siis oli kodukontor ja teglikult puhati 3 päeva rohkem. Erasektoris selliseid trikitamisi väga ei sallita.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:26 Loen just artiklit, kus kirjas, kuidas nutikalt oma puhkusepäevi kombineerida. Tsiteerin: Põhipuhkust ehk kahenädalast puhkust on kõige mõistlikum välja võtta 23. juunist 6. juulini, sest sinna sisse jääb kaks riigipüha, mis tähendab, et tööle peab naasma alles 9. juulil.
Kui oled erasektoris tegija siis puhkad täpselt siis, kui ise tahad. Ma ei pea isegi ette teatama, et mind täna pole ...
-
Külaline
6 juuli puutub nii palju, et kui vormistad 14p puhkuse, nagu peab, siis lähed 2p hiljem tööle, sest riiklik püha lükkab puhkuse edasi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:55No ma ei lugenud päevi kokku. Aga mida see 6. juuli siia üldse puutub siis? Ei ole ju nii, et võtad 6. juulini puhkuse ja tegelikult puhkad 9. juulil. Peadki võtma 9. juulini puhkuse.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:46Ei kulu. Puhkad 23.06-09.07 ja kulub 14p.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:38
See ongi ju päris loll jutt. 7. ja 8. juuli ei ole riigipühad, seega peab ikkagi 7. juulil tööle naasma, kui 6. juulini puhkuse võtad. Kui võtad 9. juulini, siis kulub ka puhkusepäevi rohkem. Ma töötasin kunagi riigiasutuses, siis seal tehti nii, et puhkus võeti neljapäevani, reedel siis oli kodukontor ja teglikult puhati 3 päeva rohkem. Erasektoris selliseid trikitamisi väga ei sallita.
-
Külaline
Puhkuseavaldusele tuleb ju kuupäevad märkida, mitte et 14 päeva soovin puhata. Kumb siis lõpukuupäevaks panna avaldusele, 6. või 9.?Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 13:496 juuli puutub nii palju, et kui vormistad 14p puhkuse, nagu peab, siis lähed 2p hiljem tööle, sest riiklik püha lükkab puhkuse edasi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:55No ma ei lugenud päevi kokku. Aga mida see 6. juuli siia üldse puutub siis? Ei ole ju nii, et võtad 6. juulini puhkuse ja tegelikult puhkad 9. juulil. Peadki võtma 9. juulini puhkuse.
Ei saa 2p hiljem tööle minna, lihtsalt puhkepäevi arvestatakse teistmoodi: 2 tk rohkem. Saad kasutada hiljem.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 13:496 juuli puutub nii palju, et kui vormistad 14p puhkuse, nagu peab, siis lähed 2p hiljem tööle, sest riiklik püha lükkab puhkuse edasi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:55No ma ei lugenud päevi kokku. Aga mida see 6. juuli siia üldse puutub siis? Ei ole ju nii, et võtad 6. juulini puhkuse ja tegelikult puhkad 9. juulil. Peadki võtma 9. juulini puhkuse.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:46 Ei kulu. Puhkad 23.06-09.07 ja kulub 14p.
-
Külaline
??? Kui kasutad oma 14p puhkust, siis puhkad 16p, millest sa aru ei saa? Mis hiljem?Ants kirjutas: ↑08 Dets 2024 16:37Ei saa 2p hiljem tööle minna, lihtsalt puhkepäevi arvestatakse teistmoodi: 2 tk rohkem. Saad kasutada hiljem.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 13:496 juuli puutub nii palju, et kui vormistad 14p puhkuse, nagu peab, siis lähed 2p hiljem tööle, sest riiklik püha lükkab puhkuse edasi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:55
No ma ei lugenud päevi kokku. Aga mida see 6. juuli siia üldse puutub siis? Ei ole ju nii, et võtad 6. juulini puhkuse ja tegelikult puhkad 9. juulil. Peadki võtma 9. juulini puhkuse.
-
Külaline
Kui kasutad oma 14p puhkust, siis märgid avaldusele 9.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 15:48Puhkuseavaldusele tuleb ju kuupäevad märkida, mitte et 14 päeva soovin puhata. Kumb siis lõpukuupäevaks panna avaldusele, 6. või 9.?Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 13:496 juuli puutub nii palju, et kui vormistad 14p puhkuse, nagu peab, siis lähed 2p hiljem tööle, sest riiklik püha lükkab puhkuse edasi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:55
No ma ei lugenud päevi kokku. Aga mida see 6. juuli siia üldse puutub siis? Ei ole ju nii, et võtad 6. juulini puhkuse ja tegelikult puhkad 9. juulil. Peadki võtma 9. juulini puhkuse.
-
Külaline
No 9. kuupäeva puhkuseavaldusse ei märgi, kui 14-päeva puhkust. Viimane puhkusepäev on 08.07.
Avaldus 23.06. - 08.07. - kasutad ära 14 päeva puhkust. Tööle tagasi 9ndal.
Avaldus 23.06. - 06.07. - kasutad ära 12 päeva puhkust. Tööle tagasi 7ndal.
Igas firmas on oma nõuded, kuidas puhkuseavaldust näha tahetakse. Ei pea alati ise arvutusi tegema, märgitakse ära vaid puhkuse alguse kuupäev ja mitu puhkusepäeva soovid kasutada, tööle naasmise päeva arvutab programm automaatselt ja saad personaliosakonnast vastava teate, millal tööle pead tulema.
Kui märgid ka lõpu kuupäeva, siis arvutatakse su puhkusepäevad sinu soovi järgi.
Nt kui tõesti kirjutad avaldusse 23.06. - 09.07, siis kasutad ära 15 puhkusepäeva.
-
Külaline
Kui jutt on tavaisest E-R graafikuga töölkäijast, siis ma ei saa üdse aru, miks ma peaksin puhkuse alguseks 23. juuni märkima? Panen puhkuseks 25.juuni kuni 08. juuli, saan kirja oma 14-päevase puhkuse ja reaalselt olen vaba ka eelnva nädalavahetuse ja põhad, nii et 21.juuni - 08.juuli. Ei võida ega kaota ma midagi sellega, kui selle puhkuse alguse 23. juuniks märgin, milleks selline tobe sehkendamine?
-
Külaline
See ongi vaid üks artikkel kellegi Tik-Toki kasutaja mõtete põhjal.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 22:40 Kui jutt on tavaisest E-R graafikuga töölkäijast, siis ma ei saa üdse aru, miks ma peaksin puhkuse alguseks 23. juuni märkima? Panen puhkuseks 25.juuni kuni 08. juuli, saan kirja oma 14-päevase puhkuse ja reaalselt olen vaba ka eelnva nädalavahetuse ja põhad, nii et 21.juuni - 08.juuli. Ei võida ega kaota ma midagi sellega, kui selle puhkuse alguse 23. juuniks märgin, milleks selline tobe sehkendamine?
Kui töötad E-R ja riigipühad on nagunii vabad, pole kindlasti mingit võitu selles, et alustad puhkust enne riigipühi. Aga kui pead ka riigipühadel graafiku alusel tööl olema, siis küll - aga vaid ka selles, et saad pühad vabalt võtta ja kodus olla.
Puhkusepäevi on igas firmas ikka täpselt nii palju kui ette nähtud.
-
Külaline
Vahe on selles, et kontoriinimene võib neljapäeva, 19. juuni õhtuks juba maakoju minna, reedel seal kodukontoris olla ja peab tagasi tööl olema 8. juulil. Tema 14-päevane puhkus on tegelikult ligi 20 päeva.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 23:51 Puhkusepäevi on igas firmas ikka täpselt nii palju kui ette nähtud.
-
Külaline
Mis käkerdis selle artikli tegi? Mis mõte on alustada puhkust 23.06, mis on nagunii vaba päev!? Puhkust alustatakse peale riigipühi ja lisaks pole ei 7., 8. ega 9 juuli mingid pühad, vt https://publicholidays.ee/et/2025-dates/ ei lähe pühad ju nagunii puhkusearvestusse, seega tasub alati võtt puhkuse just enne või pärast pühi puhkuse pikendamiseks, mitte pühade ajal.
ja kui sa lõpetad puhkuse 6. juulisl ja enda arust pead tööle tulema 9.juulil, "sest vahepeal olid ju pühad", siis oled selle aja peale juba vallandatud. Puhkuseavaldusele märgid puhkuse alguse ja lõpu /k.a./, järelikult järgmine päev pärast puhkuse lõppu lähed tööle, mitte ei võta mingeid pühasid tagantjärele välja.
Personalijuht.
ja kui sa lõpetad puhkuse 6. juulisl ja enda arust pead tööle tulema 9.juulil, "sest vahepeal olid ju pühad", siis oled selle aja peale juba vallandatud. Puhkuseavaldusele märgid puhkuse alguse ja lõpu /k.a./, järelikult järgmine päev pärast puhkuse lõppu lähed tööle, mitte ei võta mingeid pühasid tagantjärele välja.
Personalijuht.
-
Külaline
Ükski kord räägib Ants õiget juttu.Ants kirjutas: ↑08 Dets 2024 16:37Ei saa 2p hiljem tööle minna, lihtsalt puhkepäevi arvestatakse teistmoodi: 2 tk rohkem. Saad kasutada hiljem.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 13:496 juuli puutub nii palju, et kui vormistad 14p puhkuse, nagu peab, siis lähed 2p hiljem tööle, sest riiklik püha lükkab puhkuse edasi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:55
Riigipühad lihtsalt ei arvestata töötaja puhkusepäevadest maha, mitte et saaksid 2p hiljem tööle laekuda, kui avalduses märgitud.
-
Külaline
No väga paljudel siiski pole vaba päev. On mõtet alustada, kui muidu peaksid töötama, aga tahad kindlasti perega aega veeta.
-
Külaline
No graafiku järgi töötajatel on hoopis teistmoodi ju, me vist TA juttu peame võtma kui E-R 9-17 kontoritöötaja kohta, ning sel juhul pole mingit vahet, et puhkuse sisse arvestada riigipühad. Ja igal juhul ei käi asi nii, et ilmud tööle 2 p hiljem, sest kunagi olid vahepeal pühad, puhkuseavalduses on puhkuse algus ja lõpp kirjas.
-
Külaline
Riiklikud pühad arvestatakse KÕIGILE puhkepäevadeks (v.a. graafikuga töötajad, kes saavad pühadetasu). Mingit vahet ei ole, kas paned puhkuseavaldusse 23.06-09.06 või 25.06-09.06, puhkusepäevi läheb maha ühepalju. Aga pole mingit õigust puhkuseavaldusele märkida 23.06-06.09 ja siis arvata, nagu peaks tööle minema alles 09.06. Niimoodi "automaatselt" ei pikene midagi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 11:26 Loen just artiklit, kus kirjas, kuidas nutikalt oma puhkusepäevi kombineerida. Tsiteerin: Põhipuhkust ehk kahenädalast puhkust on kõige mõistlikum välja võtta 23. juunist 6. juulini, sest sinna sisse jääb kaks riigipüha, mis tähendab, et tööle peab naasma alles 9. juulil.
raha ju ei saa nende päevade eest: no kui pikendada 23 ja 24.06 võrra, siis raha saad ikka 14 päeva eest, mitte 16 päeva eest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist