Kasutades järelvaatamist vaatasin kõik laulunumbrid üldiselt ära, vahel viitsisin kuulata ka kohtunike juttu. Päris ebaõiglaselt keegi finaali ei pääsenud. Eks keegi pidi ka välja jääma ju. Jüri Pootsman, Reigo Tamm ja ka Birgit väärisid finaalikohta. Birgitil oli palju häid numbreid, näiteks Queeni solisti, naljakat eurolaulikut Joosti järgi tehes. Nii et päris andetu Birgit polnud. Vaat see Amanda, temaga on nii ja naa. Mina väga tema fänn ei ole ja mulle oleks meeldinud noore Oskari finaali pääsemine siis rohkem (Amanda asemel). Samas kohtunikud ja ka kaasvõistlejad Amandat tihti fännasid. Aga maitsed ongi erinevad. Ehk taheti saavutada ka seda, et finaalis oleks võrdselt 2N ja 2M (sooline tasakaal siis). Seega midagi nagu väga hullusti ka ei läinud.
Oskar oleks võinud finaalis võistelda tõesti. Aga ega me telgitaguseid ju ei tea, v-o oli see lauljate enda soovides ka kinni - kes viitsib veel pingutada. Näiteks.
Et polnud pettust, aga mingid kokkulepped võisid küll olla. Vaevalt lauljad ise seda nii traagiliselt võtavad kui kommentaatorid.
Kui rahvas oleks finaliste hääletanud, vist tuleks tõesti teistsugune finaal. Aga miks nad ei tahtnud rahva hääletust enne finaali? Formaat ei luba?
Jüri Pootsman oli minu jaoks tohutult positiivne üllatus. Tegelikult oli tore saade, numbrid olid enamasti kõik vahvad. Üks naine vaid oli veidi igav.
Minu jaoks oli Mihkel pettumus. Ise nii kriitiline kõigi suhtes ja ise ei tee eriti hästi. Väga perversne oli Alika ja see viimane ka ebaõnnestus täiesti. Oli nagu mingi Karlsson Katuselt ja hääl ei vea välja sellist artisti. Viimase saate parim esitus oli pigem Koit Toome. Birgitil ka kõik laulud ühe häälega, ainuke vedu oli tal grimeerijatega selle Joosti ja Queeni puhul. Poles pannud finaal.