Mul on vaja omade jõuduega esitada hagiavaldus. Kas keegi oskab öelda, kui keeruline see on? St kas see avaldus on mingi range formaadiga, õiged terminid, andmete järjekord, alapealkirjad jm või on peamine, et kogu info oleks avalduses olemas ja vormistusele vaatamata võetakse ikkagi menetlusse?
Ja kuidas ma saan teada, kui suure summa ma riigilõivuks pean maksma?
Hagiavalduse esitamine
-
Külaline
Kui sa juba niipalju küsimusi esitad, siis võta appi spetsialist. Kui muidugi on tegemist elatisrahaga, siis võid ise hakkama saada, muul juhul mitte.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2024 11:35 Mul on vaja omade jõuduega esitada hagiavaldus. Kas keegi oskab öelda, kui keeruline see on? St kas see avaldus on mingi range formaadiga, õiged terminid, andmete järjekord, alapealkirjad jm või on peamine, et kogu info oleks avalduses olemas ja vormistusele vaatamata võetakse ikkagi menetlusse?
-
Külaline
Pole seal midagi keerulist - kirjuta kasvõi käsitsi paberile kellelt sa mida nõuad. Edasi seleta lahti mis olukord on tekkinud, mida nö kostja sinu arvates tegi...varastas, pettis vms. Palu kohtul oma nõue rahuldada. Maksa riigilõiv, guugelda ja leiad konto kuhu kanda ja kui palju.
Haritud inimene peaks nii lihtsa asjaga hakkama saama.
Kehtivad koolis õpitud ja üldteada vorminõuded, kui avaldust oled kunagi kirjutanud siis on ots lahti.
Kui midagi viltu läheb, laseb kohus sul parandusi teha.
Kehtivad koolis õpitud ja üldteada vorminõuded, kui avaldust oled kunagi kirjutanud siis on ots lahti.
-
Külaline
Internetis on olemas erinevad vormid, kus on võimalik lihtsustatud kujul hagiavaldus esitada. Üks eelmine vastaja juba saatis ka selle lingi. Kastides on märgitud, milline info on nõutav ja vajalik kohtu jaoks. Tuleb selgelt välja tuua (võimalusel kuupäeva täpsusega) sündmused (näiteks millal andis keegi kellelegi laenu, millal pidi tagasi maksma, kui ei maksnud, siis kas ja mida oled eelnevalt teinud võla kättesaamiseks jms), see, mida sa nõuad (näiteks 1000 eurot võlga tagasi). Soovitatav on kohe panna juurde ka tõendid (näiteks koopia laenulepingust siinse näite varal, suhtlus võlglasega, SMSid, Messenger). Tasuma peab ka riigilõivu, mida arvutatakse nõude järgi (näiteks võla nõudmise puhul vastavalt võla summale). Lõivu summad on kirjas Riigilõivuseaduses.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2024 11:35 Mul on vaja omade jõuduega esitada hagiavaldus. Kas keegi oskab öelda, kui keeruline see on? St kas see avaldus on mingi range formaadiga, õiged terminid, andmete järjekord, alapealkirjad jm või on peamine, et kogu info oleks avalduses olemas ja vormistusele vaatamata võetakse ikkagi menetlusse?
Edu.
Kui selline teema arutle.ee lehele teha siis ilmselt kooli ei jõutud. Aga noh, juba Teele ütles, et Eestimaa vajab harituid põllumehi.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2024 14:03 Pole seal midagi keerulist - kirjuta kasvõi käsitsi paberile kellelt sa mida nõuad. Edasi seleta lahti mis olukord on tekkinud, mida nö kostja sinu arvates tegi...varastas, pettis vms. Palu kohtul oma nõue rahuldada. Maksa riigilõiv, guugelda ja leiad konto kuhu kanda ja kui palju.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist