Tööandja tervisekontroll
-
Külaline
Tööandja tervisekontroll
Mida kujutab endast tööandja tervisekontroll? No saan aru, et mingi elementaarne uuring see, aga kas töötervishoiuarst siis esitab minu terviseandmed tööandjale pärast?
Tööandja saab tervusekontrolli otsuse vastavalt sinu ametikoha ohuteguritele, kuid epikriisi tööandja ei näe.
-
Külaline
-
Külaline
Kui su alakeha on oma tööga seotud ja peab esteetiline välja nägema, siis võivad kontrollida jah, et kas kärnas pole või midagi. Aga muidu ülakeha peab küll paljastama, sest tavaliselt on selle tervisekontrolli sees ka mingi EKG ja seda nad läbi pluusi ei tee (vähemalt minu tööandja tellitud paketis on see sees olnud, tagumikukärnad õnneks minu leivaisa ei huvita).
-
Külaline
Olen ka paar korda pidanud käima ning mõttetumat ettevõtmist annab otsida, ainuke kasu on olnud prilliretsepti uuendamisest. Mulle alati sattunud ka mingid 80+ arstid ... võimalik, et seda tööd teevadki need arstid, kes "õige" arstina välja ei vea 
-
Külaline
No ma ei tea, minu meelest küll väga põhjalik. Lisaks kui töötervishoiu arst leiab, et vajad tööga seoses prille või massaazi, saad seda suurel määral ettevõtte kulul.Külaline kirjutas: ↑25 Sept 2024 16:56 Olen ka paar korda pidanud käima ning mõttetumat ettevõtmist annab otsida, ainuke kasu on olnud prilliretsepti uuendamisest. Mulle alati sattunud ka mingid 80+ arstid ... võimalik, et seda tööd teevadki need arstid, kes "õige" arstina välja ei vea![]()
-
Külaline
No mina teangi üht arsti, kes enne oli neuroloog, aga nüüd vanast peast on töötervishoiuarst. Ja ongi sellepärast, et see on lihtsam töö. Mis siis sellest? Just rääkisime temaga, et ta on avastanud palju haigusi, mida inimene ise ei teadnud endal olevatki. On ka juhtumeid, kus inimene on sealt töötervishoiarsti juurest kohe haiglasse viidud, sest tal on väga tõsine tervisehäda. Eks arste on muidugi igasuguseid, kui põhjalikult nad seda kontrolli võtavad, aga see, et arst on vana, ei tähenda, et ta oleks loll. Pigem on tal väga rikkalikud kogemused. Mul oli just väga noor töötervishoiuarst ja mulle tundus, et tema pole eriti kogenud. Aga ju ta põhiasjad sai kontrollitud ikka.Külaline kirjutas: ↑25 Sept 2024 16:56 Olen ka paar korda pidanud käima ning mõttetumat ettevõtmist annab otsida, ainuke kasu on olnud prilliretsepti uuendamisest. Mulle alati sattunud ka mingid 80+ arstid ... võimalik, et seda tööd teevadki need arstid, kes "õige" arstina välja ei vea![]()
-
Külaline
No isegi arsti kui sa arsti juurde saad. Nüüd on ka tervisekontroll antud üle õdedele. Kasutu pole kindlasti mitte, kuna töötervishoiuarst märkas midagi, mida minu perearst polnud täheldanud ja millega ma pean nüüd igal aastal kontrollis käima.
-
Külaline
Väga hea, et sellist kontrolli tehakse. Eriti nendele, kes niisama naljaviluks perearsti juurde kontrolli ei lähe aastaid.
Vereproov, nägemise ja kuulmise kontroll, kel vaja, ka kopsuröntgen. Sõltub ametist.
Vereproovist võib palju selguda, see on ju inimesele kasulik.
Pole vahet, kui vana arst on, ega veri või röntgen ei valeta.
Tööandja ei saa teada kellegi terviseandmeid, küll aga soovitusi, kuidas töötajat tuleks kohelda või mis talle töökeskkonnas vajalik oleks.
Enamasti arvestatakse seda, mida töötaja ise räägib - kas selg jääb valusaks pidevast istumisest, jalad valusaks seismisest, silmad valusaks valest valgusest jms.
Kui töötaja ise midagi ei kaeba seoses töökeskkonnaga, siis lihtsalt vastavalt analüüside tulemustele soovitatakse tal endal pereatsti poole pöörduda, kui mingi näitaja pole hea.
Vereproov, nägemise ja kuulmise kontroll, kel vaja, ka kopsuröntgen. Sõltub ametist.
Vereproovist võib palju selguda, see on ju inimesele kasulik.
Pole vahet, kui vana arst on, ega veri või röntgen ei valeta.
Tööandja ei saa teada kellegi terviseandmeid, küll aga soovitusi, kuidas töötajat tuleks kohelda või mis talle töökeskkonnas vajalik oleks.
Enamasti arvestatakse seda, mida töötaja ise räägib - kas selg jääb valusaks pidevast istumisest, jalad valusaks seismisest, silmad valusaks valest valgusest jms.
Kui töötaja ise midagi ei kaeba seoses töökeskkonnaga, siis lihtsalt vastavalt analüüside tulemustele soovitatakse tal endal pereatsti poole pöörduda, kui mingi näitaja pole hea.
Delikaatseid isikuandmeid tööandjale ei edastata. Tervisekontroll on hea. Mõni on saanud varakult teada diabeediohu, kõrge vererõhu ja muu sellise mille varane ravi on oluline. Näiteks töökaaslasel avastati kerge neerupuudulikkus (glomerulonefriit, ise rääkis) , sellega seoses ka hiiliv krooniline neeruhaigus, selline mis tavaliselt avastatakse lõppstaadiumis. Tema ei pea ilmselt kunagi dialüüsi alla minema ja doonorit otsima, sest ravi sai õigeaegselt.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 19:26 Mida kujutab endast tööandja tervisekontroll? No saan aru, et mingi elementaarne uuring see, aga kas töötervishoiuarst siis esitab minu terviseandmed tööandjale pärast?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline