Tundub, et sinu puhul oli kogu aeg põhikoolis mahavisatud aeg. Alustades eesti keelest, sinna pole sa ka eriti panustanud.
Matemaatika
-
Külaline
-
Külaline
Mingi ärapanijate kokkutulek siin.
Viisakust vist koolis ikka õpetatakse? Mahavisatud vaev.
-
Külaline
Sellist tundi pole koolis. On matemaatikas siinused ja coosinused.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 17:45 Mingi ärapanijate kokkutulek siin.
-
Külaline
Jah, ei huvitunud eesti keelest ja eriti kirjandusest.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 17:39Tundub, et sinu puhul oli kogu aeg põhikoolis mahavisatud aeg. Alustades eesti keelest, sinna pole sa ka eriti panustanud.
Vastikud kohustuslikud raamatud olid. Siiani ei loe raamatuid.
-
Külaline
Aitäh, et jagasid, aga sain juba sinu esimesest kirjutisest aru, et ei huvitunud eesti keelest. Ei oleks täpsustada vaja olnud. Raamatute lugemises sind ka ei oleks osanud kahtlustada.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 18:02Jah, ei huvitunud eesti keelest ja eriti kirjandusest.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 17:39Tundub, et sinu puhul oli kogu aeg põhikoolis mahavisatud aeg. Alustades eesti keelest, sinna pole sa ka eriti panustanud.
-
Külaline
Õnneks vanemad ei sundinud kultuuripäevikusse pileteid kleepima ja asjade pärast kirjalikult midagi paluma.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 18:02Jah, ei huvitunud eesti keelest ja eriti kirjandusest.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 17:39Tundub, et sinu puhul oli kogu aeg põhikoolis mahavisatud aeg. Alustades eesti keelest, sinna pole sa ka eriti panustanud.
Samas matemaatika oli 5 ja eksameid tegema ei pidanud.
Nii ka keemia ja füüsika.
Ja ikkagi ütlen, et oli enamus mõtetuid asju nendes tundides.
-
Külaline
No siin üks väitis ju, et liitmine, lahutamine, jagamine ja korrutamine täitsa piisab
-
Külaline
Aga milleks need. Neid teeb ju kalkulaator. TK ütles mida vaja on: remondi tegemine. Sest kuna sellise suhtumisega on raudpolt kindel, et jääd madalapalgaliseks, siis tuleb remonti ise teha.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 18:28No siin üks väitis ju, et liitmine, lahutamine, jagamine ja korrutamine täitsa piisab![]()
-
Külaline
Mina ikka arvan, et tasub õppida. Isegi juba sellise asja pärast nagu oodatav eluiga. Täna just ühest artiklist lugesin:
65aastaseks elamise tõenäosus on põhi- või madalama haridusega inimeste puhul 70 protsenti, keskharidusega 84 ja kõrgharidusega 91 protsenti
Kõrgharitutel on üldse tervislik seisund parem, vähem ülekaalu, vähem sõltuvushaigusi, vähem lahutusi, sissetulek ka enamasti kõrgem. Oma lapsele ikka tahaksk kõiki neid eeliseid.
65aastaseks elamise tõenäosus on põhi- või madalama haridusega inimeste puhul 70 protsenti, keskharidusega 84 ja kõrgharidusega 91 protsenti
Kõrgharitutel on üldse tervislik seisund parem, vähem ülekaalu, vähem sõltuvushaigusi, vähem lahutusi, sissetulek ka enamasti kõrgem. Oma lapsele ikka tahaksk kõiki neid eeliseid.
-
Külaline
Endast räägid, tubli. Viis, istu.
-
Külaline
Protsendiarvutus ongi ju jagamine ja korrutamine.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 18:28No siin üks väitis ju, et liitmine, lahutamine, jagamine ja korrutamine täitsa piisab![]()
-
Külaline
Isegi kui need lapsed õpivad seda jura mis tuleb sisuliselt õpetajale õppida, siis kui palju noored peast arvutavad?Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 18:28No siin üks väitis ju, et liitmine, lahutamine, jagamine ja korrutamine täitsa piisab
Nad võivad isegi eksamid ära teha, aga peast nad ei arvuta.
Ehk sellest matemaatika õppimisest kasu ikka pole.
Ja aastatega ununeb ka nagunii ära.
Ja mida elus matemaatikas reaalselt vaja on?
Liita, lahutada, korrutada, jagada, põranda või seina ruutmeetrit teada saada. See ongi kõik põhimõtteliselt.
Puuriida ruumimeetrit ka. Ok, protsenti ka.
Mida teil veel vaja läinud on?
-
Külaline
Aga kui sa olid toimetuleku õppekaval, kuidas siis nii läks, et söögitegemine puhas null? Minu arust nad õpetavad seal küll söögitegemist päris palju.Kõik ei ole teravad pliiatsid, kõiki õppimine ei huvita, on laisad lohed, las nemad siis õpivadki toimetulekuõpet.
-
Külaline
Ta õppis seda, kuskohast toidupoes valmistoitu üles leida. Sibula hakkimist talle kahjuks ei õpetatud.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 19:23Aga kui sa olid toimetuleku õppekaval, kuidas siis nii läks, et söögitegemine puhas null? Minu arust nad õpetavad seal küll söögitegemist päris palju.Kõik ei ole teravad pliiatsid, kõiki õppimine ei huvita, on laisad lohed, las nemad siis õpivadki toimetulekuõpet.
-
Külaline
Kokkuvõttes on kogu matemaatika liitmine, lahutamine, korrutamine ja jagamine.
-
Külaline
Mille tarvis teil ruutjuurt on olnud elus?
Minul mitte, ainult koolis õpetaja jaoks. Ja õpetajal ainult koolis laste käest küsimiseks, kuna programm näeb seda jama ette.
Minul mitte, ainult koolis õpetaja jaoks. Ja õpetajal ainult koolis laste käest küsimiseks, kuna programm näeb seda jama ette.
-
Külaline
Integraali on vaja läinud?Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 22:14 Mille tarvis teil ruutjuurt on olnud elus?
-
Külaline
Tähendab, et oledki ju rumal, kui sinu arvates on õpppimine vajalik ainult selleks, mis sul reaalselt vaja läheb. Matemaatika arendab loogilise mõtlemise oskust, probleemide lahendamise oskust, loogikat. Parandab ka keskendumist ja töömälu. Vaata ise neid, kes ütlevad, et matemaatikast nad midagi pole elus taibanud. Ongi kõigi nende nimetatud asjadega nullseis.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 22:14 Mille tarvis teil ruutjuurt on olnud elus?
-
Külaline
Kui sa lähed õppima IT-d, matemaatikat, füüsikat, mingeid mänge hakkad looma vms, siis sul on integraali kogu aeg vaja. Kooliharidus ei pane juba esimesest klassist paika, et sellest tuleb tavaline töll, kellel pole kõrgkooli asja, kõigile proovitakse anda võimalus. Aga selge see, et osade puhul aja- ja raharaisk, aga ei saa ju neid kohe lapsena üle parda visata.
-
Külaline
Mina olin matemaatikas täielik tumba. Väga raske oli selgeks saada, mis ja milleks. Üldse ei huvitanud kah.
Jutt aju arenemisest seoses matemaatikas seoste loomisega on puhta jama. 3 aastat see ei arenenud mitte kuhugi. Mitte mudagi ei taibanud.
Seoses muude ainetega ilmselt aju siiski arenes.
Meie ajal olid keskkooli lõpus riigieksamid. Üks ka matemaatikas.
Läksin üksinda suvilasse ja õppisin pooled ööd ja päevad läbi. 5 päeva ja ööd jutti pea kogu keskkooli materjal.
Polnud ei AId ega võimalust guugeldada, ainult õpik.
Ja hakkasin tõesti aru saama. Ei tuupinud pähe, saingi aru. Nii tore tunne oli!
Ja see lõpueksami hinne 5 oli ka täiesti esimene 5, mis ma matemaatikas üldse täitsa omal käel sain!
Oh seda uhkust!
Aga praeguseks pole mul aimu ka, millest kõigest ma tookord aru sain
Jutt aju arenemisest seoses matemaatikas seoste loomisega on puhta jama. 3 aastat see ei arenenud mitte kuhugi. Mitte mudagi ei taibanud.
Seoses muude ainetega ilmselt aju siiski arenes.
Meie ajal olid keskkooli lõpus riigieksamid. Üks ka matemaatikas.
Läksin üksinda suvilasse ja õppisin pooled ööd ja päevad läbi. 5 päeva ja ööd jutti pea kogu keskkooli materjal.
Polnud ei AId ega võimalust guugeldada, ainult õpik.
Ja hakkasin tõesti aru saama. Ei tuupinud pähe, saingi aru. Nii tore tunne oli!
Ja see lõpueksami hinne 5 oli ka täiesti esimene 5, mis ma matemaatikas üldse täitsa omal käel sain!
Oh seda uhkust!
Aga praeguseks pole mul aimu ka, millest kõigest ma tookord aru sain
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 17 külalist