Mis ajast see diabeetikute või laiemalt meditsiiniline foorum on?
Ja kui juba arutlemiseks läks, siis peab taluma ka vastuseid, mis ei meeldi või mida ehk ei oodanud.
Mis ajast see diabeetikute või laiemalt meditsiiniline foorum on?
See tuli sellest, et mina mainisin, et kui lapsel on juba janu näol diabeedi tunnused, siis ei jaksaks ka ta trennis/huviringis käia.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:48Daibeet ja magediabeet on erinev haigus. Enne räägiti diabeedist (veresuhkru teema) ja nüüd sa räägid magediabeedist (antidiureetilise hormooni puudus). Jah, mõlema puhul on küll tunnuseks janu. Aga miks magediabeediga laps trennis käia ei või? Võib küll. Minu magediabeedikust laps käis trennis. Loomulikult ei tee ta tippsporti, aga mingi füüsiline koormus on täiesti ok. Vesi peab olemas olema ja WC psab olemas olema ja ravi peab mudugi olema.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:32 Väike "torkimine" ei ole ok (see ei olnud väike ega mingi naljategemine, diabeet pole mingi ilkumisasi ja märkus oli lisaks rumal- magediabeetik eiäi kuskil trennis), aga kuna teemal pole tegelikult saba ega sarvi- no mida foorumlased selle infoga peale peaksid hakkama, kui on näidustatud ainult "jah, küll on kole isa, sul oli õigus lahku minna ja last temast eemale hoida" tüüpi vastused? Siis jooksebki teema metsa, sest arutlust tegelikult ei oodata ega taheta. Ja hakkab mingi mõttetu närimine detailide kallal.
Diabeedik minu teda võib ka trennis käia - sellega küll mul isiklik kogemus puudub, aga minu teada nad käivad trennis.
Jah, kui lapsel on daibeedi tunnused, siis on ta väsinud. Aga siis lähevad vanemad temaga arsti juurde, ta hakkab ravi saama ja koos raviga saab enamvähem normaaslet lapse elu elada. Ettevaatlikum peab muidugi olema ja jälgima peab, aga trenn välistatud ju ikka ei ole. Ja vanemad üldiselt näevad, kui laps haigeks jääb ja lähevad arsti juurde ning mingit foorumi kaugdiagnoosimist nad küll ei vaja. See, et laps huviringist tulles ja pirukat süües ka juua tahab, ei ole nüüd küll mingi põhjus, et läbi foorumi diabeeti kahtlustada.Mupsik kirjutas: ↑24 Jaan 2025 23:00See tuli sellest, et mina mainisin, et kui lapsel on juba janu näol diabeedi tunnused, siis ei jaksaks ka ta trennis/huviringis käia.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:48Daibeet ja magediabeet on erinev haigus. Enne räägiti diabeedist (veresuhkru teema) ja nüüd sa räägid magediabeedist (antidiureetilise hormooni puudus). Jah, mõlema puhul on küll tunnuseks janu. Aga miks magediabeediga laps trennis käia ei või? Võib küll. Minu magediabeedikust laps käis trennis. Loomulikult ei tee ta tippsporti, aga mingi füüsiline koormus on täiesti ok. Vesi peab olemas olema ja WC psab olemas olema ja ravi peab mudugi olema.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:32 Väike "torkimine" ei ole ok (see ei olnud väike ega mingi naljategemine, diabeet pole mingi ilkumisasi ja märkus oli lisaks rumal- magediabeetik eiäi kuskil trennis), aga kuna teemal pole tegelikult saba ega sarvi- no mida foorumlased selle infoga peale peaksid hakkama, kui on näidustatud ainult "jah, küll on kole isa, sul oli õigus lahku minna ja last temast eemale hoida" tüüpi vastused? Siis jooksebki teema metsa, sest arutlust tegelikult ei oodata ega taheta. Ja hakkab mingi mõttetu närimine detailide kallal.
Diabeedik minu teda võib ka trennis käia - sellega küll mul isiklik kogemus puudub, aga minu teada nad käivad trennis.
Takerdume nüüd jah sellesse joogiteemasse, haagime veel igasuguseid probleemilahendusi külge. See, et isa titt on ja isatab sealjuures, see on juba ammu selgeks saanudKülaline kirjutas: ↑25 Jaan 2025 06:48 Võib ka teha vastupidise teema selle joomise soovi kohta. Laps sõi pirukat. Tahtis selle kõrvale või peale juua. Kahtlustan magediabeeti ja peaks panema arstile aja? Jabur ju?
Oli köha. Nüüd on jäänud see, et kurgus on vahepeal kõditav ja kratsiv tunne, tahaks juua selle leevenduseks. Aga äkki on see magediabeet? Sama jabur ju.
Ja võib olla ka nii, et pirukas osteti. Selle söömise käigus selgus et oleks hea, kui oleks ka midagi juua. Aga seda polnud ostetud ja tagasi minna ei viitsitud. Ma olen küll autos nii söönud. Sai on aga juua pole ostnud. Tagasi minna ei viitsi. Kedagi süüdistada ka pole.
Minu laps elas pikka aega oma tavapärast elu diabeediga, mis ei olnud veel diagnoositud.Mupsik kirjutas: ↑24 Jaan 2025 23:00See tuli sellest, et mina mainisin, et kui lapsel on juba janu näol diabeedi tunnused, siis ei jaksaks ka ta trennis/huviringis käia.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:48Daibeet ja magediabeet on erinev haigus. Enne räägiti diabeedist (veresuhkru teema) ja nüüd sa räägid magediabeedist (antidiureetilise hormooni puudus). Jah, mõlema puhul on küll tunnuseks janu. Aga miks magediabeediga laps trennis käia ei või? Võib küll. Minu magediabeedikust laps käis trennis. Loomulikult ei tee ta tippsporti, aga mingi füüsiline koormus on täiesti ok. Vesi peab olemas olema ja WC psab olemas olema ja ravi peab mudugi olema.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:32 Väike "torkimine" ei ole ok (see ei olnud väike ega mingi naljategemine, diabeet pole mingi ilkumisasi ja märkus oli lisaks rumal- magediabeetik eiäi kuskil trennis), aga kuna teemal pole tegelikult saba ega sarvi- no mida foorumlased selle infoga peale peaksid hakkama, kui on näidustatud ainult "jah, küll on kole isa, sul oli õigus lahku minna ja last temast eemale hoida" tüüpi vastused? Siis jooksebki teema metsa, sest arutlust tegelikult ei oodata ega taheta. Ja hakkab mingi mõttetu närimine detailide kallal.
Jah, kahjuks nii see on.Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 22:40Siin sa eksid, sest kui me kedagi tahame, presenteerime enda parimaid külgi ja võimendame neid. Nartsissistid näitavad kõike, mis paneb teise neid imetlema, isegi, kui see on vaid näitlemine.Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 20:44 Mul tekkib alati küsimus, et kas enne lapse sündi oli mees täiesti teistsugune? Ei esinenud mingeid raevutsemisi ja kamandamisi? Sõitis autoga vaguralt kui talleke? Ei muretsenud ainult enda pärast, et pohlad teistest, peaasi, et tal endal hea on, kõht täis ja veepudel näos? Kus naise silmad enne olid? Tehakse sellise raevuka egoistiga laps ja siis imestatakse, et mees lapsega halvasti käitub. Mees käitub täpselt nii nagu ta kogu aeg on käitunud, aga millegi pärast enam tema käitumine ei sobi. Miks enne siis sobis?
Paariline armub just sellesse imelisse olevusse, kes on temaga nii hooliv, armastav, parim-parim.
Siis saadakse üksteist kätte, imetlus ei toida enam meeli. Naised aga igatsevad endiselt seda parim-parim-mees-maailmas tüüpi, kellesse nad kunagi armusid. Kusagil ta ju on... Ja nii need aastad mööduvad.
Armunud naine on täiesti lootusetu romantik.
See käib nii:Hawthoriacooperi kirjutas: ↑25 Jaan 2025 21:06 24h hiljem on kohatu kommentaar täpselt sealsamas kus enne. Konto kustutamise võimalust kasutajale nähtavas kohas pole. KKK ei ole selle kohta sõnagi. Minu sellekohasele küsimusele kasutajaabis moderaatorid mugavasti ei vasta.
Seega küsimus suurele 300-pealisele ringile: kuidas siit foorumist minema saab? Ma ei soovi, et minu kasutajakonto enam siinses statistikas kajastuks, soovin selle kustutada. Miks see pole kasutajale sama lihtsaks ja käepäraseks tehtud kui registreerumine?
Huvitav, kui palju siin tegelikult üldse aktiivseid kasutajaid järel on ja kui paljud on lihtsalt loobunud ja jätsid oma konto ghostima.
No päris nii lihtsasti ei käi. Tuleb minna kodakondsus ja migratsiooni büroosse ja Eesti pass tagastada ka enne. Ja autoregistrist tuleb auto ära kustutada ja tagastada talvekummid.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2025 21:42See käib nii:Hawthoriacooperi kirjutas: ↑25 Jaan 2025 21:06 24h hiljem on kohatu kommentaar täpselt sealsamas kus enne. Konto kustutamise võimalust kasutajale nähtavas kohas pole. KKK ei ole selle kohta sõnagi. Minu sellekohasele küsimusele kasutajaabis moderaatorid mugavasti ei vasta.
Seega küsimus suurele 300-pealisele ringile: kuidas siit foorumist minema saab? Ma ei soovi, et minu kasutajakonto enam siinses statistikas kajastuks, soovin selle kustutada. Miks see pole kasutajale sama lihtsaks ja käepäraseks tehtud kui registreerumine?
Huvitav, kui palju siin tegelikult üldse aktiivseid kasutajaid järel on ja kui paljud on lihtsalt loobunud ja jätsid oma konto ghostima.
1. samm
Lähed rahvastikuregistri pidaja juurde ja nõuad enda rahvastikuregistrist kustutamist. Lisaks nõuad neilt ametlikku seisukoha Jüriöö ülestõusu mahasurumise kohta.
Kui rahvastikuregistri pidaja nõustub sind rahvastikuregistrist kustutama, siis väljastatakse sulle asjakohane tõend.
2. samm
Kui esimene samm on edukalt läbitud, siis esitad tõendi arutle.ee foorumi pidajale, kellel on 30 aastat aega otsustada, kas sinu kasutajakonto kustututakse või mitte.
3. samm
Krigistad hambaid ja kirjutad Facebookis vihase kirja Kristiina Heinmetsale. Saate teineteist lohutada.
Elu on lill.![]()
Vot oled nüüd nagu laulu sees ja sealt enam välja ei saa.Hawthoriacooperi kirjutas: ↑25 Jaan 2025 21:06 24h hiljem on kohatu kommentaar täpselt sealsamas kus enne. Konto kustutamise võimalust kasutajale nähtavas kohas pole. KKK ei ole selle kohta sõnagi. Minu sellekohasele küsimusele kasutajaabis moderaatorid mugavasti ei vasta.
Tuleb hüpata kaevu.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2025 22:22Vot oled nüüd nagu laulu sees ja sealt enam välja ei saa.Hawthoriacooperi kirjutas: ↑25 Jaan 2025 21:06 24h hiljem on kohatu kommentaar täpselt sealsamas kus enne. Konto kustutamise võimalust kasutajale nähtavas kohas pole. KKK ei ole selle kohta sõnagi. Minu sellekohasele küsimusele kasutajaabis moderaatorid mugavasti ei vasta.
Arvan, et see konto kustutamine on mõttetu, sest mis saab siis selle konto alt kirjutatud sõnumitest. Kas need kaovad ka ära? Et siis mingi aaja pärast polegi siin muud kui teemaalgatus "Konto kustutatud" ja sellele riburadapidi vastuseid: Kustutatud - Konto kustutatud - Kustutatud jne.
Enne ikka mõtle, kui kuhugi hurraaga konto teed.
Mina olen ka nõus aga enamus siin arvab, et ema hüsteeritseb ja mõtleb üle kättemaksu nimelKülaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 14:31 Osade arvates on siin loos suurim õppekoht see, et 6a (!!!) laps peab end oma vanema ees kehtestama hakkama. Et laps peab võitlema oma õiguse eest juua. Isa ei tee justkui midagi valesti, vaid muutuma peaks laps. See ei ole ju normaalne! See mõjub lapse enesehinnangule väga halvasti ja laps õpib siis ainult seda, et ta pole oluline, temast ei hoolita ja ta ise peab endale asjad (joogi??) elus välja võitlema. 6a laps!!
See joogi näide oli ju ainult 1 näide. Aga näha on, et lapse esmastest vajadustest sõidab isa päris hoolega üle ja pidevalt.
Sellised kes praalivad, et nemad on ilged arvestajad on tegelikult ühed suured võtjad ja saajad. Vastu annavad näpuotsagabobi kirjutas: ↑24 Jaan 2025 15:21 Minu lapse isa on ka sarnane, nagu teemaalgatuses kirjeldatud mees. Tänaseks me enam koos ei ole.
Taolisi igapäevaseid pisiasju kogunes väga palju, kus mees ise oli alati kõige tähtsam, teiste vajadusi ja soove ta aga järjekindlalt eiras.
Ise arvestan teistega ja ootan seda ka teistelt.
Et sa oleks krõbedamaid näiteid soovinud?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 17:21 Pardonnez-moi, aga kui inimene paneb sellise pealkirja (piinaja), siis edasi postituse sisu lugedes on tegemist ikka paraja hüsteerikuga.
No kui pealkirjas teemaalgataja kõvatas, siis oleks nagu jah eeldanud.
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 7 külalist