Isa või piinaja?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mupsik kirjutas: 24 Jaan 2025 22:30Mis ajast see meelelahutuslik aasimise foorum on?
Mis ajast see diabeetikute või laiemalt meditsiiniline foorum on?

Ja kui juba arutlemiseks läks, siis peab taluma ka vastuseid, mis ei meeldi või mida ehk ei oodanud.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 24 Jaan 2025 22:48
Külaline kirjutas: 24 Jaan 2025 22:32 Väike "torkimine" ei ole ok (see ei olnud väike ega mingi naljategemine, diabeet pole mingi ilkumisasi ja märkus oli lisaks rumal- magediabeetik eiäi kuskil trennis), aga kuna teemal pole tegelikult saba ega sarvi- no mida foorumlased selle infoga peale peaksid hakkama, kui on näidustatud ainult "jah, küll on kole isa, sul oli õigus lahku minna ja last temast eemale hoida" tüüpi vastused? Siis jooksebki teema metsa, sest arutlust tegelikult ei oodata ega taheta. Ja hakkab mingi mõttetu närimine detailide kallal.
Daibeet ja magediabeet on erinev haigus. Enne räägiti diabeedist (veresuhkru teema) ja nüüd sa räägid magediabeedist (antidiureetilise hormooni puudus). Jah, mõlema puhul on küll tunnuseks janu. Aga miks magediabeediga laps trennis käia ei või? Võib küll. Minu magediabeedikust laps käis trennis. Loomulikult ei tee ta tippsporti, aga mingi füüsiline koormus on täiesti ok. Vesi peab olemas olema ja WC psab olemas olema ja ravi peab mudugi olema.
Diabeedik minu teda võib ka trennis käia - sellega küll mul isiklik kogemus puudub, aga minu teada nad käivad trennis.
See tuli sellest, et mina mainisin, et kui lapsel on juba janu näol diabeedi tunnused, siis ei jaksaks ka ta trennis/huviringis käia.
Külaline

Mupsik kirjutas: 24 Jaan 2025 23:00
Külaline kirjutas: 24 Jaan 2025 22:32 Väike "torkimine" ei ole ok (see ei olnud väike ega mingi naljategemine, diabeet pole mingi ilkumisasi ja märkus oli lisaks rumal- magediabeetik eiäi kuskil trennis), aga kuna teemal pole tegelikult saba ega sarvi- no mida foorumlased selle infoga peale peaksid hakkama, kui on näidustatud ainult "jah, küll on kole isa, sul oli õigus lahku minna ja last temast eemale hoida" tüüpi vastused? Siis jooksebki teema metsa, sest arutlust tegelikult ei oodata ega taheta. Ja hakkab mingi mõttetu närimine detailide kallal.
Daibeet ja magediabeet on erinev haigus. Enne räägiti diabeedist (veresuhkru teema) ja nüüd sa räägid magediabeedist (antidiureetilise hormooni puudus). Jah, mõlema puhul on küll tunnuseks janu. Aga miks magediabeediga laps trennis käia ei või? Võib küll. Minu magediabeedikust laps käis trennis. Loomulikult ei tee ta tippsporti, aga mingi füüsiline koormus on täiesti ok. Vesi peab olemas olema ja WC psab olemas olema ja ravi peab mudugi olema.
Diabeedik minu teda võib ka trennis käia - sellega küll mul isiklik kogemus puudub, aga minu teada nad käivad trennis.
See tuli sellest, et mina mainisin, et kui lapsel on juba janu näol diabeedi tunnused, siis ei jaksaks ka ta trennis/huviringis käia.
Jah, kui lapsel on daibeedi tunnused, siis on ta väsinud. Aga siis lähevad vanemad temaga arsti juurde, ta hakkab ravi saama ja koos raviga saab enamvähem normaaslet lapse elu elada. Ettevaatlikum peab muidugi olema ja jälgima peab, aga trenn välistatud ju ikka ei ole. Ja vanemad üldiselt näevad, kui laps haigeks jääb ja lähevad arsti juurde ning mingit foorumi kaugdiagnoosimist nad küll ei vaja. See, et laps huviringist tulles ja pirukat süües ka juua tahab, ei ole nüüd küll mingi põhjus, et läbi foorumi diabeeti kahtlustada.

Sina vist küll oled see, kes seda daibeedi diagnoosiga lajatamist nõmetsemiskes peab? Nii et oleme täiesti ühel nõul, selline diagnoosiga lajatamine on nõme.
Külaline

Võib ka teha vastupidise teema selle joomise soovi kohta. Laps sõi pirukat. Tahtis selle kõrvale või peale juua. Kahtlustan magediabeeti ja peaks panema arstile aja? Jabur ju?
Oli köha. Nüüd on jäänud see, et kurgus on vahepeal kõditav ja kratsiv tunne, tahaks juua selle leevenduseks. Aga äkki on see magediabeet? Sama jabur ju.
Ja võib olla ka nii, et pirukas osteti. Selle söömise käigus selgus et oleks hea, kui oleks ka midagi juua. Aga seda polnud ostetud ja tagasi minna ei viitsitud. Ma olen küll autos nii söönud. Sai on aga juua pole ostnud. Tagasi minna ei viitsi. Kedagi süüdistada ka pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 06:48 Võib ka teha vastupidise teema selle joomise soovi kohta. Laps sõi pirukat. Tahtis selle kõrvale või peale juua. Kahtlustan magediabeeti ja peaks panema arstile aja? Jabur ju?
Oli köha. Nüüd on jäänud see, et kurgus on vahepeal kõditav ja kratsiv tunne, tahaks juua selle leevenduseks. Aga äkki on see magediabeet? Sama jabur ju.
Ja võib olla ka nii, et pirukas osteti. Selle söömise käigus selgus et oleks hea, kui oleks ka midagi juua. Aga seda polnud ostetud ja tagasi minna ei viitsitud. Ma olen küll autos nii söönud. Sai on aga juua pole ostnud. Tagasi minna ei viitsi. Kedagi süüdistada ka pole.
Takerdume nüüd jah sellesse joogiteemasse, haagime veel igasuguseid probleemilahendusi külge. See, et isa titt on ja isatab sealjuures, see on juba ammu selgeks saanud
Külaline

Mupsik kirjutas: 24 Jaan 2025 23:00
Minu laps elas pikka aega oma tavapärast elu diabeediga, mis ei olnud veel diagnoositud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 22:40
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 20:44 Mul tekkib alati küsimus, et kas enne lapse sündi oli mees täiesti teistsugune? Ei esinenud mingeid raevutsemisi ja kamandamisi? Sõitis autoga vaguralt kui talleke? Ei muretsenud ainult enda pärast, et pohlad teistest, peaasi, et tal endal hea on, kõht täis ja veepudel näos? Kus naise silmad enne olid? Tehakse sellise raevuka egoistiga laps ja siis imestatakse, et mees lapsega halvasti käitub. Mees käitub täpselt nii nagu ta kogu aeg on käitunud, aga millegi pärast enam tema käitumine ei sobi. Miks enne siis sobis?
Siin sa eksid, sest kui me kedagi tahame, presenteerime enda parimaid külgi ja võimendame neid. Nartsissistid näitavad kõike, mis paneb teise neid imetlema, isegi, kui see on vaid näitlemine.
Paariline armub just sellesse imelisse olevusse, kes on temaga nii hooliv, armastav, parim-parim.
Siis saadakse üksteist kätte, imetlus ei toida enam meeli. Naised aga igatsevad endiselt seda parim-parim-mees-maailmas tüüpi, kellesse nad kunagi armusid. Kusagil ta ju on... Ja nii need aastad mööduvad.
Armunud naine on täiesti lootusetu romantik.
Jah, kahjuks nii see on.

Mis kogu loos hea on, et teemaalgtaja läks vähemalt lahku. Mõned venitavad lahkuminekuga aastakümneid (ikka lootes, et kui kannatlik olen, siis ta rahuneb maha ja küll tuleb veel ilusaid aegu...) ja kui lõpuks lõplikult ära pettuvad, siis on vaimselt/emotsionaalselt täiesti läbi.
Külaline

Hawthoriacooperi kirjutas: 25 Jaan 2025 21:06 24h hiljem on kohatu kommentaar täpselt sealsamas kus enne. Konto kustutamise võimalust kasutajale nähtavas kohas pole. KKK ei ole selle kohta sõnagi. Minu sellekohasele küsimusele kasutajaabis moderaatorid mugavasti ei vasta.
Seega küsimus suurele 300-pealisele ringile: kuidas siit foorumist minema saab? Ma ei soovi, et minu kasutajakonto enam siinses statistikas kajastuks, soovin selle kustutada. Miks see pole kasutajale sama lihtsaks ja käepäraseks tehtud kui registreerumine?
Huvitav, kui palju siin tegelikult üldse aktiivseid kasutajaid järel on ja kui paljud on lihtsalt loobunud ja jätsid oma konto ghostima.
See käib nii:

1. samm
Lähed rahvastikuregistri pidaja juurde ja nõuad enda rahvastikuregistrist kustutamist. Lisaks nõuad neilt ametlikku seisukoha Jüriöö ülestõusu mahasurumise kohta.

Kui rahvastikuregistri pidaja nõustub sind rahvastikuregistrist kustutama, siis väljastatakse sulle asjakohane tõend.

2. samm
Kui esimene samm on edukalt läbitud, siis esitad tõendi arutle.ee foorumi pidajale, kellel on 30 aastat aega otsustada, kas sinu kasutajakonto kustututakse või mitte.

3. samm
Krigistad hambaid ja kirjutad Facebookis vihase kirja Kristiina Heinmetsale. Saate teineteist lohutada.

Elu on lill.🥀
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 21:42
Hawthoriacooperi kirjutas: 25 Jaan 2025 21:06 24h hiljem on kohatu kommentaar täpselt sealsamas kus enne. Konto kustutamise võimalust kasutajale nähtavas kohas pole. KKK ei ole selle kohta sõnagi. Minu sellekohasele küsimusele kasutajaabis moderaatorid mugavasti ei vasta.
Seega küsimus suurele 300-pealisele ringile: kuidas siit foorumist minema saab? Ma ei soovi, et minu kasutajakonto enam siinses statistikas kajastuks, soovin selle kustutada. Miks see pole kasutajale sama lihtsaks ja käepäraseks tehtud kui registreerumine?
Huvitav, kui palju siin tegelikult üldse aktiivseid kasutajaid järel on ja kui paljud on lihtsalt loobunud ja jätsid oma konto ghostima.
See käib nii:

1. samm
Lähed rahvastikuregistri pidaja juurde ja nõuad enda rahvastikuregistrist kustutamist. Lisaks nõuad neilt ametlikku seisukoha Jüriöö ülestõusu mahasurumise kohta.

Kui rahvastikuregistri pidaja nõustub sind rahvastikuregistrist kustutama, siis väljastatakse sulle asjakohane tõend.

2. samm
Kui esimene samm on edukalt läbitud, siis esitad tõendi arutle.ee foorumi pidajale, kellel on 30 aastat aega otsustada, kas sinu kasutajakonto kustututakse või mitte.

3. samm
Krigistad hambaid ja kirjutad Facebookis vihase kirja Kristiina Heinmetsale. Saate teineteist lohutada.

Elu on lill.🥀
No päris nii lihtsasti ei käi. Tuleb minna kodakondsus ja migratsiooni büroosse ja Eesti pass tagastada ka enne. Ja autoregistrist tuleb auto ära kustutada ja tagastada talvekummid.
Külaline

Vot oled nüüd nagu laulu sees ja sealt enam välja ei saa.

Arvan, et see konto kustutamine on mõttetu, sest mis saab siis selle konto alt kirjutatud sõnumitest. Kas need kaovad ka ära? Et siis mingi aaja pärast polegi siin muud kui teemaalgatus "Konto kustutatud" ja sellele riburadapidi vastuseid: Kustutatud - Konto kustutatud - Kustutatud jne.

Enne ikka mõtle, kui kuhugi hurraaga konto teed.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 22:22
Vot oled nüüd nagu laulu sees ja sealt enam välja ei saa.

Arvan, et see konto kustutamine on mõttetu, sest mis saab siis selle konto alt kirjutatud sõnumitest. Kas need kaovad ka ära? Et siis mingi aaja pärast polegi siin muud kui teemaalgatus "Konto kustutatud" ja sellele riburadapidi vastuseid: Kustutatud - Konto kustutatud - Kustutatud jne.

Enne ikka mõtle, kui kuhugi hurraaga konto teed.
Tuleb hüpata kaevu.
Külaline

Osade arvates on siin loos suurim õppekoht see, et 6a (!!!) laps peab end oma vanema ees kehtestama hakkama. Et laps peab võitlema oma õiguse eest juua. Isa ei tee justkui midagi valesti, vaid muutuma peaks laps. See ei ole ju normaalne! See mõjub lapse enesehinnangule väga halvasti ja laps õpib siis ainult seda, et ta pole oluline, temast ei hoolita ja ta ise peab endale asjad (joogi??) elus välja võitlema. 6a laps!!

See joogi näide oli ju ainult 1 näide. Aga näha on, et lapse esmastest vajadustest sõidab isa päris hoolega üle ja pidevalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 14:31 Osade arvates on siin loos suurim õppekoht see, et 6a (!!!) laps peab end oma vanema ees kehtestama hakkama. Et laps peab võitlema oma õiguse eest juua. Isa ei tee justkui midagi valesti, vaid muutuma peaks laps. See ei ole ju normaalne! See mõjub lapse enesehinnangule väga halvasti ja laps õpib siis ainult seda, et ta pole oluline, temast ei hoolita ja ta ise peab endale asjad (joogi??) elus välja võitlema. 6a laps!!

See joogi näide oli ju ainult 1 näide. Aga näha on, et lapse esmastest vajadustest sõidab isa päris hoolega üle ja pidevalt.
Mina olen ka nõus aga enamus siin arvab, et ema hüsteeritseb ja mõtleb üle kättemaksu nimel 🤷‍♀️
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

No ilmselt ikka isa ja mitte piinaja, aga igatahes ju mitte eriti hea isa.

See jooginäide üksi oleks mu meelest selline asi, mille puhul mõtleks küll, et 6-aastasega võiks huviringikotti pakkida koos (järgmisel aastal peab ta ju hakkama saama kooliasjade korrashoiu ja kaasapakkimisega juba, hea aeg harjutada) - või vähemalt tasuks lapsele öelda, et tal on vesi kotis. Samas isast oli kiuslik pudelivett mitte osta, st spetsiaalselt poodi minema muidugi ei pea, kannatab koduni olla küll, aga kui niikuinii olla poes ja laps ütleb, et tal on suur janu, siis vee ostmisest keeldumine on absoluutselt kiuslik käitumine.

Ülejäänud näited olid mu meelest isa veelgi vastikumast küljest näitavad. Selline käitumine oma lähedastega ei ole okei, vaid annab alust arvata, et mehel on mingid viha- või eneseregulatsiooniprobleemid, muidu head isa ja meest loomulikult ei viskaks enda ja lapse elust minema, kui ta ise probleemi tunnistaks ja püüaks muutuda, aga kui tal veel õigust ülegi jäi ja taoline kiusaja-suhtumine ongi igapäevane, siis ausalt öeldes küll ei sooviks ise sellise inimese läheduses olla ega last tema läheduses hoida. Väga väsitav (ja ebaõiglane) on ka olla see vahepuhver või kahjukustutaja, kes peab lapsele teise vanema ebaadekvaatset käitumist ja üle võlli reaktsioone selgitama, siluma, vabandama. Ja siis foorumis öeldakse ikka, et ise oled hüsteerik ja valevorst.
Külaline

bobi kirjutas: 24 Jaan 2025 15:21 Minu lapse isa on ka sarnane, nagu teemaalgatuses kirjeldatud mees. Tänaseks me enam koos ei ole.

Taolisi igapäevaseid pisiasju kogunes väga palju, kus mees ise oli alati kõige tähtsam, teiste vajadusi ja soove ta aga järjekindlalt eiras.

Ise arvestan teistega ja ootan seda ka teistelt.
Sellised kes praalivad, et nemad on ilged arvestajad on tegelikult ühed suured võtjad ja saajad. Vastu annavad näpuotsaga
Külaline

Pardonnez-moi, aga kui inimene paneb sellise pealkirja (piinaja), siis edasi postituse sisu lugedes on tegemist ikka paraja hüsteerikuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2025 17:21 Pardonnez-moi, aga kui inimene paneb sellise pealkirja (piinaja), siis edasi postituse sisu lugedes on tegemist ikka paraja hüsteerikuga.
Et sa oleks krõbedamaid näiteid soovinud?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2025 19:30
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2025 17:21 Pardonnez-moi, aga kui inimene paneb sellise pealkirja (piinaja), siis edasi postituse sisu lugedes on tegemist ikka paraja hüsteerikuga.
Et sa oleks krõbedamaid näiteid soovinud?
No kui pealkirjas teemaalgataja kõvatas, siis oleks nagu jah eeldanud.
Külaline

Esimene joogiteema oli isa poolt läbimõtlemata ja eksis ainult selles, et ei viitsinud eraldi poodi minna ega kotis otsida jne, võib juhtuda ka ilma sellele tahtlikult piinamise silti kleepimata. Laps pole ka vastsündinu, kelle 2 tundi joomata olemise pärast peab kohutava kisa üles tõstma. See jalgratta teema- ilmselgelt läksid siin tülli lapsevanemad omavahel jageledes, mille peale isa vihastas, mitte esmajoones lapse peale. Kui omavahelised suhted on sassisi, siis tekibki igast asjast tüli, jalgratas polnud mingi põhipõhjus. Lapsik, kergesti ägestuv, egoistlik ja ei oska lapsega arvestada jnejne, jah, aga kas nüüd mingi sadistlik piinaja... läheb kergelt ikka ühepoolseks liialduseks küll, eksnaised oskavad seda ikka hästi.
Külaline

Kas laps on poeg? Isadel on mingi kinnisidee sellega, et nad taluvad väga halvasti, kui nende poeg on väsinud, viril, kartlik, ei jõua, ei ole sportlik jne- nagu et mis mõttes MINU poeg ei ole nagu küllalt "mees". Järelikult ei ole ka mina küllalt "mees", mehine, tugev ja julge. Jabur, ma tean, aga see on nii. See on üks väike tahk sellistes olukordades, misk isad poegi rohkem sunnivad ja ärrituvad, kui lapsed vastu virisevad. Suht instinkti tase.

Ja see joomata jätmine- kes meist ei oleks lapse virisemise peale "tahan juua, süüa, pissile, igav on!" jnejne öelnud näiteks autos, et praegu ei saa, kannata ära jne. Unustanud söögi või joogi kaasa võtta väikelapsele- juhtub ka paremates peredes, mõnikord pole aega ka ostma minna. Vaevalt et isa sadistlikult irvitades lasksis lapsel janus vaevelda, küllap oli trenni-kojusõit ja kiire jne. Aga annab muidugi selle )ja iga) olukorra küllalt koletislikuks maalida soovi korral.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist