Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 12:25Ei pea mingeid arveid esitama, piisab surma faktist. Mulle kanti üle kahe tunniga.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 10:54Matusetoetus on 250 eurot! Ja selle saab ka alles siis tagasi, kui esitab matuseteenuste arved!
250 eest võid lemmiklooma matta aga inimesele sellest summast ei piisa. Oled sa üldse kursis, kui palju matused maksavad tänapäeval?
Oligi veidi hinge taga ja just emapuhkusel olemise tarbeks.
Aga noh läks nii, et kasutasin seda vajaliku jaoks.
Pärnu linnavalitsuses peab. Pärnu linna lehel selline info:
• Matusetoetuse suurus on 250 eurot
• Matusetoetus kantakse toetuse taotleja näidatud pangakontole või kantakse kuludokumendi alusel ja toetuse taotleja nõusolekul teenust osutava isiku või asutuse pangakontole.
Toetuse taotlemine
Toetuse saamiseks tuleb esitada Pärnu linnavalitsusele taotlus koos lisadokumentidega:
• kui surm on registreeritud väljaspool Eestit, siis on vajalik surma tõendav dokument, mille on välja andnud välisriigi asjaomane asutus
• matuse korraldamisega kaasnevaid kulutusi tõendavad dokumendid. (mul oli arve kahes osas. Esimesest 600 eurosest arvest jäi väheka neile. Tahtsid juurde ka teist suuremat arvet.
Aga no mis siin ika selle matuse üle arutleda.
Minu postituse point oli ju see, et ma ei lubanud sõbrannale laenu küsides mingit konkreetset kuupäeva nagu TA-l jällegi oli. Seega minule laenanud isikuga ongi kokkulepe, et esimesel võimalusel maksan tagasi. Ja ta oli nõus sellega.
Kui teada on, et saa lubadust kuupäevaliselt/ajaliselt pidada, siis ongi jamasti ja suhted pahad peale seda kui lubaduat ei pea.
Ma ei viitsi eraldi tsiteerida, kes väitis, et pangast saab matuseraha. Kui isik on juba surnud, ei saa. Isegi haiglast ei saanud ma isa haiguslugu, sest pole pärimistunnistust. Mis siis et ametlik tütar olen. Pangast ei saa ka mitte midagi ilma selle paberita. Nagu öeldud, kontoseisu ma isal ei teadnud aga olin teadlik, et kogumiskontol on küll raha. Seda samuti ennem puutuda ei saa, kui on pärimisrunnistus.