" äraostetud sõbrannaks "

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 23:18
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 20:51
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 20:47

Loomulikult mitte. Oli lihtsalt raske hetk. Õnneks sõbranna mõistis ja mõistab siiamaani ka. Sest ta ise on sama süsteemi järgi lastega kodus olnud. Mu oma mitu tuhat sääste läks korraga hakkama ja see summa jäi puudu lihtsalt. Isa oli vaja maha matta(sinna ka see raha) aga tahtsin ka ise kohale minna matustele.
Uskumatu perekond teil. Isal ei ole pennigi kirsturaha kõrvale pandud? Õigel eestlasel pensionäril on 2000 eurot kirsturaha kõrvale pandud, et tütred ja pojad ei peaks võlgu võtma.

Oh jumal. Ma oma sääste ju isa matusteks kasutasingi!
Andsin kõik oma viimse sendini ära. Reisipiletite raha vaid laenasin, et saaksin ka isaga hüvasti jätta.
Isal oli kogumiskonto aga seda ei saa ennem kätte, kui päranditunnistus käes on. Samuti ei ole juurdepääsu tavalisele arvelduskontole. Selle raha saab ka siis kätte, kui päranditunnistus on pangas letti lüüa. Seniakua paar kuud oleks ta siis pidanud külmikus seisma?
Miks ma seda raha tagasi ei ole saanud, sellega on keerulisem asi. Käime kohut isa elukaaslasega testamendi õigsuse pärast.
No, mida asja sa seletad? Matuseraha saad isa tavaliselt arvelduskontolt ka enne pärimise toimumist kätte. Mida sa siin luuletad?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 00:03
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 22:50
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 22:15 Jama jah, paljud eakad peidavad raha sukasäärde, sest panku ei usalda, aga kuhu selle suka peidavad, seda ka enam ei mäleta.
Minul olid vanematega asjad eluajal selgeks räägitud, kumbki sukasäärde ei kogunud, matuseraha oli pangaarvel olemas. Soovitaks teistel ka nii teha. See ümbrike kapi tagant leidmine (rublad sees) on ikka kreisi värk.
Kas selle oma matuste korraldamise raha olid su vanemad ise enne juba sinu kontole kandnud? Ja vastavalt inflatsioonile pidevalt lisanud? Sest surnud inimese pangaarvet matuste korraldamiseks kasutada ei saa. Võimalik on surmatunnistuse alusel vist mingi väike summa kätte saada, aga ülejäänud raha vabaneb siiski alles pärimismenetluse käigus. Enne selle lõppu keegi surnu rahale ligi ei pääse, ole või ainus laps ja pärija.
Miks sa sellist lollust siin ajad? Loomulikult saab matusetoetuse välja võtta ka enne pärimist.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 21:47
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 21:32
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 20:51

Uskumatu perekond teil. Isal ei ole pennigi kirsturaha kõrvale pandud? Õigel eestlasel pensionäril on 2000 eurot kirsturaha kõrvale pandud, et tütred ja pojad ei peaks võlgu võtma.
Ära nori. Matsin oma mõlemad vanemad oma raha eest, kuigi endal olid ka väga rasked ajad.
Kui lõpuks vanemate kodus remonti tegema hakkasime ja mööblit tühjendasime ja välja tõstsime, siis leidsime päris palju ümbrikke kirjaga "matuseraha". Küll isa sahtlitest veel kroone ja ema kapist eurosid. Üks ümbrik oli riiuli ja seina vahel - rublades! Ja uskumatu, tolle aja arvestuses olid need täiesti arvestatavad summad.
Mu ema oli väikestviisi kirjanik. Kirjutas ka memuaare. See kast paberitega oli tal viimasel ajal nähtaval, sest aimas oma surma ette. Ma ei suutnud seda kasti aastaid avada, õudne oli. Kui lõpuks lahti tegin, selgus, et seal oli kõige peal ümbrik, kus oli veel raha ja kiri juures, kust teised ümbrikud leiame.
Aga isa ümbrikutest polnud juttu. Ja oma eluajal nad kumbki sellest ei rääkinud. Ju isa oli oma rublad ka ise unustanud.
Ok, kui leidsid kirsturaha, siis milleks seda veel teistelt kerjasid?
Hiljuti teavitas keegi facebookis, et tema ema on lahkunud. Ja kõrvale oli pannud oma kontonumbri. Kui keegi küsis, et miks see kontonumber, siis sai vihase reaktsiooni osaliseks, a la kade oled või? Kõrval oli manipuleeriv nutulaul, kuidas kõige rohkem on teda praegu toetanud teda tema tütar. Aga, et miks teised eestimaalased seda küll ei tee?

Ehk siis inimene leidis, et kui ta ema on surnud, siis peaksid inimesed talle hakkama annetusi tegema. Hiljuti Eestis juhtunud lugu.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 1970 10:58 Hiljuti teavitas keegi facebookis, et tema ema on lahkunud. Ja kõrvale oli pannud oma kontonumbri. Kui keegi küsis, et miks see kontonumber, siis sai vihase reaktsiooni osaliseks, a la kade oled või? Kõrval oli manipuleeriv nutulaul, kuidas kõige rohkem on teda praegu toetanud teda tema tütar. Aga, et miks teised eestimaalased seda küll ei tee?

Ehk siis inimene leidis, et kui ta ema on surnud, siis peaksid inimesed talle hakkama annetusi tegema. Hiljuti Eestis juhtunud lugu.
Ääretult näotu lugu. Ju ta on inspiratsiooni saanud nendest skandaalsetest annetuse küsijatest, kus üks teatas, et kui kõik eestimaalased talle ühe euro kannavad, siis ta saab ta omale maja osta. Teine lubas kohviku rajada. Raha neile ju ka kanti ja mitte vähe. Sinu tuttav ilmselt nägi siin oma võimalust, eriti kui veel leina ka mainida. Mina ei kannaks sentigi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 08:21
Külaline kirjutas: 19 Juul 1970 10:58 Hiljuti teavitas keegi facebookis, et tema ema on lahkunud. Ja kõrvale oli pannud oma kontonumbri. Kui keegi küsis, et miks see kontonumber, siis sai vihase reaktsiooni osaliseks, a la kade oled või? Kõrval oli manipuleeriv nutulaul, kuidas kõige rohkem on teda praegu toetanud teda tema tütar. Aga, et miks teised eestimaalased seda küll ei tee?

Ääretult näotu lugu. Ju ta on inspiratsiooni saanud nendest skandaalsetest annetuse küsijatest, kus üks teatas, et kui kõik eestimaalased talle ühe euro kannavad, siis ta saab ta omale maja osta. Teine lubas kohviku rajada. Raha neile ju ka kanti ja mitte vähe. Sinu tuttav ilmselt nägi siin oma võimalust, eriti kui veel leina ka mainida. Mina ei kannaks sentigi.
See ei olnud üldse minu tuttav, aga kuidagi see lugu mu fb seinale jõudis. Võib-olla keegi mu sõpradest siis kommenteeris seal midagi. Aga tõesti! Ääretult nõme käitumine. Ja tegelikult on lahkunu pärast, kes piltide järgi tundus kena ja väga kogukondlik inimene olevat, ka kurb meel, et järeltulija nii piinlikult käitus. Juures olid veel pildid ema surivoodilt, et ikka rohkem kaasmaalaste südametunnistusele koputada.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 00:03
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 22:50
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 22:15 Jama jah, paljud eakad peidavad raha sukasäärde, sest panku ei usalda, aga kuhu selle suka peidavad, seda ka enam ei mäleta.
Minul olid vanematega asjad eluajal selgeks räägitud, kumbki sukasäärde ei kogunud, matuseraha oli pangaarvel olemas. Soovitaks teistel ka nii teha. See ümbrike kapi tagant leidmine (rublad sees) on ikka kreisi värk.
Kas selle oma matuste korraldamise raha olid su vanemad ise enne juba sinu kontole kandnud? Ja vastavalt inflatsioonile pidevalt lisanud? Sest surnud inimese pangaarvet matuste korraldamiseks kasutada ei saa. Võimalik on surmatunnistuse alusel vist mingi väike summa kätte saada, aga ülejäänud raha vabaneb siiski alles pärimismenetluse käigus. Enne selle lõppu keegi surnu rahale ligi ei pääse, ole või ainus laps ja pärija.
2000 eurot saab kätte.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 08:21

Kunagi nägin delfi naistefoorumis teemat, kus tütarlaps alustas: “soov oma kodu järgi on nii suur, et siit küsin abi”. Ja no tema idee oli ka, et foorumikülastajad kannavad talle raha ja ta saab siis maja osta endale, peikale ja lapsele. No keegi ei kandnud ja lõpuks tüdruk tegi postituse, et: “eestlased on nii ihned ja kadedad, et me ei tahagi enam siin elada. Plaanime perega Soome kolimist hoopis”
See teema tuleb mulle alati meelde kui keegi raha kerjab või eestlaste ihnsusest räägib.
Ei tea, kas ta siis Soome foorumist sai majaraha kokku :)
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 07:27
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 23:10
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 21:27

Vabandust, aga miks sa siis pead laenu võtma, kui sul sissetulek puudub?
Ei puudu ju, emapalka saan aga see katab ära vaid igakuised väljaminekud. Uuesti säästma hakkata sellega küll ei saa. Kui tööle tagasi saan siis on sissetulek prakiriliselt 40-50% suurem praegusest(vahepeal on tunnitasu tõusnud).
Ehk siis, elad juba ette? Masendav!
Kuidas ma ette elan? Selle 200 eurose laenu pärast? Elan ikka täitsa tänases päevas. Olen isegi nii kitsaks kulutused tõmmanud, et saaksin võla tagasi maksta.
Külaline

See on väga levinud venelaste hulgas. Ükskõik mis juhtub, kohe arvenumber kõrval. Olen ühes kogukonnagrupis ja seal juhtus, et üks pisike koer ründas väikest last. Kas ta üldse ründaski, ma ei tea, igatahes ta oli lahti saanud ja grupis oli pilt, kuidas laps nutab ja oli nägu natuke verine. Kuna sellele väikesel nässul on nii väike suu, siis ta ei saa parimagi tahtmise korral kellelegi suuri haavu tekitada. Lisaks on ta pisike, kuidas ta üldse lapse näkku sai. Pigem oli nii, et see koer ehmatas last ja laps kukkus maha ja ninast tuli paar tilka verd. Mingeid haavu polnud näha, aga näol oli tati ja veresegu natuke näha. Ja siis selle lapse vene rahvusest vanemad panid kohe arvenumbri, et kõik toetage nüüd seda hirmsat sündmust. Üldse ei saa aru, miks, arstiabi on meil tasuta, seal polnud vaja midagi isegi õmmelda mitte.
Külaline

Teema on päris lappama läinud. Vahepeal aeti matusejuttu nüüd on juba koerad ja laps mängus :D
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 09:16
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 07:27
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 23:10

Ei puudu ju, emapalka saan aga see katab ära vaid igakuised väljaminekud. Uuesti säästma hakkata sellega küll ei saa. Kui tööle tagasi saan siis on sissetulek prakiriliselt 40-50% suurem praegusest(vahepeal on tunnitasu tõusnud).
Ehk siis, elad juba ette? Masendav!
Kuidas ma ette elan? Selle 200 eurose laenu pärast? Elan ikka täitsa tänases päevas. Olen isegi nii kitsaks kulutused tõmmanud, et saaksin võla tagasi maksta.
Kuidas on võimalik niimoodi elada, et hinge taga pole sentigi? Sa nagu ei teadnud, et jääd lapsehoolduspuhkusele, et sissetulek väheneb ning selle tarbeks on vaja raha kõrvale panna ehk säästa?

Ehk siis saan aru - elad ainult tänases päevas. Homse peale mõtlemata. Miks? Sa oled nüüd ema. Sinu toimetulekuoskusest sõltub väike inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 09:58
See on väga levinud venelaste hulgas. Ükskõik mis juhtub, kohe arvenumber kõrval. Olen ühes kogukonnagrupis ja seal juhtus, et üks pisike koer ründas väikest last. Kas ta üldse ründaski, ma ei tea, igatahes ta oli lahti saanud ja grupis oli pilt, kuidas laps nutab ja oli nägu natuke verine. Kuna sellele väikesel nässul on nii väike suu, siis ta ei saa parimagi tahtmise korral kellelegi suuri haavu tekitada. Lisaks on ta pisike, kuidas ta üldse lapse näkku sai. Pigem oli nii, et see koer ehmatas last ja laps kukkus maha ja ninast tuli paar tilka verd. Mingeid haavu polnud näha, aga näol oli tati ja veresegu natuke näha. Ja siis selle lapse vene rahvusest vanemad panid kohe arvenumbri, et kõik toetage nüüd seda hirmsat sündmust. Üldse ei saa aru, miks, arstiabi on meil tasuta, seal polnud vaja midagi isegi õmmelda mitte.
Minu näites oli täiesti Eesti nimega inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:22
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 07:27 Ehk siis, elad juba ette? Masendav!
Kuidas on võimalik niimoodi elada, et hinge taga pole sentigi? Sa nagu ei teadnud, et jääd lapsehoolduspuhkusele, et sissetulek väheneb ning selle tarbeks on vaja raha kõrvale panna ehk säästa?

Ehk siis saan aru - elad ainult tänases päevas. Homse peale mõtlemata. Miks? Sa oled nüüd ema. Sinu toimetulekuoskusest sõltub väike inimene.
Mis pläma sa ajad? Ta ju ütles, et mattis isa oma säästudest.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:29
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:22

Miks see pläma on? Oli ju jutt, et on olemas matusetoetus.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:35
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:22 Kuidas on võimalik niimoodi elada, et hinge taga pole sentigi? Sa nagu ei teadnud, et jääd lapsehoolduspuhkusele, et sissetulek väheneb ning selle tarbeks on vaja raha kõrvale panna ehk säästa?

Matusetoetus on 250 eurot! Ja selle saab ka alles siis tagasi, kui esitab matuseteenuste arved!
250 eest võid lemmiklooma matta aga inimesele sellest summast ei piisa. Oled sa üldse kursis, kui palju matused maksavad tänapäeval?

Oligi veidi hinge taga ja just emapuhkusel olemise tarbeks.
Aga noh läks nii, et kasutasin seda vajaliku jaoks.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:54

Matusetoetus on 250 eurot! Ja selle saab ka alles siis tagasi, kui esitab matuseteenuste arved!
250 eest võid lemmiklooma matta aga inimesele sellest summast ei piisa. Oled sa üldse kursis, kui palju matused maksavad tänapäeval?

Pangast saad lahkunu arvelt välja võtta raha matusekuludeks. Ja see summa on siiski 2000 eurot, mitte 250 eurot.
Külaline

Pangast saad lahkunu arvelt välja võtta raha matusekuludeks. Ja see summa on siiski 2000 eurot, mitte 250 eurot.

Ega igal lahkunul pole seal pangaarvel kaks tuhat eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 12:16

Ega igal lahkunul pole seal pangaarvel kaks tuhat eurot.
Konkreetsel lahkunul ju oli.
Külaline

Tänapäeval ei tea. 2011, kui viimati lähedase matsin, läks mulle see 6000 eurot maksma.
Külaline

Ei pea mingeid arveid esitama, piisab surma faktist. Mulle kanti üle kahe tunniga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 6 külalist