No vot, tahetakse tagasi süsteemi, mille kohta isegi ei mäletata, kuidas see oli. Mingit ühe peatuse viga ei olnud, nii öeldigi.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:19 See oli ühe peatuse viga, kui ikka oligi.
Kas Tallinna bussides peatuste teadustamine
-
Külaline
-
Külaline
Üritad väita, et üks peatus jäeti alati vahelt ütlemata? Sulle endale see väide jabur ei tundu?
-
Külaline
Midagi ei jäetud ütlemata, lihtsalt järgmise peatuse kohta öeldi lihtsalt peatuse nimi ja ülejärgmise kohta öeldi järgmine.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:31 Üritad väita, et üks peatus jäeti alati vahelt ütlemata? Sulle endale see väide jabur ei tundu?
-
Külaline
Mis ülejärgmisest sa sogad
-
Külaline
Keegi ei soga mudagi, sa iselihtsalt ei saa aru, millest jutt. Loe näiteks seda varasemat selgitust:Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:42 Mis ülejärgmisest sa sogad
Külaline kirjutas: ↑
Sõna JÄRGMINE oli raske mõista
Oli küll, jah. Sest selle Välja ja Marja peatuste näitel teadustati poolel teel Välja peatusesse: "Välja, järgmine Marja" ja kui ümbrust ei tunne, ei sasnudki täpselt aru, kas buss on nüüd jõudmas Välja või Marja peatusesse. Sest järgmine - ehk loogiliselt see, kuhu jõudma hakatakse, peaks justkui Marja olema.
-
Külaline
Jõudis ikka sellesse mis esimesena öeldi ja sõna JÄRGMINE tähendas järgmist. Kuidas sina ÜLEjärgmist kuulsid?
-
Külaline
Ülejärgmist sõnana ei kuuldudki, vaid kuna peatuse nimi teadustati poolel teel peatusesse, lisades sellele: "...järgmine, peatuse nimi," polnud üheselt selge kas see "järgmine" köib nüüd selle peatuse kohta, kuhu jõudma hakatakse või sellest järgmise ehk ülejärgmise kohta.Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:49 Jõudis ikka sellesse mis esimesena öeldi ja sõna JÄRGMINE tähendas järgmist. Kuidas sina ÜLEjärgmist kuulsid?
-
Külaline
-
Külaline
Krt, on jah. Muudkui seleta mingisugustele puuduliku lugemisoskusega tegelastele, milles asi. Ühte- ja teistpidi. Aga ikka jauravad ja jäävad mingisse ühte sõnasse kinni.
-
Külaline
No täpselt see - enne järgmisse peatusse jõudmist öeldi ülejärgmise peatuse nimi, koos laiendiga "järgmine".Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:16 See kahe peatuse ütlemine võib olla küll, aga siis öelgu korrektselt: järgmine peatus Põhja puiestee, ülejärgmine peatus Balti jaam.
Mitte nii et enne Põhja puiestee peatusesse jõudmist öeldakse, et järgmine on Balti jaam.
Selles mõttes on uus süsteem arusaadavam.
-
Külaline
Mulle tundub, et siin jauravad mingid tüübid, kes isegi ei ela Tallinnas ega ole eelmise süsteemiga tuttavad. Saaks aga lihtsalt jaurata.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 13:29No täpselt see - enne järgmisse peatusse jõudmist öeldi ülejärgmise peatuse nimi, koos laiendiga "järgmine".Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:16 See kahe peatuse ütlemine võib olla küll, aga siis öelgu korrektselt: järgmine peatus Põhja puiestee, ülejärgmine peatus Balti jaam.
Mitte nii et enne Põhja puiestee peatusesse jõudmist öeldakse, et järgmine on Balti jaam.
Selles mõttes on uus süsteem arusaadavam.
-
Külaline
Täpselt nii, vaidlemine vaidlemise pärast. Vaadake bussiaknast välja. Kui sõidate mööda Kaarli kirikust, siis oletegi Vabaduse väljakul ja aeg on maha astuda, miks teha sääsest elevant?Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 13:33Saaks aga lihtsalt jaurata.
-
Külaline
Sellest teemapüstitusest peaks juba ise välja tulema, miks see süsteem ära muudeti.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 14:25 Kas Tallinna bussides on peatuste teadustamine muutunud? Kahe peatuse vahel ütleb: järgmine peatus...xx
Varem õeldi ju mõlemad koos.
-
Külaline
Kahe peatuse koos teadustamine lõpetati ära, kuna see esimene pool kippus inimeste jaoks tihti kaduma minema ja väljuti peatus varem. Nii lihtne ongi. Praegune süsteem on mõistlikum, loogilisem ja kasutajasõbralikum.
-
Külaline
On sul ikka probleemid? Mida see sulle täpsemalt annaks, kui saaksid teada, et kellegi ühe asemel, mida sa nii pingsalt loodad ja erinevates teemades jutuks võtad ja seda üht katkematult tümitad, on neid palju rohkem?
-
Külaline
Annaks seda, et üks ei saaks siin lõputult ennast teiste kiusamisega lõbustada.
-
Külaline
Mulle tundub, et sina ise oledki see kiusaja, sest kõik teised arutavad teemat, sina jahud mingeid templeid jmt.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 15:38 Annaks seda, et üks ei saaks siin lõputult ennast teiste kiusamisega lõbustada.
-
Külaline
Kas Kaarli kirik on see kollane või?
-
Külaline
Jagan värsket maainimese vaadet.
Tulin hommikul Tallinna, istusin bussijaama peatuses nr 39 bussi peale.
Buss pani uksed kinni, sõitis paarkümmend meetrit edasi, kui teadustati: Järgmine peatus - Keskturg.
Seejärel ca paarkümmend meetrit enne peatust öeldi uuesti: Keskturg.
Ja kui uksed kinni pandi ja buss veidi edasi sõitis, öeldi: Järgmine peatus - hotell Olümpia.
Minu meelest igati selge ja arusaadav ja piisava ajavaruga, et jõuaks igast bussi otsast ukseni.
Tulin hommikul Tallinna, istusin bussijaama peatuses nr 39 bussi peale.
Buss pani uksed kinni, sõitis paarkümmend meetrit edasi, kui teadustati: Järgmine peatus - Keskturg.
Seejärel ca paarkümmend meetrit enne peatust öeldi uuesti: Keskturg.
Ja kui uksed kinni pandi ja buss veidi edasi sõitis, öeldi: Järgmine peatus - hotell Olümpia.
Minu meelest igati selge ja arusaadav ja piisava ajavaruga, et jõuaks igast bussi otsast ukseni.
-
Külaline
Äkki oled sina hoopis see, kellele ei meeldi uuendused. Kunagi oli see kahe peatuse üksteise järel ütlemine ju ka muudatus. Ja hoopis sina ei suutnud ära harjuda tolleaegse uuendusega?Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 12:07Mina ei pea midagi nuputama, minu jaoks ei ole tuumateadus leida peatus, kus mul on vaja maha minna. Isegi siis ei juhtu midagi, kui väljun peatuse võrra varem või hiljem. Sina siin seisid dementsete ja muude vaimupuudega inimeste eest, sinu jaoks on suur häda, et midagi muudeti. Mina nägin küll, et turistid ei saanud varem aru ja nüüd saavad. Mingil põhjusel see muudatus ju tehti, ilmselt oli siis varem siiski osadele inimestele selgusetu ja nüüd on selgem süsteem. Et osadele kunagi muudatused ei meeldi, on ka päris selge, aga ilmselt ei peaks neist lähtuma.Küll mõni võib asja omale keeruliseks mõelda. Nii et peab lausa nuputama kohe.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist