Selver

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 23:40
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 21:58 Olen kaerapiima ühe korra kohvi peal proovinud. Kui maailmast lehmapiim ära kaoks, siis ma kohvi ka enam ei jooks.
Sama.
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 22:00 Joon kohvi loomulikult mustana ja suhkruta. Nädalavahetusel piimaga või kaerapiimaga või mandlipiimaga. Kaerapiim ja mandlipiim on piimast poole lahjemad ja ma parem ostan 3 euro eest piima, mida saan kasvõi kuu aega tarbida, kui ostan nädalavahetuseks liitri piima ja viskan selle lihtsalt ära, sest miski 600 ml on alati alles.
Pastöriseeritud piim säilib ka sama kaua.
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 21:25
Nõiamoor kirjutas: 02 Dets 2025 20:09Mul läheb vast liiter kuus :D.
Mul läheb vast liiter aastas, 01.01 ostsin ja aina kasutan, ikka veel osa alles :D
olen võitja!
Väga madal. Mis teie vigastus on?
Tavaline piim säilib nädala, mitte kuu aega, Mis rumalat juttu sa räägid?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 22:55
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 22:00Nädalavahetusel piimaga või kaerapiimaga või mandlipiimaga.
Milline luksus, pidupäev!
Mis sul viga on? Argipäeval alustan kohvi joomist kell 8, aga söömise aken on 12-22. Enne 12 ei tohi piima juua, seega on kohv must.
Nädalavahetustel tõusen kell 11 ja toitun teisiti.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 12:08Enne 12 ei tohi piima juua,
Mingi religioon keelab või?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See vist vahelduvpaast.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Dets 2025 23:17
Külaline kirjutas: 02 Dets 2025 23:09Mul on tavaliselt väga suured ja rasked poekotid. Väga mugav oli, kui keegi need rasked pambud koju kätte tõi.

Aga nüüd ma ei ole enam ammu seda teenust kasutanud.
Aga miks siis ei kasuta? Kõik rasked asjad tasub küll tellida. Kuivained, veed, mahlad, juurikad, piimad ja keefirid jms.
Mul pole Selveriga mingit probleemi.
Ma lihtsalt ei raatsi kullerteenuse eest tasuda. Kuna minu töö - kodu trajektoorile jääb umbes seitse toidupoodi, ja niimoodi, et ma ei pea kuhugile keerama ega lisabensiini kulutama, siis pole näinud põhjust, miks kullerteenust kasutada. Jah, tassimine ei meeldi, aga jube kooner olen, ja ei taha kullerteenuse eest tasuda.

Pealegi, mäletan, et see e-poe tellimuse vormistmine (kaupade valimine) võttis sageli veel rohkem aega, kui sutsti poest läbi hüpata.

Aa, ja üks oluline asi meenus veel. Ma olen suur kollase sildi fänn. Minu kodulähedases, väiksemas selveris on lihaletis peaaegu iga päev mingi -50%-ga toode - tarbi täna. E-poest sellist kokkuhoidu ei saa.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Dets 2025 17:22 See vist vahelduvpaast.
Jah, Naljakas, et need pooletoobised mõnitavad nonstop sind, ise on täiesti retarded kodanikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 21:13Ma lihtsalt ei raatsi kullerteenuse eest tasuda. Kuna minu töö - kodu trajektoorile jääb umbes seitse toidupoodi, ja niimoodi, et ma ei pea kuhugile keerama ega lisabensiini kulutama, siis pole näinud põhjust, miks kullerteenust kasutada. Jah, tassimine ei meeldi, aga jube kooner olen, ja ei taha kullerteenuse eest tasuda.

Pealegi, mäletan, et see e-poe tellimuse vormistmine (kaupade valimine) võttis sageli veel rohkem aega, kui sutsti poest läbi hüpata.

Aa, ja üks oluline asi meenus veel. Ma olen suur kollase sildi fänn. Minu kodulähedases, väiksemas selveris on lihaletis peaaegu iga päev mingi -50%-ga toode - tarbi täna. E-poest sellist kokkuhoidu ei saa.
No siis jah, mõistetav.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Dets 2025 23:16 Ei saa aru, kuidas sa poes kohal käies pead kuidagi rohkem tegema eeltööd ja kaardistama, kui netist tellides? Mõlemal juhul pead ju ennast enne kurssi viima, mida kodus leidub, mida mitte.
Sa õpid enne poodi minekut kõigi kappide täpse sisu pähe? Mina mitte. Seega on mul tellimise ajal korduvalt vaja käia köögis vaatamas, mis seal on ja kui palju. Ja oste tehes tekib mõte - midagi on odavalt saada, ahhhaa, teeks seda-toda sööki. Aga siis on vaja veel seda ja toda, googeldan (juba seda on telefonis ebameeldivam teha kui arvutis), siis ma ei tea, kas mul on seda pruuni suhkrut veel või mitte ja mis seis on riisipaberiga, näiteks. Ja siis pean lippama tagasi nende riiulite vahele, kust ehk juba läbi tulnud olen.
Aga kodus lihtsalt kirjutan uued tooted tellimusse ja valmis.
Pluss boonusena veel - üks päev otsisin emale Tondi selverist ligi 15 minutit kohvifiltreid. Oleks küsinud kelleltki, aga pole ju küsida kuskilt. E-poes paned otsingusse ja voila.
Külaline

Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia. Nüüd on veel see supergripp, mis sel talvel meid ahistab, seega poodi lähen ikka viimases hädas.
Kui kord Selverist see teema algas, kas te pole tähele pannud, et Selveri banaanid on megaviletsad reeglina. Oleme mitu aastat vaadanud, et korralikke värskeid ilusaid banaane pole poodides praktiliselt kunagi, võrreldes näiteks Rimi ja Prismaga, teades, et nad eelistavad alati võimalikult odavat hinda sisseostul, ilmselt ongi leping mingi teise järgu banaanidele.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2025 17:52 Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia. Nüüd on veel see supergripp, mis sel talvel meid ahistab, seega poodi lähen ikka viimases hädas.
Kui kord Selverist see teema algas, kas te pole tähele pannud, et Selveri banaanid on megaviletsad reeglina. Oleme mitu aastat vaadanud, et korralikke värskeid ilusaid banaane pole poodides praktiliselt kunagi, võrreldes näiteks Rimi ja Prismaga, teades, et nad eelistavad alati võimalikult odavat hinda sisseostul, ilmselt ongi leping mingi teise järgu banaanidele.
Kui tihti sa siis haige oled? Mina teen kõik oma ostud poes kohapeal käies ja viimase 25 aasta jooksul olen olnud 1x angiinis ja 2x koroonas, rohkem pole haige olnud. Haiguslehel olin vaid angiiniga, koroona kestis 3 päeva, võtsin puhkusepäevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2025 17:52Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia.
Mina sain tegelikult koroona kulleri käest.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Dets 2025 17:52 Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia. Nüüd on veel see supergripp, mis sel talvel meid ahistab, seega poodi lähen ikka viimases hädas.
Selveris on üldse puuviljavalik väga kehv ja kallis, see on üks põhjus, miks selles poes kunagi ei käi ega sealsest e-poest ka ei telli. Kui need viirused sulle nii kergesti külge hakkavad, et ei saa poeski käia, siis on ikka paha lugu küll. Tegelikult nii jääb immuunsüsteem ka nõrgemaks ja nõrgemaks, kui sa ennast vati sees hoiad. Mina töötan koolis ja neid tattninasid on kõik kohad täis, ei hakka mulle midagi külge.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Naljakas, mina sain just viimati Selverist nii häid banaane, et pidin peaaegu küsima, mis sort ja kust pärit, aga üldiselt nõustun jah, et Selveri puu-ja juurvilja lett on kehvem 'primsa ja Rimi omast.
Kuna mul on Selverisse kõndida ca 3 min, millest umbes 1 kulub lifti ootamisele , siis paratamatult teen mingid hädaabi ostud sealt ning väga mugav on tegelikult, kui keset kokkamist koort puudu tuleb või vanilje on otsas.... või on keegi kapi jumala hõredaks õginud ja sina tuled koju alles pool kümme :).

Oi kui hea teema - ma avastasin ju enne, et toorjuust on otsas.
Külaline

Minu arust on Selveris ka kehv jäätisevalik. Võrreldes Rimi või Prismaga.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Dets 2025 17:55
Külaline kirjutas: 13 Dets 2025 17:52 Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia. Nüüd on veel see supergripp, mis sel talvel meid ahistab, seega poodi lähen ikka viimases hädas.
Kui tihti sa siis haige oled? Mina teen kõik oma ostud poes kohapeal käies ja viimase 25 aasta jooksul olen olnud 1x angiinis ja 2x koroonas, rohkem pole haige olnud. Haiguslehel olin vaid angiiniga, koroona kestis 3 päeva, võtsin puhkusepäevad.
Absoluutselt pole tihti haige, viimast grippi isegi ei mäleta, Covidis olen kaks korda olnud kahe aastase vahega, aga see oli gripiga võrreldes täiesti tühiasi. Lähtun sellest, mida kirjutavad haigestunud brittide ja soomlaste päevalehtedes, siis selle uue mutantgripi kohta, mis nakkuvat väga kergesti.
On sama meelt, et ikka väga õudne ja pikalt veniv, ka haiglatesse on paljud sattunud. Immuunsüsteemi töös hoidmiseks pole vaja tingimata grippi haigestuda, neid muid viiruseid on u 200 meie ümber igapäevaselt. Seega, jah, ma järgmised 2-3 kuud pigem tellin, kui lähen poodi, ajavõit peale selle.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Dets 2025 19:30 Minu arust on Selveris ka kehv jäätisevalik. Võrreldes Rimi või Prismaga.
Me oleme viimasel ajal haruharva jäätist ostnud. Enamus on kräpistunud, piimarasv on asendunud palmirasvaga ja suhkur glükoos/fruktoossiirupiga.
Lisaks kirjutatakse veel uue infona emulgaatoritest, mida palju kasutatakse ja mida kahtlustatakse soolepõletike põhjustajatena. Mitte siis üksnes jäätistes, vaid kreemides jne. Ja mikroplast pakenditest, millele ma ei mõelnudki, kuni järeltulija tegi uurimistöö ülikoolis. Tagasi agraarühiskonda? :D
Külaline

https://fuudish.com/e471-ehk-rasvhapete ... id-toidus/
Külaline

Guest kirjutas: 13 Dets 2025 23:07
Guest kirjutas: 13 Dets 2025 19:30 Minu arust on Selveris ka kehv jäätisevalik. Võrreldes Rimi või Prismaga.
Me oleme viimasel ajal haruharva jäätist ostnud. Enamus on kräpistunud, piimarasv on asendunud palmirasvaga ja suhkur glükoos/fruktoossiirupiga.
Lisaks kirjutatakse veel uue infona emulgaatoritest, mida palju kasutatakse ja mida kahtlustatakse soolepõletike põhjustajatena. Mitte siis üksnes jäätistes, vaid kreemides jne. Ja mikroplast pakenditest, millele ma ei mõelnudki, kuni järeltulija tegi uurimistöö ülikoolis. Tagasi agraarühiskonda? :D
Et see kräpp mingit mõju avaldaks, tuleks jäätist ikka koormate kaupa süüa. Kord kuus mõne jäätise sööd, ei juhtu midagi. Nii kräpp ta nüüd ka ei ole.
Külaline

Kes üldse tänapäeval piima joob, juuakse kõikvõimalikke mandli-soja-jm piima.
Kust sul selline arusaam, et need suva leotised, millel pole piimaga mingit seost, on kuidagi tervislikumad, kui päris piim? Mandli- ja kaerapiimas pole praktiliselt üldse valku ega ka kaltsiumi ega d-vitamiini, täiesti mõttetu vedelik. Sojapiimas on valku rohkem, aga soja kasutegur on ka nii ja naa.
Külaline

Jah, täiesti õige. Lisaks veel: https://terviseleht.eu/?p=1344
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist