Kas pöörate riietusele rõhku?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 10:06
Guest kirjutas: 10 Okt 2025 13:30
Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 07:16

Mulle hakkas samasugune tüüp ütlema, et võiksin olla kodus pitspesus, sukkades ja kõrgetes kontsades. Teha niimoodi majapidamistöid ja siis tema joob paar õlut sisse ja kukub kuskilt tagant krabama. See oli tema unistuste elu. Ise oli rasvane ja trussikud olid ka aastast 1970. Ma ütlesin, et selline mees ei tekita minus iha, et tee ka oma keha korda, musklisse, pane jalga ilus pesu, aja ära oma rõvedad karvad. Siis räägime edasi. Selle peale ajas silmad krõlli, et ega ta mingi homo pole, korralik mees ikka.
Ega sa ju sellisega ometi ei seksinud? Sellise aluspesuga mees ei pääseks mu voodissegi, edaspidisest rääkimata.
Kodus ei tuleks kõne allagi, kui mees käiks trussiväel ringi. Kanname mehega mõlemad korralikke, viisakaid ja mugavaid pükse ja särki, millega sobib inimesi vastu võtta ja ka poodi minna. Riie on alati ka puhas, muidugi aukudeta ja pole välja veninud või topiline.
Mulle jälle ei meeldi raiskamine. Et kui on riidel plekk, mis välja ei tule, veidi topiline või veninud, siis lendab prügikast? Koduse riietuse trööpab väga ruttu ära ja see tähendab, et sa kulutad ulmelisi summasid koduse riietuse uuendamise peale. Milleks? Käivad sul tõesti kogu aeg sisse ja välja ootamatud külalised. Käid sa tõesti koduriietega ka poes? Hügieen on minu jaoks olulisem kui natuke toppe või välja veninud põlv. Mitte mingil juhul ei lähe ma koduriietes välja ja ma ei kannata kui töölt tulles riideid ära ei vahetata. Mina püüan riided võimalikult lõpuni kanda. Mõõdukal määral kulumise märke ei häiri. Palju rohkem häirib, et maailm on täis tekstiilijääke.
Püüan ka riideid kaua kanda, aga mul käib äraviskamine tunde järgi. Kui riideeset silmitsedes tekib tunne: "Ma ei taha seda särki või pükse jalga panna, kole on" - siis ma ka ei hakka ennast piinama selle koleda eseme selgatoppimisega. Viskan kaltsukotti (lapiks) või minema.

Üldiselt pleekimine (et on tekkinud heldam värv või mingid heleamad kohad) või kanga õhenemine mind koduriide puhul ei häiri, nii pirtsaks ma ei ole. Plekid, augud, või suur venimine tundub aga kole, topid ka ei meeldi. Toppide tekkimine/mittetekkimine sõltub väga palju esemest (püüan osta neid kaubamärke, mile kohta mäletan, et eelmine kord ei läinud analoogne ese topiliseks). Aga kui on halvasti jopanud ja läheb kiiresti rõvedalt topiliseks, siis, mis teha, kannan eseme maha kui ebaõnnestunud ostu (ja jätan meelede, et enam ei osta).

Koduriietega poes poes suvel võin käia. Talviseks/hilissügiseseks käimiseks on kodupüksid liiga õhukesed (jäine tuul puhub läbi, brr !!!), seega vahetan teksade või muude paksemate pükse vastu. Särk jope all võib kodu oma olla, miks mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 13:24
Külaline kirjutas: 11 Okt 2025 10:06
Guest kirjutas: 10 Okt 2025 13:30

Ega sa ju sellisega ometi ei seksinud? Sellise aluspesuga mees ei pääseks mu voodissegi, edaspidisest rääkimata.
Kodus ei tuleks kõne allagi, kui mees käiks trussiväel ringi. Kanname mehega mõlemad korralikke, viisakaid ja mugavaid pükse ja särki, millega sobib inimesi vastu võtta ja ka poodi minna. Riie on alati ka puhas, muidugi aukudeta ja pole välja veninud või topiline.
Mulle jälle ei meeldi raiskamine. Et kui on riidel plekk, mis välja ei tule, veidi topiline või veninud, siis lendab prügikast? Koduse riietuse trööpab väga ruttu ära ja see tähendab, et sa kulutad ulmelisi summasid koduse riietuse uuendamise peale. Milleks? Käivad sul tõesti kogu aeg sisse ja välja ootamatud külalised. Käid sa tõesti koduriietega ka poes? Hügieen on minu jaoks olulisem kui natuke toppe või välja veninud põlv. Mitte mingil juhul ei lähe ma koduriietes välja ja ma ei kannata kui töölt tulles riideid ära ei vahetata. Mina püüan riided võimalikult lõpuni kanda. Mõõdukal määral kulumise märke ei häiri. Palju rohkem häirib, et maailm on täis tekstiilijääke.
Ma ei kuluta ühtki kopikat spetsiaalselt koduriietuse peale. Kodus käime riietega, mis on ostetud ilusate ja kvaliteetsete asjadena, aga on piisavalt kantud või ei ole enam täielikult vormis.
Jaa, käime koduriietega poes, kui on midagi kiiresti vaja ja kodus pole, hüppame autosse, sõidame 5 min Selverisse ja ostame ära. Või sõidame K-Rauta ja ostame söekoti ning hakkame grillima. Üks komplekt plekkidega Ralph Laureni püksid ja pusa mehel siiski on-ja neid kasutabki vaid grillimisel. Peale grillimist pessu ja uut grilli ootama. Niisama nendega kodus ei käi.
Töölt/külast koju jõudes on ka meil esimene asi minna riideid vahetama.
PS: Olen õnnelik, kui kuhugi tuleb auk, naudin ära viskamist ja oma kodu korras hoidmist.
Mina retuuside/lühikeste pükstega üldse tööl ega seltskonnas ei käi - ostan neid ainult koduriieteks.

Ka t-särke ostan mõttega "see sobiks tööle" ja "seda oleks hea kodus kanda". Neid viimaseid hakkangi tuttuuena kodus kandma. Noh, vahel võib ka mõni esialgne töösärk muutuda vanemana/pleekinumana kodusärgiks. Aga on palju neid, mis algusest peale on olnudki kodusärgid. Miks see nii on, ma ei tea :D
Külaline

Minu kõik koduriided on tavapärased riided, mis on ehk juba veidi värvi kaotanud pesus või natuke vormist väljas(a'la püksipõlv venib peale istumist välja). Aga siiski viisakad, et ka ruttu poodi minna.
Rasvaplekke tekib küll, kuna meeldib köögis toimetada. Need üldjuhul viskan ära, kui pesus(sapiseebiga)välja ei lähe.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Vanasti olid köögis põlled, kas sa neid ei kasuta? Mina ei tea, kas põll plekilisena riputatakse varna, et siis selle mõte ongi, et köögis edaspidigi kasutada. Muidu pole ju vahet, kui plekilise koduriide ära viskad, nii võib plekiline põll ka kõige kaduva teed minna.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 12 Okt 2025 16:55 Vanasti olid köögis põlled, kas sa neid ei kasuta? Mina ei tea, kas põll plekilisena riputatakse varna, et siis selle mõte ongi, et köögis edaspidigi kasutada. Muidu pole ju vahet, kui plekilise koduriide ära viskad, nii võib plekiline põll ka kõige kaduva teed minna.
On küll aga ma ei viitsi alati seda ette panna. Kui midagi väga määrivat või oli pritsivat teen, siis panen ette.
Külaline

Mina ostangi endale koduriided eraldi. Puuvillased pluusid, tuunikad, T-särgid. Ja siis liibukad, mille värv või muster meeldib.
Olen toonud ka riideid välismaalt - sealses kultuuriruumis tavalisi, aga mis meil tunduksid imelikud. Nendega välja just ei lähe, aga kodus on need väga mõnusad.
Külaline

Mina ei saanud aru sellest, et veidi kulunud n-ö väljaskäimisriietest saavad koduriided. Mis riideid te kannate, et need sobivad nii välja kui ka koju?

Minu koduriieteks on külmal ajal pikad ja veidi laiema säärega pehmed püksid, puuvillane pikkade käistega pluus ja vastavalt vajadusele seal peal karvane ja soe kampsun. Ostangi spetsiaalselt koduriided, kui neid enam kanda ei sünni, siis lõigun lappideks, et põrandat pühkida või garaažis kasutada.

Koduriietega kõige sarnasemad riided on spordiriided, aga sealt suudaks koduseks kandmiseks võtta ainult pusasid. Pluusid on ikka liikumiseks ja sporditegemiseks tehtud, higi kehast eemale viiva tehnoloogiaga, sportimiseks imehea aga ei tahaks seda sünteetikat kodus kanda. Spordiretuusid on samuti sünteetika ja kehaligi ei ole nii mugav kui pehmest materjalist ja laia säärega kodupüksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2025 16:54 Mina ei saanud aru sellest, et veidi kulunud n-ö väljaskäimisriietest saavad koduriided. Mis riideid te kannate, et need sobivad nii välja kui ka koju?

Minu koduriieteks on külmal ajal pikad ja veidi laiema säärega pehmed püksid, puuvillane pikkade käistega pluus ja vastavalt vajadusele seal peal karvane ja soe kampsun. Ostangi spetsiaalselt koduriided, kui neid enam kanda ei sünni, siis lõigun lappideks, et põrandat pühkida või garaažis kasutada.

Koduriietega kõige sarnasemad riided on spordiriided, aga sealt suudaks koduseks kandmiseks võtta ainult pusasid. Pluusid on ikka liikumiseks ja sporditegemiseks tehtud, higi kehast eemale viiva tehnoloogiaga, sportimiseks imehea aga ei tahaks seda sünteetikat kodus kanda. Spordiretuusid on samuti sünteetika ja kehaligi ei ole nii mugav kui pehmest materjalist ja laia säärega kodupüksid.
Suvel kleidi, talvel tavalised dressipüksid ja pluus. Aga see ei tähenda, et ma koguaeg dressides käiks. Enamuse ajast ikkagi teksad.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2025 16:54 Mina ei saanud aru sellest, et veidi kulunud n-ö väljaskäimisriietest saavad koduriided. Mis riideid te kannate, et need sobivad nii välja kui ka koju?

Koduriieteks on puuvillased dressipüksid ja puuvillased või muust materjalist topid. Pikki käiseid kodus ei kanna, hoian tubades stabiilselt 21 kraadi, hea paras lühikeste varrukatega olla. Jõusaalivarustuses muidugi kodus ei liigu, pigem siis vaba-aja riietes.
Külaline

Vot mina olen sügisest-kevadeni linnakodus kole. Pikk t-särk ja paks hommikumantel. Hommikumantli peal mõned väiksed plekikesed ka, sest iga päev seda ei pese. Suvel maakodus olen ilus. Ilus kerge kleidike ja ilus siidine hommikumantel.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2025 20:28 Vot mina olen sügisest-kevadeni linnakodus kole. Pikk t-särk ja paks hommikumantel. Hommikumantli peal mõned väiksed plekikesed ka, sest iga päev seda ei pese. Suvel maakodus olen ilus. Ilus kerge kleidike ja ilus siidine hommikumantel.
Hommikumantlis käimine on tõepoolest kole. Miks sa mingeid mugavaid lounge-rõivaid ei kanna?
Külaline

Minu jaoks ongi hommikumantel mugav. Mugav ja soe.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 21:45 Minu jaoks ongi hommikumantel mugav. Mugav ja soe.
See on ajutine riietus, nagu ka öösärk. Sama hull oleks öösärgiga ringi käia. Sa oled lihtsalt laisk ja lohakas.
Külaline

No ma tänan! Ju siis olen laisk ja lohakas, kui ma eelistan kodus paksu mõnusa hommikumantliga olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 22:02 No ma tänan! Ju siis olen laisk ja lohakas, kui ma eelistan kodus paksu mõnusa hommikumantliga olla.
Pole hullu. Sa pole ainuke. Ma ka mõned päevad poole lõunani kole ja lohakas ja hommikumantlis 😃
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 22:15
Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 22:02 No ma tänan! Ju siis olen laisk ja lohakas, kui ma eelistan kodus paksu mõnusa hommikumantliga olla.
Pole hullu. Sa pole ainuke. Ma ka mõned päevad poole lõunani kole ja lohakas ja hommikumantlis 😃
Ma olen mõnikord terve nädalavahetuse selline. Mul on väga raske töö, pean väga esinduslik välja nägema kõik tööpäevad, nädalavahetusel tahan rihma lõdvaks lasta ja puhata. Kedagi minu välimus ei häiri, sest elan üksi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2025 20:28 Vot mina olen sügisest-kevadeni linnakodus kole. Pikk t-särk ja paks hommikumantel. Hommikumantli peal mõned väiksed plekikesed ka, sest iga päev seda ei pese. Suvel maakodus olen ilus. Ilus kerge kleidike ja ilus siidine hommikumantel.
Mis põhjusel sa sügisest kevadeni ilusa kleidiga ja siidise hommikumantliga ei käi? Kas maakodus on keegi, kelle jaoks on vaja ilus olla ja kodus elad üksi?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Inimene külmab ära sügisest kevadeni kerge kleidikese ja siidist hommikumantliga, ikka midagi paksemat vaja. No ja maakodus võib ju ka iseendast rõõmu tunda, ennast ju vaatad peeglist, kui ilusad riided ja et sobivad hästi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 15 Okt 2025 10:15 Inimene külmab ära sügisest kevadeni kerge kleidikese ja siidist hommikumantliga, ikka midagi paksemat vaja. No ja maakodus võib ju ka iseendast rõõmu tunda, ennast ju vaatad peeglist, kui ilusad riided ja et sobivad hästi.
Külmub? Miks? Kodu temperatuur on ju täpselt sama. Ega selle kleidikese ja siidist hommikumantliga siis õue ei pea minema või verandale kohvi jooma.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Okt 2025 11:17
Tolmukübe kirjutas: 15 Okt 2025 10:15 Inimene külmab ära sügisest kevadeni kerge kleidikese ja siidist hommikumantliga, ikka midagi paksemat vaja. No ja maakodus võib ju ka iseendast rõõmu tunda, ennast ju vaatad peeglist, kui ilusad riided ja et sobivad hästi.
Külmub? Miks? Kodu temperatuur on ju täpselt sama. Ega selle kleidikese ja siidist hommikumantliga siis õue ei pea minema või verandale kohvi jooma.
Millest järeldad, et temperatuur sama? Kaks erinevat asukohta ju. Ju siis linnakodu on suhteliselt jahe.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist