Kohtutäitur sobrab Rahvastikuregistris

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Miks kemplete teemal millest te midagi aru ei saa? TA palun anna vastusest siin teada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 23:18 Miks kemplete teemal millest te midagi aru ei saa? TA palun anna vastusest siin teada.
Teemaalgataja on ju ainuke tola, kes millestki aru ei saa. Liiga palju topib oma nina ka igale poole, ju pole enda elu olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 00:20
Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 23:18 Miks kemplete teemal millest te midagi aru ei saa? TA palun anna vastusest siin teada.
Teemaalgataja on ju ainuke tola, kes millestki aru ei saa. Liiga palju topib oma nina ka igale poole, ju pole enda elu olemas.
Ei tundu, et sinulgi eriti oma elu oleks, kui suva teemas tobedaid kommentaare viitsid kirjutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 00:49
Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 00:20
Ei tundu, et sinulgi eriti oma elu oleks, kui suva teemas tobedaid kommentaare viitsid kirjutada.
Kust see tobe on? Elage ise ja laske teistel elada. Jube asi küll, et keegi midagi vaatas. Ju oli vaja.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Sept 2025 22:42
Guest kirjutas: 02 Sept 2025 22:21
Guest kirjutas: 02 Sept 2025 20:45 Pean tunnistama, et ei mõista, mis selles nii kohutavat on, kui keegi mu andmeid vaataks? Ehk siis jah, uudishimu võibolla tekiks, aga see oleks ka kõik. Rahvastikuregistris tõesti ei ole andmeid, mis isegi huvitavad oleksid.
Seadused on üldiselt mõeldud täitmiseks ja Eestis kehtib Isikuandmete kaitse seadus.
Hulk muid seadusi kehtib ka, näiteks Täitemenetluse seadustik.
Minu ega minu lähisugulaste vastu pole käimas täitemenetlust.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 20:45 Pean tunnistama, et ei mõista, mis selles nii kohutavat on, kui keegi mu andmeid vaataks? Ehk siis jah, uudishimu võibolla tekiks, aga see oleks ka kõik. Rahvastikuregistris tõesti ei ole andmeid, mis isegi huvitavad oleksid.
Ma muidu tean kes sa oled ja kus sa elad.
Külaline

"Miks Kohtutäirite ja Pankrotihaldurite Koda on teinud minu isiku kohta Rahvastikuregistrisse päringuid? - Kohtutäiturid ja pankrotihaldurid teevad päringuid tehtud täitemenetluslikel/pankrotimenetluslikel eesmärkidel täitemenetluse seadustiku § 26 lõike 4 alusel.

Teenus, millega on rahvastikuregistrist andmeid päritud („isiku andmete, dokumentide ja suhete päring isikukoodi või nimede järgi“), väljastab ka isikuga seotud endiste ja praeguste perekonnaliikmete andmed. Seotud isik ei ole täitemenetluse/pankrotimenetluse osaline ning tema kohta kohtutäitur/pankrotihaldur otseselt andmeid ei ole küsinud, kuid seotud isiku andmetega peab kohtutäitur/pankrotihaldur tutvuma näiteks võimaliku abikaasade ühisvara tuvastamise eesmärgil. Ühisvara ei tohi täitemenetluses realiseerida ilma võlgnikuks mitteoleva abikaasa nõusolekuta. Samuti on vajalikud seotud isikute andmed võlgniku ülalpeetavate väljaselgitamiseks, et tagada võlgnikule tema sissetuleku mittearestitava osa suurus vastavalt ülapeetavate arvule.

Täpsemat selgitust ei saa anda, kui Teie ei ole menetluses osalev isik. Vastavalt kohtutäituri seaduse § 11 lg 1 on kohtutäitur kohustatud hoidma ametisaladust ning mitte avaldama seoses ametitegevusega saadud andmeid. Kui Teie suhtes ei viida läbi täitemenetlust/pankrotimenetlust, siis kohtutäitur/pankrotihaldur ei saa Teile ametisaladusest tingituna avaldada, kellega seotud päringust tulenevalt kuvati Teile märge Teie andmete vaatamise kohta."
https://kpkoda.ee/kkk/
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 06:48
Guest kirjutas: 02 Sept 2025 22:42
Guest kirjutas: 02 Sept 2025 22:21
Seadused on üldiselt mõeldud täitmiseks ja Eestis kehtib Isikuandmete kaitse seadus.
Hulk muid seadusi kehtib ka, näiteks Täitemenetluse seadustik.
Minu ega minu lähisugulaste vastu pole käimas täitemenetlust.
Tegelikult sa ei saa selles kindel olla. Kui su ainsad lähedased pole just alaealised lapsed, neil tõesti ei saa sinu teadmata mingeid menetlusi olla.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 11:22 "Miks Kohtutäirite ja Pankrotihaldurite Koda on teinud minu isiku kohta Rahvastikuregistrisse päringuid? - Kohtutäiturid ja pankrotihaldurid teevad päringuid tehtud täitemenetluslikel/pankrotimenetluslikel eesmärkidel täitemenetluse seadustiku § 26 lõike 4 alusel.

Teenus, millega on rahvastikuregistrist andmeid päritud („isiku andmete, dokumentide ja suhete päring isikukoodi või nimede järgi“), väljastab ka isikuga seotud endiste ja praeguste perekonnaliikmete andmed. Seotud isik ei ole täitemenetluse/pankrotimenetluse osaline ning tema kohta kohtutäitur/pankrotihaldur otseselt andmeid ei ole küsinud, kuid seotud isiku andmetega peab kohtutäitur/pankrotihaldur tutvuma näiteks võimaliku abikaasade ühisvara tuvastamise eesmärgil. Ühisvara ei tohi täitemenetluses realiseerida ilma võlgnikuks mitteoleva abikaasa nõusolekuta. Samuti on vajalikud seotud isikute andmed võlgniku ülalpeetavate väljaselgitamiseks, et tagada võlgnikule tema sissetuleku mittearestitava osa suurus vastavalt ülapeetavate arvule.

Täpsemat selgitust ei saa anda, kui Teie ei ole menetluses osalev isik. Vastavalt kohtutäituri seaduse § 11 lg 1 on kohtutäitur kohustatud hoidma ametisaladust ning mitte avaldama seoses ametitegevusega saadud andmeid. Kui Teie suhtes ei viida läbi täitemenetlust/pankrotimenetlust, siis kohtutäitur/pankrotihaldur ei saa Teile ametisaladusest tingituna avaldada, kellega seotud päringust tulenevalt kuvati Teile märge Teie andmete vaatamise kohta."
https://kpkoda.ee/kkk/
Teemaalgataja olen. Mul oli seal päringuselgituses kirjas, et see on tehtud mingi pärandvara toimiku raames. Kas näiteks pärandvara inventuur läheb ka selle täitemenetluse alla?
Külaline

Tee see teema foorumisse https://www.reddit.com/r/Eesti/
Siit saad ainult ullikeste ilkumist.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 12:01 Tee see teema foorumisse https://www.reddit.com/r/Eesti/
Siit saad ainult ullikeste ilkumist.
Jaa muidugi, internet on erinevates kohtades täitsa erinev, inimesed pole üldse samad erinevates foorumites :D
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 12:01Tee see teema foorumisse https://www.reddit.com/r/Eesti/
Siit saad ainult ullikeste ilkumis
Kos sa siia ullikete foorumisse sattusid, õieke?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 11:44Teemaalgatus on täiesti viisakas ja neutraalne.
Teema pealkiri ka?
Külaline

TA olen. Selline vastus tuli Kohtutäiturite Kojalt. Sisulist selgitust seega praegu ei saanud, teema jätkub -

"Tänan teid pöördumise eest. Selgitan vastuseks, et analoogilisi küsimusi on Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koda saanud korduvalt ja igal kontrollimisel on selgunud, et andmepäringud on teinud kohtutäitur võlgniku isikukoodi alusel. Antud juhul viib arvatavasti kohtutäitur läbi pärandvara inventuuri ning selle raames on pärandaja suhtes teinud registrisse päringu.

Kohtutäituri büroos sooritatakse rahvastikuregistrisse andmepäringuid igapäevaselt ja korduvalt, et selgitada välja võimalikke muudatusi võlgnikul või muul menetlusalusel isikul isikuandmetes (näiteks muutused elukohas, ülalpeetavate laste andmetes, abielulisuses, elus olekus jm). Andmete mitmekordne küsimine võimaldab kohtutäituril kiiresti muudatustele vastavalt reageerida. Arvutitehnilistel põhjustel (serverite väiksem koormatus) tehakse rutiinseid andmepäringuid riigi andmekogudesse pigem töövälisel ajal.

Lisan juurde, et kohtutäiturid ja pankrotihaldurid teevad andmepäringuid täitemenetluslikel/pankrotimenetluslikel eesmärkidel täitemenetluse seadustiku § 26 lõike 4 alusel. Teenus, millega on rahvastikuregistrist andmeid päritud, väljastab ka võlgnikuga suhtes olevate inimeste (vanemad, lapsed, abikaasa jt) andmed. Seotud isiku kohta saab kohtutäitur teada tema nime, isikukoodi, elus oleku, suhte tüübi, suhte oleku, suhte alguse ja lõpu aja. Võlgnikuga suhtes olev inimene ei ole täitemenetluse/pankrotimenetluse osaline ning tema kohta kohtutäitur/pankrotihaldur otseselt andmeid ei ole küsinud, kuid et ta on võlgnikuga nii kehtivas kui ka lõppenud suhtes, siis on kohtutäituri/pankrotihalduri tehtud andmepäring nähtav ka suhtes oleva inimese vaates.

Täpsemaid andmeid täitemenetluste kohta ma kohtutäituri ametisaladuse hoidmise kohustuse tõttu (kohtutäituri seaduse § 11) Teile avaldada ei tohi."
Külaline

Lisan ka, et viimased 2 aastat pole mul suguvõsas surmajuhtumeid olnud.
TA
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 15:38 Lisan ka, et viimased 2 aastat pole mul suguvõsas surmajuhtumeid olnud.
TA
Su isa käis külapeal litutamas ja sulle seni tundmatu poolvend pärandas oma lossi ja ülemteenri sulle.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 15:14 TA olen. Selline vastus tuli Kohtutäiturite Kojalt. Sisulist selgitust seega praegu ei saanud, teema jätkub -
No mis teema sul siin jätkub siis? Seletati ju ilusti. Nad ei saa sulle rohkem infot anda, loogiline ka. Lähed kohtusse? Teises teemas sa kindlasti kirud, et miks on vaja nii palju ametnikke ... selleks ongi, et sellistele panikööridele (miks mind on vaadatud?) vastuseid kirjutada ja infot otsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 15:38 Lisan ka, et viimased 2 aastat pole mul suguvõsas surmajuhtumeid olnud.
TA
Kust sina tead? Vaevalt sa kõiki oma sugulasi tead.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 18:30
TA
Tõsi. Mõni pärandiring võib mitmete aastate pärast alles sinuni jõuda.
Kui ma ema pärandist loobumas käisin, siis seal oli(meile näidati nö pärimispuud vms) ema isa kaudu 90% võõraid nimesid, keda üldse polnud kuulnudki.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 22:40
Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 18:30
TA
Tõsi. Mõni pärandiring võib mitmete aastate pärast alles sinuni jõuda.
Kui ma ema pärandist loobumas käisin, siis seal oli(meile näidati nö pärimispuud vms) ema isa kaudu 90% võõraid nimesid, keda üldse polnud kuulnudki.
Miks sa siis ema pärandist loobusid? Ikka lastele jäetakse ju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist