Kui te päris Äripäeva mõtlete, mitte teiste lehtede ärirubriike, siis ongi ulmelineKülaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 14:43Miks sa arvad, et Äripäeva lugemine on mingi ulmeline asi?
https://pood.aripaev.ee/aripaeva-digitellimus
Kui te päris Äripäeva mõtlete, mitte teiste lehtede ärirubriike, siis ongi ulmelineKülaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 14:43Miks sa arvad, et Äripäeva lugemine on mingi ulmeline asi?
Siin teemas räägitakse Viimsi Rimist ja seal on iseteeninduskassade kõrval infolett täitsa olemas.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 14:47Ei ole ju igas poes infoletti.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 13:46 Miks te ostupulti/telefoni ei kasuta? Seal saab ise kustutada, kui miski ei sobi. Või tavapärane iseteeninduskassa, kutsud müüja kohale ja kustutab toote ära. Lisaks on võimalik KOHE minna infoletti asja klaarima.
Ausalt öeldes ei maininud ma kusagil, et järjekorras seisjad kuidagi pahased oleksid või ma midagi kardaks. Muidugi on ka Eestis pikad kassajärjekorrad, inimesed lõpetavad suht samal ajal töö ja lähevad toidupoodi.Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 13:49Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 13:16Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 11:47
Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon.
Mis aga sellesse järjekorra pahameelde puutub, siis sa kujutad seda ette. Ja kui kardad, siis vaata lihtsalt inimeste poole, naerata, ja vabanda. Eestis ei olegi tavaliselt pikki kassajärjekordi, muide.
Milles probleem siis oli? Mis takistas sind ütlemast, et ma ikkagi seda lina ei soovi? Lihtne lahendus su probleemile oli ju olemas. Selle asemel tulid siia Rimit kiruma.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 15:52
Ausalt öeldes ei maininud ma kusagil, et järjekorras seisjad kuidagi pahased oleksid või ma midagi kardaks. Muidugi on ka Eestis pikad kassajärjekorrad, inimesed lõpetavad suht samal ajal töö ja lähevad toidupoodi.
Mina ei ole teemaalgataja, lihtsalt mainisin, et sul ei ole õigus.Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 15:58Milles probleem siis oli? Mis takistas sind ütlemast, et ma ikkagi seda lina ei soovi? Lihtne lahendus su probleemile oli ju olemas. Selle asemel tulid siia Rimit kiruma.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 15:52
Ausalt öeldes ei maininud ma kusagil, et järjekorras seisjad kuidagi pahased oleksid või ma midagi kardaks. Muidugi on ka Eestis pikad kassajärjekorrad, inimesed lõpetavad suht samal ajal töö ja lähevad toidupoodi.
Rimis nii ongi jah, lisaks on kaalumisega iseteeninduskassa väga haige süsteemiga. Mina väldin seda poodi iga hinna eest.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 14:47Minu arust on ka nii! Ja siin pole alati vist asi ainult oskuste puudumises, vaid igal kassapidajal lihtsalt pole vastavat õigust kaupa maha võtta. Ma ise olen päris mitu korda kogenud sellist asja, et keegi teine töötaja tuleb ja teeb paranduse.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 13:16Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 11:47
Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon.
Sul on ilmselt õigus. Pärast oma kirjatükki jäingi mõtlema, et kus poodides see võis nii olla. Ja tundus, et just Rimis on nii, et kõik kassatöötajad ei saa ise toodet tühistada.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 17:11Rimis nii ongi jah, lisaks on kaalumisega iseteeninduskassa väga haige süsteemiga. Mina väldin seda poodi iga hinna eest.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 14:47Minu arust on ka nii! Ja siin pole alati vist asi ainult oskuste puudumises, vaid igal kassapidajal lihtsalt pole vastavat õigust kaupa maha võtta. Ma ise olen päris mitu korda kogenud sellist asja, et keegi teine töötaja tuleb ja teeb paranduse.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 13:16
Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.
Nüüd on neil veel mingi selline süsteem, et väiksemates Rimides tavakassad üldse kinni ja kliendid suunatakse iseteeninduskassadesse, mida on vähe ja millega on koguaeg probleemid, lisaks ei saa nendega tihti hakkama eakad ja seda kõike samal ajal kui töötajad poe ees suitsetavad. Vähemalt Pärnu väiksemates rimides olen seda märganud.
Mul oli Prismas nii - märkasin, et hind on kassas hoopis teine kui riiulis kirjas oli. Kassapidaja helistas kuhugi ja ütles, et segadus on jah, tema peab võtma summa, mis programm annab, aga infoletist saan kohe allahindluse vahe tagasi. Sain ka.Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 21:17Sul on ilmselt õigus. Pärast oma kirjatükki jäingi mõtlema, et kus poodides see võis nii olla. Ja tundus, et just Rimis on nii, et kõik kassatöötajad ei saa ise toodet tühistada.
Ma ei olegi öelnud, et teenindaja peab vastutama. Ma ju kirjutasin selge sõnaga, et andsin kassapidajale teada, et küpsistel on vale hind. Lisaks saatsin poele e-kirja. Kassapidajal ei ole ju ometi raske info edasi anda.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:38 Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Ta ei saa oma tööpostilt lahkuda ja hiljem on juba asi meelest läinud. Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:43Ma ei olegi öelnud, et teenindaja peab vastutama. Ma ju kirjutasin selge sõnaga, et andsin kassapidajale teada, et küpsistel on vale hind. Lisaks saatsin poele e-kirja. Kassapidajal ei ole ju ometi raske info edasi anda.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:38 Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Et hind ja toode olid tšeki peal valed, märkasin alles kodus.
See on juba kehva töökorralduse musternäide, kui kirju isegi ei avata. Et siis muud võimalust millestki teada anda asutusele polegi, kui Tervisekassa-laadne skandasl üles tõmmata?Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:55Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
Aga kandideeri poejuhatajaks ja korralda töökorralduse musternäide. Kindlasti on nad sinust huvitatud ja kohe saaksid sinna. Miks lased enda andel raisku minna.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:09See on juba kehva töökorralduse musternäide, kui kirju isegi ei avata. Et siis muud võimalust millestki teada anda asutusele polegi, kui Tervisekassa-laadne skandasl üles tõmmata?Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:55Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
Miks peaks? Mul on oma töökohal praegu ilmselt paremad tingimused ja palju parem palk. Töökorraldusest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:21Aga kandideeri poejuhatajaks ja korralda töökorralduse musternäide. Kindlasti on nad sinust huvitatud ja kohe saaksid sinna. Miks lased enda andel raisku minna.
Kui pahased inimesed Rimile iga jumala päev lausa tuhandeid kaebusi kirjutavad, siis on seal Rimis asjad ju päris halvasti? Kas teile, Rimi töötajatele, pole kunagi pähe tulnud neist igapäevastest tuhandetest kaebekirjadest ka mingeid järeldusi teha? Äkki lõppeks see siis ära?Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:55Ta ei saa oma tööpostilt lahkuda ja hiljem on juba asi meelest läinud. Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:43Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 11:38 Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Et hind ja toode olid tšeki peal valed, märkasin alles kodus.
Püha prseKülaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 00:24 Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
Kasutajad foorumit lugemas: augustikass ja 3 külalist