Rimi lollitab kliente

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 14:43Miks sa arvad, et Äripäeva lugemine on mingi ulmeline asi?
Kui te päris Äripäeva mõtlete, mitte teiste lehtede ärirubriike, siis ongi ulmeline
https://pood.aripaev.ee/aripaeva-digitellimus
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 14:47
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 13:46 Miks te ostupulti/telefoni ei kasuta? Seal saab ise kustutada, kui miski ei sobi. Või tavapärane iseteeninduskassa, kutsud müüja kohale ja kustutab toote ära. Lisaks on võimalik KOHE minna infoletti asja klaarima.
Ei ole ju igas poes infoletti.
Siin teemas räägitakse Viimsi Rimist ja seal on iseteeninduskassade kõrval infolett täitsa olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 13:49
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 13:16
Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 11:47

Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon.
Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.

Mis aga sellesse järjekorra pahameelde puutub, siis sa kujutad seda ette. Ja kui kardad, siis vaata lihtsalt inimeste poole, naerata, ja vabanda. Eestis ei olegi tavaliselt pikki kassajärjekordi, muide.
Ausalt öeldes ei maininud ma kusagil, et järjekorras seisjad kuidagi pahased oleksid või ma midagi kardaks. Muidugi on ka Eestis pikad kassajärjekorrad, inimesed lõpetavad suht samal ajal töö ja lähevad toidupoodi.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 15:52
Ausalt öeldes ei maininud ma kusagil, et järjekorras seisjad kuidagi pahased oleksid või ma midagi kardaks. Muidugi on ka Eestis pikad kassajärjekorrad, inimesed lõpetavad suht samal ajal töö ja lähevad toidupoodi.
Milles probleem siis oli? Mis takistas sind ütlemast, et ma ikkagi seda lina ei soovi? Lihtne lahendus su probleemile oli ju olemas. Selle asemel tulid siia Rimit kiruma.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 15:58
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 15:52
Milles probleem siis oli? Mis takistas sind ütlemast, et ma ikkagi seda lina ei soovi? Lihtne lahendus su probleemile oli ju olemas. Selle asemel tulid siia Rimit kiruma.
Mina ei ole teemaalgataja, lihtsalt mainisin, et sul ei ole õigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 11:47

Jaa, aga üks eeldus oli tal vale. Nimelt ei panda kassasse kunagi inimest, kes ei oska juba läbilöödud kaupa maha võtta, mis iseenesest on lihtne ja kiire operatsioon.
Ei ole nii. Päris mitmetes poodides ei tee seda kassapidaja vaid kutsutakse selleks konkreetne inimene tagant kohale, ilmselt siis juhataja. Terve järjekord seisab ja ootab, vahest käib see juhataja enne veel mõnes muus kassas, kus ka probleem.
Minu arust on ka nii! Ja siin pole alati vist asi ainult oskuste puudumises, vaid igal kassapidajal lihtsalt pole vastavat õigust kaupa maha võtta. Ma ise olen päris mitu korda kogenud sellist asja, et keegi teine töötaja tuleb ja teeb paranduse.
Rimis nii ongi jah, lisaks on kaalumisega iseteeninduskassa väga haige süsteemiga. Mina väldin seda poodi iga hinna eest.
Nüüd on neil veel mingi selline süsteem, et väiksemates Rimides tavakassad üldse kinni ja kliendid suunatakse iseteeninduskassadesse, mida on vähe ja millega on koguaeg probleemid, lisaks ei saa nendega tihti hakkama eakad ja seda kõike samal ajal kui töötajad poe ees suitsetavad. Vähemalt Pärnu väiksemates rimides olen seda märganud.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 17:11
Minu arust on ka nii! Ja siin pole alati vist asi ainult oskuste puudumises, vaid igal kassapidajal lihtsalt pole vastavat õigust kaupa maha võtta. Ma ise olen päris mitu korda kogenud sellist asja, et keegi teine töötaja tuleb ja teeb paranduse.
Rimis nii ongi jah, lisaks on kaalumisega iseteeninduskassa väga haige süsteemiga. Mina väldin seda poodi iga hinna eest.
Nüüd on neil veel mingi selline süsteem, et väiksemates Rimides tavakassad üldse kinni ja kliendid suunatakse iseteeninduskassadesse, mida on vähe ja millega on koguaeg probleemid, lisaks ei saa nendega tihti hakkama eakad ja seda kõike samal ajal kui töötajad poe ees suitsetavad. Vähemalt Pärnu väiksemates rimides olen seda märganud.
Sul on ilmselt õigus. Pärast oma kirjatükki jäingi mõtlema, et kus poodides see võis nii olla. Ja tundus, et just Rimis on nii, et kõik kassatöötajad ei saa ise toodet tühistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 21:17Sul on ilmselt õigus. Pärast oma kirjatükki jäingi mõtlema, et kus poodides see võis nii olla. Ja tundus, et just Rimis on nii, et kõik kassatöötajad ei saa ise toodet tühistada.
Mul oli Prismas nii - märkasin, et hind on kassas hoopis teine kui riiulis kirjas oli. Kassapidaja helistas kuhugi ja ütles, et segadus on jah, tema peab võtma summa, mis programm annab, aga infoletist saan kohe allahindluse vahe tagasi. Sain ka.
Samas ostu tühistada sai kassapidaja küll. Kui oli mu tšekile kogemata ühe leiva asemel 3 leiba toksinud. Seda ma nägin enne arve tasumist.
Külaline

Kui siin juba poodide kirumiseks läks siis kirjutan ka, aga mitte petmise teemal. Eile oli mul Maximas selline juhus, et mustikakarp ei läinud iseteeninduse kassas läbi. Jamasin tükk aega ja siis kutsusin abi. Müüja tuli siis ja toksis koodi käsitsi sisse ja ütles, et mul tuleb see endal ära õppida, sest sellist asja tuleb ikka ette. Ja igakord ei saa abi küsida.

Mõtlen, et päris ülbe suhtumine. Mehitatud kassasid enam poes ei ole. Oled sunnitud iseteenindust kasutama. Tootekoodid sageli masinast läbi ei lähe. Ja siis pead ise mingeid pikki koode sisse toksima. See eeldab, et pean alati prillid poodi kaasa võtma. Lisaks, mul polnud aimugi, et toodet saab ka teistmoodi läbi lasta, kui piiksutades. Tõesti, esimest korda puutusin sellise asjaga kokku.

Iseteenindust kasutan tegelikult hea meelega, aga Maxima on ainus pood, kus tooted sageli läbi ei lähe.

Nüüd petmisest ka natukene. Ostsin mõniaeg tagasi Laagri Rimist mingeid küpsiseid. Kassas läks läbi vale, ehk siis kõrgem hind. Juhtisin müüja tähelepanu sellele, et saalis on vale hind. Õigemini, läbilöödud toote nimi ei vastanud sellele tootele, mida ostsin. Kirjutasin selle kohta ka e-maili Rimile. Nädal hiljem ostsin jälle neid küpsiseid. Ja täpselt sama pull - vale hind.

See on juba häbematu, et isegi mitmekordsele tähelepanu juhtimisele ei reageerita.
Külaline

Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:38 Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Ma ei olegi öelnud, et teenindaja peab vastutama. Ma ju kirjutasin selge sõnaga, et andsin kassapidajale teada, et küpsistel on vale hind. Lisaks saatsin poele e-kirja. Kassapidajal ei ole ju ometi raske info edasi anda.

Et hind ja toode olid tšeki peal valed, märkasin alles kodus.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:43
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:38 Ilma selle magnetvõtmeta ei saa iseteeninduskassas midagi sisse toksida. Ei tootekoode ega oma vanust kinnitada. Teenindaja võib kõike öelda, seda ei tasu hinge võtta ja kui hind erineb saalihinnast siis palu need tooted maha võtta ja ära neid osta. Teenindaja ei juhi poesüsteemi, tema ei saa vastutada selle eest kas saalihind klapib ka kassas. Rohkem ükskõiksust.
Ma ei olegi öelnud, et teenindaja peab vastutama. Ma ju kirjutasin selge sõnaga, et andsin kassapidajale teada, et küpsistel on vale hind. Lisaks saatsin poele e-kirja. Kassapidajal ei ole ju ometi raske info edasi anda.

Ta ei saa oma tööpostilt lahkuda ja hiljem on juba asi meelest läinud. Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:55Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
See on juba kehva töökorralduse musternäide, kui kirju isegi ei avata. Et siis muud võimalust millestki teada anda asutusele polegi, kui Tervisekassa-laadne skandasl üles tõmmata?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:09
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:55Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
See on juba kehva töökorralduse musternäide, kui kirju isegi ei avata. Et siis muud võimalust millestki teada anda asutusele polegi, kui Tervisekassa-laadne skandasl üles tõmmata?
Aga kandideeri poejuhatajaks ja korralda töökorralduse musternäide. Kindlasti on nad sinust huvitatud ja kohe saaksid sinna. Miks lased enda andel raisku minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:21Aga kandideeri poejuhatajaks ja korralda töökorralduse musternäide. Kindlasti on nad sinust huvitatud ja kohe saaksid sinna. Miks lased enda andel raisku minna.
Miks peaks? Mul on oma töökohal praegu ilmselt paremad tingimused ja palju parem palk. Töökorraldusest rääkimata.
Külaline

Aga sa teeksid seal palju suuremat karjääri ja palk oleks ka vastav. 10 000 kuus kindlasti tuleb ära.
Külaline

Ma ei tea, miks ma neid vingumisteemasid loen. Mingi masohhism lööb välja. No mis asja te nutate kogu aeg??? Igal inimesel juhtub vigu, nii ka poetöötajal. Miks peab siin kohe mingit massiivset kaupluse poolt korraldatud vandenõud nägema? Töötaja saab sugeda ja elu läheb edasi, kui sellised asjad juhtuvad.
Külaline

Olen Rimile 2 korda pretensiooni saatnud (eri aegadel, erinevad probleemid): ühele ei vastatud üldse ja vastus teisele on probleemist suure kaarega mööda.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:55
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:43

Ta ei saa oma tööpostilt lahkuda ja hiljem on juba asi meelest läinud. Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
Kui pahased inimesed Rimile iga jumala päev lausa tuhandeid kaebusi kirjutavad, siis on seal Rimis asjad ju päris halvasti? Kas teile, Rimi töötajatele, pole kunagi pähe tulnud neist igapäevastest tuhandetest kaebekirjadest ka mingeid järeldusi teha? Äkki lõppeks see siis ära?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 00:24 Milleks üldse vaevuda e-kirjade kirjutamisega kui neid tuleb poele nagunii tuhandeid päevas, keegi ei avagi neid.
Püha prse :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist