Puhkuse pikkus

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 20:26
Anonymous kirjutas: 08 Okt 2024 19:44Rääkisingi sellest, et võrrelda ametikohti, kus kõrgharidust on nõutud ja sarnase sisuga. Kassapidaja ametikohal kõrgharidus ei ole nõutud ja milleks teda üldse tuua näiteks kui räägitakse ametnikest, kellest väga paljud on juriidilise haridusega. Leidub kaupluseid, kus käib väga vähe kliente ja müüja enamuse ajast tegeleb arvutis omade asjadega. Kas ta vajab sama palju puhkust kassapidajaga, kes teenindab mitu tundi lakkamatult? Kas õpetajatele tuleb ka suveks mingi töö leiutada, sest miks nad rohkem väsinud peaks olema kui kõik teised. Ühesõnaga mõttetu kadetsemine, ametikohad on erinevad ja igaühel on võimalus ise valida omale ametikoht, kus on talle sobivad tingimused.
Nii räägib üks mõttetu ametnik, kes ei saa mitte midagi aru. Sina leiad, et osad töötajad ei olegi puhkust väärt, sest neil on vähe tööd. Mina leian siis vastu, et sa oled mõttetu tagumikutundide tegija, kellel pole üldse puhkust vaja.
Kujuta ette, et meil on seadused, mis reguleerivad puhkuse pikkust. Kui mõni eraettevõtja tahab pidada tööl inimesi, kellele tal tööd anda pole, siis on see tema asi. Kui riik peab tööl ametnikke nagu sina, kes mitte midagi ei tea, siis see on erasektori maksjumaksjate arvelt. Sest sina mitte mingit tulu ei too, sa oled ainult kulu. Ja sealjuures pead end kassapidajatest paremaks. Ei, nad on täpselt samasugune inimesed nagu sina ja sul pole mitte mingit õigust diskrimineerida neid nende ameti põhjal ja väita, et nad väärivad vähem puhkust kui sina.
Ma pole inimene, keda tsiteerid ja pole elus ka riigi palgal olnud. Muidu olen su jutuga nõus, kui sa suudaks sama sisu edasi anda isiklikuks minemata. Vastik on lugeda, kuidas sa arvad, et tead ja tunned oma tsiteeritut ja tema ametikohta.
Avalda oma arvamust ilma kedagi halvustamata, siis saaks su juttu ka tõsiselt võtta.
Hea on lugeda kommentaare, kuhu pole oma ego lisatud, lihtsalt väljendatakse oma arusaama.
Sellist isiklikuks minevat jama ei pea ju keegi oluliseks, tavaline solvata sooviv tekst.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 20:26 Ja sealjuures pead end kassapidajatest paremaks. Ei, nad on täpselt samasugune inimesed nagu sina ja sul pole mitte mingit õigust diskrimineerida neid nende ameti põhjal ja väita, et nad väärivad vähem puhkust kui sina.
Otsusta juba ükskord ära, kas sa tahad, et kõik saaksid sama vähe puhkust kui kassapidajad või võiksid kassapidajad saada sama palju puhkust kui ametnikud. PS. Kõik siin teemas peale sinu toetavad seda, et kõik inimesed saaksid 35 päeva puhkust.
Külaline

Aga miks piirduda 35 päevaga? Kõigile 50 päeva puhkust! Ja tasuline lapsepuhkus peaks olema 5 aastat!
Külaline

Probleem pole ju tegelikult ametnikus, vaid töö töö iseloomus.
Ametnikud jagunevad kaheks - riigi ja kov ametnikud. Avaliku palgatabeli põhjal on riigiametnike palgad tõesti pigem kõrgemapoolsed, aga KOVide palgatabelit vaadates on paljude palgad mõned sajad üle tuhande euro ehk keskmise (aga mitte mediaankeskmise tasemel). Lisaks ametnikele töötavad riigiasutustes ka töölepingulised töötajad ja nende palk avalik ei ole. Neil ei ole ka ametnikele ette nähtud hüvesid.
Riigi- ja KOV asutustes töötavate inimeste töö on täiesti erinev - mõnede puhul on vaja nt mingit suunda ajada ja seda teebki inimene ise. Puhkuse ajal vastatakse, et tuleb tagasi ja tegeleb edasi. Hoopis teine teema on aga nt tehnilise personaliga - kui ikka sissetulevad kirjad on vaja ära registreerida, siis puhkuse ajal teeb seda kolleeg ja töömaht ongi kohe kahe inimese oma. Siiski saab kontoritöötaja, kes riigi- ja KOV heaks töötaja paljuski on, kokkuleppel töötada kodust (ja laiemas plaanis on tegemist hüvega).
Tuues aga teemasse erasektori - hakkame otsast minema - kaubandus, ehitus, tööstus, toitlustus... enamjaolt ei saa kodukontoris töötada, sest... e-telliskive ju pole ja vaja on füüsilist ja 100% asendust - telliskivide ladujat, kauba väljapanijat, toodete komplekteerijat. Tee, kuidas tahad, aga nt elektroonikatehases ei saa komponente joota puhkuse ajal teise töötaja eest, katust ei saa üks panna kahe mehe mahus jne. Lisaks kehtivad vahetustega töötajatele, kelleks on lisaks kogu kaubandus- ja toitlustussektorile ka nt muuseumis klientidega tegelevad töötajad, alates käesoleva aasta algusest tööaja piirang. Kui ma ei eksi, peab töötaja saama 48h puhkeaega järjest, mis omakorda teeb graafikute tegemise keeruliseks ja vähendab võimalust inimeste soovidega arvestada. Siis ongi tööandjate lobi vähendada kontoriinimeste puhkusepäevi (ja neid on kõige rohkem just avalikus sektoris), sest ju avalikust sektorist erasektorisse tulijad pikemat puhkust ka soovivad.
Külaline

Meil on juba praegu pikk tasuline puhkus. Järgnev link on inglise keeles, aga tabelis olevad Euroopa riikide nimed ja puhkusepäevade arv on arusaadavad: https://www.eurodev.com/blog/europe-paid-vacation-days
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 18:36 Toidukauplusetes kasutan ma 100% iseteeninduskassasid ja teen selle tuumateaduse keerukusega ja jube raske töö ise ära. Paluks kauplustel mulle see kassapidaja palk maksta.
Irw ja kui iseteeninduskassa errorit näitab, kaalu ei tuvasta, koodi läbi ei löö, on mök mök ja oodatakse pika näoga teenindajat. Kui nii lihtne on, mine ja tee. Hommikul tead loomulikust intelligentsist kuidas kassad käivitada, uuendada?
Külaline

Teemasse, puhkusepäevi paluks 35. Välja jätta riigipühad ja nädalavahetused puhkuse sisse jäämisel. Tehke tööinimese elu kord normaalseks
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 15:20 Meil on juba praegu pikk tasuline puhkus. Järgnev link on inglise keeles, aga tabelis olevad Euroopa riikide nimed ja puhkusepäevade arv on arusaadavad: https://www.eurodev.com/blog/europe-paid-vacation-days
Paraku on teiste Euroopa riikide puhkused näidatud tööpäevades, meie omad kalendripäevades. Lisaks on need seadusest tulenevad miinimumid, mis ei arvesta kollektiivlepingutest tulenevaid lisapuhkusi. Kollektiivlepingitega on seal aga kaetud enamus tööjõudu, hiljuti polnud Saksamaal miinimumpalkagi, kõik oli kollektiivlepingus kokku lepitud.

See on tavaline Eesti trikk selliselt statistikaga mängida.
Külaline

Anonymous kirjutas: 09 Okt 2024 18:57Otsusta juba ükskord ära, kas sa tahad, et kõik saaksid sama vähe puhkust kui kassapidajad või võiksid kassapidajad saada sama palju puhkust kui ametnikud. PS. Kõik siin teemas peale sinu toetavad seda, et kõik inimesed saaksid 35 päeva puhkust.
Vaata, mina pile kuskil örlnud, et ma ei toeta 35 päeva pikkust puhkust. See, et sa lugeda ei mõista, pole minu süü. Mina olen ainult öelnud, et meie riik on hetkel olukorras, kus tuleb kulusid kokku tõmmata ja on totter arvata, et selles olukorras tuleks hakata kõigile pikemaid puhkusi nõudma. Ja seda olen ka öelnud, et riigiametnike pikem puhkus pole mitte kuidagi õigustatud ja selle peale viskus kari riigiametnikke siin kaitsele. Eks nad jõuavad peale Delfi ka mujale. Allikas: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... napea-koha
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 17:06
Külaline kirjutas: 14 Okt 2024 15:20 Meil on juba praegu pikk tasuline puhkus. Järgnev link on inglise keeles, aga tabelis olevad Euroopa riikide nimed ja puhkusepäevade arv on arusaadavad: https://www.eurodev.com/blog/europe-paid-vacation-days
Paraku on teiste Euroopa riikide puhkused näidatud tööpäevades, meie omad kalendripäevades. Lisaks on need seadusest tulenevad miinimumid, mis ei arvesta kollektiivlepingutest tulenevaid lisapuhkusi. Kollektiivlepingitega on seal aga kaetud enamus tööjõudu, hiljuti polnud Saksamaal miinimumpalkagi, kõik oli kollektiivlepingus kokku lepitud.

See on tavaline Eesti trikk selliselt statistikaga mängida.
Enamik neist oligi ju 20 päeva, mis meil on 28 kalendripäeva. Täpselt sama.
Külaline

minu puhkus on 56 päeva. vähemaga ma nõus ei oleks. sel juhul otsiksin teise töö.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 07:48 minu puhkus on 56 päeva. vähemaga ma nõus ei oleks. sel juhul otsiksin teise töö.
Nagu neid "teisi töid", kus pakutakse 56 päeva puhkust, on kamaluga segada. Kõvatad niisama.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 09:47
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 07:48 minu puhkus on 56 päeva. vähemaga ma nõus ei oleks. sel juhul otsiksin teise töö.
Nagu neid "teisi töid", kus pakutakse 56 päeva puhkust, on kamaluga segada. Kõvatad niisama.
ei kõvata. 56 päeva puhkust on hädavajalik, et taastuda tänapäeva hüperatiivsetest lapsukestest. töid, kus ei ole küll nii pikk puhkus, aga on palju kõrgem palk ja terved närvid, on lademetes.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 10:39
ei kõvata. 56 päeva puhkust on hädavajalik, et taastuda tänapäeva hüperatiivsetest lapsukestest. töid, kus ei ole küll nii pikk puhkus, aga on palju kõrgem palk ja terved närvid, on lademetes.
See ei olnud see, mida sinu küsiti. Küsimus oli, et mis see teine amet peale lasteaia/kooli on kus on 56p puhkust? Sinu kommentaari on üleliigne siin teemas.
Külaline

:o
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 12:29
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 10:39

See ei olnud see, mida sinu küsiti. Küsimus oli, et mis see teine amet peale lasteaia/kooli on kus on 56p puhkust? Sinu kommentaari on üleliigne siin teemas.
:o nii tore, et sain teada, kes on see kõvataja, kes otsutab, kes siin kommenteerida tohib.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist