Haha : DKülaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 13:23 Kui Su mureks on vanavanemate ja lapselaste vahelise sideme puudumine, siis võiks korraldada kolme põlvkonda kaasavad üritusi.
Vanavanemad pelgavad võib-olla hoidmisega kaasnevat vastutust, aga mõni lühem ühine reis või ürituse külastus annaks kõigile elamuse.
Ei korraldanud keegi mingit aiapidu minu vanavanematele. Pandi neid juunis vanaema pool autolt maha ja augustis tuldi järele. Ma isegi ei tea, mida mu vanemad terved suved tegid. Mul pole lapse 14 eluaasta jooksul olnud nii palju lapsevaba aega, kui mu vanematel ühe suve jooksul oli.
Ja nüüd oma lastelt ja lapselastelt eeldatakse sitsimist ja aiapidusid.
Ning tõesti, on kibestumist ja depressiivsust vanavanemate poolt. Mehe ema ametlikult ongi ravimite peal. Ja tema ei kasvatanud ka talvel oma lapsi. Peale kooli-lasteaeda mindi vanaema poole ja iga öö lapsed koju ei saanudki. Kuid see suhtumine 'mina olen oma lapsed saanud ja ise suureks kasvatanud, saage teie sama hästi hakkama' tuleb sageli. Nagu ka teistel samaealistel. 'Mina kasvatasin omad lapsed ise ja minu töö on tehtud'. Aga teie lapsed, meie, me ju mäletame kes meid kasvatas! Me olime seal kui me kasvasime, teid endid ei olnud.