Ettevaatust!

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 21:22 Jüri Mõis oli ka ainult hoiuraamatut lugenud, aga mis tal viga :D
Jüri Mõis on kõrgharidusega.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2025 11:52
Guest kirjutas: 16 Okt 2025 11:01
Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 10:59 Loomulikult ei lugenud, jäin põhihariduse peale, sest kool mulle ei sobinud, mida rohkem seal käisin seda rohkem ma kooli vihkama hakkasin.
Jube piinlik, vanemad olid nõus, et laps on harimatu?
IMO, piinlik on rumalus, mitte harimatus. Ja need ei ole sünonüümid, nagu mõni võiks arvata. Elu on keeruline ja hariduse omandamisel ette tulevad takistused on väga erinevad, rumalus on vaid üks neist. Lihtsalt minu arvamus.
Põhiharidus on midagi sellist, mis on vist kõige piinlikum asi üldse. Kui toona oli takistus, siis on kõigil inimestel võimalik omandada haridus hiljem. Kuna seda ei ole tehtud, on inimene nii rumal kui ka harimatu.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 16 Okt 2025 12:16
Guest kirjutas: 16 Okt 2025 11:01

Jube piinlik, vanemad olid nõus, et laps on harimatu?
IMO, piinlik on rumalus, mitte harimatus. Ja need ei ole sünonüümid, nagu mõni võiks arvata. Elu on keeruline ja hariduse omandamisel ette tulevad takistused on väga erinevad, rumalus on vaid üks neist. Lihtsalt minu arvamus.
Põhiharidus on midagi sellist, mis on vist kõige piinlikum asi üldse. Kui toona oli takistus, siis on kõigil inimestel võimalik omandada haridus hiljem. Kuna seda ei ole tehtud, on inimene nii rumal kui ka harimatu.
Ma ei hakka siin vaidlema mõiste "rumalus" üsna laia definitsiooni üle, aga kuna see paratamatult sinna suundub, siis jätan selle teema pooleli. Arva mida tahad.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2025 13:56

Ma ei hakka siin vaidlema mõiste "rumalus" üsna laia definitsiooni üle, aga kuna see paratamatult sinna suundub, siis jätan selle teema pooleli. Arva mida tahad.
See on mõttetu filosofeerimine, ma ütleksin. Rumalus ja harimatus pole muidugi sünonüümid, kuid üldjuhul on nad siiski väga selges korrelatsioonis. Üksikute eranditega, nagu ikka maailmas. Ilma hariduseta ei tule tarkust ja rumalat ei huvita haridus. Inimene, kes kiitleb, et ta pole eluski ühtegi raamatut lugenud, ka koolis mitte, ei saa olla tark, sest hariduse alternatiiv võiks olla iseenese harimine, selleks aga tänapäeval pole eriti muid võimalusi kui raamatute lugemine. Vanasti, jah, kõndisid kloostris targemal mungal järel ja kuulasid ning jätsid meelde, täna sellist varianti pole kuulda olnud. Youtube'i, TikToki ja Google'i abiga siiski rumalust süstemaatiliselt ei peleta. Netist muude õppematerjalide lugemine kvalifitseerub ka raamatulugemise alla (raamat on lihtsalt netis).
Külaline

Guest kirjutas: 16 Okt 2025 14:56

Postitus on kustutatud
Nüüd on siis solvumise järgmine aste. Midagi küsidagi enam ei või, kohe kukub inimene raporteerima. Kus on selles küsimuses solvang, tahaks teada?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 19:45
Guest kirjutas: 16 Okt 2025 14:56

Postitus on kustutatud
Nüüd on siis solvumise järgmine aste. Midagi küsidagi enam ei või, kohe kukub inimene raporteerima. Kus on selles küsimuses solvang, tahaks teada?
Mis tõestab, et selline inimene ei sa olla mees :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 19:54Mis tõestab, et selline inimene ei sa olla mees :lol:
Kole on selline külamoori uudishimu.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 20:40
Külaline kirjutas: 16 Okt 2025 19:54Mis tõestab, et selline inimene ei sa olla mees :lol:
Jumala savi, kes ta on. Imelik inimene, muud miskit.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Okt 2025 20:40
Kui inimene nii innukalt kaitseb hariduseta inimesi ja solvub sellise küsimuse peale, et mis haridus sul on, siis järeikult tal pole haridust ja ise häbeneb seda.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Endaga räägid siin :lol:
Külaline

Egalitaar kirjutas: 17 Okt 2025 11:39 Endaga räägid siin :lol:
Minul on magistrikraad, aga sina raporteerid juba küsimust, et mis haridus sul on. Järelikult häbened oma haridustaset, kuigi ütled, et põhihariduses pole midagi häbiväärset.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

No ega põhihariduses polegi midagi häbiväärset. Kõik ei ole kirkad kriidid, kõiki ei huvita õppimine, lähevad lihttöödele, töö kiidab tegijat, iga töö on vaja ära teha - kas siis koristajakohas on midagi häbiväärset? Või mis te arvate? Seal pole ju keskharidust vaja. Kõik pole ühtemoodi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Okt 2025 13:48 No ega põhihariduses polegi midagi häbiväärset. Kõik ei ole kirkad kriidid, kõiki ei huvita õppimine, lähevad lihttöödele, töö kiidab tegijat, iga töö on vaja ära teha - kas siis koristajakohas on midagi häbiväärset? Või mis te arvate? Seal pole ju keskharidust vaja. Kõik pole ühtemoodi.
Mina polegi seda öelnud, et oleks midagi häbiväärset. Muidugi on haritud inimestega võrreldes kogu maailmapilt erinev, aga mis siis ikka. Samas on naljakas solvuda, kui selle kohta küsitakse. Kui pole viitsinud õppida või lihtsalt pea ei võta mitte sugugi, siis võiks ju rahul sellega olla.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See õigus. Inimene võiks küll rahul olla sellega, mis ta on. Pole õppinud, või pea ei võta - mis seal's siis ikka solvuda? Endast tuleb lugu pidada.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Tolmukübe kirjutas: 17 Okt 2025 14:29 See õigus. Inimene võiks küll rahul olla sellega, mis ta on. Pole õppinud, või pea ei võta - mis seal's siis ikka solvuda? Endast tuleb lugu pidada.
Ma ei solvunud. Küsimus hariduse kohta ei olnud uudshimu vaid (halvasti) varjatud õrritamine. Pealegi isiklikuks minek. (milline on minu haridus ei puutu ju asjasse) Ja ongi teema rööbastelt väljas. Seda ta tahtis, see on üks vana tuttav kiusaja. Esitab siin mitut inimest. Ära mine sellega kaasa.
Külaline

Korraks paned pilgu kõrvale ja teema ära kaaperdatud, 2 lehte ära kaaperdatud. Põhiteemas kirjeldatud meessoost isiku keskharidust tõendavat paberit pole tõesti näinud. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 17 Okt 2025 19:33 Korraks paned pilgu kõrvale ja teema ära kaaperdatud, 2 lehte ära kaaperdatud. Põhiteemas kirjeldatud meessoost isiku keskharidust tõendavat paberit pole tõesti näinud. :lol:
Minu tähelepanek on, et teemad kaaperduvad siis, kui teemakohast nagunii enam öelda pole kellelgi. Või pole olnudki. Nagu siin teemas. Millest siin üldse rääkida ongi, kui mitte aiaaugust?
Külaline

Egalitaar kirjutas: 17 Okt 2025 15:22
Tolmukübe kirjutas: 17 Okt 2025 14:29 See õigus. Inimene võiks küll rahul olla sellega, mis ta on. Pole õppinud, või pea ei võta - mis seal's siis ikka solvuda? Endast tuleb lugu pidada.
Ma ei solvunud. Küsimus hariduse kohta ei olnud uudshimu vaid (halvasti) varjatud õrritamine. Pealegi isiklikuks minek. (milline on minu haridus ei puutu ju asjasse) Ja ongi teema rööbastelt väljas. Seda ta tahtis, see on üks vana tuttav kiusaja. Esitab siin mitut inimest. Ära mine sellega kaasa.
Sul on tõesti luulud ja jälitamismaania, solvumisest ja raporteerimisest üldse ei räägigi. Nii pussy ei saa ju üks mees ometi olla!
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 18 Okt 2025 12:38
Sul on tõesti luulud ja jälitamismaania, solvumisest ja raporteerimisest üldse ei räägigi. Nii pussy ei saa ju üks mees ometi olla!
Ei ole, sul on teatud väga selge käekiri. Varem sinu labased solvangud lihtsalt kustutati, aga mingil määral õppimisvõimelise inimesena tabasid ära, et torgata tuleb natuke rafineeritumalt, ümmargusemalt, et ei jääks nurki kust mode saaks haarata. Mõtlevad inimesed näevad selle muidugi kohe läbi. Aga alati lähed sa isiklikuks. Ja peaaegu alati on sind mitu. :lol:
Viimati muutis Egalitaar, 18 Okt 2025 15:37, muudetud 2 korda kokku.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 18 Okt 2025 15:35
Guest kirjutas: 18 Okt 2025 12:38

Ei ole, sul on teatud väga selge käekiri. Varem sinu labased solvangud reeglina kustutati, aga mingil määral õppimisvõimelise inimesena tabasid ära, et torgata tuleb natuke rafineeritumalt, ümmargusemalt, et ei jääks nurki kust mode saaks haarata. Mõtlevad inimesed näevad selle muidugi kohe läbi. Aga alati lähed sa isiklikuks. Ja peaaegu alati on sind mitu. :lol:
Vabandust, see praegu näitabki, et sa pole päris korras. Ma ei ole mitte kusagil sulle midagi öelnud, lõpeta juba ükskord ära!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 4 külalist