Oot, kas sa oled seesama, kes siin halvustas soovitust minna sõbrannaga kohvikusse? Kui jah, siis soovitus minna baari nüüd küll kuidagi adekvaatsem pole.Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 10:57Muidugi on normaalne. Aga teemaalgata kirjutas ka, et ta ei ole ühtegi sõpra/sõbrannat. Sellisel juhul on väga raske midagi soovitada. Ma soovitasin baari minna(ei pea jooma), et äkki leiab sealt mõne ära kuulaja ja ehk ka tulevikus sõbramaterjali. Aga ka see ei sobinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2025 08:17Teemaalgataja ju kirjutas, et ta tunneb kõige enam puudust inimlikust soojusest ja heast sõnast. Väga normaalne soov ju tegelikult. Peaasi.ee lehel on ära toodud need asjad, mis inimese vaimset tervist hoida aitavad, ja head sotsiaalsed suhted (st sõbrad ja nendega suhtlemine) on soovituste eesotsas. Heade sõpradega koos ajaveetmine, head suhted lähedastega, nagu ka värskes õhus viibimine, piisav uni ja tervislik toit on vaimse tervise alustalad. Kas sa lükkad need ümber? Aga mida sina siis asemele pakuksid?Guest kirjutas: ↑02 Juul 2025 00:27 Ei ole mina tuge pakkunud, ära moonuta. Ei oska mina selliat hädalist aidata. Sinu "kohvitassi taga maailma parandamine" käib aga samasse seeriasse kui depressioonikule soovitamine, et "aga mine spaasse", "tee midagi toredat" või "mõtle toredaid mõtteid". Tegevused, mis toovad rahulolu aitajale ("ohh, ma aitasin!! Ma olen nii hea!"), mitte abivajajale.
See kujutelm baarist sõbrannade leidmisest kuulub rohkem Hollywoodi filmide klišeedesse. Eesti baarides istub igaüks omas nurgas ja valju muusika tõttu seal mingit tutvust luua polegi eriti võimalik, keegi ei kuule kedagi. Pigem soovitaks sõbranna leidmiseks liituda mõne huviringi või rühmatrenniga. Ma ise näiteks leidsin sõbranna koertekoolist.