Emotsionalane tugi

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Emotsionalane tugi

Postitus Postitas Külaline »

Kust leiaks tegelikku emotionaalset tuge? Kedagi, kes hoiaks kätt ja mõistaks? Või püüaks mõista! Lihtsalt lähedust! Mitte füüsilist, see ei ole oluline! EI! Lihtsalt lähedust. Üksinduse tõrjeks. Ametlikus nn. "emotsionaalses toes" istub külm inimene kes on hullem kui tehisintellekt! Külm ja julm, parafraseerised Hašekit. Võite mind siin verbaalselt lõhki kiskuda (ma küll loodan enamat, aga kardan seda) kuid see ei muuda asja, sest sisimas nutan juba palju aastaid...Ma ei saa siin rääkida rohkem. Nii külm maailm...Palun, palun teid väga, vastake soojalt! Nii soojalt kui suudate.
Külaline

Muusika ja laul tehisintellekt (valitud) , sõnad ja pilt on minu poolt https://www.youtube.com/watch?v=2nqHAa-WrOE
Külaline

Mulle tundub, et see on joobes inimese kirjutatud teema.
Külaline

eks AI aitab, temal nõuandeid lõputult.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 20:04 Mulle tundub, et see on joobes inimese kirjutatud teema.
Noh, ja mis siis? Seda enam mõjusam see on. Totalitaarsed režiimid kasutasid ülekuulamisel nn. alkoholitesti (Saksa "Demokraatliku Vabariigi" salapolitsei) : kahtlustatav joodeti täis - joobes inimene rääkis tõtt.
Külaline

Ma armastan teid kallid! Ma ARMASTAN TEID!
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 18:47 Kust leiaks tegelikku emotionaalset tuge? Kedagi, kes hoiaks kätt ja mõistaks? Või püüaks mõista! Lihtsalt lähedust! Mitte füüsilist, see ei ole oluline! EI! Lihtsalt lähedust. Üksinduse tõrjeks. Ametlikus nn. "emotsionaalses toes" istub külm inimene kes on hullem kui tehisintellekt! Külm ja julm, parafraseerised Hašekit. Võite mind siin verbaalselt lõhki kiskuda (ma küll loodan enamat, aga kardan seda) kuid see ei muuda asja, sest sisimas nutan juba palju aastaid...Ma ei saa siin rääkida rohkem. Nii külm maailm...Palun, palun teid väga, vastake soojalt! Nii soojalt kui suudate.
Äkki aitab mingi toetusgrupp? Kasvõi virtuaalne, mis "hoiab kätt".
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 20:30
Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 18:47 Kust leiaks tegelikku emotionaalset tuge? Kedagi, kes hoiaks kätt ja mõistaks? Või püüaks mõista! Lihtsalt lähedust! Mitte füüsilist, see ei ole oluline! EI! Lihtsalt lähedust. Üksinduse tõrjeks. Ametlikus nn. "emotsionaalses toes" istub külm inimene kes on hullem kui tehisintellekt! Külm ja julm, parafraseerised Hašekit. Võite mind siin verbaalselt lõhki kiskuda (ma küll loodan enamat, aga kardan seda) kuid see ei muuda asja, sest sisimas nutan juba palju aastaid...Ma ei saa siin rääkida rohkem. Nii külm maailm...Palun, palun teid väga, vastake soojalt! Nii soojalt kui suudate.
Pole sellist. Päris kohuav! POLE SELLIST!
Külaline

Inimesed on ikka nii erinevad. Kui enda peale mõtlen, siis mina tõmbun rasketel hetkedel pigem endasse, ei tahagi, et keegi tuleks kaastundlikul ilmel lohutama või targutama. Tahan omaette olla.
Külaline

Ma armastan teid kõiki! Ma tean, et seada on raske mõista, isegi minul endal, aga see on nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 20:36
Fb-s ka mitte?
Minul endal on üks ja ainus hea sõbranna, kes ise halab ja kuulab ka minu ventileerimist.

Ja kui sellist sõbrannat ei ole, siis tead, vahel annab ka täiesti võõrale oma koorma maha laadimine kergenduse. Mine kasvõi baari istuma ja kui kellegiga tekib vestlus, küsi, kas saab kurta vähe selle nõmeda maailma üle.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 20:40 Inimesed on ikka nii erinevad. Kui enda peale mõtlen, siis mina tõmbun rasketel hetkedel pigem endasse, ei tahagi, et keegi tuleks kaastundlikul ilmel lohutama või targutama. Tahan omaette olla.
Tänan sind avameelsuse eest :) Jah, inimesed in erinevad.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 20:49

Fb-s ka mitte?
Minul endal on üks ja ainus hea sõbranna, kes ise halab ja kuulab ka minu ventileerimist.

Ja kui sellist sõbrannat ei ole, siis tead, vahel annab ka täiesti võõrale oma koorma maha laadimine kergenduse. Mine kasvõi baari istuma ja kui kellegiga tekib vestlus, küsi, kas saab kurta vähe selle nõmeda maailma üle.

Mul pole sõbrannat, ja ma olen mees. 54. Kerge asperger. Palju unistusi, palju tundeid, tuli ja torm - aga ainult sees. Põlevad pisarad...Baarid? Ma tarbin alkoholi VÄGA harva, paar kolm korda aastas , ja seee siin on üks kord ma.....avan vaid väikese osa oma hingest. Nii palju tundeid,,,,
Külaline

Tuleb leida õige inimene, kes kuulaks ja oleks. Aga sellist on nii raske leida. Tavaliselt saad kuulda mida sa valesti oled teinud, vaata peeglisse jne. Nagu ise juba ei teaks. Aga sellist kes kuulab, ei targuta, ei õpeta, kust sellist leida?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 20:59

Fb-s ka mitte?

Mul pole sõbrannat, ja ma olen mees. 54. Kerge asperger. Palju unistusi, palju tundeid, tuli ja torm - aga ainult sees. Põlevad pisarad...Baarid? Ma tarbin alkoholi VÄGA harva, paar kolm korda aastas , ja seee siin on üks kord ma.....avan vaid väikese osa oma hingest. Nii palju tundeid,,,,
Esiteks baaris ei pea alkoholi tarbima, aga kuna enamus seal siiski tarbivad, on sealt "lihtsam" leida inimest les vb on nõus su "möla" kuulama.

Mulle tundub, et sa oled ikka päris hädas omadega. Soovitan psühholoogi/teraapiat.
Maksab jaa aga tasuta lõunaid ei ole tänapäeval.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 21:00 Tuleb leida õige inimene, kes kuulaks ja oleks. Aga sellist on nii raske leida. Tavaliselt saad kuulda mida sa valesti oled teinud, vaata peeglisse jne. Nagu ise juba ei teaks. Aga sellist kes kuulab, ei targuta, ei õpeta, kust sellist leida?
Keegi meist ei ole täiuslik, ja see teeb meist ju inimesed, eks ole? Kust leida sellist kes kuulab ja kallistab? Lihtsalt kuulab, hoiab kätt ja kallistab? Ma ei tea. kallis INIMENE. Võib olla me võiksime siit leida?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 21:06
Fb-s ka mitte?

Esiteks baaris ei pea alkoholi tarbima, aga kuna enamus seal siiski tarbivad, on sealt "lihtsam" leida inimest les vb on nõus su "möla" kuulama.

Mulle tundub, et sa oled ikka päris hädas omadega. Soovitan psühholoogi/teraapiat.
Neid ei huvita!
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 21:08
Guest kirjutas: 28 Juun 2025 21:00 Tuleb leida õige inimene, kes kuulaks ja oleks. Aga sellist on nii raske leida. Tavaliselt saad kuulda mida sa valesti oled teinud, vaata peeglisse jne. Nagu ise juba ei teaks. Aga sellist kes kuulab, ei targuta, ei õpeta, kust sellist leida?
Keegi meist ei ole täiuslik, ja see teeb meist ju inimesed, eks ole? Kust leida sellist kes kuulab ja kallistab? Lihtsalt kuulab, hoiab kätt ja kallistab? Ma ei tea. kallis INIMENE. Võib olla me võiksime siit leida?
Kus sa oled? Kui Tallinnas, siis lähme mere äärde jalutama ja ma kuulan.
Külaline

Lohu sulle!
Võta kass. Jah, täitsa tõsiselt. Mul endal on küll pere ja abikaas on päris hea kuulaja, aga eks temagi peab tööl käima ja õhtuti on väsinud. Ja siis räägingi kassiga. Või koeraga, too on meil kodus kah olemas. Täitsa mõnusad kuulajad on need lemmikloomad, ja neil on aega sinu jaoks. Kunagi proovisin psühhi, rääkisin talle oma elust seiku, too lihtsalt vaatas otsa. Pärast selgus, et ta ei kuulanud midagi, mis rääkisin, vaid mõtles omi mõtteid, ja kui pausi tegin, siis lihtsalt suskas vahele mingi üldteada tõe ja oligi kogu seanss. Seega pole vahet, kas sa räägid psühhi või kassiga - reaktsioonid samad ju.

Aga jah, üksildus on tänapäeva inimeste suurimaid needuseid. Vanasti elati ikka palju rohkem kambakesi koos, mitu põlvkonda koos, sugulased-tuttavad olid pidevalt olemas ja eks siis sai üheskoos nii vajalikud tööd ära tehtud kui ka üksteisele südant puistatud. Nüüd on sellise võimalusega palju nutusemad lood. Seega minu soovitused - kass või koer või AI. Ja nende kõrvalt vaatad tasapisi mõne toreda sõbranna leidmise osas ringi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 21:10
Guest kirjutas: 28 Juun 2025 21:06

Neid ei huvita!
No aga lõputu hala ei huvitagi kedagi. Ma üldse paha pärast seda ütle. Selleks psühholoogid ja terapeudid ongi raha eest, et inimene saab oma koorma maha natukenegi.
Kah neid ka ei huvita otseselt.
Aga kui sul ainsatki hoolivat lähedast pole, keda huvitaks, siis polegi muud varianti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: silli ja 3 külalist