Sammud

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Samme ma ei loe, aga koos koeraga kõnnin iga päv kiirkõnnis u 3km, lisaks tavapärastele toimetustele. Käin alati jalgsi, kus aga võimalik, lähen alati treppidestki üles-alla jalgsi, misiganes kõrgusele. Reisidel veel lihtsam, pole midagi vaja teha, õhtuks 12000 täis. Keskmiselt tuleb kodus ikkagi sõltuvalt päevast u 5000-6000, aga olen sale sellegagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 16:23 Kas teie teadsite, et kui käed on ette sirutatud, siis nutikella sammulugemine peatub?
Mul läks jalgratta sise ja välisrehv mõned päevad tagasi katki, pidin tulema teisest linna otsast jalgsi koju, ratas käekõrval (hoidsin mõlema käega lenksust kinni). Mitteühtegi sammu selle aja jooksul arvesse kellal ei läinud, kuigi käisin maha ca 8km ja samme tegin samal ajal kindlasti üle 10 tuhande.
Hiljem kurtsin kodus lapsele, tema ütles, et on tähele pannud, et kui mingis suures poes enda ees ostukäru lükata, siis ka kell samme ei arvesta.
Loogiline ka ju, sest kui "normaalselt" käia, siis ka käed liiguvad ja käeliigutusi kel just loebki.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 20:33
Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 16:23 Kas teie teadsite, et kui käed on ette sirutatud, siis nutikella sammulugemine peatub?
Mul läks jalgratta sise ja välisrehv mõned päevad tagasi katki, pidin tulema teisest linna otsast jalgsi koju, ratas käekõrval (hoidsin mõlema käega lenksust kinni). Mitteühtegi sammu selle aja jooksul arvesse kellal ei läinud, kuigi käisin maha ca 8km ja samme tegin samal ajal kindlasti üle 10 tuhande.
Hiljem kurtsin kodus lapsele, tema ütles, et on tähele pannud, et kui mingis suures poes enda ees ostukäru lükata, siis ka kell samme ei arvesta.
Loogiline ka ju, sest kui "normaalselt" käia, siis ka käed liiguvad ja käeliigutusi kel just loebki.
*kell
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2025 18:22aga olen sale sellegagi.
Sa võiksid oma pildi panna, muidu tundub jutt kiitlemisena.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 15:42 Aga ehk tegeleks trenni asemel tunnikese aiatöödega? Robotniiduki asemel niidaks ise, jäävad siilipojad ka terveks. Vanasti polnud mingeid trennisaale olemaski, ometi olid inimesed saledad. Seega see jutt, et kõik 40+ inimesed peavad leidma eraldi raha ja aja trennisaalides käimiseks, ei pea olema püha tõde. Liikuda, lihaseid kasvatada saab ka tavalisi töid tehes täitsa hästi.
Millal vanasti? Mina käin jõusaalis juba alates 1985 aastast, kui olin 14.
Külaline

https://novaator.err.ee/1609753548/kumm ... kui-tarvis
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juun 2025 21:09
Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 15:42 Aga ehk tegeleks trenni asemel tunnikese aiatöödega? Robotniiduki asemel niidaks ise, jäävad siilipojad ka terveks. Vanasti polnud mingeid trennisaale olemaski, ometi olid inimesed saledad. Seega see jutt, et kõik 40+ inimesed peavad leidma eraldi raha ja aja trennisaalides käimiseks, ei pea olema püha tõde. Liikuda, lihaseid kasvatada saab ka tavalisi töid tehes täitsa hästi.
Millal vanasti? Mina käin jõusaalis juba alates 1985 aastast, kui olin 14.
No ma teen päris palju aiatöid, muuhulgas ka niitmine tavalise päris raske niidukiga. Ja mu füüsiline vorm on ikka väga nadi - küll valutab siin, küll sealt, jõudugi napib. Aiatööd ei anna siiski läbimõeldud, üldist füüsilist koormust. Rohkem oled sundasendis upakil peenra kohal või lõhud käru taga selga.
Külaline

Aiatöödega võiks saada trenni tehtud. Aga kes mõtleb, et pooled saaks võrdselt treenitud. Ikka mõtled, et töö saaks tehtud. Ma üks päev hävitasin sammalt kivide vahelt. Mul on üks selline varrega ora, millega tõmmata ja sammal tuleb lahti. Kivid on sakilised. Ma proovisin seda tööd teha trennina. Ühtpidi ja teistpidi seda tööriista hoides. Ei oska. Võtab rohkem aega. Ajule küll kasulik. Trenni mõttes kasulik. Aga töö võtab aega. U nagu töömees ütleks, et läks nii kaua, nii palju naelu, sest ta tahtis anda kehale võrdset koormust ja lõi naelu vasaku käega ka.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist