Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2024 07:50
Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2024 00:00
Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 19:53
No sa räägid ju endale risti vastu. Kõigepealt ütled, et vastad kõikidele kirjadele ja siis, et kõik kirjad ei vaja vastamist. Tüüpiline riigiametnik, kes otsustab oma peas, kes vajab vastust ja kes mitte. Kui inimene on pöördunud, ju ta siis ootab ikka ka vastust ja pole vahet, milline on sinu seisukohti.
Kui klient vastab; " Aitäh, vastuse eest.", siis see ei vajagi ju vastust. Samamoodi ei vaja vastust mingi lihtsalt heietus, kuidas võiks asjad olla või kuidas ei võiks olla. Siis lihtsalt võtame teadmiseks, ja nii ongi. Miks alati vastama peab, kui konkreetne küsimus puudub?
"Samas olen võtnud seisukoha, et kõik kirjad ei vaja vastamist." - see su lause jätab igatahes mulje, et sa vastad ainult endale meeldivatele kirjadele.
Mina kirjutasin pöördumise ja jäin vastust ootama. Kirjutasin sinna asutusse esmakordselt. Ei kasutanud roppe sõnu. Vastust ei saanud. Kui sinusugused mugavad ametnikud peavad juba probleemi kirjeldust "sisutühjaks heietuseks" nagu sa üleolevalt väljendud, siis mida see tavainimene üldse teha tohib või kuidas peaks ta toimima, et abi saada? Kui ma probleemi ei kirjelda, siis ütlete, et ma polevat probleemi piisavalt avanud ja nii vähese info põhjal teie midagi teha ei saa.
Kas kusagil pakutakse ka mingeid koolitusi, kuidas tavainimene saaks ametnikuga suhelda? Et kuidas kirjutada/helistada nii, et tema pöördumist ei ignoreeritaks ja ta saaks seda abi, mida küsis? Ametnikele korraldatakse selliseid koolitusi küll, enamasti kannavad need pealkirja "Kuidas suhelda keerulise kliendiga". Aga ka tavainimesele oleks väga vaja samasugust koolitust, kuidas suhelda keerulise ametnikuga.
Miks mina mugav või üleolev ametnik olen? Kui ma selline oleks, oleks mind ammu lahti lastud. Meil on kliendisuhte hoidmine A ja O. Nagu ütlesin, meil ei ole riigiamet, mis võib-olla saab endale lubada sellist käitumist.
Niimoodi paraku ei ole võimalik, et vastan vaid nendele kirjadele, mis mulle endale meeldivad. Eranditult kõikide sissetulevate kirjade üle on kontroll. Kõik kirjad ja vastused arhiveeritakse ja säilitatakse.
Saan aru, et sinul on teistsugune olukord ja täiesti usun, et sinuga käituti valesti. Aga, miks sa selles mind süüdistad, ma aru ei saa.
Ja sellega, et kõik kirjad ei vajagi vastamist, tahtsin öelda seda, et mõnikord harva tuleb ka selliseid kirju, kus lihtsalt kirjutatakse midagi. Mingit küsimust, ettepanekut, soovitust vmt ei ole ja on ilmselgelt näha, et vastust ka ei oodata. No näiteks, kirjeldatakse mingeid oma mõtteid või tegevusi. A la eks ma siis mõtlen asja üle ja kui mul on vaja, siis astun teie asutusest läbi. No, mida seal vastata? Et jah, kui vaja, siis astuge läbi?