Limatunne neelus juba aastaid
-
Külaline
Nii omeprasool, esomeprasool kui pantoprasool on kõik prootonpumba inhibiitorid, nende toimes mingit vahet ei ole. Käsimüügiravimina 20mg, päevas 1 x ja seda tõsta ei ole vaja. Suurema annuse määrab vajadusel arst, aga sellisel juhul on ikka tunduvalt tugevamad sümptomid kui teemaalgatajal.
Teemaalgatajal soovitan loobuda magusast ja vaadata, kas kuu aja pärast on parem seis. Minul on. Kannatasin aastaid sama probleemi käes, pärast magusast loobumist (sööb ca 1 kord kuus 1 jäätise vmt, rohkem mitte) on probleem täielikult kadunud.
-
Külaline
Seda soovitust peaksin tõepoolest proovima! Olen nimelt suur magusasõber, kahjuksGuest kirjutas: ↑09 Aug 2025 12:39Nii omeprasool, esomeprasool kui pantoprasool on kõik prootonpumba inhibiitorid, nende toimes mingit vahet ei ole. Käsimüügiravimina 20mg, päevas 1 x ja seda tõsta ei ole vaja. Suurema annuse määrab vajadusel arst, aga sellisel juhul on ikka tunduvalt tugevamad sümptomid kui teemaalgatajal.
Teemaalgatajal soovitan loobuda magusast ja vaadata, kas kuu aja pärast on parem seis. Minul on. Kannatasin aastaid sama probleemi käes, pärast magusast loobumist (sööb ca 1 kord kuus 1 jäätise vmt, rohkem mitte) on probleem täielikult kadunud.
-
Külaline
Ma ise olin ka suur magusasõber, aga nüüd söön lisatud suhkruga toodete asemel puuvilju, proteiinipudinguid jmt. Valikut on tegelikult küll ja lõpuks harjud ära. Kui kogu aeg suhkrulaksu ei saa, on ka isud (sh magusaisu) palju paremini kontrolli all, kuna insuliinitase ei on stabiilne.Guest kirjutas: ↑09 Aug 2025 14:31Seda soovitust peaksin tõepoolest proovima! Olen nimelt suur magusasõber, kahjuksGuest kirjutas: ↑09 Aug 2025 12:39Nii omeprasool, esomeprasool kui pantoprasool on kõik prootonpumba inhibiitorid, nende toimes mingit vahet ei ole. Käsimüügiravimina 20mg, päevas 1 x ja seda tõsta ei ole vaja. Suurema annuse määrab vajadusel arst, aga sellisel juhul on ikka tunduvalt tugevamad sümptomid kui teemaalgatajal.
Teemaalgatajal soovitan loobuda magusast ja vaadata, kas kuu aja pärast on parem seis. Minul on. Kannatasin aastaid sama probleemi käes, pärast magusast loobumist (sööb ca 1 kord kuus 1 jäätise vmt, rohkem mitte) on probleem täielikult kadunud.![]()
-
Külaline
Ma soovitaks piimatooteid ka vähendada.
-
Külaline
Hakkab pihta. See on üks suur müüt.Guest kirjutas: ↑09 Aug 2025 15:55 Ma soovitaks piimatooteid ka vähendada.
-
Külaline
Mul oli sama asi, pärast väga ägedat nohu paar aastat. See võib olla sul olla krooniline ninakõrvalurgete põletik. Sel juhul nähtavat nohu pole. Toimub nohu eritumine neelu kaudu. Neelu kaudu tähendab seda, et vahel on tunne justkui on ninas sügaval miskit, mis nuusates välja ei tule ning pigem valgub kurku.
-
Külaline
Et siin minul tekkis see probleem nagu tüsistusena pärast väga ägedat nohu.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 02:54 Mul oli sama asi, pärast väga ägedat nohu paar aastat. See võib olla sul olla krooniline ninakõrvalurgete põletik. Sel juhul nähtavat nohu pole. Toimub nohu eritumine neelu kaudu. Neelu kaudu tähendab seda, et vahel on tunne justkui on ninas sügaval miskit, mis nuusates välja ei tule ning pigem valgub kurku.
-
Külaline
Aga mul ei valgu midagi kurku ka.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 02:54 Mul oli sama asi, pärast väga ägedat nohu paar aastat. See võib olla sul olla krooniline ninakõrvalurgete põletik. Sel juhul nähtavat nohu pole. Toimub nohu eritumine neelu kaudu. Neelu kaudu tähendab seda, et vahel on tunne justkui on ninas sügaval miskit, mis nuusates välja ei tule ning pigem valgub kurku.
Kas sa said muidu siis lihtsalt ajaga sest probleemist lahti või said mingit ravi?
-
Külaline
Kuidas sellest vabanesid?Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 02:54Mul oli sama asi, pärast väga ägedat nohu paar aastat. See võib olla sul olla krooniline ninakõrvalurgete põletik. Sel juhul nähtavat nohu pole. Toimub nohu eritumine neelu kaudu. Neelu kaudu tähendab seda, et vahel on tunne justkui on ninas sügaval miskit, mis nuusates välja ei tule ning pigem valgub kurku.
-
Külaline
Mina sain sellest lahti peale merevee ninasprei kasutamist. Igal hommikul ja õhtul suristan spreid sügavale ninna, samal ajal kallutan pead tahapoole. Siis hoian pead otse või veidi ülespoole ja pesen näo. See on oluline, kuna tunnen, et väljaspoolt tulev surve mõjub nagu massaaž põskkoobastele ja nad lähevad rohkem lahti. Loputan näo, nuuskan nina tühjaks ja on 12 tundi hooleta.
-
Külaline
ACCd pole keegi proovinud? Mul ka vahel tekib selline limane tunne, joon nädalakese ACC lahust ja igasugune lima veeldub ja kaob.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist