Petukõned Omniva nimel

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma Omnivalt petukõnet saanud ei ole, küll aga sain petusõnumi. Eelmisel nädalal ootasin ühelt Eesti veebipoelt pakki ja sain sõnumi, et "teie paki kättetoimetamisel on toimunud tõrge". Siis oli link, kuhu klikata jne. Asi nägi ropult kahtlane välja juba saatja veebiaadressi osas. Ühesõnaga ignoreerisin. Järgmisel päeval jõudis pakk automaati😀

* Teadlik vanur, 65+
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 15:11Normaalse inimese mõõdupuu ei ole see, kui kõne kohe kinni vajutad. Normaalne inimene ei anna võõrastele oma pin koode.
Arvan sama. Pigem on petukõnet kohe kinni vajutav inimene kas väga pahas tujus, tal on väga kiire või ta on lihtsalt natuke hüsteerik. Normaalne inimene võib soovi korral vabalt veidi juttu ajada, see on samamoodi meelelahutus nagu kinos komöödia vaatamine, anekdootide lugemine või internetis naljavideode skrollimine.
Mulle on venekeelne meeskodanik helistanud Lõuna Politseiprefektuurist. Minu peale olevat keegi autojuht esitanud kaebuse. Mina vastasin, et täiega pekkis siis ju. Ta ei saanud mu vastusest aru ja jahvatas vene keeles edasi, ei mis nüüd kõik juhtuma hakkab ja et ma pean kohe mingi digiallkirja andma. Mina vastasin, et aa, loomulikult annan. Siis küsis, et mida ma ütlesin? Ütlesin siis vene keeles, et las ta annab ise selle digiallkirja minu eest, minu pin1 on 0000 ja pin2 on 9999, mõlemad nn idioodikoodid. Küsis, et kas ma teen politseiga nalja? Vastasin, et jah, ma võin politsei kohta isegi ühe ropu anekdoodi rääkida, sobib?
Teist korda helistas samuti venekeelne meeskodanik ja ütles, et minu telefoninumber kohe blokeeritakse. Ma küsisin, et kes blokeerib, kas Putin? Ütles, et see pole naljaasi. Ma ütlesin, et ei ole jah, et mis me nüüd teeme siis? Küsis, et kas ma tahan oma telefoninumbrit edasi kasutada ja selleks pean smardiga kuhugi sisse logima. Vastasin, et oi, kohe login, aga... Edasi läks sama jutt mis politseinikuga.
Kui ma olen õhtuti väsinud või miskipärast on paha tuju, siis ma lähen oma gmaili spämmidesse ja vaatan, kui palju ma täna Nigeeriast raha sain ja kas raha omanik suri seekord kopsuvähki või kõhunäärmevähki.
Külaline

Üritad robotiga naljajuttu ajada :lol:
Külaline

Helistati ka hiljuti. Sellest, et petukõne, sain aru juba enne kui pettur suu avas. Peale eestikeelset "jaad" oli paariks sekundiks vaikus - teisel pool toru kõheldi, et see vist pole venelane, aga noh proovida ju võib ja siis hakkas mindagi vene keeles mulisema. Panin toru ära.

Mul tuttav sai isegi ühes välisriigis petukõne, aga inglise keeles ja hakkas nalja pärast kaasa mängima. Tegi nagu järgiks nende käske kuhugi koode sisestada ja siis ühel hetkel ütles kõik venekeelsed sõimusõnad, mis ta teadis. Oi kus siis teisel pool toru keegi Tusja ägestus. Lubas kättemaksuks kõik oma kambajammid appi kutsuda ja hakata erinevatelt numbritelt telefonikõnedega pommitama. Minu tuttav tegi järelduse, et helistati Rumeeniast, sest pettur rääkis ka hispaania keelt ilma slaavi aktsendita ja jäi kahtlaselt vait kui tuttav selle nime välja käis. Teatavasti on rumeenia ja hispaania keeled sarnased.
Külaline

Mina olen juba aastaid täheldanud, et petukõned aktiviseeruvad pärast seda kui olen mõnest internetipoest postiautomaati tellimuse teinud. Kuskil seal ahelas on mingi lüli, kust andmed lekivad. Kuna ma ei telli teps mitte iga kuu netist midagi, siis on see vägagi hästi näha. Mitu kuud on vaikus ja nii kui olen midagi kuskilt tellinud, siis hakkab pihta - kõned tundmatutelt numbritelt.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2025 14:39 Üritad robotiga naljajuttu ajada :lol:
Paistad olevat tark inimene. Räägi lähemalt, kuidas see robotisüsteem töötab?
Külaline

Helista Elisasse, saad teada kuidas robot vastab, töötab. No on siin ikka tuhme.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2025 14:34Pigem on petukõnet kohe kinni vajutav inimene kas väga pahas tujus, tal on väga kiire või ta on lihtsalt natuke hüsteerik
Eem, nagu PÄRISELT ka arvad niimoodi?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2025 15:17 Mul tuttav sai isegi ühes välisriigis petukõne, aga inglise keeles ja hakkas nalja pärast kaasa mängima. Tegi nagu järgiks nende käske kuhugi koode sisestada ja siis ühel hetkel ütles kõik venekeelsed sõimusõnad, mis ta teadis. Oi kus siis teisel pool toru keegi Tusja ägestus. Lubas kättemaksuks kõik oma kambajammid appi kutsuda ja hakata erinevatelt numbritelt telefonikõnedega pommitama. Minu tuttav tegi järelduse, et helistati Rumeeniast, sest pettur rääkis ka hispaania keelt ilma slaavi aktsendita ja jäi kahtlaselt vait kui tuttav selle nime välja käis. Teatavasti on rumeenia ja hispaania keeled sarnased.
Milline fantaasialend!
Olen ka helistajale öelnud itti nahhui, otsekohe kõne katkeb.
Külaline

Ehk kui on tunda, et loll on õnge minemas, siis võtab inimene robotilt kõne üle. Alguse plära tuleb kindlasti masinast.
Külaline

Kui aega on ja vene keel suus, siis saad niisama soovi korral meelt lahutada.
Külaline

Mulle helistas ükskord ka mingi venekeelne meesterahvas, kes hakkas kohe karjuma, et tema on politsija. Kas neil on tõesti arusaam, et politsei niimoodi kisab ja karjub. Ja siis peab inimene kohe kindlasti kuulama, mis öelda on. Kummaline arusaam neil politseist. Teine kord öeldi, et Swedbank'ist ja eestikeelne teenindaja on kinni. Sellele ültesin, et helistage siis tagasi, kui ta vabaneb, mul kiiret ei ole. Minu aeg on küll nii limiteeritud, et mingi petturiga ma kauaks jutustama ei jää, panen kõne ära ja kogu lugu.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2025 20:14Kui aega on ja vene keel suus, siis saad niisama soovi korral meelt lahutada.
Peab see alles tühi eluke olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2025 21:54 Mulle helistas ükskord ka mingi venekeelne meesterahvas, kes hakkas kohe karjuma, et tema on politsija. Kas neil on tõesti arusaam, et politsei niimoodi kisab ja karjub. Ja siis peab inimene kohe kindlasti kuulama, mis öelda on. Kummaline arusaam neil politseist. Teine kord öeldi, et Swedbank'ist ja eestikeelne teenindaja on kinni. Sellele ültesin, et helistage siis tagasi, kui ta vabaneb, mul kiiret ei ole. Minu aeg on küll nii limiteeritud, et mingi petturiga ma kauaks jutustama ei jää, panen kõne ära ja kogu lugu.
Küllap nendes riikides, kust nemad helistavad, see nii ka enamvähem olegi ja nad pole kunagi inimlikku politseid oma elus näinud. Kurb muidugi, kui meie kohalikud venelased usuvad, et panka või politseisse saabki tööle umbkeelsena.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 09:44
Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 16:07
Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 15:36Milleks selliseid telefonikõnesid jätkata, on minu jaoks puhas müstika.
Mul lihtsalt oli sellel konkreetsel hetkel aega
Ma ei kujuta ette, kui igav peab inimese elu olema, et oma aega sellise jahu peale raisata.
Minu meelest on just hea, et inimesed neid pettureid nöögivad.

Kunagi ammusel ajal tuli mu hot-i kontole igasugu petumeile. Mitte tihti, aga neid juhtumeid ikka oli. Algul kustutasin ära, aga siis mõtlesin nende kulul pisut lõbutseda. Need olid Nigeeria petukirjad stiilis, "Hello, Mister, olen Stella Montgomery ja vajan abi oma late father päranduse asjus". Taheti mu nime ja aadressi. Ega ma kade polnud, ütlesin oma aadressiks Hogwarts ja muud detailid panin ka Harry Potteri filmist. Vastu sain täidetud ankeedi kus mu elukohaks oli kenasti märgitud Hogwarts ja ülejäänu oli ka kenasti kirjas, nii nagu neile kokku luuletasin. Järgmiseks sooviti, et kannaksin neile 100 $, nö hea tahte märgiks, et nemad siis pärast seda kohe kannavad mulle üle selle päranduse summa. Ma pakkusin, et kannan 5 $, aga sellega polnud nad nõus. Jagelesime veel mitu meili, kuniks ma enam ei viitsinud ja neile oma nalja paljastasin. Oi, kuidas see "Stella" mu peale pahandas. Viimases meilis oli selline sõim, et ma õppisin ikka päris mitu uut inglise keelset roppu sõna juurde.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 14:16Minu meelest on just hea, et inimesed neid pettureid nöögivad.
Olen nõus, foorum ongi loodud aruteluks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 14:18
Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 14:16Minu meelest on just hea, et inimesed neid pettureid nöögivad.
Olen nõus, foorum ongi loodud aruteluks.
Kuidas need kaks asja seotud on?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 14:42Kuidas need kaks asja seotud on?
Saab arutleda teemal, kuidas nöökida pettureid ja äkki keegi jagab omi kogemusi. Huvitav lugeda.
Külaline

Jah tegelikult kulub ära, kui neile petturitele omakorda tillikat vastu tehakse ja nad mõttetult aega raiskavad. Siis ehk tüütab see petutöö kiiremini ära. Nad miskipärast hullult vihastavad, kui neile tõde öeldakse. Kui kümme korda järjest vihastab, siis viskab telefoni vastu maad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 19:01 Jah tegelikult kulub ära, kui neile petturitele omakorda tillikat vastu tehakse ja nad mõttetult aega raiskavad. Siis ehk tüütab see petutöö kiiremini ära. Nad miskipärast hullult vihastavad, kui neile tõde öeldakse. Kui kümme korda järjest vihastab, siis viskab telefoni vastu maad.
Täpselt. Ja võib neid ka vähemalt 20 minutiks ootele jätta seni, kui ma "kõigi oma pangakaartide pin-koodid üles otsin, teate mul on teistes pankades ka kontod, tütar soovitas teha nii, aga teie saate neid ka kaitsta, et raha ei saaks ära võtta, eksju". Kui jobu ootabki 20 minutit, siis öelda, et "oi ma ei näe nüüd neid pinne lugeda, nägemine viimasel ajal vähe viletsaks jäänud, see mul pärilik teate, emal ja vanaemal oli samamoodi, aga oodake üks hetk, toon kohe prillid".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist