Ei tea, mida teha
-
Külaline
miks arvata, et kõik lapsed kohe väga tahavad vanemate poolt selliseid suuri kingitusi??
Mina olen kunagi saanud vanematelt raha oma esimese kodu sissemakseks, aga ma kindlasti ei soovi et nad kingiks mulle kinnisvara. Mulle rohkem meeldib, et neil on selle näol olemas nö pensionisammas.
Ja kui keegi on elanud 15 aastat teisele kuuluvas majas, siis on enam kui normaalne, et ta on seal teinud kõik remondud ja parendused - täiesti ilma eelduseta ja kindluseta, et see koht ka talle jääb tulevikus. 15 aastat tasuta elamist on juba suur kingitus!
Mina olen kunagi saanud vanematelt raha oma esimese kodu sissemakseks, aga ma kindlasti ei soovi et nad kingiks mulle kinnisvara. Mulle rohkem meeldib, et neil on selle näol olemas nö pensionisammas.
Ja kui keegi on elanud 15 aastat teisele kuuluvas majas, siis on enam kui normaalne, et ta on seal teinud kõik remondud ja parendused - täiesti ilma eelduseta ja kindluseta, et see koht ka talle jääb tulevikus. 15 aastat tasuta elamist on juba suur kingitus!
-
Külaline
Loomulikult on pere ka ema ja laps(ed) või eraldi isa ja laps(ed). Lähete vahepeal lahku, siis pole sa oma lastega ka enam pere? Kes nad sul on seal siis, mingi juhuslik leibkond? Head arusaamad ikka mõnel.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 06:50Kui TA esiteleb end pereinimesena, kes elab OMA PEREGA, siis oleks loomulik, et tal on ka mees. Aga tundub, et elab hoopis oma ühe-kahe lapsega ja laste isa (isad) ammu jalga lasknud. Kas siis kui teie 18-aastane tütar jääb rasedaks, on tal automaatselt eraldi oma pere. Imelik peretamine.
-
Külaline
Mina kirjutasin, et laps elab juba 15 aastat meie korteris. Aga ma ei vastanud sulle midagi.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 08:37Mina kommenteerisin seda, kelle laps juba 15 aastat tema korteris elab, et miks seda kinnisvara lapsele ei kingita. Millele sina vastasid, et ju on laps asjalik inimene, kes suudab endale ise kinnisvara hankida. Mäluprobleemid?
-
Külaline
Et kui mees ära sureb, siis pere enam ei ole pere? On siin ikka kummalisi arusaamuKülaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 09:20Kui TA esiteleb end pereinimesena, kes elab OMA PEREGA, siis oleks loomulik, et tal on ka mees. Aga tundub, et elab hoopis oma ühe-kahe lapsega ja laste isa (isad) ammu jalga lasknud. Kas siis kui teie 18-aastane tütar jääb rasedaks, on tal automaatselt eraldi oma pere. Imelik peretamine.
-
Külaline
Jah, keegi suvaline kommenteeris.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 10:07Mina kirjutasin, et laps elab juba 15 aastat meie korteris. Aga ma ei vastanud sulle midagi.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 08:37Mina kommenteerisin seda, kelle laps juba 15 aastat tema korteris elab, et miks seda kinnisvara lapsele ei kingita. Millele sina vastasid, et ju on laps asjalik inimene, kes suudab endale ise kinnisvara hankida. Mäluprobleemid?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2025 23:55
Ajad jah segi. Mina kommenteerisin, keegi teine ka. Sa panid need kaks kokku.
-
Külaline
Miks kõik kulud, ega kõik kulud (n küte) teie elamisega suurenenud?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2025 19:32Kui laps käib tööl ja teenib raha, aga elab vanemate juures, siis jagatakse kulud kolmeks. Laps panustab oma osa ka kuludesse. See on ju normaalne.
Kui elasin mingi aeg oma väikese lapsega ema juures, siis tegime kõik arved kolmeks. Minu arust täitsa loogiline ju.
-
Külaline
Aga suureneb väga olulisel määral nt veekulu, kui korteris elab 3 inimest + väikelaps. Elektrikulu samuti. Lihtsam on ju kõik kulud kolmeks jagada, kui hakata arvutama iga veepiiska või kilovatti. Üsna õiglane tundub.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 22:33Miks kõik kulud, ega kõik kulud (n küte) teie elamisega suurenenud
-
Külaline
Tahatisraha pole selleks, et laene kinni maksta, tagatisraha kuulub üürilisele seni, kuni tal tekib võlgnevus. Kui ei teki, puudub korteriomanikul õigus sellele rahale küüsi taha ajada. Tagatisraha peab puutumatult (deposiit)kontol olema.Rissel kirjutas: ↑30 Sept 2025 21:41 Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister
Vannitoa remont on kallis, aga kui tahad välja rentida, sel juhul teed odavamalt. Otsid põrandale keraamilised plaadid partiijääkidest, seinale võib panna ka katte, mis imiteerib plaate (olen kord seda katsetanud, jäi täitsa normaalne) ja mida saad ise kleepida ilma kalli töömeheta, vanni viskad välja, kui selline on, ostad ainult dushinurga, valamu ja WC poti (torumees ühendab kõik kollm ära). Kui ostad ühest kohast, saad ehk ka järelmaksuga või võtad kuldkaardiga krediiti. Samal ajal juba pakud korterit üürile. Kui saad tagatisraha, maksad võetud laenu/krediidi ära. Mitte midagi keerulist pole.
-
Külaline
Mul on kõik tagatisrahad tavalisel kontol koos, ei pane ma mingile teisele kontole ja vaevalt, et keegi nii üldse teeb. Mul on osad korterid 20 aastat samade üürnikega, raha on loomulikult ringluses.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 14:02Tahatisraha pole selleks, et laene kinni maksta, tagatisraha kuulub üürilisele seni, kuni tal tekib võlgnevus. Kui ei teki, puudub korteriomanikul õigus sellele rahale küüsi taha ajada. Tagatisraha peab puutumatult (deposiit)kontol olema.Rissel kirjutas: ↑30 Sept 2025 21:41 Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister
Vannitoa remont on kallis, aga kui tahad välja rentida, sel juhul teed odavamalt. Otsid põrandale keraamilised plaadid partiijääkidest, seinale võib panna ka katte, mis imiteerib plaate (olen kord seda katsetanud, jäi täitsa normaalne) ja mida saad ise kleepida ilma kalli töömeheta, vanni viskad välja, kui selline on, ostad ainult dushinurga, valamu ja WC poti (torumees ühendab kõik kollm ära). Kui ostad ühest kohast, saad ehk ka järelmaksuga või võtad kuldkaardiga krediiti. Samal ajal juba pakud korterit üürile. Kui saad tagatisraha, maksad võetud laenu/krediidi ära. Mitte midagi keerulist pole.
-
Külaline
Mulle küll meeldiks, kui mu ema susserdaks mulle tasuta korteri.Guest kirjutas: ↑02 Okt 2025 10:44 Kõige suurem risk on see et ema on susserdis, nagu oma ema tunned. Susserdis ei ole alati halb ka, vaid ta teeb oma parema äranägemise järgi.
Kui praegu mahute sinna ära, siis on elamises ruumi. Ta võib mingi aeg mõelda et ostab selle korteri eest väiksema. Väiksemate kommunaalidega.
Kui sa nüüd teed remondi vannitoas, siis on korter kallima hinnaga müügis. Aga kas ta annaks sulle vannitoa remondi raha tagasi. Võib ju mõelda, et see on see tasu, tasuta elamise eest. See laen oleks mingi aasta- paari aasta üüri maks muidu kuskil mujal.
Teemaalgataja on tänamatu. Jube, kui on niisugune laps! Elab aastaid su korteris ja siis kalkuleerib, kas teha vannitoaremonti, närutab ja käib foorumis vingumas.
Koli ära, saab kõigile parem!
-
Külaline
Ja see pole õige. Paljudes üürilepingutes on isegi punkt, et tagatisraha tuleb panna kogumiskontole, et see seal teeniks, sh on teenitud osa samuti üürniku osa, mida võib kasutada ainult juhul, kui üürnik jääb võlgu või põhjustab rahalise kahju.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 14:31Mul on kõik tagatisrahad tavalisel kontol koos, ei pane ma mingile teisele kontole ja vaevalt, et keegi nii üldse teeb. Mul on osad korterid 20 aastat samade üürnikega, raha on loomulikult ringluses.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 14:02Tahatisraha pole selleks, et laene kinni maksta, tagatisraha kuulub üürilisele seni, kuni tal tekib võlgnevus. Kui ei teki, puudub korteriomanikul õigus sellele rahale küüsi taha ajada. Tagatisraha peab puutumatult (deposiit)kontol olema.Rissel kirjutas: ↑30 Sept 2025 21:41 Ma ei saa nüüd aru, kõlab kuidagi lihtsameelselt. Korter tasuta käes, üüri maksma ei pea, võiks välja rentida ja raha endale võtta. Testament ei puutu asjasse, isegi kui seda pole, toimuks see pärimine ühel päeval ju ikkagi. Kui ema käis notari juures ja testament on olemas, leiad selle kohta infot siit:https://www.notar.ee/et/registrid/parimisregister
-
Külaline
Arvelduskontod ei teeni midagi. Lepingusse pole vaja panna asju, mis on nagunii seaduses olemas.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 15:27Ja see pole õige. Paljudes üürilepingutes on isegi punkt, et tagatisraha tuleb panna kogumiskontole, et see seal teeniks, sh on teenitud osa samuti üürniku osa, mida võib kasutada ainult juhul, kui üürnik jääb võlgu või põhjustab rahalise kahju.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 14:31Mul on kõik tagatisrahad tavalisel kontol koos, ei pane ma mingile teisele kontole ja vaevalt, et keegi nii üldse teeb. Mul on osad korterid 20 aastat samade üürnikega, raha on loomulikult ringluses.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 14:02
Tahatisraha pole selleks, et laene kinni maksta, tagatisraha kuulub üürilisele seni, kuni tal tekib võlgnevus. Kui ei teki, puudub korteriomanikul õigus sellele rahale küüsi taha ajada. Tagatisraha peab puutumatult (deposiit)kontol olema.
/Samas on aga tavapärane, et eluruumide üürileandjad ei hoiusta saadud tagatisraha seadusest tuleneval viisil krediidiasutuses ja oma varast eraldi, ei arvesta ega maksa sellelt ka üürniku kasuks intressi. Hoiustamine on üürileandjale koormav, sest hoiuselt teenitud intress ei loo üürnikule reaalset väärtust, ega garanteeri tagatisraha väärtuse säilimist. Sellisel puhul – vastavalt eraõiguses toodud kohustuslikele normidele – kui ei teki poolte vahel vaidlusi, ei ole ka normi rikkumisel tagajärgi. /
Kuidas seda olematut intressi eraldada, kui on 11 erinevat tagatisraha erinevatel ajaperioodidel?
-
Külaline
Kust sina tead, mis selle põhjus on. Äkki üritab minevikus lapsele tehtud kahjusid kompenseerida nüüd kuidagi omal veidral moel.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 15:07Mulle küll meeldiks, kui mu ema susserdaks mulle tasuta korteri.
Teemaalgataja on tänamatu. Jube, kui on niisugune laps! Elab aastaid su korteris ja siis kalkuleerib, kas teha vannitoaremonti, närutab ja käib foorumis vingumas.
-
Külaline
Tagatisraha ei saa panna (ja ei ole ka sellist kohustust ) tähtajalisele kontole, nn jooksval kontol ei teeni see mõnisada mingit intressi selle 0,01% aastas määraga.
-
Külaline
Aga äkki ei ürita.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2025 11:10Kust sina tead, mis selle põhjus on. Äkki üritab minevikus lapsele tehtud kahjusid kompenseerida nüüd kuidagi omal veidral moel.Külaline kirjutas: ↑18 Okt 2025 15:07Mulle küll meeldiks, kui mu ema susserdaks mulle tasuta korteri.
-
Külaline
Mina mõnesmõttes saan TA-jast aru, kui ta kirjutab, et ema ennegi luisanud.
Sellisel juhul tõesri ei ootaks eluilmaski, et päriselt ka see korter talle jääb.
Ma kasutaks seda tasuta elamist säästmiseks oma kodu sissemaksu jaoks. Remonti teeks minimaalselt. Mis vaja. Suuri summasid sinna alla ei paneks.
Sellisel juhul tõesri ei ootaks eluilmaski, et päriselt ka see korter talle jääb.
Ma kasutaks seda tasuta elamist säästmiseks oma kodu sissemaksu jaoks. Remonti teeks minimaalselt. Mis vaja. Suuri summasid sinna alla ei paneks.
-
Külaline
Maksku siis emale üüri ja ema teeb selle raha eest ise korteris remondi. Või ostku endale korter, pole vaja vinguda ega senti saagida, saab aru mida kinnisvara ostmine ja haldamine tegelikult tähendab.Guest kirjutas: ↑21 Okt 2025 18:46 Mina mõnesmõttes saan TA-jast aru, kui ta kirjutab, et ema ennegi luisanud.
Kui ema sellest teemast siin teaks, annaks ta veel oma korteri aastatepikkuseks tasuta elamiseks?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist