Kõrini Ukraina sõja uudistest

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ja mina aru ei saa miks Ukraina vastu ei pommita venemaa tsiviilrajatisi. Siis alles hakkab vene rahvas aru saama.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 11:39
Guest kirjutas: 16 Juun 2025 11:02 Jään oma seisukoha juurde, et ainus mõistlik lahendus oleks luua normaased diplomaatilised suhted Venemaaga. Jääks ära need vastastikused ärplemised ja süüdistamised. USA-le see loomulikult ei meeldiks, sest kõik Venemaaga heades suhetes olevad riigid muutuvad automaatselt USA vaenlasteks.
No lase käia. Mine ja loo Venemaaga sellised suhted, mis peaks. Oleksid esimene viimase sajandi jooksul ning kindlasti napsaksid Trumpi nina alt Nobeli rahupreemia.
Kersti Kaljulaid ju proovis ja seda liini oleks järgmine president võinud jätkata. Mäletan, kui palju ebaõiglast kriitikat ta selle eest sai.

Rahupreemist rääkides, siis see on üks imelik preemia. Obama sai selle juba enne oma ametisse vannutamist. Ja mida see mees tegi? Alustas kohe sõdimisega. Tema ajal algatas USA kaheksa sõda.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 11:47
Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 11:39
Guest kirjutas: 16 Juun 2025 11:02 Jään oma seisukoha juurde, et ainus mõistlik lahendus oleks luua normaased diplomaatilised suhted Venemaaga. Jääks ära need vastastikused ärplemised ja süüdistamised. USA-le see loomulikult ei meeldiks, sest kõik Venemaaga heades suhetes olevad riigid muutuvad automaatselt USA vaenlasteks.
No lase käia. Mine ja loo Venemaaga sellised suhted, mis peaks. Oleksid esimene viimase sajandi jooksul ning kindlasti napsaksid Trumpi nina alt Nobeli rahupreemia.
Kersti Kaljulaid ju proovis ja seda liini oleks järgmine president võinud jätkata. Mäletan, kui palju ebaõiglast kriitikat ta selle eest sai.
Jeerum, see oli ju hoopis teine ajastu. Mis sa arvad, et Kaljulaid täna teeks sama? Kriitikat sai ta hiljem ja palun nimeta mõni poliitik, kes ei saaks kriitikat.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 11:47Kersti Kaljulaid ju proovis ja seda liini
Kas kuskil on ka avaldatud, et mis diili ta seal tegemas käis?
Külaline

Mina arvan, et Ukraina abistamisega me pigem tõmbame omale kurja kaela. Meie väikese riigi abi Ukrainale on reaalselt tähtsusetu, aga sellega me anname Venemaale selge sõnumi, et oleme nende vastu, ja jsut see võib meile saatuslikuks saada. Targem oleks tegelikult madalat profiili hoida, mitte väikeriigina sedasi ärbelda. Putin ei unusta seda.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 13:05 Mina arvan, et Ukraina abistamisega me pigem tõmbame omale kurja kaela. Meie väikese riigi abi Ukrainale on reaalselt tähtsusetu, aga sellega me anname Venemaale selge sõnumi, et oleme nende vastu, ja jsut see võib meile saatuslikuks saada. Targem oleks tegelikult madalat profiili hoida, mitte väikeriigina sedasi ärbelda. Putin ei unusta seda.
Küll sul on alles kõva pea. Putin kargab meile kallale siis, kui ta on oma otsuse peas langetanud. Kas me abistasime ukrainat või mitte, see ei ole oluline. venemaa leiab alati põhjuse. Näiteks- need on meie ajaloolised maa-alad, mingis riigis elavatele venelastele tehakse liiga ja neid tuleb kaitsa ja muu säärane jama. Kas sa ajalugu üldse ei ole õppinud? Sulle tuleb selles foorumis sama asja korduvalt (eri teemades) seletada.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 13:05 Mina arvan, et Ukraina abistamisega me pigem tõmbame omale kurja kaela. Meie väikese riigi abi Ukrainale on reaalselt tähtsusetu, aga sellega me anname Venemaale selge sõnumi, et oleme nende vastu, ja jsut see võib meile saatuslikuks saada. Targem oleks tegelikult madalat profiili hoida, mitte väikeriigina sedasi ärbelda. Putin ei unusta seda.
Jaa jaa, täiesti tähtsusetu muidugi ... krt kust sihukesed tulevad? Otsi muid vabandusi. Luba ma arvan - kui sa tänaval näed, et kedagi pekstakse, siis sa ei astu ei ise vahele ega ka helista politseisse, sest nagunii ju midagi teha ei saa ja tõmbad veel äkki kurja kaela?
Külaline

Selline võrdlus sulle. Sinu mõtteviis on ilmselt selline. Purjus pereisa tuleb koju, peksab naist ja lapsi. Naine mõtleb, et eks ma ise olen ikka süüdi, et purjus pereisa käest peksa sain, ju ma pole talle hea naine olnud ja asja eest sain. Sulle sobib selline käsitlus?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 13:18
Küll sul on alles kõva pea. Putin kargab meile kallale siis, kui ta on oma otsuse peas langetanud. Kas me abistasime ukrainat või mitte, see ei ole oluline. venemaa leiab alati põhjuse.
Kas sa palun natuke viisakamalt ei saaks väljenduda? Ei ole vaja teist inimest sõimata, kui endal argumentidest puudu jääb.

Ja see "venemaa leiab alati põhjuse" ei ole hea argument. Nagu näha, siis sul põhjalikumad teadmised sellest konfliktist siiski puuduvad.
Külaline

Mulle enam eriti ei meeldi ukrainlased, kuni endale sellise kolleegi sain. Ta on täpselt samasugune nagu tüüpiline venelane: lärmakas, viilija, vassib, kiidab ennast. Kõige on vaja teha väga mürarikkalt, vaikselt ei saa minutitki olla, aina läterdab päevad otsa. Ise räägib vene keelt ja oma tütrega räägib ka vene keeles. Lisaks küsis, et miks siin pole ühtegi õppekava ülikoolis vene keeles. Ma ütlesin, et siin on eesti keeles, inglise keeles, miks vene keeles peaks olema, kui siin pole Venemaa. Siis tellime taksot, ma kirjutasin täpsustuseks, et tulla maja taha. Tema ütleb, et see on ju Ukraina nimega inimene, miks sa eesti keeles kirjutad, ta ei saa ju aru. Ma ütlen, et see on tema probleem, tõlkigu endale siis. Kolleeg vastab, et sinu probleem on ju, kui ta valesse kohta tuleb. Kolme aastaga pole ta mitte ühtegi sõna eesti keelt õppinud, kuigi tal on kaks kursust kinni makstud. Ütles ausalt välja, et ei kavatse õppida ka, talle ei meeldi. Kõik peavad temaga vene keelt rääkima. Lisaks makstakse talle igasuguseid toetusi. Ma ei saa aru, miks, kui ta käib tööl ja teenib teistega sama palka, aga kuna on ukrainlane, toetatakse rohkem.
Külaline

Palju nad toetust saavad? Sinna siis lähevadki meie maksutõusud. Neid on ju miski 70 tuhat või rohkem.
Külaline

Lugesin, et 300 miljonit aastas läheb nende abi- ja integratsiooniteenustele. Need on lisaks veel sellele rahale, mis neile makstakse eestlastega võrdselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 16:52 Palju nad toetust saavad? Sinna siis lähevadki meie maksutõusud. Neid on ju miski 70 tuhat või rohkem.
Eesti on nendega liiga leebe. Rootsis nad enne tööd ei saa, kuni keel elementaarsel tasandil selge. Töötan ise paari sellisega ja polnud juttugi, et ei taha keelt õppida vms.
Külaline

Miks Venemaa meid peaks ründama, loogilisem oleks Ukraina kandist järgmised riigid ära vallutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 16:41Kas sa palun natuke viisakamalt ei saaks väljenduda? Ei ole vaja teist inimest sõimata, kui endal argumentidest puudu jääb.
See ei ole solvamine. Inimesed on erineva vaimse võimekusega ja mõnel on natukene kõvem pea, see ei ole häbiasi. Tunnuseks on see, et nad õppisid koolis põhiliselt kolmedele ja nad ei taipa hästi maailmas toimuvast. Suhtumine, et istume vagusi "oma kivi" all ja ärme Venemaad tülitame, siis äkki Venemaa ei tungi meile kallale, ongi omane kõva peaga inimestele. Ma püüan selgitada siinses foorumis, miks see nii on, aga ei jõua ikka kohale. Minu soovitused. Loe ajaloolisi raamatuid. Kuidas on Venemaa ajaloos oma naabritega käitunud. Minu kohustus ei ole sulle siin õpetajat mängida ja sinuga vaielda.
Teine variant sinu puhul võib olla ka see, et sa ei ole kõva peaga, aga sa oled venemeelne inimene ja armastad Putinit.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 14:20
Selline võrdlus sulle. Sinu mõtteviis on ilmselt selline. Purjus pereisa tuleb koju, peksab naist ja lapsi. Naine mõtleb, et eks ma ise olen ikka süüdi, et purjus pereisa käest peksa sain, ju ma pole talle hea naine olnud ja asja eest sain. Sulle sobib selline käsitlus?
Täiesti meelevaldne võrdlus, millel pole minu jutuga mingit seost.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 16:59 Miks Venemaa meid peaks ründama, loogilisem oleks Ukraina kandist järgmised riigid ära vallutada.
Nimeta mõni riik Ukraina kandis, mida Venemaa saaks vallutada järgmisena. Valgevene ei lähe arvesse, seal on vene sõjavägi juba sees.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 13:52
Jaa jaa, täiesti tähtsusetu muidugi ... krt kust sihukesed tulevad? Otsi muid vabandusi. Luba ma arvan - kui sa tänaval näed, et kedagi pekstakse, siis sa ei astu ei ise vahele ega ka helista politseisse, sest nagunii ju midagi teha ei saa ja tõmbad veel äkki kurja kaela?
See on ka ikka päris rumal võrdlus. Kui tänaval kedagi pekstakse, siis loomulikult politseisse helistamine ja/või ise sekkumine ongi otsene abi inimesele, millest on kasu.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 17:04Nimeta mõni riik Ukraina kandis, mida Venemaa saaks vallutada järgmisena. Valgevene ei lähe arvesse, seal on vene sõjavägi juba sees.
Küll sa oled saamatu Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 17:06
Guest kirjutas: 16 Juun 2025 13:52
See on ka ikka päris rumal võrdlus. Kui tänaval kedagi pekstakse, siis loomulikult politseisse helistamine ja/või ise sekkumine ongi otsene abi inimesele, millest on kasu.
Kahjuks maailmapolitseid pole (enam) olemas, seega kui üks riik ründab teist, siis pole muud varianti, kui pealtnägijate abi. Kui peksjaks on suur poiss ja pealtnägijaid on 20, aga igaüks on väike, siis sinu moodi mõtlemine tähendaks, et mitte keegi ei sekku. Tegelikult aga on 20 väikest sama palju või rohkem kui üks suur.
Näide oli täiesti kohane.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist