Uue elu alustamine nullist

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kui soovida inimestest rahu ja vaikust, siis sobib tõesti imelikul kombel elamine suuremas linnas paremini. Väikses kohas kõik teavad kõiki, keegi kuhugi kolib kohe teada. Suuremas kohas võid rahumeeli elada aastaid isegi oma naabreid teadmata. Kõik ajavad vaikselt oma asja, võimalik väga anonüümselt ja madala profiiliga elada, suhtlema ei pea põhimõtteliselt kellegagi. Isegi poes ega apteegis ei pea käima, tellid koju. Suuremates kollektiivides töökohal samuti võimalus vaikselt oma asi ära ajada ja minimaalselt suhelda. Ma muidugi ei tea kas teemaalgataja seda on pidanud rahu ja vaikuse all silmas aga mulle introverdina sobib suuremas linnas elamine ideaalselt.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 00:09
Guest kirjutas: 13 Juun 2025 20:59 Kirjuta tööotsimisportaalides märksõnaks "majutus".
PS. Kõik vasted, mis tulevad, ei pruugi sisaldada majutust, aga suuremas osas sorteerib siiski sulle sellised kuulutused ette.
Näide: https://www.tootukassa.ee/et/toopakkumi ... ija-791174
Neis majutusega töökuulutustes, loe lõpuni, tavaliselt "elamispinda jagatakse teiste töötajatega". Ehk siis elad mingis kommuunis, korter nt kahe teise töötajaga koos.
See oli lihtsalt näide. On selge, et ma ei otsi talle tema eest tööd.
Külaline

Miks väikses linnas või maakoht sobib pigem heade sotsiaalsete oskustega inimestele?
Seal pead ju kõigi külatädidega suhtlema, mingit varianti ei ole mitte suhelda. Kõigile tee head nägu, muidu hakatakse kiusama ja taga rääkima. Ja ei ole valida, mis inimestega sa seal suhtled, on kes on. Kogu su elu jahvatatakse läbi. Mul oli sõbranna, kes tüdines linnaelust ja siis mõtles, et noh, tema läheb kuskile maale, tahab vaikust ja rahu. Mõtles, et läheb kohalikku kooli õpetajaks, saigi töökoha ka. Aga siis tuli välja, et selle korteri omanik, kellelt ta plaanis korterit üürida sõbranna oli ka koolis tööl. Ja temalt plaaniti tunde vähemaks võtta, sest minu sõbrannal oli parem kvalifikatsioon ja talle anti ka selle kohaliku tädi tunnid. Kohalikul tädil ei olnud õpetaja väljaõpet ja andis erinevaid tunde, et saaks koormuse kokku. Ja siis organiseeris selle tädi sõbranna kohe laimukampaania, ise ütles ka minu sõbrannale korteri ära ja mu sõbranna ei leidnudki mingit korterit sealt külast endale. Minu sõbranna oli väga üllatunud, et sellisesse jamasse sattus, enne kui polnud sinna veel läinudki. Korra ilmus sinna külasse, kõik vahtisid teda nagu suurt kurjategijat. Eks väga tugev ja heade sotsiaalsete oskustega inimene oleks saanud asja lahendada, aga see minu sõbranna tuli Tallinnasse tagasi, kus selliseid asju ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 10:40
Miks väikses linnas või maakoht sobib pigem heade sotsiaalsete oskustega inimestele?
Seal pead ju kõigi külatädidega suhtlema, mingit varianti ei ole mitte suhelda. Kõigile tee head nägu, muidu hakatakse kiusama ja taga rääkima. Ja ei ole valida, mis inimestega sa seal suhtled, on kes on. Kogu su elu jahvatatakse läbi. Mul oli sõbranna, kes tüdines linnaelust ja siis mõtles, et noh, tema läheb kuskile maale, tahab vaikust ja rahu. Mõtles, et läheb kohalikku kooli õpetajaks, saigi töökoha ka. Aga siis tuli välja, et selle korteri omanik, kellelt ta plaanis korterit üürida sõbranna oli ka koolis tööl. Ja temalt plaaniti tunde vähemaks võtta, sest minu sõbrannal oli parem kvalifikatsioon ja talle anti ka selle kohaliku tädi tunnid. Kohalikul tädil ei olnud õpetaja väljaõpet ja andis erinevaid tunde, et saaks koormuse kokku. Ja siis organiseeris selle tädi sõbranna kohe laimukampaania, ise ütles ka minu sõbrannale korteri ära ja mu sõbranna ei leidnudki mingit korterit sealt külast endale. Minu sõbranna oli väga üllatunud, et sellisesse jamasse sattus, enne kui polnud sinna veel läinudki. Korra ilmus sinna külasse, kõik vahtisid teda nagu suurt kurjategijat. Eks väga tugev ja heade sotsiaalsete oskustega inimene oleks saanud asja lahendada, aga see minu sõbranna tuli Tallinnasse tagasi, kus selliseid asju ei ole.
Sa oled ikka paranoiline. Kellegagi ei pea suhtlema, kui ei taha. Mis asju ajab üldse 30-aastane vanamuttidega? Kolisin ka ise alles pisikesse külla ja ma ei tea oma naabritestki mitte midagi, siin on neli korterit ja ma pole näinudki kõiki selle trepikoja elanikke. Ikka väga anonüümne ja privaatne on siin.
Külaline

Sa oled ikka paranoiline.
Mis paranoiline, räägin oma tuttava kogemusest. Mul oli ka endal ühes külakeses suvila, ikka jalutati mööda ja kui olin aias, muudkui kippusid lobisema. Selliseid külasid, kus sind täiesti rahule jäetakse, on vähe. Ja võid päris kindel olla, et seljataga arutatakse su elu nii ja naapidi läbi.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 00:22
Guest kirjutas: 13 Juun 2025 22:47
Guest kirjutas: 13 Juun 2025 22:18 Sinu asemel just valiks suurema linna (Tallinn, Tartu) või natuke nendest linnadest väljas asuvad kohad, millel on linnaga väga hea transpordiühendus. Väikestes kohtades ilmselt on ka töövalik ja palgad kesisemad, samuti üürikorterite valik. Elukoha ja töökoha hoiaks lahus.
Huvipärast vaatasin, et Tallinnas on 1000-1500€ brutopalgaga töökuulutusi lihttöödele küll, väiksemad viisakad kööktoad saab üürida ka 250-300€ga kuus. Muidugi tuleb arvestada, et üürile lisanduvad kommunaalkulud jm, seega mugavat äraelamist oodata ilmselt ei tasu aga omaette elama ja töötama on võimalik asuda.
Täpselt. Teemaalgataja olukorras sobiks Eesti linnadest minu meelest ainult Tallinn, ja elada natuke linnast väljas, kust hea linna pääseda, rongi või bussiga. Võib-olla isegi leiab Lasnamäele mingi elamise.

Väike linn ega maakoht ei sobi, need on pigem rikastele, ettevõtlikele ja heade sotsiaalsete oskustega inimestele.
Ma arvan, et maakohtades ei ole lihtsalt tööd. Sellepärast saavadki endale maal elamist lubama inimesed, kes on hakkajad ja ettevõtlikud, kes oskavad endale ise töökoha luua.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 11:10
Mis paranoiline, räägin oma tuttava kogemusest. Mul oli ka endal ühes külakeses suvila, ikka jalutati mööda ja kui olin aias, muudkui kippusid lobisema. Selliseid külasid, kus sind täiesti rahule jäetakse, on vähe. Ja võid päris kindel olla, et seljataga arutatakse su elu nii ja naapidi läbi.
Mida neil arutada on, kui nad ei teagi midagi? Las sisustavad siis oma tühist elu muinasjutuvestmisega, kes neile seda keelata saab. Täielik pseudoprobleem inimestel, kellele läheb hullult korda, mida mingid suvalised ebaolulised võõrad neist arvavad. Veel vähem huvitab noort inimest, mida TA on, mis külamuttidel tema kohta arvata on.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 12:05
Mida neil arutada on, kui nad ei teagi midagi? Las sisustavad siis oma tühist elu muinasjutuvestmisega, kes neile seda keelata saab. Täielik pseudoprobleem inimestel, kellele läheb hullult korda, mida mingid suvalised ebaolulised võõrad neist arvavad. Veel vähem huvitab noort inimest, mida TA on, mis külamuttidel tema kohta arvata on.
Kust sina tead, kas huvitab või ei huvita. Mulle teemaalgataja mingi väga tugev inimene ei tundu, kui istub viis aastat tegevusetult kodus ja põleb läbi poetööl. Selle viie aastaga oleks jõudnud oma elu parandamiseks juba mustmiljon asja teha, aga tundub, et TA lööb esimese tagasilöögi puhul põnnama. Tema pigem istub oma mullis ebameeldiva mehe juures ja lepib sellise eluga. Ega kunagi ei tea, mis külasse satud, juttu oli lihtsalt sellest, et see ei pruugi olla selline vaikne idüll, nagu inimene ette kujutab. Privaatsus ja rahulikkus ei pruugi olla sugugi tagatud. Ettevõtlik ja tugev inimene saab igal pool hakkama, aga mulle TA sellist muljet ei jäta.
Külaline

Sa oled lihtsalt väga naiivne. Ja üllatavalt rumal: endal kogemusi eluga väikeses kohas pole, aga muudkui vaidled.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 12:47
Sa oled lihtsalt väga naiivne. Ja üllatavalt rumal: endal kogemusi eluga väikeses kohas pole, aga muudkui vaidled.
Ütles ju, et on seal kaks päeva elanud, nii rahulik ja privaatne on.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 12:51
Olen elu aeg elanud väikelinnades ja maakohtades, nii et ära tule seletama. Probleem on enamasti seal, kus sa oled sündinud ja üles kasvanud, siis tõesti teavad sind ja sinu peret ka teised inimesed.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 12:57

Olen elu aeg elanud väikelinnades ja maakohtades, nii et ära tule seletama. Probleem on enamasti seal, kus sa oled sündinud ja üles kasvanud, siis tõesti teavad sind ja sinu peret ka teised inimesed.
Lisan ka, et pole isiklikult tagarääkimist kogenud. See ongi mingi vanema põlvkonna paranoia, et mis küll teised minust arvavad ja kõigiga peab vestlusesse astuma. Täiesti mõttetu probleem iseendale tekitatud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 12:59

Lisan ka, et pole isiklikult tagarääkimist kogenud. See ongi mingi vanema põlvkonna paranoia, et mis küll teised minust arvavad ja kõigiga peab vestlusesse astuma. Täiesti mõttetu probleem iseendale tekitatud.
Kust sina tead, kellega sa siin vestled. Mina pole mingi vanainimene. Ära sõima siin teisi pidevalt paranoikudeks, kui sa nendest midagi ei tea.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 13:02
Guest kirjutas: 14 Juun 2025 12:59
Kust sina tead, kellega sa siin vestled. Mina pole mingi vanainimene. Ära sõima siin teisi pidevalt paranoikudeks, kui sa nendest midagi ei tea.
Mis seal vahet on, vanainimene, lihtsalt ebakindel või madala enesehinnanguga, mul täiesti ükskõik. Pole lihtsalt sellist muret veel ühegi noore inimese suust kuulnud, et issand-issand, ma pean nüüd pensionäridega suhtlema ja neile kogu oma eluloo ära rääkima.
Külaline

Võib-olla, aga kui oled hädas, on seesama küla kohal. Linna puhul ma nii kindel ei oleks.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 14:58
Võib-olla, aga kui oled hädas, on seesama küla kohal. Linna puhul ma nii kindel ei oleks.
Jah, sellepärast peadki teistega hästi läbi saama. Kui on abi vaja, siis pead teadma, kelle käest seda saab. Seal ei pruugi mingeid teenusepakkujaid alati olla, et kui nõudepesumasin katki läheb, vaatad kohe mingi firma välja ja õhtul on ta kohal. Mul oli vaja põõsaid lõigata, naabrimees kohe teadis rääkida, et helista sellele ja sellele teisele ära helista, sest see joob ja võtab palju raha.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2025 14:58Võib-olla, aga kui oled hädas, on seesama küla kohal. Linna puhul ma nii kindel ei oleks.
Oh, oleks see vaid nii. Ei ole!
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 22:51
Guest kirjutas: 13 Juun 2025 20:07 Lüpsjatele pakuti küll elukohta, kui tööle tuleb. Aga töö pole ka kerge. Kui sa juba poemüüja koha peal läbi põlesid, siis on raske muidugi.
Miks iga kord selliste teemade all keegi selle lüpsjajutuga tuleb. On ju selge, et teemaalgataja ei ole selle pakkumise sihtgrupp.
Vaata näit. Maalehe kuulutusi. Sellepärast, et lüpsjatele jt. töötajatele pakuvad põllumajandusettevõtted sageli elamiseks kortereid. Ettevõtted on need korterid ostnud, et oleks suurem lootus töötajat leida.
Külaline

Ma elan ka külakeses, kus talud hajali põldude vahel. Pole siin sündinud-kasvanud ja ütleks, et kui ise seltskondlik ei ole, ega külavahel juhuslikult inimkontakte ei teki küll. Autodega sõidetakse tööle, poodi. Kodus olles tegutsetakse kuskil oma taluõuede sügavuses või siis toas. Isegi, kui tiiru külateid pidi jalutad, ei näe suurt mitte kedagi. Et keegi on niimoodi oma kodu sisseõidutee ääres, et inimesest lähedalt mööda kõndida ja tere saad vahetada, on haruharv. Tõenäolisem on sama küla elanikke kohata hoopis linnas tänaval või toidupoes. Kui nägupidi teatakse, siis vastastikku teretatakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 3 külalist