Trennist peavalu

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Trennist peavalu

Postitus Postitas Külaline »

Mul tekib peavalu, kui käed saavad koormust. Nt kardinate üles panemine, millegi kandmine. Läksin trenni. Läks veel hullemaks. Jätsin trenni ära, sest ibukas oli juba igapäevane peale trenni järmistel päevadel peavalu pärast. Nüüd ostsin mingi kummilindi. Veidi venitasin eile seda. Ja täna jälle peavalu.
Mul on lihased nõrgad. Peaks treenima. Aga kuidas treenida, kui see lõpeb peavaluga? Venitusest peale trenni pole ka kasu.
Külaline

Vaata omale vererõhumõõtja, mõõda enne ja trenni järel, kui valu tekib, vaata, kas on selles asi.
Külaline

Soojendust teed ikka? Õlaringid, kaelavenitused, käteringid, kuni ülakeha on soe? Minul tuleb peavalu, kui liiga vähe soojendan või liiga raske koormuse õlgadele annan. Venitamine ka kindlasti lõpuks.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Mehelt oled uurinud, miks pea valutab?
Külaline

Minul treener ütles, et ta peab pärast trenni palju vett jooma, kui on peavalu. Mul enamasti pea ei valutapärast trenni, kuid mõnikord harva on seda siiski juhtunud. Ja ennäe imet! Tõesti aitab rohke vee joomine.
Külaline

Nõrgad rühilihased? Turja ja kaela lülisammas vajub valesse asendisse ja ajab pea valutama?

Mõnda aega käte harjutusi mitte teha, esiteks mõnda aega pilatese vms. abil sisemisi rühilihaseid tugevdada? Siis proovida uuesti kätele harjutusi taha ja vadata, kuidas keha seda talub?

(isegi sellel Soome sportlasel, keda Erki Nool treenib, olla olnud mingid sisemised lihased piisavalt arendamata ja ta ütles, et see halb, kuna siis võib olla varsti nii, et kõik valutab ja ei saagi trenni teha; see jutt käis meediast läbi, hetkel ei küll leia)
Külaline

Tõenäoliselt on vererõhk väga kõrge. Paljudes apteekides saab vererõhku mõõta.
Külaline

vererõhk on korras. See valu tekib järgmiseks päevaks peale koormust. Ilmselt piimhappest, mis tekib pingutusel.
Olen käinud pilateses ka. Väga tore trenn. Aga seal on see harjutus 100, mis mulle eriti halvasti mõjub. Teate küll seda harjutust -selili, pea ja ülakeha veidi tõstetud ja vehid kätega väikeses ulatuses üles alla. Hoian küll ühe käega poole harjutuse ajal juba pead, aga ikka saan valu.
Ma saan aru, et tuleks treenida, nõrk olen. Aga treenida ei saa. Joo vett? Kui palju peaks? Ma 0,5 l võtan trenni kaasa. Selle joon ära ka.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2025 10:04 vererõhk on korras. See valu tekib järgmiseks päevaks peale koormust. Ilmselt piimhappest, mis tekib pingutusel.
Olen käinud pilateses ka. Väga tore trenn. Aga seal on see harjutus 100, mis mulle eriti halvasti mõjub. Teate küll seda harjutust -selili, pea ja ülakeha veidi tõstetud ja vehid kätega väikeses ulatuses üles alla. Hoian küll ühe käega poole harjutuse ajal juba pead, aga ikka saan valu.
Ma saan aru, et tuleks treenida, nõrk olen. Aga treenida ei saa. Joo vett? Kui palju peaks? Ma 0,5 l võtan trenni kaasa. Selle joon ära ka.
Mina olen see, kes soovitas vee joomist.

Ma trenni ajal ei joo - ei ole janu. Küll aga pärast trenni. Ja joon mullivett. Liitri kindlasti. Ei kulista seda järjest sisse vaid aegajalt lonksates. Ja mul on tõesti väga hästi aidanud.
Külaline

Kordan küsimust - kas sa soojendust teed õla- ja kaelalihastele?
Külaline

Enne kardinate oanekut ei tee. Aga kui olen rühmatrennis, siis seal on soojendus trenni osana. Enne poest tulekut, kott käes ka ei tee. See näiks veider :)
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2025 14:30 Enne kardinate oanekut ei tee. Aga kui olen rühmatrennis, siis seal on soojendus trenni osana. Enne poest tulekut, kott käes ka ei tee. See näiks veider :)
Siis tasuks ehk kiripraktiku või füsioterapeudi poole pöörduda. Vb on mingid kaelalülid häiritud, et väjendub liigutamine peavaluna.
Mul aastaid tagasi valutad pea, kui yegin arvutiga iga päev tööd. Kaelapinged. Töökohta vahetasin, kadusid ka peavalud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist