Vanemate toetamine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 11:11
Jah, pensionäripaar elab lahedalt ära võrreldes üksiku töötava inimesega, kes ka veel kodulaen kaela peal. Mõelge ise 800+800 eurot, millest 400 nt toidu peale ja 200 kommunaalide peale, lihtsalt lõbustuseks jääb peaagu 1000 eurot. Samas üksikvanemal l või üksikul tööl käivad inimesed paljud saavadki 1000 eurot palka, millest pool läheb siis kodulaenu peale, juurde ka kommunaalid ja toit, ei jäägi midagi järgi. Tänapäeva pensionärid elavad hästi võrreldes madalapalgalistega.
Huvitavad rehkendused teil: pensionäripaari võrdlete üksiku töötava inimesega. Esiteks väga suur hulk pensionäre (kui mitte enamus) on üksikud ja neil ei jää mingit 1000 eurot "lõbustusteks", teiseks miks see töötav inimene siis kellegagi paari ei või heita, kui niimoodi kergem on ja muidu midagi järgi ei jää?
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:11
Jah, pensionäripaar elab lahedalt ära võrreldes üksiku töötava inimesega, kes ka veel kodulaen kaela peal. Mõelge ise 800+800 eurot, millest 400 nt toidu peale ja 200 kommunaalide peale, lihtsalt lõbustuseks jääb peaagu 1000 eurot. Samas üksikvanemal l või üksikul tööl käivad inimesed paljud saavadki 1000 eurot palka, millest pool läheb siis kodulaenu peale, juurde ka kommunaalid ja toit, ei jäägi midagi järgi. Tänapäeva pensionärid elavad hästi võrreldes madalapalgalistega.
Huvitavad rehkendused teil: pensionäripaari võrdlete üksiku töötava inimesega. Esiteks väga suur hulk pensionäre (kui mitte enamus) on üksikud ja neil ei jää mingit 1000 eurot "lõbustusteks", teiseks miks see töötav inimene siis kellegagi paari ei või heita, kui niimoodi kergem on ja muidu midagi järgi ei jää?
Sest arutelu algas postitusest, kus toetati paari.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:38
Jaga siis kahega, ühele jääb 450-500 kulutamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:16
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:38
300 eurot on siis hädavajalikud kulud, 100 eurot toit, 100 eurot kommunaalid ja 100 eurot ravimid, ongi kõik. Muudkui aga larista. Ela ise 300 euroga kuus, tahaks tõesti teada, kuidas see välja tuleb.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:26
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:38 Sest arutelu algas postitusest, kus toetati paari.
300 eurot on siis hädavajalikud kulud, 100 eurot toit, 100 eurot kommunaalid ja 100 eurot ravimid, ongi kõik. Muudkui aga larista. Ela ise 300 euroga kuus, tahaks tõesti teada, kuidas see välja tuleb.
Kas sa ei anna aru endale, et 40-sel ja 80-sel on eluviisid väga erinevad, kulud samuti? Ja miks 300-ga? Keskmine pension on midagi 820 või nii. 500€ jääb igakuiselt kulutamiseks. 80-ne riideid ei osta, trennis ei käi või käib tasuta, ööklubides ei kola, veini tõenäoliselt sõbrannadega ei kulista, no mis kulud need metsikult on siis, mis tal on? Käib kord kuus teatris, no istub parimatel kohtadel, 50-70€. Käib sõbrannaga iga nädal kohvikus, 4*20€. Bussis sõidab tasuta. Iga kuu on mõnel lapsel või lapselapsel sünnipäev, kingib 50-100€. Ikka pole kogu raha veel otsas. No mis veel. Ostab lilli vahel endale. Ülejäänu koguneb ja kord aastas käib reisil, vajadusel lisab säästudest (mis enamikul pensionäridel olemas on) veidi juurde.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:31
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:25
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:08
Ja miks mitte? Kas pensionär siis istub kodus ja ootab surma? Isegi mingit värskendust oma kodule enam kunagi ei tee, kui juba pension käes? Kodus asjad kunagi ei lagune, mingit abilist endale iialgi ei palka? Aeda ühtki taime ega seemneid ei osta, riideid nagunii ei olevat vaja, juuksurit, teatrit, kino, restorani, neid asju nagunii pole vaja. Reisimisest ei hakka rääkimagi. Jumala masendav elu teie vanematel.
Küsisin juba eespool - kui eluvaim nii kõva sees, et saab käia baaris, restoranis, reisimas, miks siis inimene pensionile jääb ja laste abi ootama hakkab? Veider maailm. Siis saaks ju palka edasi teenida ja elatustase säiliks ka ilma kerjamata?
Keegi pole öelnud, et vanem midagi ootab või kerjab. Vali oma sõnu. Mina soovin ise oma vanemaid aidata, mitte nemad ei kerja mitte midagi. Häbi võiks tõesti olla.
Aga ma vastasin sama suhtumisega, millega sina meile. Sa ise ei märka, kuidas sa meid halvustasid, kellel vanemad ei vaja abi?
Külaline

Ja miks 300-ga? Keskmine pension on midagi 820 või nii. 500€ jääb igakuiselt kulutamiseks.
Sinu arvutus ongi ju, et hädavajalikud kulud on ainult 300 eurot ja 500 jääb järgi. No ei jää järgi, 100 euroga ei saa söönuks. Sinu arust pensionär hoidku kõhu kõrvalt kokku, et lapselastele 100 euroseid kinke teha. Minu arust las inimene parem sööb normaalselt, mitte ei pea kõhu kõrvalt kokku hoidma. 100 euroga sai söönuks ehk 5 aastat tagasi, mitte praegu. Minu väide oli, et inimene ei ela 300 euroga ära, et 500 siin veel üle laristamiseks jääb.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:41
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:25 Küsisin juba eespool - kui eluvaim nii kõva sees, et saab käia baaris, restoranis, reisimas, miks siis inimene pensionile jääb ja laste abi ootama hakkab? Veider maailm. Siis saaks ju palka edasi teenida ja elatustase säiliks ka ilma kerjamata?
Keegi pole öelnud, et vanem midagi ootab või kerjab. Vali oma sõnu. Mina soovin ise oma vanemaid aidata, mitte nemad ei kerja mitte midagi. Häbi võiks tõesti olla.
Aga ma vastasin sama suhtumisega, millega sina meile. Sa ise ei märka, kuidas sa meid halvustasid, kellel vanemad ei vaja abi?
Kui sul pole raha, siis nii ütlegi. Minu arust käib siin mingi enda õigustamine, et pensionär ei vaja mingit abi. Et tal pole vaja mitte midagi, kulutab 300 eurot ja muu jagagu lastelastele või pangu kõrvale päranduseks. Selline suhtumine oma vanematesse tundub mulle küll inetu.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:55
Ja miks 300-ga? Keskmine pension on midagi 820 või nii. 500€ jääb igakuiselt kulutamiseks.
Sinu arvutus ongi ju, et hädavajalikud kulud on ainult 300 eurot ja 500 jääb järgi. No ei jää järgi, 100 euroga ei saa söönuks. Sinu arust pensionär hoidku kõhu kõrvalt kokku, et lapselastele 100 euroseid kinke teha. Minu arust las inimene parem sööb normaalselt, mitte ei pea kõhu kõrvalt kokku hoidma. 100 euroga sai söönuks ehk 5 aastat tagasi, mitte praegu. Minu väide oli, et inimene ei ela 300 euroga ära, et 500 siin veel üle laristamiseks jääb.
Ära kujuta asju ette. Esiteks pole mina väitnud, et 100€ söönuks saab, mina tsiteerisin sind. Teiseks pole keegi siin teemas midagi sellist väitnud, et pensionär peab kokku hoidma, et lapselastele kinke teha. Kui sa jutust normaalselt aru ei saa, siis vaata pildiraamatuid, ära nori siin tüli lambist.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2025 18:31Keegi pole öelnud, et vanem midagi ootab või kerjab. Vali oma sõnu. Mina soovin ise oma vanemaid aidata, mitte nemad ei kerja mitte midagi. Häbi võiks tõesti olla.
Kes sind keelab, aita aga. Aitamist vajavad vist joodikutest vanemad.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:26
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:38 Sest arutelu algas postitusest, kus toetati paari.
Mis 100 eurot ravimid need on? Iga pensionär ei söö mingeid ravimeid, võib olla 10-15 eurot kuus mingid salvid. 200 eurot kuus toit on väga ok. Ma olen rikas inimene, mul läheb kodusele toidule üksi elades 250 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2025 20:57Kui sul pole raha, siis nii ütlegi. Minu arust käib siin mingi enda õigustamine, et pensionär ei vaja mingit abi. Et tal pole vaja mitte midagi, kulutab 300 eurot ja muu jagagu lastelastele või pangu kõrvale päranduseks. Selline suhtumine oma vanematesse tundub mulle küll inetu.
Aja jalad kõhu alt välja ja mine tööle, sa vaene penskar!
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:25
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:08
Ja miks mitte? Kas pensionär siis istub kodus ja ootab surma? Isegi mingit värskendust oma kodule enam kunagi ei tee, kui juba pension käes? Kodus asjad kunagi ei lagune, mingit abilist endale iialgi ei palka? Aeda ühtki taime ega seemneid ei osta, riideid nagunii ei olevat vaja, juuksurit, teatrit, kino, restorani, neid asju nagunii pole vaja. Reisimisest ei hakka rääkimagi. Jumala masendav elu teie vanematel.
Küsisin juba eespool - kui eluvaim nii kõva sees, et saab käia baaris, restoranis, reisimas, miks siis inimene pensionile jääb ja laste abi ootama hakkab? Veider maailm. Siis saaks ju palka edasi teenida ja elatustase säiliks ka ilma kerjamata?
Väga veider, et nad selle raha vastu võtavad. Üldjuhul on vanematel inimestel ikka mingi uhkus ka. Mina toppisin ämmale, et maksan 10 000 ta korteri remondi kinni, no ei võeta kuidagi raha vastu-tulen kenasti toime, aitäh pakkumast!
Külaline

Väga veider, et nad selle raha vastu võtavad.
Miks nad ei peaks võtma, kui ma teenin kordi rohkem kui on nende sissetulek. Kunagi aitasid nad väga palju mind, kui alles õppisin, maksid esimese korterilaenu sissemakse. Loomulikult aitan nüüd mina neid, kui nad enam tööl ei käi. 800 eurot ei ole suur sissetulek, nagu teie siin püüate väita.
Külaline

Vau, keegi leidis jälle võimaluse kelkimiseks :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 21:18
Miks nad ei peaks võtma, kui ma teenin kordi rohkem kui on nende sissetulek. Kunagi aitasid nad väga palju mind, kui alles õppisin, maksid esimese korterilaenu sissemakse. Loomulikult aitan nüüd mina neid, kui nad enam tööl ei käi. 800 eurot ei ole suur sissetulek, nagu teie siin püüate väita.
800 ei ole suur sissetulek aktiivse täiemahulise elu elamiseks ning laste kasvatamiseks. Eeldatavasti siiski pensionär nii aktiivset elu ei ela ja alaealisi lapsi ei kasvata. Maksa loomulikult nende eest, kui soovid, aga mind tõesti huvitaks, mis megakulud neil siis on, et 2 * 800€ välja kuus ei tule? No läheb kahe peale söögiks 500€? Seda on ju küll palju. Korteri või maja kulud - 300€ kuus? Aktiivne elu kahele 70+ inimesele kuus - no vast peaks kokku 300€ piisama - teatrid, kinod, kohvikud, sõbrannad, maeiteamis? Nüüd on 500€ veel üle. Okei, ravimid, kokku kahe peale 100€, kui neil just mingeid väga erilisi haigusi ei ole. 400€ on üle. Sina imestasid, et vanainimesed ei osta riideid, järelikult sa arvad või tead, et sinu vanemad ostavad. No palju eest ostavad - kui nad just Stockmannis ei käi, siis vast100€ kuus saava hakkama? 300€ on üle. No ei oska mina sinu vanemate pensioni laiaks lüüa. Palun täienda, et ma aru saaks, kus see suur puudus neil tekib, mida sa katad. Reisimine on omaette lugu.
Külaline

Sa ei oskagi näha kellegi teise vaatenurka, vaid lämised ainult oma kogemuse põhjal, saamata aru, et sa oled erand siin ja teiste elu ei ole selline, nagu sul ja su vanematel.
Külaline

Ma maksin kinni lapse välismaal õppimise kulud, kinkisin elu alustamiseks 3-toalise Tallinnas, aga ei kavatse mitte kunagi temalt raha vastu võtta. See on minu asi end kindlustada, vanemad peavadki oma lapsi toetama.
Külaline

Ma arvan tegelikult, et nad lihtsalt lasevad sul maksta kulusid, ise koguvad jäägid pangaarvele. Miks mitte, aga ära räägi, et nad välja ei tule. Sa tahad neile raha anda, see on tore. Nad võtavad selle vastu, las võtavad. Kuid enamik pensionäridest saab siiski oma pensioniga kenasti elatud. Eriti veel need, kellel oma aed ja põllumaa.
Külaline

Kui siin pensioni üke arutletakse

Mõnel närutaval pensionäril on just vastupidi häda, et peab oma lapsi aitama(invaliidid või tõesti ka eluheidikud nö) oma raha eest ja sellepärast raha ei jää. Või hoolimatid lapsed jätavad võlad kaela.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu, Kirile ja 11 külalist