Mustsõstar
-
Külaline
Mustsõstar
Mul on kaks maakodu. Ühes on imehea mustsõstra sort. Tahaks seda teise maakoju ka viia. Kuidas mustsõstart paljundada? Tean, et kunagi oli ühes "Maahommiku" saates üsna detailne õpetus, aga enam ei leia seda.
-
Külaline
Kobedam oks vääna vastu maad ja pane mingi raskus peale, sügisel saad noored taimed. ChatGPT ei tööta?
-
Külaline
Paljundamise suhtes on eelneval õigus, see on kõige lihtsam viis. Samas teises kohas ei pruugi see mustsõstar sama maitsev ja imehea olla, palju loeb ka pinnas. Mul linnakodus savine maa ja kõik kasvab, mustsõstrad on suured ja paksult marju täis. Vanematekodus liivane pinnas ja seal said meie supermustsõsara istikustest täiesti tavalised täiesti tavalisi kribusid marju kasvatavad põõsad.
-
Külaline
Just nii paljundasingi. Seda oksa, mille vastu maad vajutasin, natuke vigastasin ka veidi, kraapisin noaga koort natuke maha. Alt kobestasin mulla ka korralikult ära. Surusin mulda ja vajutis peale. Tegin suvel ja järgmisel kevadel istutasin ümber.Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2025 20:42 Kobedam oks vääna vastu maad ja pane mingi raskus peale, sügisel saad noored taimed. ChatGPT ei tööta?
-
Külaline
TA olen. Tänan vastamast! Seda - oks maha ja raskus peale varianti ma tean. Aga teatud põhjustel tahaks teistmoodi paljundada. Kas lihtsalt nii ei saa, et võtan oksa ja panen uues kohas mulda? Või kas või eelnevalt siis kuhugile potti mulla sisse. Seal Maahommiku saates oli mingi potis paljundamise variant.
-
Külaline
Saab küll. Mustõstar on nagu paju, ajab juured alla. Lõikad oksa maha, paned alguses vette, ootad, kuni juured tekivad, istutad maha. Kõik kindlasti kasvama ei lähe, võid proovida enne potti istutada ja siis parimad maha. Olen seda nüüd kaks aastat teinud, eelmisel aastal istutatud taimed läksid ilusti kasvama, aga talvel maiustasid jänesed või kitsed nende kallal ja neid pole enam.Guest kirjutas: ↑08 Juun 2025 08:20 TA olen. Tänan vastamast! Seda - oks maha ja raskus peale varianti ma tean. Aga teatud põhjustel tahaks teistmoodi paljundada. Kas lihtsalt nii ei saa, et võtan oksa ja panen uues kohas mulda? Või kas või eelnevalt siis kuhugile potti mulla sisse. Seal Maahommiku saates oli mingi potis paljundamise variant.
Mina olen teinud kevadiste okstega, aga äkki saab ka suvel.
-
Külaline
Oksa mahapainutamine ja telliskivi vms raskuseks peale-see on kõige kindlam viis. Aga pm saab ka pistoksast ja veeklaasis või mullas.
https://www.youtube.com/watch?v=49FO2eaVnQQ esimene pool on oksapainutamise kohta ja tagumine video osa pistokstest. Mingit imet seal polegi, mustsõstar juurdub hõlpsasti.
https://www.youtube.com/watch?v=49FO2eaVnQQ esimene pool on oksapainutamise kohta ja tagumine video osa pistokstest. Mingit imet seal polegi, mustsõstar juurdub hõlpsasti.
-
Külaline
Seda nippi ma tean, aga kahjuks ei saa teatud põhjusel nii teha.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 00:16 Oksa mahapainutamine ja telliskivi vms raskuseks peale-see on kõige kindlam viis. Aga pm saab ka pistoksast ja veeklaasis või mullas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist