Mõnus hotell Istanbulis?
-
Külaline
Mõnus hotell Istanbulis?
Palun Istanbuli hotellisoovitust juuni lõpuks. Tean, et see kõlab kui "maja paksus metsas, mere ääres ja kesklinnas", aga ehk on võimalik soodsat ja mõnusat hotelli leida kesklinnas, kus on toal rõdu (sobib ka nn french balcony"), lisaks on hotellil katuseterrass baari ja eelistatavalt basseiniga, spaa koos saunaga ja kõigele lisaks on hotell ka puhas ning kus ei pea muret tundma, et igal sammul mingi skämm on. Palun isiklikel kogemustel põhinevat soovitust, booking.com on risti-põiki läbi kammitud.
-
Külaline
Mis on soodne? 100€ öö, 200€, 50€? Katusebaari sul mingis odavam otsa hotellis küll ei ole.
-
Külaline
Teemaalgataja olen. Näiteks on katusemeluga sellised hotellid:
Klas Hotel Istanbul Old City (booking.com hinnang 8.3)
Vicenza Hotel Istanbul Old City (booking.com hinnang 7.9)
Vicenzas on katusevärk juuni lõpuni kinni ja hotell on natuke madalavõitu hinnanguga. Klasil on ka mingi ajani katuseterrass suletud. Isiklik kogemus mul kahjuks nende hotellidega puudub ning heade soovituste saamiseks teie abi küsingi
Klas Hotel Istanbul Old City (booking.com hinnang 8.3)
Vicenza Hotel Istanbul Old City (booking.com hinnang 7.9)
Vicenzas on katusevärk juuni lõpuni kinni ja hotell on natuke madalavõitu hinnanguga. Klasil on ka mingi ajani katuseterrass suletud. Isiklik kogemus mul kahjuks nende hotellidega puudub ning heade soovituste saamiseks teie abi küsingi
Mina loeks arvustuse jaoks Tripadvisorist, siin alafoorumis vähemalt kuigi palju reisiselle ei paista liikuvat
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... anbul.html
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... anbul.html
ChatGPT abi ka 
Soovitus Istanbulis juuni lõpuks:
Saray Hotel Sultanahmet (või sarnane boutique-hotell Old Townis) – neid hotelle iseloomustab ajalooline õhkkond, hea puhtus, mõnusaid rõdusaid tubasid ning sageli ka terrass baariga. Kuigi sellised hotellid ei pruugi alati suurte basseinidega olla, on mõned neist uuenduskuuritamist saanud ning võivad pakkuda luksuslikumaid võimalusi.
Kui otsid spaa ja basseiniga hotelli:
Ma soovitaksin näiteks
Hotel Amira Istanbul või Seven Hills Hotel, mis on tuntud puhtuse ja suurepärase vaate poolest ning asuvad kesklinnas. Paljudel neist on terrassid ja mõni on ajutiselt või osaliselt spaa ja saunadega.
Mõned muuhulgas soovitavad:
Vault Karakoy House Hotel – disainibürooga varjatud ja hubane koht, kus on mõnus rõdu ja vähemalt väike terrass.
The Marmara Taksim – asub Taksimi väljakul, ligi kõik vajalik käe-järgi, kuid vaated ja rõdud võivad olla sõltuvalt tubast.
Kas otsida just hotellis basseiniga:
Istanbul pole suurte spa-hotellide oluline keskus, kuid mõned suuremad hotellid Taksim või Sultanahmeti piirkonnas pakuvad spa ja basseini teenuseid, näiteks The Marmara Taksim või Sirkeci Mansion.
Soovitus Istanbulis juuni lõpuks:
Saray Hotel Sultanahmet (või sarnane boutique-hotell Old Townis) – neid hotelle iseloomustab ajalooline õhkkond, hea puhtus, mõnusaid rõdusaid tubasid ning sageli ka terrass baariga. Kuigi sellised hotellid ei pruugi alati suurte basseinidega olla, on mõned neist uuenduskuuritamist saanud ning võivad pakkuda luksuslikumaid võimalusi.
Kui otsid spaa ja basseiniga hotelli:
Ma soovitaksin näiteks
Hotel Amira Istanbul või Seven Hills Hotel, mis on tuntud puhtuse ja suurepärase vaate poolest ning asuvad kesklinnas. Paljudel neist on terrassid ja mõni on ajutiselt või osaliselt spaa ja saunadega.
Mõned muuhulgas soovitavad:
Vault Karakoy House Hotel – disainibürooga varjatud ja hubane koht, kus on mõnus rõdu ja vähemalt väike terrass.
The Marmara Taksim – asub Taksimi väljakul, ligi kõik vajalik käe-järgi, kuid vaated ja rõdud võivad olla sõltuvalt tubast.
Kas otsida just hotellis basseiniga:
Istanbul pole suurte spa-hotellide oluline keskus, kuid mõned suuremad hotellid Taksim või Sultanahmeti piirkonnas pakuvad spa ja basseini teenuseid, näiteks The Marmara Taksim või Sirkeci Mansion.
-
Külaline
Aitäh, Mauno! Tripadvisori jms vaatlused on kõik juba ära tehtud ja veebiarvustuste põhjal on kõigil plusse ning miinuseid, sh standardkommentaar "lähedal on palju parema kvaliteediga hotelle"
.
Ehk annab siin ikka keegi ka oma kogemusest teada. Kui ei, siis jaanide ajal viskan kulli ja kirja ja teen valiku Vicenza ja Beethoveni vahel
Ehk annab siin ikka keegi ka oma kogemusest teada. Kui ei, siis jaanide ajal viskan kulli ja kirja ja teen valiku Vicenza ja Beethoveni vahel
-
Külaline
Ma olen Istanbulis käinud ja soovitan võtta hotell, mis jääb linnas Sinise moshee ja selle peaväljaku lähedale. Hea jala liikuda. Maitseainete turg oli ka seal lähedal.
-
Peggy Bundy
- Kontakt:
Soovitan ka hotelle vürtsituru (rohkem teatud vist Egiptuse turuna) läheduses. Viisakad hotellid, mõnus asukoht, hea ühendus teiste piirkondadega nii jalgsi kui trammiga. Kõrgematelt korrustelt ilus vaade linnale ja Bosporusele.
Seal lähedal ka igivana maa-alune veehoidla, 10 aastat tagasi sai sinna sisse jalutama minna ja inseneride kätetööd nautida. Kui üle silla Aasiasse minna siis kuskil seal on ka mingi tornkindluse laadne asi, ilusad vaated. NB Hagia Sophia-sse ei lasta mehi lühikeste pükstega jne.Külaline kirjutas: ↑30 Mai 2025 21:15 Ma olen Istanbulis käinud ja soovitan võtta hotell, mis jääb linnas Sinise moshee ja selle peaväljaku lähedale. Hea jala liikuda. Maitseainete turg oli ka seal lähedal.
-
Külaline
Olen teemaalgataja ja annan teada, et Istanbulis sai ära käidud. Viimati käisin seal 20 a tagasi, vanalinn ei ole palju muutunud, aga muidu on kõik ülikaasaegne ja Istanbul on ikka tõeline ida ja lääne kohtumispaik. Meelde jäi üliefektiivne ühistransport, Kuldsarve ja Bosporuse laevaliiklus erinevate linnaosade vahel on muljetavaldav. Mu lemmik oli Aasia pool, just Kadiköy – sealse melu, kohvikute ja inimeste pärast.
Enim kuulsime linnas türgi ja araabia keelt (väga palju oli araabiakeelseid turiste), lisaks päris kesklinnas aeg-ajalt prantsuse ja ameerika inglise keelt. Vene keelt oli kuulda vähe ja selle rääkijad üldjuhul olid vaiksed kultuuri- ja ajaloohuvilised inimesed. Söömas, poes ja muuseumis pidime tõdema, et need ajad, kus Türgit odavaks peeti, on möödas... või noh, turul kohalikku „Türgi originaali“ saab muidugi jätkuvalt originaalist soodsamalt, kui see on reisil oluline.
Hotellist ka. Valisime lõpuks mu eespool näiteks toodud hotelli. Hotell asub Istanbuli ülikooli juures Laleli piirkonnas – Grand Bazaar ja selle järel kogu Sultanahmet on käeulatuses, laisemad saavad trammiga sõita. Mul on hea meel, et hotell sai valitud natuke eemale Sultanahmetist ja Sirkecist, sest turiste on palju ning sealne melu, müügitöö ja inimmass oli väsitav. Hotell ise oli kena, vaikne ja puhas ning töötajad sõbralikud. Katusebassein ja kõik muu õigustas end igati
Enim kuulsime linnas türgi ja araabia keelt (väga palju oli araabiakeelseid turiste), lisaks päris kesklinnas aeg-ajalt prantsuse ja ameerika inglise keelt. Vene keelt oli kuulda vähe ja selle rääkijad üldjuhul olid vaiksed kultuuri- ja ajaloohuvilised inimesed. Söömas, poes ja muuseumis pidime tõdema, et need ajad, kus Türgit odavaks peeti, on möödas... või noh, turul kohalikku „Türgi originaali“ saab muidugi jätkuvalt originaalist soodsamalt, kui see on reisil oluline.
Hotellist ka. Valisime lõpuks mu eespool näiteks toodud hotelli. Hotell asub Istanbuli ülikooli juures Laleli piirkonnas – Grand Bazaar ja selle järel kogu Sultanahmet on käeulatuses, laisemad saavad trammiga sõita. Mul on hea meel, et hotell sai valitud natuke eemale Sultanahmetist ja Sirkecist, sest turiste on palju ning sealne melu, müügitöö ja inimmass oli väsitav. Hotell ise oli kena, vaikne ja puhas ning töötajad sõbralikud. Katusebassein ja kõik muu õigustas end igati
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist