Välismaal venelane

vana hea klassika
Külaline

Välismaal venelane

Postitus Postitas Külaline »

Ma olen eestlane. Aga välismaal peetakse mind venelaseks. Kõnetatakse vene keeles. nt kohvikus või kui kutsutakse poodi. Miks nii? Mis on see, mille järgi nad nii arvavad?
Külaline

meid peetakse ka venelasteks, osalt kindlasti sovetiaegadest, nende arusaama järgi olid ju kõik sel ajal venelased. Teisalt sellepärast et me oleme kuidagi teistmoodi riides, võib-olla ilusamini kui teised, stiil oln teine.
Kunagi aga pole mind Prantsusmaal venelaseks peetud.
Külaline

Millisel “välismaal” siis nii laialdaselt vene keelt osatakse? Mul sellist probleemi pole olnud, kuigi olen keskmisest rohkem reisinud.
Külaline

ega nad keelt ei oskagi, pakuvad omas keeles.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 09:41 Millisel “välismaal” siis nii laialdaselt vene keelt osatakse? Mul sellist probleemi pole olnud, kuigi olen keskmisest rohkem reisinud.
Eks ikka need Egipti- ja Türgimaad. Mujal küll ei pea keegi enam venelaseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2025 10:01Eks ikka need Egipti- ja Türgimaad.
Seal öeldakse eestlasele kohe: Tere-tere, vana kere!
Külaline

Oriendi kaupmehel on praktilised kogemused
Mitmendas nooruses turist oskab inglise asemel vene keelt ja on tõenäoliselt lihtsamalt lollitatav.
Äsja täiskasvanuks saanu oskab ainult inglise keelt
ja koonerdab rahaga.
Pure bisnis, ei midagi isiklikku.
Külaline

Ju sa siis riietud slaavilikult või on sul slaavilik käitumine. Eestis on samuti sageli (enamasti) äratuntav vahe venelastel ja eestlastel. Selleks ei pea isegi räakima hakkama. On "mustrid", mis on omased ainult venelastele.

Mind ei ole mitte keegi mitte kunagi venelaseks pidanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mai 2025 11:25
Külaline kirjutas: 30 Mai 2025 10:01Eks ikka need Egipti- ja Türgimaad.
Seal öeldakse eestlasele kohe: Tere-tere, vana kere!
Seal väga suur osa turistidest kes räägivad vene keeles.
Seepärast kõnetavad esimese keelena vene keeles.
Külaline

Mis Egiptus, isegi Poolas üsna paljud arvavad, et me oleme siin mingi Leningradi oblast, venelaste agul (seda kummalisem, et nad ei viitsi isegi mõnda YouTube'i videot Eesti kohta vaadata ja arvavad, et Poola on palju ilusam ja rohkem arenenud kui Eesti). Arvavad, et me sööme ainult vene toite ja räägime vene keeles.
Külaline

Veel hullem, mind peetakse Eesti turgudel sommiks. Miks?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 17:36 Veel hullem, mind peetakse Eesti turgudel sommiks. Miks?
Samas soomlane ei ole ju halb olla. Mul oli üks kord selline juhus Helsinki kalaturul. Küsisin puhtas soome keeles kalakaupmehelt- kui suuri kalu teil on? Kalakaupmees vaatas mulle jahmatanud näoga otsa, ei tea miks.
Külaline

Minuga jälle hakatakse Eestis inglise keeles rääkima. Ei ole must ega mingi eksootilise välimusega, täitsa tavaline eestlane enda arust.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 08:53 Ma olen eestlane. Aga välismaal peetakse mind venelaseks. Kõnetatakse vene keeles. nt kohvikus või kui kutsutakse poodi. Miks nii? Mis on see, mille järgi nad nii arvavad?
Liiga üldine jutt, et midagi arvata oskaks. Et lähed Ameerika Ühendriikidesse, ostad sealsest putkast hamburgeri ja sind peetakse miskipärast venelaseks, st öeldakse sulle: "Russ?" vms. Või kus sind täpsemalt venelaseks siis peetakse?

Enda meelest olen piisavalt palju reisinud ja sellist asja pole kunagi olnud. Noh, kui kunagi 1990-ndatel sai Soome mindud, koolide sõpruskohtumisele, siis seal peeti eestlasi jah venelasteks, neile oli õpetatud, et oleme kõik üksainus suur venekeelne Nõukogude Liit. Ja kui meil nüüd eelmisel kuul käisid ukrainlastest töömehed remonti tegemas, siis imestasid hirmsasti, et kus teil raamaturiiulis siis venekeelsed raamatud on? Ja miks vanaperenaine oskab nendega vene keeles rääkida, aga noor põlvkond (40+) enam ei oskagi?
Külaline

Mind on venelaseks peetud ainult Türgis, kuskil mujal nagu küll ei meenu.
Külaline

Mul on seda korra juhtunud - Brooklynis Brighton Beachil mingi vanamutt-pirukamüüja hakkas vene keeles rääkima, kui tema tooteid vaatasin. Ilmselt ta muud keelt ei osanudki, sest venelased on kõikjal maailmas sellised - kui oma kogukond on ees, siis võõrkeeli ei vaevuta õppima.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 21:58 Et lähed Ameerika Ühendriikidesse, ostad sealsest putkast hamburgeri ja sind peetakse miskipärast venelaseks, st öeldakse sulle: "Russ?" vms. Või kus sind täpsemalt venelaseks siis peetakse?
Ma ei ole TA, aga minul oli näiteks selline juhus Guami (USA saar) lennujaamas- küsiti minu reisi sihtkohta ja vastasin "Tallinn". Järgmine küsimus oli "Mis riigis see asub?" ja ennem kui jõudsin vastata, teadis küsija kolleeg, et "Venemaal!" Võimalik, et ma räägin inglise keelt natuke nagu vene aktsendiga.

Brighton Beachi baabad räägivadki vene keeles ja nad on harjunud, et nende pirukaid käivad ostmas teised venelased.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 08:53 Ma olen eestlane. Aga välismaal peetakse mind venelaseks. Kõnetatakse vene keeles. nt kohvikus või kui kutsutakse poodi. Miks nii? Mis on see, mille järgi nad nii arvavad?
See on sellepärast nii, et meil ongi ju peaaegu pool rahvast venelased. Ükskord keegi kirjutas, et välismaal olles hotellis öeldi, et aa, Estonia, sellest riigist pärit kodanikke meil siin juba on. Läks siis eestlane kaasmaalasi otsima, mingi vasjade seltskond oli ees. Nii ongi, Eesti kodanikud ongi suures osas venelased.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 23:10
See on sellepärast nii, et meil ongi ju peaaegu pool rahvast venelased. Ükskord keegi kirjutas, et välismaal olles hotellis öeldi, et aa, Estonia, sellest riigist pärit kodanikke meil siin juba on. Läks siis eestlane kaasmaalasi otsima, mingi vasjade seltskond oli ees. Nii ongi, Eesti kodanikud ongi suures osas venelased.
Ja nüüd on ka selline uus seadus, et enam ei pea põliste venelaste perest pärit lapsed tegema mingit eksamit, saavad eesti kodakondsuse automaatselt, kui on siin sündinud. Ehk siis paduvenelaste, hallipassiliste lapsed on täisealisena ametlikult eesti kodanikud ilma mingi eksamita või üldse soovita eesti kodanik olla.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mai 2025 23:13
Guest kirjutas: 30 Mai 2025 23:10
Ja nüüd on ka selline uus seadus, et enam ei pea põliste venelaste perest pärit lapsed tegema mingit eksamit, saavad eesti kodakondsuse automaatselt, kui on siin sündinud. Ehk siis paduvenelaste, hallipassiliste lapsed on täisealisena ametlikult eesti kodanikud ilma mingi eksamita või üldse soovita eesti kodanik olla.
Ja siis? Siin sündinud eestlase soovi Eesti kodanik olla ei kontrolli ka keegi. Täpselt sama. Paljudelt eestlastelt võtaks ka kodakondsuse heameelega ära - kui ikka muud suust ei tule kui Eesti halvustamist, no siis võiks ikka parema kodakondsuse omale otsida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 6 külalist