Eilne promilliga Tartu bussijuht
-
Külaline
Eilne promilliga Tartu bussijuht
Jäi silma FB-s Tartu Politsei poolne postitus peaaegu prommilise joobega bussijuhist(kooliekskursioon), kes eile lõuna paikku jäi vahele.
Mina aga jäin kohe mõtlema, et pidi siis ikka kõva joomine eelmine õhtu olema(juht nii väitis, et eilse õhtu jääknähud) ja kas jääknähud selleks lõunaks ei pidanuks juba väikemad olema?
Peaaegu promilline joove lõunaks ikka ju tähendab, et ka hommikul võeti peaparandust?
Parandage, kui eksin, sest mul puhumise(on alati 0 olnud) ja promillidega üldse kogemust pole. Jääknähud peaks ju ikka pigem sinna alla 0.5 jääma? Eriti, kui juba lõuna käes eelmisest joomisest?!?
Mina aga jäin kohe mõtlema, et pidi siis ikka kõva joomine eelmine õhtu olema(juht nii väitis, et eilse õhtu jääknähud) ja kas jääknähud selleks lõunaks ei pidanuks juba väikemad olema?
Peaaegu promilline joove lõunaks ikka ju tähendab, et ka hommikul võeti peaparandust?
Parandage, kui eksin, sest mul puhumise(on alati 0 olnud) ja promillidega üldse kogemust pole. Jääknähud peaks ju ikka pigem sinna alla 0.5 jääma? Eriti, kui juba lõuna käes eelmisest joomisest?!?
-
Külaline
Alkohoolikud kannavad väga palju ja kui eelmine õhtu näiteks 2,5 promilli sees oli, siis võib olla küll promill veres, aga endale tundub, et jumala kaine. Võib-olla jõi öösel kella kolmeni või nii. Tavainimesega ei saa võrrelda, see on 0,5-ga ka juba natuke täis.
-
Külaline
Kurb nii või naa. Väsinud bussijuht on samamoodi ohtlik, kui purjus.
https://www.facebook.com/story.php?stor ... 7507163930
https://www.facebook.com/story.php?stor ... 7507163930
-
Külaline
Seda räägib iga vahelejäänud joodik, et "eile võtsin ja jääknähud!", kuna see on leebem karistus. Või nad arvavad nii, tegelikult politsei jaoks on üks joove kõik, vahet pole, kuna joodi. Kuna linki ei anta, siis ma firmat ei tea, linnaliini-maaliinibussijuhid käivad iga hommik tööle minnes arstilkust kontrollist läbi ja arst paneb puhuma, et kindel olla juhi kainuses.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 21:10 Jäi silma FB-s Tartu Politsei poolne postitus peaaegu prommilise joobega bussijuhist(kooliekskursioon), kes eile lõuna paikku jäi vahele.
Arvatavasti võttis hommikul, sest isegi kõva eileõhtune jooma ei annaks lõunaks promilli välja. Joodiku juttu, no kes seda usub. Politsei igatahes mitte.
-
Külaline
https://www.delfi.ee/artikkel/120380237 ... line-joove
Ei olnud Tartu bussijuht, lihtsalt peeti Tartumaal kinni.
Alustas koolilõpu ekskursiooni hommikul Lääne-Virumaalt.
Mis firma, ei tea. Võis ka mõni ühemehefirma olla.
Ei olnud Tartu bussijuht, lihtsalt peeti Tartumaal kinni.
Alustas koolilõpu ekskursiooni hommikul Lääne-Virumaalt.
Mis firma, ei tea. Võis ka mõni ühemehefirma olla.
-
Külaline
Alkomeetrisse puhumist nüüd küll arstliku kontrollina võtta ei saa. Selle toimingu võib misiganes kolleeg läbi viia. Ei usu hästi, et arst neid bussijuhte igal hommikul kontrollib kuna tänapäeval on paljudel ühissõidukitel alkolukud.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2025 10:18 /.../
Kuna linki ei anta, siis ma firmat ei tea, linnaliini-maaliinibussijuhid käivad iga hommik tööle minnes arstilkust kontrollist läbi ja arst paneb puhuma, et kindel olla juhi kainuses.
-
Külaline
Ei ole ka suurtel firmadel mingit arsti kohal, automaat kontrollib.Külaline kirjutas: ↑31 Mai 2025 10:18linnaliini-maaliinibussijuhid käivad iga hommik tööle minnes arstilkust kontrollist läbi ja arst paneb puhuma, et kindel olla juhi kainuses.
Arst joobe tuvastamiseks puhumise teel? See oleks küll imede ime, kui peaks selleks lausa arsti palkama.
-
Külaline
Kaheksakümnendate lõpus olid suuremates auto ja bussiparkides aeg ajalt hommikul med kontrollid, kus med töötaja katsus pulssi, võis ka vererõhku mõõta ning vestles sinuga. Vajadusel puhusid ampulli. Tänapäeval seda ei ole, aga Tallinna Linnatranspordis on seina peal mingid alkomeetrid, kuhu siis juhid puhuvad enne tööd. Liiklussaates näidati.
-
Külaline
Osadel bussifirmadel on selleks alkolukk. Minu arvates võiks see olla kõigil.
Ma sain aru, et antud bussijuht oli nn erafirma, keda siis ekskursiooniks renditi. Kes need mõnemehefirmad on, neil ju kontroll puudub, sest ise nad otsustavad kas lähevad sõitma või ei.
Ma sain aru, et antud bussijuht oli nn erafirma, keda siis ekskursiooniks renditi. Kes need mõnemehefirmad on, neil ju kontroll puudub, sest ise nad otsustavad kas lähevad sõitma või ei.
-
Külaline
Nojah, ilmselgelt see onu ise oligi kogu firma. Kes teda siis peaks kontrollima. Kedagi asendama ka pole kutsuda, kui on parajasti purju võtnud. Kunagi väiksena imestasin, et miks meie koolibussi juhtis ükskord koolibussi juhi naine. Mees istus kõrval ja juhendas. Ja sõit läks päris hullusti. Võib-olla oli siis ka mees purjus, aga naine jälle polnud bussisõiduga kuigi kogenud.Guest kirjutas: ↑01 Juun 2025 11:42 Osadel bussifirmadel on selleks alkolukk. Minu arvates võiks see olla kõigil.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist