Õunapuude õitsemine
-
Külaline
Õunapuude õitsemine
Täitsa rumal küsimus, aga kas õunapuud õitsevad kuidagi "järjekorras"? Et suveõunte õunapuud õitsevad enne ja taliõunte puud hiljem?
Küsimus tekkis sellest, et mul maakodu osad õunapuud on täies õites, aga osadel ei ole nagu ühtegi õit - ei saa ka täpselt aru, kas on juba ära õitsenud või mitte.
Küsimus tekkis sellest, et mul maakodu osad õunapuud on täies õites, aga osadel ei ole nagu ühtegi õit - ei saa ka täpselt aru, kas on juba ära õitsenud või mitte.
-
Külaline
Mul läheb üks suveõuntest küll esimesena õitsema, praeguseks juba läbi pea-aegu. Praegu on täies õies taliõun ja kuldrenett, samas teine sügisõun tundub ka juba lõpetavat. Valge klaar ilmselt jätab aasta vahele, temal praktiliselt õisi pole. Nii et sinu teooria tundub klappivat küll. Kui mingeid järjekorra muudatusi tuleb, siis täiendan.
-
Külaline
Mul martsipanipuul ei ole ühtegi õit. Ei mäleta, kas nädal või paar tagasi oli. Sügisõunapuud on uhkelt õides, aga üks taliõuntepuu - juba äraõitsenud.
-
Külaline
Eelmine sügis oli rekordiliselt viljakas aasta õuntele. Siiamaani on sahver mahla täis. Meie aias kasvab paarkümmend õunapuud, kõik eri sorti. Ja neil on selline huvitav lugu, et kui kannavad, siis kannavad kõik korraga, ning järgmine aasta puhkavad, jällegi kõik korraga. Et siis ühel aastal pole õunakaste kuhugi panna ja järgmisel aastal hea, kui natuke õunu tuleb. Ja niimoodi vaheldumisi, ning ikka kõik korraga.
See viib juba mõtted sellele, et kas need õunapuud suhtlevad kuidagi omavahel? Lepivad justkui kokku, et sel aastal kanname kõik korraga, ja järgmisel aastal veame seanahka? Tähelepanekud on umbes 40 aasta jooksul kogutud. Täitsa huvitav, kuidas teil on?
See viib juba mõtted sellele, et kas need õunapuud suhtlevad kuidagi omavahel? Lepivad justkui kokku, et sel aastal kanname kõik korraga, ja järgmisel aastal veame seanahka? Tähelepanekud on umbes 40 aasta jooksul kogutud. Täitsa huvitav, kuidas teil on?
-
Külaline
Kas õiepungi on või ei ole?Guest kirjutas: ↑25 Mai 2025 22:59 Täitsa rumal küsimus, aga kas õunapuud õitsevad kuidagi "järjekorras"? Et suveõunte õunapuud õitsevad enne ja taliõunte puud hiljem?
Kui õiepungi ei ole, siis sel aastal õisi (ega ka mitte õunu) oodata ei ole.
Kui õiepungi on, siis on õitsemine veel ees.
-
Külaline
Puud suhtlevad eelkõige ikka ilmaga, ma arvan. Kui on selliene aasta, kus ilmastikuolud on väga soodsad ja saak on väga suur, siis järgmisel aastal võib puu nö. seanahka vedada ehk vähe/üldse mitte õiepungi moodustada.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 09:41 Eelmine sügis oli rekordiliselt viljakas aasta õuntele. Siiamaani on sahver mahla täis. Meie aias kasvab paarkümmend õunapuud, kõik eri sorti. Ja neil on selline huvitav lugu, et kui kannavad, siis kannavad kõik korraga, ning järgmine aasta puhkavad, jällegi kõik korraga. Et siis ühel aastal pole õunakaste kuhugi panna ja järgmisel aastal hea, kui natuke õunu tuleb. Ja niimoodi vaheldumisi, ning ikka kõik korraga.
-
Külaline
Mul oli eelmisel aastal õunapuu paksult täis ja sel aastal õiest taas valge. Suurem osa on juba ära õitsenud.
Sellest saab ju ka aru kas õisi oli, viljaalged on siis näha kui õie kroonlehed on varisenud.
Sellest saab ju ka aru kas õisi oli, viljaalged on siis näha kui õie kroonlehed on varisenud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline