Sellepärast osa ülekaalulisi sellisteks jäävadki, et teevad mingeid piiravaid dieete. Jätame välja selle ja tolle ja siis mõtleme, miks toitumise jälgimine selline piin on ja miks seda järjepidevalt teha ei suuda. Kogused tuleb paika saada, mitte mingeid ekstreemsusi teha, millega juba varsti toss väljas on. Pole vaja asju keeruliseks ajada.Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2025 11:57Puuvili on puhas suhkur ju, jäta need ära. Proovi ketot ja/või vahelduvpaastu.
Kui paks on paks
-
Külaline
-
Külaline
-
Külaline
Olen 47, 167 cm pikk ja kaalun 69 kilo. Ma ei ole kunagi 50 kilo kaalunud, seega ma seda ei oska kommenterida. Minu ideaalkaal noorena oli 57-59 kilo, veel viis aastat tagasi kaalusin 64. Selle kaaluga nägin igati hea ja sale välja, sain kanda pea igasuguseid riideid. Ma teen muidugi mõõdukalt trenni ka kogu aeg, jõutrenn paar korda nädalas, käin jooksmas, käin palju jala.
Mingi hetk Covidi ajal hakkas asi käest ära minema, ja siis näitas kaal 72 kilo ja veel ülespoole. Sain aru, et pean ennast kokku võtma ja viisin sisse intervallidieedi, 17 tundi ei söö. Sellest püüan iga hinna eest kinni pidada. Natuke on aidanud, aga eesmärk on ikkagi 65 kilo maksimum. Ilma pikkuse ja vanuseta ei ütle need kaalunumbrid mitte midagi. Sama kaal 170 ja 160 cm pikkuse juures mõjub erinevalt.
Ainus soovitus ongi, et tehke trenni, isegi, kui see alla ei aita võtta, näeb sama keha väga erinev välja. Tean seda omast käest.
Mingi hetk Covidi ajal hakkas asi käest ära minema, ja siis näitas kaal 72 kilo ja veel ülespoole. Sain aru, et pean ennast kokku võtma ja viisin sisse intervallidieedi, 17 tundi ei söö. Sellest püüan iga hinna eest kinni pidada. Natuke on aidanud, aga eesmärk on ikkagi 65 kilo maksimum. Ilma pikkuse ja vanuseta ei ütle need kaalunumbrid mitte midagi. Sama kaal 170 ja 160 cm pikkuse juures mõjub erinevalt.
Ainus soovitus ongi, et tehke trenni, isegi, kui see alla ei aita võtta, näeb sama keha väga erinev välja. Tean seda omast käest.
-
Külaline
Inimene ütles, et sööb palju puuvilju. Otseloomulikult on. Puuviljad on täiesti mõttetud asjad, milleks neid üldse süüa?Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 15:53 Mõned puuviljad päevas küll kellegi ülekaalus süüdi ei ole.
-
Külaline
Sest maitsevad ja on maiustuste eest. igal juhul on parem süüa arbuusi kui kommi. Mõttetud asjad võivad nad sinu arust olla, aga seal on ka palju vitamiine ja mineraale, täidavad ka hästi kõhtu. Palju see palju on siis. Üle kilo vast ikka ei söö, siis see nüüd nii meeletu kogus ei ole, et lausa ülekaalu põhjustaks, kui sa just banaane, datleid või mingit sellist asja ei söö.
-
Külaline
Kilo õunu, ploome, pirni annab juba korraliku portsu suhkrut. Arbuusi alla 3kg vast ei söödagi.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 19:37Sest maitsevad ja on maiustuste eest. igal juhul on parem süüa arbuusi kui kommi. Mõttetud asjad võivad nad sinu arust olla, aga seal on ka palju vitamiine ja mineraale, täidavad ka hästi kõhtu. Palju see palju on siis. Üle kilo vast ikka ei söö, siis see nüüd nii meeletu kogus ei ole, et lausa ülekaalu põhjustaks, kui sa just banaane, datleid või mingit sellist asja ei söö.
-
Külaline
Milleks sulle maiustusi vaja? Pole vaja süüa ei puuvilju ega komme. Mitte puuvilju, sest muidu sööd komme.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 19:37Sest maitsevad ja on maiustuste eest. igal juhul on parem süüa arbuusi kui kommi. Mõttetud asjad võivad nad sinu arust olla, aga seal on ka palju vitamiine ja mineraale, täidavad ka hästi kõhtu. Palju see palju on siis. Üle kilo vast ikka ei söö, siis see nüüd nii meeletu kogus ei ole, et lausa ülekaalu põhjustaks, kui sa just banaane, datleid või mingit sellist asja ei söö.
-
Külaline
Ortoreksik jälle kohale ilmunud, nüüd on puuviljad pahad.
-
Külaline
Pole ma mingi ortoreksik. Kui on kaaluprobleemid, siis ongi pahad. Kui oled sale, söö või hommikust õhtuni burksi.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 21:35 Ortoreksik jälle kohale ilmunud, nüüd on puuviljad pahad.
-
Külaline
Asi on sissesöödavates kalorites, mitte toiduaines. Paks võib ka burksi ja mida iganes meelepärast süüa, kuniks ta on kaloridefitsiidis.
-
Külaline
3 kg arbuusi? Peast soe oled vist küll. Tavalisele inimesele ei mahu see kõhtugi. Kui sul on tavaks sellistes kogustes süüa, siis lähed ükskõik millest paksuks nagunii. Ja see sinu arusaam, et kui suhkrut paaniliselt väldid, siis saad saledaks, on vale.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 20:30Kilo õunu, ploome, pirni annab juba korraliku portsu suhkrut. Arbuusi alla 3kg vast ei söödagi.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 19:37Sest maitsevad ja on maiustuste eest. igal juhul on parem süüa arbuusi kui kommi. Mõttetud asjad võivad nad sinu arust olla, aga seal on ka palju vitamiine ja mineraale, täidavad ka hästi kõhtu. Palju see palju on siis. Üle kilo vast ikka ei söö, siis see nüüd nii meeletu kogus ei ole, et lausa ülekaalu põhjustaks, kui sa just banaane, datleid või mingit sellist asja ei söö.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 18:57
Inimene ütles, et sööb palju puuvilju. Otseloomulikult on. Puuviljad on täiesti mõttetud asjad, milleks neid üldse süüa?
-
Külaline
Suhkur on tõepoolest kõige kurja juur ja seda tuleb vältida.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2025 16:52Ja see sinu arusaam, et kui suhkrut paaniliselt väldid, siis saad saledaks, on vale.
-
Külaline
Ma täpselt samasuguneKülaline kirjutas: ↑26 Mai 2025 21:38 Olen 173 pikk ja kaalun 90 kilo. Olen küll paks. Aga vanusega juhub see, et kehakaal niiväga enam ei häiri, vähemasti välmuse mõttes mitte. Tervise poolest küll tahaks kaalu ikkagi normi saada ja näen selle nimel vaeva ka. Töökaaslased samas väidavad ikka, et ma ei ole paks, et olen lihtsalt suurem inimene.
-
Külaline
teemaalgataja olen. puuvilju söön sellepärast, et on tervislik ja meeldib. loomulikult ei söö ma kolme kilo arbuusi. paar apelsini või kobar viinamarju päevas. pähkleid söön muide ka. kooke ja komme ei söö. minu eesmärk ei ole ka kontkõhn olla, 70 kilo oleks hetkel suht unistuste kaal. dieete ja mingitest toiduainetest loobumist ma ei harrasta, püüan lihtsalt vähem ja lahjemalt süüa ja rohkem liikuda.
-
Külaline
Kui sa ei ole just kulturist, siis KMI on üsna adekvaatne kehakaalu hindamiseks. Kui see näitab ülekaalu, siis on ülekaal ning tuleks saada normkaalu vahemikku. Võid teha ka kehaanalüüsi, mis näitab rasvaprotsenti, oluline on ka vöö- ja puusaümbermõõdu suhe ning vistseraalne rasv. Kellegi (kolleegide) visuaalne hinnang ei anna objektiivset infot seda enam, et inimeste arusaam normaalsest kehast on vildakas. Ülekaalu on juba nii massiliselt, et see on saamas uueks normaalsuseks.
-
Külaline
3kg on väike arbuus, koored viskad vast ära ka. Ise oled peast soe.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 16:523 kg arbuusi? Peast soe oled vist küll. Tavalisele inimesele ei mahu see kõhtugi. Kui sul on tavaks sellistes kogustes süüa, siis lähed ükskõik millest paksuks nagunii. Ja see sinu arusaam, et kui suhkrut paaniliselt väldid, siis saad saledaks, on vale.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 20:30Kilo õunu, ploome, pirni annab juba korraliku portsu suhkrut. Arbuusi alla 3kg vast ei söödagi.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 19:37
Sest maitsevad ja on maiustuste eest. igal juhul on parem süüa arbuusi kui kommi. Mõttetud asjad võivad nad sinu arust olla, aga seal on ka palju vitamiine ja mineraale, täidavad ka hästi kõhtu. Palju see palju on siis. Üle kilo vast ikka ei söö, siis see nüüd nii meeletu kogus ei ole, et lausa ülekaalu põhjustaks, kui sa just banaane, datleid või mingit sellist asja ei söö.
-
Külaline
See on mingi järjekordne jaburdus, mille väljamõtleja reaalset elu pole näinud. Oletame, et kaalun 75kg, olen 175cm pikk ja vööümbermõõt on mul 70cm. Sünnitan kolm last. Kaalun ikka 75kg, aga vööümbermõõt on nüüd diastaasi tõttu 90cm. Nüüd olen järsku ohtlikult rasvunud?Külaline kirjutas: ↑29 Mai 2025 09:38oluline on ka vöö- ja puusaümbermõõdu suhe ning vistseraalne rasv.
-
Külaline
20cm diastaasiga? Eee, ilmselt mitte. Aga äsja sünnitanud naistele ei olegi see adekvaatne variant tervisliku seisu hindamiseks, samamoodi nagu rasedatele KMI jne. Kui aasta või aastaid hiljem on peale laste sündi vööümbermõõt niivõrd palju suurem, siis ei ole tegu "diastaasga"Guest kirjutas: ↑29 Mai 2025 12:21See on mingi järjekordne jaburdus, mille väljamõtleja reaalset elu pole näinud. Oletame, et kaalun 75kg, olen 175cm pikk ja vööümbermõõt on mul 70cm. Sünnitan kolm last. Kaalun ikka 75kg, aga vööümbermõõt on nüüd diastaasi tõttu 90cm. Nüüd olen järsku ohtlikult rasvunud?Külaline kirjutas: ↑29 Mai 2025 09:38oluline on ka vöö- ja puusaümbermõõdu suhe ning vistseraalne rasv.
-
Külaline
Vabalt on. Selles ongi asi. Eriti, kui muud mõõdud kõik samaks on jäänud. Ja vahet pole, on see suurenemine 10, 15, 17 või 20cm, asja mõte jääb samaks - vööümbermõõt ei ole diastaasi all kannatavate naiste jaoks mingi adekvaatne mõõdik.Külaline kirjutas: ↑29 Mai 2025 14:5720cm diastaasiga? Eee, ilmselt mitte. Aga äsja sünnitanud naistele ei olegi see adekvaatne variant tervisliku seisu hindamiseks, samamoodi nagu rasedatele KMI jne. Kui aasta või aastaid hiljem on peale laste sündi vööümbermõõt niivõrd palju suurem, siis ei ole tegu "diastaasga".
-
Külaline
No jah, siis on kmi, rasva% jne, siis lihtsalt seda varianti ei kasuta. Need mõõtmised ongi ju mõeldud tavalistele inimestele, ilmselgelt ei saa 100% kõigile rakendada samamoodi. 20cm on muidugi nii ekstreemne number, pole kuulnudki, et kellelgi see vööümbermõõtu sedasi laiendaks. Endal ka 3 last, kõikidega on olnud diastaas ja päris korralik, füsio aitab.Guest kirjutas: ↑29 Mai 2025 16:00Vabalt on. Selles ongi asi. Eriti, kui muud mõõdud kõik samaks on jäänud. Ja vahet pole, on see suurenemine 10, 15, 17 või 20cm, asja mõte jääb samaks - vööümbermõõt ei ole diastaasi all kannatavate naiste jaoks mingi adekvaatne mõõdik.Külaline kirjutas: ↑29 Mai 2025 14:5720cm diastaasiga? Eee, ilmselt mitte. Aga äsja sünnitanud naistele ei olegi see adekvaatne variant tervisliku seisu hindamiseks, samamoodi nagu rasedatele KMI jne. Kui aasta või aastaid hiljem on peale laste sündi vööümbermõõt niivõrd palju suurem, siis ei ole tegu "diastaasga".
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist