Kellels tahtsite lapsena saada?

vana hea klassika
Külaline

Kellels tahtsite lapsena saada?

Postitus Postitas Külaline »

Kelleks tahtsite lapsena saada?
Õpetajaks, juuksuriks, astronaudiks, arstiks, politseinikuks..?

Kas täiskasvanuea elukutsevalik vastas lapseea soovidele? Juhul kui valituks osutuks teine amet, miks nii?
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Mul on meeles, et teises klassis tahtsin saada riigikoguliikmeks 😆 kahjuks või õnneks nii pole läinud.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Ma tahtsin saada hävituslenduriks :D
Külaline

Loomaarstiks.
Verd ma kannatan aga mõte kellegi sisikonnas lõikumisest/sobramisest on ebameeldiv.
Muidugi tänuväärne amet. Ma ei julgeks nii vastutusrikkal kohal töötada.
Külaline

Tantsijaks
Külaline

Modell, näitleja, õpetaja, psühholoog ja teadlane erinevatel ajahetkedel läbi käinud.
Külaline

Minu suur soov oli saada kosmonaudiks. Ikka terve algkooliaja unistasin sellest. Kui koolis seda mingis tunnis mainisin, vastas õpetaja, et "naistele see ala väga ei sobi" ja et Valentina Tereshkova olevat siinkohal erand. Pealegi ta on venelane ja tubli kommunist. Sinnapaika see mul jäigi. ;)
Külaline

Õpetajaks. Tervise pärast ei saanud ja kahetsen praegugi. (56 olen)
Suslik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Suslik »

Mina tahtsin müüjaks saada. Nõukaaja lapsele tundus see nii perstiižne amet. Kõik müüjad olid nii ülbe olemisega, nagu kuningannad oma leti taga. Tahtsin ka selline võimas naine olla. Ja muidugi arvasin, et kõik raha, mis nad ostjatelt saavad, saavad nad endale.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Tahtsin lapsepõlve jooksul saada jäätisemüüjaks (u 4-aastaselt), õpetajaks (u 6-aastaselt), lastekodu kasvatajaks (u 10-11-aastaselt), kirjanikuks või näitlejaks (teismelisena).
Külaline

3,5a vanuselt tahtsin saada maalriks (see soov on vanaisa poolt ka makilindile salvestatud),
5-6a vanuselt õpetajaks (tahtsin kõikide endavanuste naabrilastega kooli mängida),
7selt musketäriks,
10selt kriminalistiks (mul oli terve kartoteek kõikide sugulaste sõrmejälgedega, vesivärvidega tehtud),
13selt kirikuõpetajaks (kuigi olen paandunud ateist),
siis tantsutreeneriks, raamatupidajaks, sporditreeneriks.
Suureks saades sai minust õpetaja.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Ise lapsevanemaks saades, saab 95% neist ametitest ka praktiseerida :D
Külaline

Meil on suguvõsas üks laps, kes umbes kuuesena teatas, et tema tahab saada spermadoonoriks. :)
Külaline

Tahtsin saada kohtuantropoloogiks, politseinikuks, õpetajaks ja psühholoogiks.
Läksin siiski õpetajaks õppima.
Külaline

Moekunstnikuks või lihtsalt kunstnikuks. Praegune eriala aga ei ole kuidagi seotud riietega, värvidega, pintsliga, vaid hoopis kirjasõnaga.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Kohtunikuks.

Ei tulnud välja. Isa õppis kunagi advokaadiks ning seisis pidevalt nii enda kui teiste eest, seega ilmselt sealt see tuli.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 30 Juun 2024 22:22 Kohtunikuks.

Ei tulnud välja. Isa õppis kunagi advokaadiks ning seisis pidevalt nii enda kui teiste eest, seega ilmselt sealt see tuli.

/Juustup
Kelleks õppisid lõpuks?
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SooleMio »

Suslik kirjutas: 30 Juun 2024 17:16 Mina tahtsin müüjaks saada. Nõukaaja lapsele tundus see nii perstiižne amet. Kõik müüjad olid nii ülbe olemisega, nagu kuningannad oma leti taga. Tahtsin ka selline võimas naine olla. Ja muidugi arvasin, et kõik raha, mis nad ostjatelt saavad, saavad nad endale.
Oi, mul oli täpselt sama unistus. Ja muidugi ma arvasin, et kõik raha nad saavad endale. Mõelda, kui palju jäätist selle eest saaks.
Suslik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Suslik »

Jäätist tohtisid müüjad poest võtta ilma rahata niipalju kui tahtsid. Ja kommi ja kõike. Lastel nii tore mõtlemine.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 16:12 Minu suur soov oli saada kosmonaudiks. Ikka terve algkooliaja unistasin sellest. Kui koolis seda mingis tunnis mainisin, vastas õpetaja, et "naistele see ala väga ei sobi" ja et Valentina Tereshkova olevat siinkohal erand. Pealegi ta on venelane ja tubli kommunist. Sinnapaika see mul jäigi. ;)
No hea oli et keegi sind maa peale tõi. Või arvad tõesti, et ilma selle õpetajata oleksid praegu kosmonaut?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], elke, Kirile ja 7 külalist