Öösel tekkiv klomp kurgus ei lase magada

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Öösel tekkiv klomp kurgus ei lase magada

Postitus Postitas Külaline »

Mul veider probleem, et sügisest saati hakkas vastu hommikut, kuskil kella 3-5 vahel hommikul tekkima ninaneelu mingi vastik röga klomp. Seda ei saa ninast välja nuusata, ei tule midagi. Seda ei saa alla neelata, see lihtsalt kõriseb seal üles-alla ja magama ei saa uuesti jääda, sest siis vajub kuidagi kurku nii, et hingata ei saa. Kohutavalt ebameeldiv, tihti üritan umbes tund aega seda alla neelata või välja nuusata, aga see ei õnnestu. Lõpuks vajub vist ise mööda neelu alla. Kahtlustan, et see äkki on seotud vererõhu ravimiga, mida hakkasin kõrge vererõhu tõttu võtma just sügisel, kuigi infoleht sellist kõrvalmõju ei paku. Aga ööuni on täiesti häiritud ja midagi ei oska teha kah. Perearst ütles, et Ramiprili ravimist võib tekkida kuiv köha, aga sellist mul pole. Pole mul mingit allergiat olnud kunagi ja ka soojal maal puhates ei läinud asi paremaks, ehk et kliimamuutus ei aidanud. Olen normaalkaalus, ei suitseta ega veibi, alkoholi ei liigtarvita. Mingeid elumuutusi pole olnud, olen 50 + a. On kellelgi sarnast asja olnud ja mida olete teinud siis? :cry:
Külaline

Siin samas foorumis keegi ema kurtis et tema lapsel on sama probleem. Pakuti et tegemist adenoidiga või kurgumandlid on probleemsed.Pakuti ka allergiat. Nüüd kevadel on õite tolmlemine, ja on allergia kõrghooaeg.
Külaline

Teemaalgataja olen. Olen käinud allergiatestis ja mingit allergiat pole. Minu probleem algas ju sügisel, kui mingeid õietolme pole ja jätkus ka soojal maal olles. Kurgumandlid on ammu eemaldatud. :cry:
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 21:59 Teemaalgataja olen. Olen käinud allergiatestis ja mingit allergiat pole. Minu probleem algas ju sügisel, kui mingeid õietolme pole ja jätkus ka soojal maal olles. Kurgumandlid on ammu eemaldatud. :cry:
Eks pead ikka kõrva-nina-kurguarsti juurde minema.Las arst vaatab siis üle mis su ninaneeluga siis lahti on.
Külaline

viewtopic.php?t=2272
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mul tekkis ka röga taoline kurku, ära ei kadunud, läksin kurguarsti juurde, aga tema ütles, et kurk on korras ja et mul on refluks, see tekitab sellist asja. Refluksi ravib gastroenteroloog ja perearst saab ka ravimit (osemaprosool) välja kirjutada. Selle väiksem annus on isegi apteegis käsimüügis (vanasti igatahes oli), nimi on Gasec 10mg, tuleb võtta sisse 20mg korraga, alguses mitu korda päevas, et asi ära kaoks (aga haigus ei kao), pärast säilitusannus 20mg päevas. Võid proovida, kuniks sa ükskord numbri saad. Mina võtan õhtuti, aga varasemalt võtsin hommikuti. Ise vaatad, millal hädad tunda annavad, päeval või öösel.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2025 08:09 Mul tekkis ka röga taoline kurku, ära ei kadunud, läksin kurguarsti juurde, aga tema ütles, et kurk on korras ja et mul on refluks, see tekitab sellist asja. Refluksi ravib gastroenteroloog ja perearst saab ka ravimit (osemaprosool) välja kirjutada. Selle väiksem annus on isegi apteegis käsimüügis (vanasti igatahes oli), nimi on Gasec 10mg, tuleb võtta sisse 20mg korraga, alguses mitu korda päevas, et asi ära kaoks (aga haigus ei kao), pärast säilitusannus 20mg päevas. Võid proovida, kuniks sa ükskord numbri saad. Mina võtan õhtuti, aga varasemalt võtsin hommikuti. Ise vaatad, millal hädad tunda annavad, päeval või öösel.
Mul on refluks kuid ööse mingit klompi kurku küll ei teki.
Refluks tekib siis kui õhtuti on liigsöömine mao sisu tõuseb kurku. Äärmiselt ebameeldiv ja häiriv.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 19:00Refluks tekib siis kui õhtuti on liigsöömine mao sisu tõuseb kurku. Äärmiselt ebameeldiv ja häiriv.
Või ole midagi liiga soolast või magusat söönud vahetult enne magama minemist ja jood öösel palju vett. Ka see ajab üles. Täiega vastik.

Aga usun, et TAl ei tekkinud see refluksi probleem just ootamatult eelmisel sügisel.
Nii et ehk võiks refluksi välistada, kui limaklomp on nüüd kurgus ja enne kunagi pole olnud.
Mousenouse
Kontakt:

Postitus Postitas Mousenouse »

Kui palju sa vett tarbid? Vbl peaksid proovima, et jood rohkem vedelikke, vedelikke tarbimine teeb lima ka vedelemaks ja ehk siis valgub ise paremini ära. Proovida tasub, ehk põis peab ikka öö vastu :D , kui rohkem vett jooma hakkad.
Külaline

Soovitan õhtu juua Ferveksit.Tegemist on küll gripi ravimiga kuid sellel on üks hea omadus, avab kinnise nina ja tõmbab kõik tursed tagasi.Ravimil on ka allergia vastane toime. Tasub katsetada ehk läheb paremaks.
Külaline

See võib varjatud refluks olla. Ehk siis ilma otseste sümptomite ja kõrvetisteta.
Külaline

Kui see just öösel probleemiks on, võib küll refluks olla. Tõsta peaalune kõrgemaks.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kui klomp tekib öösel siis magage päeval?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist