Trimmer

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Trimmer

Postitus Postitas Külaline »

Soovitage trimmerit, palun. Kasutamise eesmärk pole suuri alasid kõrget rohtu niita, vaid aiaääri, kivide ümbrusi, põõsaaluseid pügada sellest, mis seal kasvab - naat, muru. Seega mingit võimast asja ilmselt pole vaja? Üks noname mul kunagi oli, see suri väga ruttu, vist umbes aastaga ära. Aku sai ülikiiresti tühjaks, muidu oli normaalne kasutada. Nüüd tahaks sellist, mis ikka natuke kauem elab kui aasta - või noh, kui 20 euroga saab aastaks, on ka täitsa ok :)
Külaline

Elektrikatel saabki aku kiirelt tühjaks. Aga samas on nad selles mõttes mugavad, et ei mingit pidevat käima tõmbamist. Või kahetaktilistrl veel õli ja bensu segamist.

Mul on selline Makita oma vist 3 aastat ja ülirahul. Midagi pole ära surnud ega katki läinud ning suudab ka karmimat puhmast niita. https://www.makserv.ee/toode/akutrimmer ... 8lz-akuta/
Külaline

Meil on Stihli bensuga töötav trimmer tugevamate taimede ja suurema pinna tarbeks (võsa- ja heinaketas kaasas) ning Makita akutrimmer põõsaste ümbruse puhastamiseks. Tavaliste käepidemetega, mitte see väike rõngas vaid, õlale riputatav, rakmed kaasas, 2 akut samuti kaasas. Ca 500.- maksis, 3. aasta läheb. Akusid kasutame ka kõigil teistel Makita tööriistadel.
Külaline

Minu ema kasutas ka aastaid bensiinimootoriga trimmerit, ise ta seda käima tõmmata ei suutnud ja segu ka valmis ei teinud, isa segas bensiini vajaliku koguse õliga ja tõmbas käima. Kas sai trimmeri eluiga otsa või ei sobinud talle valmissegu, igatahes peale isa surma selllest trimmerist enam asja ei olnud. Eelmisel aastal ostis akudega makita trimmeri ja sellega saab edukalt hakkama, niidab rohkem kui aiaääri, võsalõike ketas on ka kaasas, akud kestavad üle poole tunni, siis peab uuesti laadima. Täiesti paras vanemale inimesele, saabki vahepeal puhata või siis niidab järgmisel päeval edasi. Kahekümne euroga vast midagi normaalset ei saa ja akutööriistadel maksab aku tunduvalt rohkem kui tööriist ise.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2025 00:29 akutööriistadel maksab aku tunduvalt rohkem kui tööriist ise.
See on õigus, samas saab ühe firma masinatele kasutada 1-2 akut.
Kui suur see aed? Mul on küllalt väike, et 30m pikendusjuhe kärab aiaääreni ja mootorsaag ning murutrimmer on elektrimootoriga. Kergemad, vaiksemad, ainult ketiõli lisamise vaev mootorsael (Lidlis maksis 39.-).
Külaline

Kärcheri elektritrimmeri 36 V akut ikka annab tühjaks trimmedada. Suudan järjest trimmerdades umbes poole peale kulutada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mul on ka Makita akutrimmer, võsaka sangadega. Täitsa rahul, samuti on ka 3 võsakat, millele saab otsa panna trimmeri.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Husqwarna trimmer kasutusel 10+ aastat, sama aku mis peab vastu ikka väga kaua. See aku on kasutusel ka hekilõikuril.
Samamoodi seina- ja peenraääred, kivide ümbrus, sellised platsid kuhu robot ei jõua.
Külaline

Akudega asjad on ühed suuremad keskkonnareostajad. Ei ole midagi erilist, kui trimmeri aku aastaga "ära sureb". Aga mis neist akude kuhjadest saab, kuhu need pannakse. On ju teada, et patareide ja akude koostis on selline, et lihtsalt prügimäes lekivad eriti mürgiseid aineid keskkonda. Mürgitavad meie maapinda. Kohutav. Ja kõik need nutikate akud, muudkui ostetakse uusi ja uusi. Milline õudne keskkonda reostav põlvkond! Aina leelotavad rohepöördest, aga tegudes -pole varem olnud põlvkonda, mis keskkonnale nii palju reostust tekitaks.

:cry: :cry: :cry:
Külaline

tõsi, akud ON suured reostajad. Aga päris ilma ju ka ei saa...
Mina eelistan seetõttu tuntud tootjate tehnikat, seda kui üks aku sobib paljudele vidinatele.
Nutitelefon on kasutusel 8 aastat ja alles nüüd näitab aku väsimuse märke.
Samuti läpakas.
Elektriautot ei kavatse osta, kuna selle akud on veel eriti suur probleem (ning pole eriti usku ka sellise auto praktilisusesse meie kliimas).
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 10:50On ju teada, et patareide ja akude koostis on selline, et lihtsalt prügimäes lekivad eriti mürgiseid aineid keskkonda.
Ega ma neid lihtsalt prügikotti ei viskagi.
Külaline

Mul on mingi makita akutrimner. 20min peab aku vastu. Aga kuna mul on veel makita akuga tööriistu, siis akusid saab vahetada ja laadida. Ainuke asi, ja ma ei tea kas see on päris probleem, on see et sel trimmeril on üsna väike kate trimmeri pea juures. Nii et ma olen üsna heinane pärast. Võib-olla et ms hoian trimmerit valesti?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Lidl-s oli just 19.90. Aku juba olemas teise seadme näol. Üheks suveks kärab küll, kui juba kummarisse augu sisse tõmbas.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 20:25
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 10:50On ju teada, et patareide ja akude koostis on selline, et lihtsalt prügimäes lekivad eriti mürgiseid aineid keskkonda.
Ega ma neid lihtsalt prügikotti ei viskagi.
mõni ikka viskab. Kõik ei ole korralikud.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 10:50 Akudega asjad on ühed suuremad keskkonnareostajad. Ei ole midagi erilist, kui trimmeri aku aastaga "ära sureb". Aga mis neist akude kuhjadest saab, kuhu need pannakse. On ju teada, et patareide ja akude koostis on selline, et lihtsalt prügimäes lekivad eriti mürgiseid aineid keskkonda. Mürgitavad meie maapinda. Kohutav. Ja kõik need nutikate akud, muudkui ostetakse uusi ja uusi. Milline õudne keskkonda reostav põlvkond! Aina leelotavad rohepöördest, aga tegudes -pole varem olnud põlvkonda, mis keskkonnale nii palju reostust tekitaks.

:cry: :cry: :cry:
Kuule inimene, ma pole kuskil rohepöördest leelotamas käinud. Leiuta bensu-trimmer, mille saab käima kargamata nagu pooletoobine pingviin, ja ma ostan akutrimmeri asemel selle. Seni ära ohi siin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist