Sildid torgivad

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Sildid torgivad

Postitus Postitas Külaline »

Varem pole seda olnud. Aga u aasta aega juba on nii, et ma ei saa kanda riideid, millel on sildid krae küljes. Torgib ja sellest tekib peavalu. Pean need sildid ära lõikama. Aga millest see tekib või mis see on?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Neil on teravad otsad. Minul juba ammu torgivad, ära lõikamine ka ei aita, pean kogu krempli küljest ära harutama.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mai 2025 11:27 Varem pole seda olnud. Aga u aasta aega juba on nii, et ma ei saa kanda riideid, millel on sildid krae küljes. Torgib ja sellest tekib peavalu. Pean need sildid ära lõikama. Aga millest see tekib või mis see on?
Sensoorne ülitundlikkus.
Külaline

Äkki pesed (dušigeeliga?) liiga sageli ja siis nahk liiga kuiv?
Külaline

Mul on ka sensoorne ülitundlikkus ja see avaldub palju imelikumate asjadega kui sildid riiete küljes. Siltide puhul küll pea valutama ei hakka, aga seda ka pole, et ebamugavusega ära harjuks.

Aeg, kus ma eriti teravalt seda ülitundlikkust tundsin, oli siis, kui ma juhuse tahtel lõpetasin päeva pealt antidepressantide tarvitamise (seda järsult teha ei tohi). Kuna need mingil määral teevad tuimaks, sh ka vaigistavad ülitundlikkust, siis ühtäkki hakkasin tundma seda, kuidas püksid jalas igalt poolt torgivad ja sügelema ajavad. Oi see oli õudne, selline tunne, et mine hulluks, olin terve päeva nagu närvihaige. Töölt koju jõudes viskasin kohe kõik riided seljast. Õnneks möödus see konkreetne kõrvalnäht paari või mõne päevaga.
Külaline

Mul torgivad küljesildid ka, need, mis on vasakul pool küljeõmbluse küljes. Kui lõikan sildi ära, siis külgejääv riba torgib. Siis pean hakkama harutama seda ära ja küljeõmblus tuleb lahti, kuna sageli ei ole sildil omaette õmblust. Siis hakka omakorda seda auku kinni õmblema. Väga ebamugav.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mai 2025 06:28 Mul torgivad küljesildid ka, need, mis on vasakul pool küljeõmbluse küljes. Kui lõikan sildi ära, siis külgejääv riba torgib. Siis pean hakkama harutama seda ära ja küljeõmblus tuleb lahti, kuna sageli ei ole sildil omaette õmblust. Siis hakka omakorda seda auku kinni õmblema. Väga ebamugav.
Tõsi. Tänapäeval väga paljudel esemetel(eriti odavketi riietel) need sildid kõvast plastiku moodi materjalist. Ja terve suur paks patakas on veel neid. Vanasti ikka olid riidest, mis ka peale pesu järjest pehmemaks läksid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist